Official Panasonic DMP-BDT110/210/310 Owners Thread - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 8474 Old 03-05-2011, 08:14 AM
 
ElwayLite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ah, so the adapter only accepts 1 input?
ElwayLite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 8474 Old 03-05-2011, 08:21 AM
Member
 
spike1073's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?
spike1073 is offline  
post #93 of 8474 Old 03-05-2011, 08:23 AM
 
ElwayLite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I dunno, I find it hard to believe the wired would not work.
ElwayLite is offline  
post #94 of 8474 Old 03-05-2011, 08:25 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 4,134
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post

From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

I don't know about the 210, but I did the firmware update on the 110 wired without problems and they use the same firmware.

S~

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself
teachsac is online now  
post #95 of 8474 Old 03-05-2011, 08:29 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post



From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...6#post20085366
rushhound is offline  
post #96 of 8474 Old 03-05-2011, 08:30 AM
Member
 
edo1946's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: West Chester, Pa
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok, a 2d to 3d report and question. Tried it with my 210 and brand new mits 82838 on top gun blu ray version. Worked pretty good. Watched it with daughter and son in law. 1) the 3d is pretty subtle but consistent . 2) we seemed to like the setting -5 depth vs +3 pop setting. 3) the best parts were the aerial combat, the depth was noticeable. 3) while I thought i heard it was impossible on a dlp, it had ghosting on several scenes with faces in front of light backgrounds. Maybe that was due to the conversion or some interaction with my other settings? (i have all the bells and whistles turned on) It was not severe but being a 3d addict from original Nvidia CRT supported days I noticed it. My guests did not. Anyway if anyone else notices it and finds the cure before I do please post an answer. Btw the Mitsubishi shows zero ghosting on regular blu ray or download 3d movies or ps3 3d or on my Fuji 3d camera, as far as I can see so far.
edo1946 is offline  
post #97 of 8474 Old 03-05-2011, 08:45 AM
 
ElwayLite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by edo1946 View Post

Ok, a 2d to 3d report and question. Tried it with my 210 and brand new mits 82838 on top gun blu ray version. Worked pretty good. Watched it with daughter and son in law. 1) the 3d is pretty subtle but consistent . 2) we seemed to like the setting -5 depth vs +3 pop setting. 3) the best parts were the aerial combat, the depth was noticeable. 3) while I thought i heard it was impossible on a dlp, it had ghosting on several scenes with faces in front of light backgrounds. Maybe that was due to the conversion or some interaction with my other settings? (i have all the bells and whistles turned on) It was not severe but being a 3d addict from original Nvidia CRT supported days I noticed it. My guests did not. Anyway if anyone else notices it and finds the cure before I do please post an answer. Btw the Mitsubishi shows zero ghosting on regular blu ray or download 3d movies or ps3 3d or on my Fuji 3d camera, as far as I can see so far.

Im seeing issues on 2D-3D with my 738, but 3D is fine. I think there is an issue between the BDT and Mitsu, with regards to 2D-3D.
ElwayLite is offline  
post #98 of 8474 Old 03-05-2011, 08:47 AM
Senior Member
 
myron243's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kingwood, Texas
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just watched part of Deadwood Episode 1 in 2D to 3D. The Mits adapter will convert the side by side to checkerboard with no problems. And for what it's worth Swearingen is just as ugly in 3D

Just another old geezer killin' time till time kills me.
myron243 is offline  
post #99 of 8474 Old 03-05-2011, 09:06 AM
Member
 
Seawater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: New England-New Hampshire Seacoast
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by myron243 View Post

I just watched part of Deadwood Episode 1 in 2D to 3D. The Mits adapter will convert the side by side to checkerboard with no problems. And for what it's worth Swearingen is just as ugly in 3D

I wonder if the same setup you have, the Mits adapter, would work on my Samsung DLP. So what you select is the side by side function on the 210, and then have it go through the Mits adapter and you can get 2D-3D?
Seawater is offline  
post #100 of 8474 Old 03-05-2011, 09:18 AM
Senior Member
 
thebat68's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jet2233 View Post

Wonder if it works with the mits adapter.

I have a Samsung DLP with the Mitsubishi adapter in place and the 210 lets me use the 2D to 3D feature. Blu rays converted look pretty good, DVDs on the other hand, do not look good converted.
thebat68 is offline  
post #101 of 8474 Old 03-05-2011, 09:20 AM
Senior Member
 
myron243's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kingwood, Texas
Posts: 203
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Seawater View Post

I wonder if the same setup you have, the Mits adapter, would work on my Samsung DLP. So what you select is the side by side function on the 210, and then have it go through the Mits adapter and you can get 2D-3D?

That's correct. But does the Mits adapter work on a Samsung? I seem to recall when the adapter came out last year everyone thought it was going to but then not long before the release date Mitsubishi said sorry Sammy owners but it's not going to work for youo. And I've not followed to know if anything has changed.

Just another old geezer killin' time till time kills me.
myron243 is offline  
post #102 of 8474 Old 03-05-2011, 09:24 AM
Senior Member
 
thebat68's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Seawater View Post

I wonder if the same setup you have, the Mits adapter, would work on my Samsung DLP. So what you select is the side by side function on the 210, and then have it go through the Mits adapter and you can get 2D-3D?

If you have the adapter, you set the 210 player to FullHD and you can use the 2D to 3D conversion. Just make sure you get the newer adapter that Mitsubishi sells on their Web Site.
thebat68 is offline  
post #103 of 8474 Old 03-05-2011, 09:27 AM
 
ElwayLite's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,559
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thats what I ran into on my 2010 non adapter version. If you set it to Checkerboard, one thing happens, but if you set it to Full 3D HD, then 2D-3D works fine.
ElwayLite is offline  
post #104 of 8474 Old 03-05-2011, 09:27 AM
Senior Member
 
thebat68's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by myron243 View Post

That's correct. But does the Mits adapter work on a Samsung? I seem to recall when the adapter came out last year everyone thought it was going to but then not long before the release date Mitsubishi said sorry Sammy owners but it's not going to work for youo. And I've not followed to know if anything has changed.

Here is the newer one that works on the Samsungs:

http://www.unisentvoffer.com/unisent...0S/details.htm
thebat68 is offline  
post #105 of 8474 Old 03-05-2011, 09:51 AM
Member
 
Seawater's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: New England-New Hampshire Seacoast
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by thebat68 View Post

If you have the adapter, you set the 210 player to FullHD and you can use the 2D to 3D conversion. Just make sure you get the newer adapter that Mitsubishi sells on their Web Site.

If you use that Mist. adapter on the 210 doing 2D-3D, do you still get full surround sound? DTS-HD, 7.1EX and all that?
Seawater is offline  
post #106 of 8474 Old 03-05-2011, 09:58 AM
Senior Member
 
thebat68's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Seawater View Post

If you use that Mist. adapter on the 210 doing 2D-3D, do you still get full surround sound? DTS-HD, 7.1EX and all that?

I do, I am using a 1.4 receiver. I am not sure if a 1.3 receiver will though. A 1.3 receiver will accept a checkerboard output and produce the HD sound, but not sure how the adapter fits in with a 1.3 receiver though. The adapter will only work being used between the receiver and the tv, which is fine for me to use the 210, PS3, and XBox 360 with the adapter.
thebat68 is offline  
post #107 of 8474 Old 03-05-2011, 10:33 AM
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,737
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 190
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post

From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

For Panasonic, this has been this way forever. It's not necessary Win7 or Vista problem. As long as you have a disc burning software that can create ISO9660 discs, you will be fine. The built-in disc buring feature on Vista or WIn7 only burns UDF format and hence won't work. And ImgBurn free utility won't work either (not sure if ImgBurn author ever figured this out).
Foxbat121 is offline  
post #108 of 8474 Old 03-05-2011, 10:34 AM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post

From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

My 210 updated fine wired.
colour is online now  
post #109 of 8474 Old 03-05-2011, 10:40 AM
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,737
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 190
Quote:
Originally Posted by colour View Post

My 210 updated fine wired.

Typically, there is a few days or weeks of delay time from the updated firmware being available to download to the time you can update directly via the internet connection on the player.

You download latest firmware from Panasonic Global site (panasonic.net). The latest version available for 110/210 is v1.47 released Feb 24.

The player downloads from Panasonic USA server.
Foxbat121 is offline  
post #110 of 8474 Old 03-05-2011, 10:51 AM
AVS Special Member
 
Jacob305's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,395
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
I was able to download the firmware update wireless on my 210 model. there was no problem at all.

Jacob
Jacob305 is offline  
post #111 of 8474 Old 03-05-2011, 11:07 AM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by Foxbat121 View Post

Typically, there is a few days or weeks of delay time from the updated firmware being available to download to the time you can update directly via the internet connection on the player.

You download latest firmware from Panasonic Global site (panasonic.net). The latest version available for 110/210 is v1.47 released Feb 24.

The player downloads from Panasonic USA server.

HUH? what exactly is your reason for quoting me with that reply?
colour is online now  
post #112 of 8474 Old 03-05-2011, 11:11 AM
AVS Special Member
 
Foxbat121's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: VA
Posts: 9,737
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 190
Quote:
Originally Posted by colour View Post

HUH? what exactly is your reason for quoting me with that reply?

The quoted review was posted when the firmware update is only available for download, not yet for player through internet connection.

So, yes, update directly from player works, but you may have to wait a few days before Panasonic USA posted on its server.
Foxbat121 is offline  
post #113 of 8474 Old 03-05-2011, 11:42 AM
Member
 
MysterMyster's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Also, this thing is TINY!

It's as wide from the front to the back as a Blu-Ray disc case is long and stands just a few centimeters above a quarter on it's edge.
MysterMyster is offline  
post #114 of 8474 Old 03-05-2011, 01:10 PM
Member
 
WhiskeyTangoFox's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post

From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

I got my 210 Yesterday, and I think it had a 1.10 firmware (hard to remember). It updated through the wireless with no issues.
WhiskeyTangoFox is offline  
post #115 of 8474 Old 03-05-2011, 01:35 PM
Newbie
 
JHamCell's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought the 110 to output 3D in the native checkerboard on my 60638 without any additional hardware.
It works great!

I have a library of non-3D material on my HP MediaSmart that I play using my WDTV Live and I can see it using 'Network Drive' on my 110.

Does anyone know if the 110 can play 3D MKV files that produce a 3D effect without having to buy more hardware?

I'd prefer to play directly from the Network Drive, but for now I'd just like to know if the 110 can correctly play a 3D MKV in a format that my TV will understand.

TIA

JHam
JHamCell is offline  
post #116 of 8474 Old 03-05-2011, 01:36 PM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by Foxbat121 View Post

The quoted review was posted when the firmware update is only available for download, not yet for player through internet connection.

So, yes, update directly from player works, but you may have to wait a few days before Panasonic USA posted on its server.

Fine but I wasn't the first to to reply that it worked so you should have quoted that review, I was confused as to why you quoted my reply.
colour is online now  
post #117 of 8474 Old 03-05-2011, 01:43 PM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by JHamCell View Post

I bought the 110 to output 3D in the native checkerboard on my 60638 without any additional hardware.
It works great!

I have a library of non-3D material on my HP MediaSmart that I play using my WDTV Live and I can see it using 'Network Drive' on my 110.

Does anyone know if the 110 can play 3D MKV files that produce a 3D effect without having to buy more hardware?

I'd prefer to play directly from the Network Drive, but for now I'd just like to know if the 110 can correctly play a 3D MKV in a format that my TV will understand.

TIA

JHam

Don't know about 3d but I was having stuttering,freezing issues streaming an MKV over network drive with my 210. Something that my WDTV Live has no issues with. Maybe my network was funky at the time as I haven't tried any since.
colour is online now  
post #118 of 8474 Old 03-05-2011, 04:03 PM
AVS Special Member
 
old corps's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mid-Michigan
Posts: 1,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post
From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?
My 210 updated the software via the internet with no problem just like every other player I've used.

Ed
old corps is offline  
post #119 of 8474 Old 03-05-2011, 06:55 PM
Advanced Member
 
stash64's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Packer country
Posts: 852
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by stash64 View Post
Starting to sound like Panasonic rushed these new players to market before they worked out all the bugs. For the first time, I too am having issues with a Panasonic product. My new BDT210 has a very noisy disc drive, the front panel display is dark, and the remote misfires now and then.
Tried to perform the factory reset but could not do so since you have to rely on messages showing up on the front panel display. So I decided to just unplug the power for a minute and, lo and behold, the front panel display is now working. And it even seems to be running a little quieter.

Hope this helps if anyone else has similar problems.

Sean
stash64 is offline  
post #120 of 8474 Old 03-05-2011, 07:43 PM
JJ7
Senior Member
 
JJ7's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 268
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

The only time I can hear mine is when it initially spins up. Once it starts playing it is basically dead quiet.

I don't notice any noise from either my BD65 or the BDT110.
JJ7 is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Panasonic Dmp Bdt110 3d 2d Blu Ray Disc Player , Blu Ray Movies , Panasonic Viera Tc P50gt30 50 Inch 1080p 3d Plasma Hdtv , Panasonic Dmp Bdt100 Full Hd 3d Blu Ray Disc Player , Receivers Amplifiers , Sony Bdp S770 3d Blu Ray Disc Player With Wi Fi , Panasonic 1080p Blu Ray Player Dmp Bd35ak Brand , Panasonic Dmp Bd55k Blu Ray Disc Player
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off