Problem playing "AVATAR" - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 239 Old 04-23-2010, 09:03 AM
AVS Special Member
 
MidnightWatcher's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: The Great White North
Posts: 6,011
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ser182 View Post

Panny BD-60 took about a minute to get started. Other than that no problems. Transfer was really nice. The audio seemed a bit low. I had to crank it up alittle more.

What firmware are you using?

Please feel free to visit MidnightWatcher's Blogspot or follow my NEWS feed on Twitter.
MidnightWatcher is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 239 Old 04-23-2010, 09:56 AM
HOME THEATER CONTRACTOR
 
BIGmouthinDC's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Northern VA
Posts: 20,513
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 147 Post(s)
Liked: 534
Just back from Best Buy, there are now large warning signs posted on the shelves and at the check out counters that The Avatar Bluray may not run in your player without a firmware update. Gotta put a dent in the sales for someone with an older player who doesn't have a clue what firmware is nor how to update it. As for companies that don't support their legacy products with firmware updates we all have special words of advice.

Thank God for Oppo.

Just previewed it, WOW
BIGmouthinDC is online now  
post #93 of 239 Old 04-23-2010, 10:17 AM
Senior Member
 
smjbh5's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: SF Bay Area
Posts: 426
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Worked just fine on my 470 and my old 350 (have not upgraded the fw in over a year)
smjbh5 is offline  
post #94 of 239 Old 04-23-2010, 10:35 AM
AVS Special Member
 
JJHXBR's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sandpoint, ID & Palo Alto, CA
Posts: 1,106
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Avatar played without issues on my Denon BD3800 but was completely unwatchable on my HTPC using ArcSoft TMT3.
The Avatar blu-ray loaded and played, but then the picture started to breakup and completely pixelate.
Now waiting for ArcSoft to issue a patch fix.
JJHXBR is offline  
post #95 of 239 Old 04-23-2010, 11:29 AM
AVS Special Member
 
audiomixer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,349
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Panny BD30, lastest firmware update, plays it fine...just looooooong load time.

Santa Claus has the right idea...visit people only once a year...Victor Borge
audiomixer is offline  
post #96 of 239 Old 04-23-2010, 11:56 AM
AVS Special Member
 
Spanbauer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,603
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by bigcoupe2003 View Post

I attempted downloading the firmware several times for the BDP-09FD euro version it never seems to work every time I put it in the player it says DATA DISC is there anyone who can help me solve this problem so I too can watch AVATAR I have attempted on my mac osx and also on a windows based computer.

You're not burning it correctly. On Mac OS X, do this:

1. Download the firmware and locate the file, which after it automatically unzips should be a .iso file.

2. Open Disk Utility from your Applications/Utilities folder.

3. If it hasn't already appeared in the lower left of the well (the white column on left of the Disk Utility window), drag the .iso file there.

4. Select the .iso file in the well and click the "burn" button.

Click here for my home theater setup
Spanbauer is offline  
post #97 of 239 Old 04-23-2010, 12:21 PM
AVS Addicted Member
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 17,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 59
Let's keep on topic to discussing issues relative to Avatar. The wider range topic should be taken to it's own thread. I don't want those having issues to have to search through the debate to find the answers they are looking for.

Thanks
Ron

PS: We've had several threads in this forum, the HDM software and Blu Ray software forums that discuss the larger issue of firmware updates etc. Here's just one of the threads that would be appropriate to redirect the discussion to..

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...light=firmware

"Retired" AVS Moderator
rboster is offline  
post #98 of 239 Old 04-23-2010, 12:29 PM
Member
 
huyqp's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alonne View Post

Thanks for the information. My player is Eu zone. I called Pioneer and they said they have made a query to Belgium to see when and how the model will be updated, because the Japanese firmware can not be used in our player.

NEWS: pioneer call me now. The next week the bdp 120 will have an update (29-30 or 3-4 May.)

I installed the japanese FW BP9200300 for the Pioneer BDP-120. Unfortunately, it played Avatar but still have random pop up of the timeline. Guess will have to wait for the FW Pioneer promising for next week
huyqp is offline  
post #99 of 239 Old 04-23-2010, 12:51 PM
Rgb
AVS Special Member
 
Rgb's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SE Michigan
Posts: 6,887
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by rboster View Post


PS: We've had several threads in this forum, the HDM software and Blu Ray software forums that discuss the larger issue of firmware updates etc. Here's just one of the threads that would be appropriate to redirect the discussion to..

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...light=firmware

Understood- could the deleted posts be moved there?
Rgb is offline  
post #100 of 239 Old 04-23-2010, 01:13 PM
AVS Addicted Member
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 17,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 59
Quote:
Originally Posted by Rgb View Post

Understood- could the deleted posts be moved there?


Undeleted and moved to this thread


http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...3#post18529433

To all

If you don't see your posts, it was moved to the thread linked above

"Retired" AVS Moderator
rboster is offline  
post #101 of 239 Old 04-23-2010, 01:17 PM
Rgb
AVS Special Member
 
Rgb's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SE Michigan
Posts: 6,887
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 18
Rgb is offline  
post #102 of 239 Old 04-23-2010, 01:39 PM
Advanced Member
 
Tyro's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Philadelphia
Posts: 600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ser182 View Post

Panny BD-60 took about a minute to get started. Other than that no problems. Transfer was really nice. The audio seemed a bit low. I had to crank it up alittle more.

I just updated to the lastest firmware and still had to insert the disc 3 times before it began the excrutiating load time
Tyro is offline  
post #103 of 239 Old 04-23-2010, 02:14 PM
Newbie
 
thekeiser's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hey guys dsok found out for the Samsung BD-P1400 that downgrading firmware one version (from v2.2 to v2.1) solved the timeline popup problem for us. I downgraded and just tested, confirmed. You Pioneer guys may want to try that, no guarantees though. Good luck!
thekeiser is offline  
post #104 of 239 Old 04-23-2010, 03:16 PM
Senior Member
 
rickcfer's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by BIGmouthinDC View Post

Just back from Best Buy, there are now large warning signs posted on the shelves and at the check out counters that The Avatar Bluray may not run in your player without a firmware update. Gotta put a dent in the sales for someone with an older player who doesn't have a clue what firmware is nor how to update it. As for companies that don't support their legacy products with firmware updates we all have special words of advice.

Thank God for Oppo.

Just previewed it, WOW

And thank God for Pioneer which released firmware for their players the day of release. I know the US site was hammered yesterday , I downloaded the firmware for the BDP-320 this morning off the US site with NO problems
rickcfer is offline  
post #105 of 239 Old 04-23-2010, 04:18 PM
Advanced Member
 
ser182's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: houston
Posts: 639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Tyro I have only had a long load time with mine. Played it today after my calibration and it loaded with no problems. I have the panny 60.

Xbox live- SER 182
Mix Cloud
http://www.mixcloud.com/Ser182/
ser182 is offline  
post #106 of 239 Old 04-23-2010, 05:47 PM
AVS Addicted Member
 
Franin's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Western Australia
Posts: 17,089
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 184
Quote:
Originally Posted by clarkeven View Post

Avatar runs fantastic on my old Panasonic BD30...

That's good to hear!

_________________________

Frank

Franin is online now  
post #107 of 239 Old 04-23-2010, 05:49 PM
AVS Special Member
 
audiomixer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,349
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Franin View Post

That's good to hear!

Mine, too...it just takes a looooooooong time to load.

Santa Claus has the right idea...visit people only once a year...Victor Borge
audiomixer is offline  
post #108 of 239 Old 04-23-2010, 05:49 PM
AVS Addicted Member
 
Franin's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Western Australia
Posts: 17,089
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 184
So which players require the firmware update to play this film?

_________________________

Frank

Franin is online now  
post #109 of 239 Old 04-23-2010, 05:50 PM
AVS Addicted Member
 
Franin's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Western Australia
Posts: 17,089
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 184
Quote:
Originally Posted by audiomixer View Post

Mine, too...it just takes a looooooooong time to load.

How long?

_________________________

Frank

Franin is online now  
post #110 of 239 Old 04-23-2010, 05:51 PM
AVS Addicted Member
 
Franin's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Western Australia
Posts: 17,089
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 184
Has anyone tried the Denon 2500,Denon 2010 or the Sony 550?

_________________________

Frank

Franin is online now  
post #111 of 239 Old 04-23-2010, 07:03 PM
AVS Special Member
 
BIslander's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,476
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 123
Plays fine in a Panasonic BD55. A little slow to load. But, not outrageously slow.
BIslander is online now  
post #112 of 239 Old 04-23-2010, 08:29 PM
Member
 
stretch's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: So Cal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
man...What the bleep! Pio:320 aint playing it! Downloading the new firmware now. Not sure why Pio didn't allow firmware to go straight to the player.
stretch is offline  
post #113 of 239 Old 04-23-2010, 09:02 PM
Member
 
faux123's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Los Angeles, Calif
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Franin View Post

So which players require the firmware update to play this film?

So far I know from my own experience of the following:

Samsung BD-P1000 and
Philips BD-P9000

neither of these will play Avatar at all.

My High Definition Media Collection Formerly: My Blu-ray/HD DVD collection
faux123 is offline  
post #114 of 239 Old 04-24-2010, 12:41 AM
AVS Special Member
 
Waboman's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Terraforming Planet Wabo
Posts: 6,628
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 106 Post(s)
Liked: 273
Avatar played fine on my older Panasonic BD30 and my Oppo BDP83. For the record, I have not updated either one recently. Why would an older player like the BD30 be able to journey to Pandora, whilst newer players cannot? What changed?

Growing Older But Not Up
Waboman is online now  
post #115 of 239 Old 04-24-2010, 03:00 AM
AVS Special Member
 
JazzGuyy's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Oro Valley AZ
Posts: 2,650
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 77
Quote:
Originally Posted by Waboman View Post

Avatar played fine on my older Panasonic BD30 and my Oppo BDP83. For the record, I have not updated either one recently. Why would an older player like the BD30 be able to journey to Pandora, whilst newer players cannot? What changed?

BD-Live capability.

JazzGuyy is online now  
post #116 of 239 Old 04-24-2010, 03:21 AM
AVS Addicted Member
 
Franin's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Western Australia
Posts: 17,089
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 184
Quote:
Originally Posted by Waboman View Post

Avatar played fine on my older Panasonic BD30 and my Oppo BDP83. For the record, I have not updated either one recently. Why would an older player like the BD30 be able to journey to Pandora, whilst newer players cannot? What changed?

Good to know waboman. Cheers for that bud!!

_________________________

Frank

Franin is online now  
post #117 of 239 Old 04-24-2010, 06:00 AM
AVS Special Member
 
Selden Ball's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: upstate NY
Posts: 6,458
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 53 Post(s)
Liked: 326
Avatar plays fine on my Sherwood BDP-5004. That player was released around October, 2009, and no firmware updates have been published.

Selden
Selden Ball is online now  
post #118 of 239 Old 04-24-2010, 07:16 AM
Member
 
Wolfepack's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Downloaded the Euro firmware and installed and was able to play the movie flawlessly last night for a group of people. I was the only one to have seen the movie previously and it was cool to see peoples reaction to it. Pioneer USA site produced a corrupted file when it was downloaded. Thanks to Ruined for the link to get one that works!! BTW movie looked solid on my Pioneer Elite Pro-150FD.
Wolfepack is offline  
post #119 of 239 Old 04-24-2010, 08:21 AM
Newbie
 
redd2ca's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It will not play on my Samsung 3600. Says it needs an update but there is no newer one available from Samsung.
redd2ca is offline  
post #120 of 239 Old 04-24-2010, 08:27 AM
Member
 
laddieluv's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thekeiser View Post

hey guys dsok found out for the Samsung BD-P1400 that downgrading firmware one version (from v2.2 to v2.1) solved the timeline popup problem for us. I downgraded and just tested, confirmed. You Pioneer guys may want to try that, no guarantees though. Good luck!



>>Does doing the above also solve the AUDIO HICCUP issue that goes with the TIMELINE POP UP issue?

Thanks.

************************
Samsung UNB7100 55" LED HDTV
Onkyo SR 600 SS
Samsung BD-P 1400 BD Player
170 BD titles and counting
Recent Buys: "Iron Man" "Crazy Heart" "Avatar"
laddieluv is offline  
Reply Blu-ray Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off