Official Panasonic DMP-BDT110/210/310 Owners Thread - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 8499 Old 03-08-2011, 08:12 PM
Newbie
 
cishida's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Both the 65 and 110 output an irritating screeching noise when playing DVDs. Anyone else notice this? Way louder then when playing blu-rays.

Maybe part of the problem is that there is no fan noise to cover up the noise from the drive mechanism. I should install my own fan .
cishida is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 8499 Old 03-08-2011, 08:26 PM
AVS Special Member
 
Jacob305's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 24
for people having problem playing the netflix with the screen going out. you should call netflix and report it to them. I called and reported about it.

Jacob
Jacob305 is online now  
post #183 of 8499 Old 03-08-2011, 08:32 PM
Member
 
jbolt's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 102
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Charles R View Post

Online Panasonic states only the 210 can play MKV (some formats) via USB (and I presume network). However the manual lists MKV support for both the 110 and 210 via USB...

USB devices (up to 2 TB)
DivX® [BDT210_for_Canada] MKV MP3 JPEG/
MPO (3D still picture)


Has anyone tested playing MKV files with the 110 via USB or network?

Received my Panasonic 110 yesterday. Cleared off an old 160GB 2.5" external hard drive and formatted it to FAT32 with Disk Utility on my Mac. I put on a 3.5GB MKV file of TRON and it played fine through the Panasonic. Looked good too. No stutter. I am excited about that because I was contemplating getting the 210 so I could use an external hard drive. Now I know the 110 can do it.

I'm guessing the files will have to be 4GBs or under which kinda sucks since most of my MKVs are over 4GBs. I have 67 MKV movies and only 7 are under 4GBs. Does anybody know a way to resize the files to 4GB without losing picture quality?
jbolt is offline  
post #184 of 8499 Old 03-08-2011, 08:39 PM
Newbie
 
meet2x4's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Until I can build/buy a decent HTPC for streaming I'm dealing with MKV streaming on this thing. But what's REALLY pissing me off is half my MKV's aren't showing up at all and the other half that are showing up are showing up intermittantly, yesterday I had 7 MKV files, today I have 3 and after going to the home menu and going right back in I've got 4???? WTF?! I've demuxed and remuxed the ones that won't show up. They all appear to be the same kind of video files/format inside the MKV container. I give up. Still worth every penny for blu-ray and netflix capability though!

Oh and has anybody tried custom firmware from firmwareinfo.com? Looks like a godsend custom firmware if it doesn't brick your device. If it's too good to be true, it is right?
meet2x4 is offline  
post #185 of 8499 Old 03-08-2011, 08:57 PM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by jbolt View Post

Received my Panasonic 110 yesterday. Cleared off an old 160GB 2.5" external hard drive and formatted it to FAT32 with Disk Utility on my Mac. I put on a 3.5GB MKV file of TRON and it played fine through the Panasonic. Looked good too. No stutter. I am excited about that because I was contemplating getting the 210 so I could use an external hard drive. Now I know the 110 can do it.

I'm guessing the files will have to be 4GBs or under which kinda sucks since most of my MKVs are over 4GBs. I have 67 MKV movies and only 7 are under 4GBs. Does anybody know a way to resize the files to 4GB without losing picture quality?

I've only played one MKV that was about 7GB and it stuttered. I have about 4TB all MKV 1080p movies so none of them are even close to 4GB, I'll continue using my WDTV Live to play those I guess.

I don't know of any method to resize MKV files
colour is offline  
post #186 of 8499 Old 03-09-2011, 04:17 AM
AVS Special Member
 
Chuck_IV's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Connecticut
Posts: 1,029
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by colour View Post

I've only played one MKV that was about 7GB and it stuttered. I have about 4TB all MKV 1080p movies so none of them are even close to 4GB, I'll continue using my WDTV Live to play those I guess.

I don't know of any method to resize MKV files

Have you tried Handbrake? I think Handbrake may be able to downsize mkvs. The only issue with Handbrake is it is SSSLLLOOOWWW.
Chuck_IV is offline  
post #187 of 8499 Old 03-09-2011, 05:59 AM
Member
 
deuce1973's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cishida View Post

It's asking for your WPA/WEP passcode, not the airport id. Have you attempted to connect any other devices to the airport? If so then you have probably been asked for a security code. That code/string is what you need to enter into the panasonic.

Thanks for the reply!. I finally got it to work. Thanks again!

BTW, I tried to log-into my Netflix...but couldn't figure out how to TYPE my login-email address and password. I assume via the remote and the number(letter) keys, but I can't figure out the process for which to type letters and is there a backspace for any mistakes? There must be some "shift" button I am missing, but can't figure it out.

Display: Panasonic TH58PZ800U
AVR: Pioneer VSX-D811S => Pioneer Elite SC-67
BD: Panasonic DMP-BDT210
Media: Apple TV2
5.1: Aperion 6T/5C/5B/, Bravus 12D sub
DVR:Comcast DCH 3416
Game: PS2
Remote: Dijit App

deuce1973 is offline  
post #188 of 8499 Old 03-09-2011, 06:03 AM
Member
 
deuce1973's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spike1073 View Post

From Customer Review on Amazon site:
"#2 The firmware the unit currently ships with will not let you get into the Internet streaming apps or anything for that matter until you update the firmware. Updating the firmware from the 1.09 firmware it ships with will not work as of this date via wireless or wired internet connections. The secondary option is to burn the frmware to a disc. This you think would be straight foward, but it isn't. Using Windows 7 or Vista, you MUST create an ISO 9660 ONLY... I went through 3 coasters before this player could properly read the Firmware update disc I created to bring it up to 1.47. Using any other ISO format will fail."

If true, this is a ridiculous update procedure. Can others confirm what the update procedure is?

Just wanted to chime in, I was able to do the Firmware update over Wireless this morning from 1.09 to 1.47. Perhaps when that review was written that wasn't an option. But it worked for me today.

Display: Panasonic TH58PZ800U
AVR: Pioneer VSX-D811S => Pioneer Elite SC-67
BD: Panasonic DMP-BDT210
Media: Apple TV2
5.1: Aperion 6T/5C/5B/, Bravus 12D sub
DVR:Comcast DCH 3416
Game: PS2
Remote: Dijit App

deuce1973 is offline  
post #189 of 8499 Old 03-09-2011, 06:07 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 4,322
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 131
Quote:
Originally Posted by deuce1973 View Post

Thanks for the reply!. I finally got it to work. Thanks again!

BTW, I tried to log-into my Netflix...but couldn't figure out how to TYPE my login-email address and password. I assume via the remote and the number(letter) keys, but I can't figure out the process for which to type letters and is there a backspace for any mistakes? There must be some "shift" button I am missing, but can't figure it out.

Hit the OK button and it will pop up a keyboard to navigate through.

S~

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself
teachsac is online now  
post #190 of 8499 Old 03-09-2011, 06:08 AM
Member
 
deuce1973's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by teachsac View Post

Hit the OK button and it will pop up a keyboard to navigate through.

S~

Thanks very much!

Display: Panasonic TH58PZ800U
AVR: Pioneer VSX-D811S => Pioneer Elite SC-67
BD: Panasonic DMP-BDT210
Media: Apple TV2
5.1: Aperion 6T/5C/5B/, Bravus 12D sub
DVR:Comcast DCH 3416
Game: PS2
Remote: Dijit App

deuce1973 is offline  
post #191 of 8499 Old 03-09-2011, 06:11 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 4,322
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 131
Quote:
Originally Posted by deuce1973 View Post

Thanks very much!

You're welcome.

S~

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself
teachsac is online now  
post #192 of 8499 Old 03-09-2011, 07:55 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cishida View Post

Both the 65 and 110 output an irritating screeching noise when playing DVDs. Anyone else notice this? Way louder then when playing blu-rays.

Maybe part of the problem is that there is no fan noise to cover up the noise from the drive mechanism. I should install my own fan .

I have two of the 210's and both are whisper quiet whether playing a Blu-ray or a DVD.

If you have an "irritating screeching noise" that isn't right.
rushhound is offline  
post #193 of 8499 Old 03-09-2011, 08:00 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by meet2x4 View Post

Oh and has anybody tried custom firmware from firmwareinfo.com? Looks like a godsend custom firmware if it doesn't brick your device. If it's too good to be true, it is right?

http://www.firmwareinfo.com/viewtopic.php?f=49&t=79

Quote:


We do not yet provide enhanced firmware for the Panasonic DMP-BDT110, DMP-BDT111 or DMP-BDT210

What exactly is the "godsend" about the firmware you are talking about?
rushhound is offline  
post #194 of 8499 Old 03-09-2011, 08:12 AM
Member
 
BigB's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Just ordered a 210 from Panasonic.com Work place rewards. Does this model handle Youtube Playlist ?

That has been a sticking point for us (along with Netflix Playback) and I ended up returning the Roku, Apple TV and Boxee for that reason, and want to avoid another return if that's not possible.

Thanks

Appreciate
BigB is offline  
post #195 of 8499 Old 03-09-2011, 08:17 AM
AVS Addicted Member
 
JOHNnDENVER's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

http://www.firmwareinfo.com/viewtopic.php?f=49&t=79



What exactly is the "godsend" about the firmware you are talking about?

Enables multi-region play as well as some other goodies.
JOHNnDENVER is offline  
post #196 of 8499 Old 03-09-2011, 08:30 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JOHNnDENVER View Post

Enables multi-region play as well as some other goodies.

Where is it and what are some of the "goodies" as I have no need for multi-region playback?
rushhound is offline  
post #197 of 8499 Old 03-09-2011, 08:34 AM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by Chuck_IV View Post

Have you tried Handbrake? I think Handbrake may be able to downsize mkvs. The only issue with Handbrake is it is SSSLLLOOOWWW.

I'm not interested in downsizing my MKV's. the person I replied to is. Ya if he finds a program it will be slow.
colour is offline  
post #198 of 8499 Old 03-09-2011, 09:57 AM
Newbie
 
cishida's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post


I have two of the 210's and both are whisper quiet whether playing a Blu-ray or a DVD.

If you have an "irritating screeching noise" that isn't right.

My 110 definitely produces quite a bit of sound playing the two DVDs l've tried. Maybe I have a bad unit or maybe the 210 has a better blu ray drive (seems unlikely) Might try to exchange through amazon.
cishida is offline  
post #199 of 8499 Old 03-09-2011, 09:58 AM
Newbie
 
meet2x4's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Where is it and what are some of the "goodies" as I have no need for multi-region playback?

Looks like it will be released on April 4th. And the main goodie I'm looking forward to is DIVX support on my BDT-110. It almost looks like an "unlock" of sorts to use the device to it's full potential.

If it's legit it looks like that's all this guy does is Panny blu-ray firmwares.
meet2x4 is offline  
post #200 of 8499 Old 03-09-2011, 10:03 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by meet2x4 View Post

Looks like it will be released on April 4th. And the main goodie I'm looking forward to is DIVX support on my BDT-110. It almost looks like an "unlock" of sorts to use the device to it's full potential.

If it's legit it looks like that's all this guy does is Panny blu-ray firmwares.

Gotcha! Thanks for the info!
rushhound is offline  
post #201 of 8499 Old 03-09-2011, 10:08 AM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cishida View Post

My 110 definitely produces quite a bit of sound playing the two DVDs l've tried. Maybe I have a bad unit or maybe the 210 has a better blu ray drive (seems unlikely) Might try to exchange through amazon.

I can't imagine the drive is any different in any of this series.

I would definitely swap it out as that isn't normal.

Amazon is great with returns and since this is a defect they will issue you a pre-paid shipping label.

Now is definitely the time to have it replaced while you can swap with Amazon and not have to deal with Panasonic service.
rushhound is offline  
post #202 of 8499 Old 03-09-2011, 10:17 AM
Newbie
 
meet2x4's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I was playing around last night and took Windows out of the "sharing" equation. I'm lucky enough to have an ASUS WAP that allows for a USB NAS setup. Threw all my MKV's on the NAS drive, setup the share, lo-and-behold all the MKV's are visible and playable now. Probably a stupid permission issue not getting handed down to the files for some reason. Is anybody else even having this problem or am I just an isolated incedent?

Oh and I thought I was crazy for noticing the "black blips" when watching Netflix, at least I'm not alone there. No rhyme or reason to it, it's such a short pause that it's barely noticable but when I'm not actually watching the screen I catch it out of the corner of my eye, trips me out.
meet2x4 is offline  
post #203 of 8499 Old 03-09-2011, 10:20 AM
Newbie
 
meet2x4's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Gotcha! Thanks for the info!

Oh and a heads up on this. They offer a trial firmware that's gimped on features but apparently if you make a "donation" (between 20-50 Euros from what I've read) you'll get the full edition of the firmware. I'm not going to hop on this bandwagon until I see on their forums that it works. I'm not going to spend $50-70 if it doesn't work as they state in their FAQ.
meet2x4 is offline  
post #204 of 8499 Old 03-09-2011, 12:46 PM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone with the 210 running wireless, can you tell me if it the "N" band runs on 2.4ghz or 5ghz?
rushhound is offline  
post #205 of 8499 Old 03-09-2011, 12:54 PM
AVS Addicted Member
 
JOHNnDENVER's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Where is it and what are some of the "goodies" as I have no need for multi-region playback?

More information here...

http://www.firmwareinfo.com/viewtopic.php?f=7&t=4


I don't actually us it yet.. But multi-region play is important to me for sure.
JOHNnDENVER is offline  
post #206 of 8499 Old 03-09-2011, 01:11 PM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JOHNnDENVER View Post

More information here...

http://www.firmwareinfo.com/viewtopic.php?f=7&t=4


I don't actually us it yet.. But multi-region play is important to me for sure.

Looks interesting if one needs those features.

What happens down the road when Panny issues the usual firmware updates to fix problems and this 3rd party firmware is on there? Would it get wiped out?
rushhound is offline  
post #207 of 8499 Old 03-09-2011, 01:21 PM
AVS Addicted Member
 
Charles R's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Indianapolis
Posts: 10,000
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 189
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Anyone with the 210 running wireless, can you tell me if it the "N" band runs on 2.4ghz or 5ghz?

Per the manual...

When using Wireless LAN connection, video from the DLNA Certified media server is not played back or video frames are dropped during playback.

Higher transfer rate router such as 802.11n (2.4 GHz or 5 GHz) Wireless router may solve the problem. If you use 802.11n (2.4 GHz or 5 GHz) Wireless router, it is necessary to set the encryption type to AES. Simultaneous use with a microwave, cordless telephone etc. at 2.4 GHz may result in connection interruptions or other problems.

| 
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
Charles R is offline  
post #208 of 8499 Old 03-09-2011, 01:50 PM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Looks interesting if one needs those features.

What happens down the road when Panny issues the usual firmware updates to fix problems and this 3rd party firmware is on there? Would it get wiped out?

You probably couldn't update with a third party firmware installed, you'd have to remove it and reinstall the original firmware (if possible). Then the third party firmware may not work if you wanted to reinstall it depending on what the update did.
colour is offline  
post #209 of 8499 Old 03-09-2011, 01:58 PM
Senior Member
 
BdoUK's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Lexington, Ky
Posts: 347
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rushhound View Post

Anyone with the 210 running wireless, can you tell me if it the "N" band runs on 2.4ghz or 5ghz?

The player sees both the 2.4 ghz and 5 ghz bands. I have mine connected via 5 ghz and have had absolutely no problems streaming content. I'm very happy with the wireless connection quality in this player.
BdoUK is offline  
post #210 of 8499 Old 03-09-2011, 03:04 PM
Member
 
rushhound's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Charles R View Post

Per the manual...

When using Wireless LAN connection, video from the DLNA Certified media server is not played back or video frames are dropped during playback.

Higher transfer rate router such as 802.11n (2.4 GHz or 5 GHz) Wireless router may solve the problem. If you use 802.11n (2.4 GHz or 5 GHz) Wireless router, it is necessary to set the encryption type to “AES”. Simultaneous use with a microwave, cordless telephone etc. at 2.4 GHz may result in connection interruptions or other problems.

Quote:
Originally Posted by BdoUK View Post

The player sees both the 2.4 ghz and 5 ghz bands. I have mine connected via 5 ghz and have had absolutely no problems streaming content. I'm very happy with the wireless connection quality in this player.

Thanks guys! I'm running a "G" router at the moment but I have a dual band "G" and "N" on hand that I will now set up.

No problems streaming Netflix with "G" but figure the "N" will help with media from my PC.
rushhound is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Panasonic Dmp Bdt110 3d 2d Blu Ray Disc Player , Blu Ray Movies , Panasonic Viera Tc P50gt30 50 Inch 1080p 3d Plasma Hdtv , Panasonic Dmp Bdt100 Full Hd 3d Blu Ray Disc Player , Receivers Amplifiers , Sony Bdp S770 3d Blu Ray Disc Player With Wi Fi , Panasonic 1080p Blu Ray Player Dmp Bd35ak Brand , Panasonic Dmp Bd55k Blu Ray Disc Player
Gear in this thread - P50gt30 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off