Official OPPO BDP-93 Owner's Thread - Page 54 - AVS Forum
Forum Jump: 
 24Likes
Reply
 
Thread Tools
post #1591 of 27091 Old 12-04-2010, 11:00 AM
Member
 
sbtv's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Bay Area, CA
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Another audio related question. Is the USB asynchronous? Are there any restrictions to the USB interface? Will it pass 24 / 192 or 24 / 96 files without any modification?
sbtv is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1592 of 27091 Old 12-04-2010, 11:05 AM
One-Man Content Creator
 
wmcclain's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 17,518
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 537 Post(s)
Liked: 366
Quote:
Originally Posted by sbtv View Post
I'm doing this too. Depends what you're playing but I'm thinking that by choosing the stereo layer from an SACD or DVD-A, the oppo DAC is converting the stereo layer to analog for output via the FL/FR anyway. I think of the down-mix as available to help in situations where you're sending 7.1 to 5.1 or 7.1/5.1 to stereo like when you're playing a movie but only have a stereo receiver. With SACD or DVD-A, if you set the disc to the stereo layer to begin with, I would think the down-mix isn't part of the equation. Is this incorrect?
I believe that is correct. Stereo source go to FL/FR without any modification by the downmix setting.

-Bill
wmcclain is online now  
post #1593 of 27091 Old 12-04-2010, 12:09 PM
AVS Special Member
 
SoundofMind's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: SE MI
Posts: 7,962
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 161
I just got an Oppo-93 (purchased for a friend) hooked up to compare its FR/L multi ch analog out to the dedicated stereo analog outs of my 83. The A/B was done using the Herbie Hancock "Possibilities" CD (the only disc I have 2 of at the moment) with both Oppos run into a Parasound 2100 preamp using quality interconnects and listening with decent Sony Studio headphones and 1 Oppo delayed by around 6 sec. I find the 93 about equally detailed and dynamic, yet slightly smoother (less harsh, tho the 83 is not really "harsh"). Overall they're remarkably similar but the 93 is slightly more delightful and easier on the ears.

Yes, I still like playing with Dalis.

SoundofMind is offline  
post #1594 of 27091 Old 12-04-2010, 12:09 PM
 
ElwayLite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Bob Pariseau View Post
You can bring up Setup and force the wifi reconnect that way while the disc is playing if you have to. That won't work for Netflix, but it's available during disc playback.
--Bob

Thanks, did not know that. Im used to the Panny, where setup is stopping the movie and getting all the way out.
ElwayLite is offline  
post #1595 of 27091 Old 12-04-2010, 12:19 PM
Member
 
ElTwo's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Northport, NY
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sbtv View Post
Another audio related question. Is the USB asynchronous? Are there any restrictions to the USB interface? Will it pass 24 / 192 or 24 / 96 files without any modification?
I've already played 24/192 FLAC files from a USB with no problem; my Emotiva UMC-1 saw them as 24/192.

Other Man: Look, if I argue with you, I must take up a contrary position!
Man: Yes but it isn't just saying "no it isn't".
Other Man: Yes it is!
Man: No it isn't!
ElTwo is offline  
post #1596 of 27091 Old 12-04-2010, 12:31 PM
AVS Special Member
 
Perpendicular's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: California
Posts: 2,626
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by SoundofMind View Post
I just got an Oppo-93 (purchased for a friend) hooked up to compare its FR/L multi ch analog out to the dedicated stereo analog outs of my 83. The A/B was done using the Herbie Hancock "Possibilities" CD (the only disc I have 2 of at the moment) with both Oppos run into a Parasound 2100 preamp using quality interconnects and listening with decent Sony Studio headphones and 1 Oppo delayed by around 6 sec. I find the 93 about equally detailed and dynamic, yet slightly smoother (less harsh, tho the 83 is not really "harsh"). Overall they're remarkably similar but the 93 is slightly more delightful and easier on the ears.
+1

Though, I'm surprised you didn't comment on the greater separation of instruments, lower noise floor, etc, to be able to hear more "Into The Music" over the BDP-83 because that's what I hear. YMMV

Also, dependent on your connection device, music via HDMI is improved too.

OPPO BETA GROUP
Perpendicular is offline  
post #1597 of 27091 Old 12-04-2010, 12:50 PM
Member
 
Tenkan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by coastgm View Post
I ioslated the problem to my my Epson PowerLite Pro Cinema 7500 UB, not the Denon AVR-4308CI. If I turn the projector off, the sound works fine. I have connected my HDMI cable to the Oppo's HDMI 2 and that solves the problem with the audio on Blu ray disc playback and the Epson. Weird.
Glad you found the problem. As with others using the Denon 4308, mine plays DTS-HD MSTR fine.
Tenkan is offline  
post #1598 of 27091 Old 12-04-2010, 01:09 PM
Member
 
Tenkan's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by marine92104 View Post

I had the 1st glitch on a movie. Was trying to play Back To The Future 2 Blu-ray & it wouldn't load past the spinning Universal logo.

I tried power cycling, taking the disc out & putting back in.

I tried everything & couldn't get it to load. Can someone that has that disc try it to see if it will play. If not I'll report it to Oppo.

It works fine here. I'm not using BD-Live.
Tenkan is offline  
post #1599 of 27091 Old 12-04-2010, 01:17 PM
Newbie
 
coastgm's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tenkan View Post
Glad you found the problem. As with others using the Denon 4308, mine plays DTS-HD MSTR fine.
Thank you. I have been e-mailing back and forth with Oppo. We'll see if they can find a solution.
coastgm is offline  
post #1600 of 27091 Old 12-04-2010, 01:43 PM
Member
 
ldhays's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have verified internet connection on 93 and would like to know the steps to take to install firmware when received and also how to set up Netflix.
ldhays is offline  
post #1601 of 27091 Old 12-04-2010, 01:47 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,823
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 104 Post(s)
Liked: 472
Quote:
Originally Posted by ldhays View Post
I have verified internet connection on 93 and would like to know the steps to take to install firmware when received and also how to set up Netflix.
There are instructions on the OPPO web sit for each firmware release. Have you checked the 93's manual for Netflix setup instructions?
htwaits is offline  
post #1602 of 27091 Old 12-04-2010, 02:18 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
Press SOURCE or HOME on the player's remote. Highlight the Netflix logo then press ENTER. Follow the onscreen prompts.
Neuromancer is online now  
post #1603 of 27091 Old 12-04-2010, 02:21 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
Quote:
Originally Posted by Makaveli Tha Don View Post
My memory is a bit hazy, how long of a process was it for the 83 before it got a general public release after the initial beta testing phase?
Started February 28th, with the final release of the player occurring around June 5th. But that player was much more broken (DVD-Audio was literally added prior to the player's shipping during the first EAP).
Neuromancer is online now  
post #1604 of 27091 Old 12-04-2010, 02:58 PM
Member
 
steve6933's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got my BDP-93 (my first Oppo). Works great so far, but I had a question about audio and Blockbuster...

I have coax digital out connected to my older receiver (no HDMI) and when set to bitstream I don't hear any audio when watching a Blockbuster trailer. I have to set it to PCM to hear anything. I'd like to keep it set to bitstream so I can get 5.1. Isn't the Oppo supposed to convert the Blockbuster audio to play over the coax digital out?
steve6933 is offline  
post #1605 of 27091 Old 12-04-2010, 03:15 PM
Member
 
jonathan_little's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Is there some reason why the player doesn't go to the home screen when it boots up without a disc in it? Going to home by default would be a lot more helpful than showing "No disc" and an Oppo logo.
jonathan_little is offline  
post #1606 of 27091 Old 12-04-2010, 03:19 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
Home Menu only comes up when the player finds some kind of user created content. So if you had a USB device connected to the player, then the player would always revert to the Home Menu when there was no disc in the player.

Too many people bitched with the BDP-83 last December when the Home Menu was the default menu when there was no disc in the player, so OPPO is using the OPPO logo as the default location of the player when there is no disc activity.
Neuromancer is online now  
post #1607 of 27091 Old 12-04-2010, 04:14 PM
Member
 
lance_60031's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post

Home Menu only comes up when the player finds some kind of user created content. So if you had a USB device connected to the player, then the player would always revert to the Home Menu when there was no disc in the player.

Too many people bitched with the BDP-83 last December when the Home Menu was the default menu when there was no disc in the player, so OPPO is using the OPPO logo as the default location of the player when there is no disc activity.

I thought it was a change from the 83 to the 93. Too bad you do not have a "switch" to set your preference in the settings.

lance_60031 is online now  
post #1608 of 27091 Old 12-04-2010, 04:19 PM
AVS Special Member
 
ca1ore's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Stamford, CT
Posts: 1,798
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Perpendicular View Post

Also, dependent on your connection device, music via HDMI is improved too.

Can you please explain further. A buddy of mine has the 93, uses it as a digital transport, and can detect absolutely no difference between the 83 and 93 when used solely as a transport (i.e over HDMI).

Certainty and conviction are a sure sign you don't know what you're talking about! The world is not black and white, rather shades of grey!
ca1ore is offline  
post #1609 of 27091 Old 12-04-2010, 04:35 PM
Senior Member
 
Wellywell's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Bob Pariseau View Post

There is a firmware update just out for the Anthem MRX receivers that fixes an HDMI problem with the Oppo 93. I'm not certain this is the same problem you are having, but you should certainly do the MRX firmware update as a first step.
--Bob

Just received my 93 and I'm having the same issue with the 93 connected to my onkyo tx-nr3008 which is connected to a samsung pn63c8000. It will out put 3D via hdmi 1 for about two minutes or not at depending on the title. Output is set too hdmi 1 on the player. Seems to lose signal all together. Turned it off and using the same cable connected it to hdmi 2, set output to that and no problems. Actually also I haven't seen anylossless sound indicators on my rx'er when set to bit stream? Now I'm using lcpm
Wellywell is offline  
post #1610 of 27091 Old 12-04-2010, 04:35 PM
Senior Member
 
marine92104's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tenkan View Post

It works fine here. I'm not using BD-Live.

Why are there Blu-rays that won't play unless you turn off BD-Live & will Oppo fix that in a future update? Shouldn't you be able to leave BD-Live on when you play Blu-rays?

Also I was playing the Lemony Snicket DVD last week & when it went to a layer change the sound cutout for a second & the video was playing but when it came back on it was on track.

The layer change is where the kids are in the car on the train tracks.

It's the only DVD I have tried. Has anyone else noticed when it plays a layer change on a DVD that the sound cuts out for a second after the video starts playing?

Is this something that Oppo will also fix with a future update?


It's opposite how it is when a Blu-ray starts playing the sound a couple of seconds before the video shows up. I'm guess that is because of the HDMI handshake which I hope they also fix soon.
marine92104 is offline  
post #1611 of 27091 Old 12-04-2010, 04:50 PM
Advanced Member
 
ibre34's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 693
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 10
I am having the same issue. Starts playing the sound a couple of seconds before the video shows up
ibre34 is offline  
post #1612 of 27091 Old 12-04-2010, 05:22 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
Quote:
Originally Posted by marine92104 View Post

Why are there Blu-rays that won't play unless you turn off BD-Live & will Oppo fix that in a future update? Shouldn't you be able to leave BD-Live on when you play Blu-rays?

BD-LIVE and general BD-JAVA precaching will cause the Persistent Storage of the player to become corrupt. With BD-JAVA if the damage is large enough, this will cause the player to no longer finish loading the disc as BD-JAVA can't continue its processing.

The end result is that you have to disable BD-LIVE and periodically erase the Persistent Storage.

OPPO players seem to be more susceptible to this. This is likely related to the read/write permission of the player not being done properly. I have seen cases where trying to delete BD-LIVE contents (such as trailers I downloaded with Beauty and the Beast) would give me an error that I can't delete the data. OPPO has been dealing with this issue with the BDP-83 and continue to work on making it so that BD-LIVE can always be on and the Persistent Storage never needs to be cleared unless it is full.
Neuromancer is online now  
post #1613 of 27091 Old 12-04-2010, 05:24 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
Quote:
Originally Posted by marine92104 View Post


Also I was playing the Lemony Snicket DVD last week & when it went to a layer change the sound cutout for a second & the video was playing but when it came back on it was on track.

With HDMI 1 there will be issues related to audio handshakes every time there is an interruption of playback. This includes when Chapter skipping, though likely to also occur at Layer breaks. This will be resolved through future firmware.

HDMI 2 does not have this issue.

Quote:
Originally Posted by ibre34 View Post

I am having the same issue. Starts playing the sound a couple of seconds before the video shows up

Video handshakes will take longer to do than audio. So it is not uncommon to hear the audio before the video appears. On my projection setup I get video about 5 seconds later than the video when the resolution of the decoder changes (such as from Blu-ray menus to to the Main Feature, where the player switches from 1080p/60Hz to 1080p/24Hz internally).
Neuromancer is online now  
post #1614 of 27091 Old 12-04-2010, 05:28 PM
Member
 
Mandrake2003's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: New Hampshire, USA
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I got the BDP-93 to cause my Pioneer VSX-1120-K to restart several times.

When I am watching another source (TiVo on HDMI-3 on the Pioneer) and I turn on the Oppo with no disc loaded, then it happens after a couple of minutes and repeats every few minutes.

I reported it to Oppo service.
Mandrake2003 is offline  
post #1615 of 27091 Old 12-04-2010, 05:34 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
This is a known issue if you have BOTH the BDP-93 and the Pioneer receiver connected to your network at the same time. This is due to DLNA traffic between the two.

Remove one of the devices from your network and you will not experience any shutdowns.
Neuromancer is online now  
post #1616 of 27091 Old 12-04-2010, 05:43 PM
Senior Member
 
Bryan Beckman's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Atlanta
Posts: 446
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Fascinating. This does not occur with my 93 and Pioneer SC-25.

I shall count myself fortunate, I guess.
Bryan Beckman is offline  
post #1617 of 27091 Old 12-04-2010, 05:46 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Neuromancer's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Navigating the Black IC
Posts: 10,986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 175
This only affects the Pioneer VSX-1120-k and the SC-32, as they are the same receiver. I don't know of any other Pioneer models which are having the same issue.
Neuromancer is online now  
post #1618 of 27091 Old 12-04-2010, 06:01 PM
AVS Special Member
 
Perpendicular's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: California
Posts: 2,626
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by ca1ore View Post

Can you please explain further. A buddy of mine has the 93, uses it as a digital transport, and can detect absolutely no difference between the 83 and 93 when used solely as a transport (i.e over HDMI).

Even though your AVR/External DAC may be doing the processing, it's only as good as it's source (transport, etc). How can they improved on the BDP-83? By improving the transport and power supply. To me, it's a small difference. We'll have to wait to see what the expert reviewers have to say about this but, to my ears (I have them trained well), the BDP-93 sounds better than the BDP-83 as a transport too.

OPPO BETA GROUP
Perpendicular is offline  
post #1619 of 27091 Old 12-04-2010, 06:15 PM
AVS Special Member
 
rwestley's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6,674
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 70
Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post

This only affects the Pioneer VSX-1120-k and the SC-32, as they are the same receiver. I don't know of any other Pioneer models which are having the same issue.

I reported this problem to Oppo several weeks and they discovered that it caused by network traffic. Until they come up with a fix disconnect the Pioneer or the Oppo from the network. Today I did several tests with just the Pioneer disconnected and I have had no drop-outs. I will do more testing tomorrow but I do know that if you turn off the network there will be no drop-outs.

BDP93 Beta tester and owner of a Pioneer VSX-1120k
rwestley is online now  
post #1620 of 27091 Old 12-04-2010, 06:20 PM
AVS Special Member
 
slimoli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Miami area
Posts: 4,682
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by Neuromancer View Post

This only affects the Pioneer VSX-1120-k and the SC-32, as they are the same receiver. I don't know of any other Pioneer models which are having the same issue.

I think that's right. My Pioneer 94 is not affected by this bug.

Standard Definition Causes Lung Cancer, Heart Disease, Emphysema, And May Complicate Pregnancy
slimoli is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Blu Ray Players , Oppo Bdp 93 Blu Ray Player

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off