Sony BDP-BX58 and BDP-S580 Owner's Thread-all questions/comments belong here - Page 22 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #631 of 796 Old 04-13-2012, 06:39 PM
Member
 
Scrondar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a DLNA-related question: I had TVersity installed on my computer as a media server, but could never get the BX-58 to play files from its library, so I uninstalled it. Yet, it still shows up (greyed out) in the list of sources in the menu for the player. Is there any way to eliminate it as a choice I cannot make from the list of media sources? Thanks.
Scrondar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #632 of 796 Old 04-13-2012, 10:53 PM
AVS Special Member
 
anikun07's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northwest Illinois USA
Posts: 1,185
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 44
Is there a way to manually input the time, if I want to skip to 1:00:00 into the CD/DVD/BD?
anikun07 is offline  
post #633 of 796 Old 04-14-2012, 06:42 PM
Advanced Member
 
JBWIII's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York City
Posts: 874
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 41
Quote:
Originally Posted by Scrondar View Post

I have a DLNA-related question: I had TVersity installed on my computer as a media server, but could never get the BX-58 to play files from its library, so I uninstalled it. Yet, it still shows up (greyed out) in the list of sources in the menu for the player. Is there any way to eliminate it as a choice I cannot make from the list of media sources? Thanks.

Yes, go to Network Settings then (I think) Connection Server Settings. You can hide servers or even reset the list and re-scan the network.

JBWIII is offline  
post #634 of 796 Old 04-14-2012, 11:32 PM
Member
 
Scrondar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JBWIII View Post

Yes, go to Network Settings then (I think) Connection Server Settings. You can hide servers or even reset the list and re-scan the network.

Thanks! Worked just fine, and I learned a bit more about how this player works.
Scrondar is offline  
post #635 of 796 Old 04-20-2012, 12:31 AM
AVS Special Member
 
lwang's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: New York, NY, USA
Posts: 1,336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I started running issues playing x264 MKV 1080p files. Seems people are starting to encode videos in 10 bit instead of 8 bit and this player can't play it. Anyone else have such issue?

Also, I also had a few x264 mkv 720p 8 bit video. Can't figure out what it is, but I can play it on my windoze computer fine.
lwang is offline  
post #636 of 796 Old 04-23-2012, 07:20 AM
Advanced Member
 
Jim1348's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: MN
Posts: 868
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
I may be in the market for another Blu-ray player that has streaming. I don't need 3D, however. I would prefer to have a choice of BOTH ethernet and wifi. Does that pretty much narrow it down to the BDP-S590 and BDP-S390 then? Also, what are the differences between the BDP-S580 and BDP-S590? It looks like the BDP-S390 simply dropped 3D, or are there more differences than that?

Edit: It looks like I found my answer: http://reviews.cnet.com/blu-ray-play...ag=mncol;lst;1

The breakdown of the important features is pretty simple:

BDP-S390: Wi-Fi + streaming apps
BDP-S590: Wi-Fi + streaming apps + 3D
BDP-S790: Wi-Fi + streaming apps + 3D + 4K upscaling + Skype (with optional camera)

It looks like BDP-S390 has BOTH ethernet and wifi, so I will start watching for sale prices around $99.99.
Jim1348 is offline  
post #637 of 796 Old 04-23-2012, 07:52 PM
Member
 
PawPawDog's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Jim1348 View Post

I may be in the market for another Blu-ray player that has streaming. I don't need 3D, however. I would prefer to have a choice of BOTH ethernet and wifi. Does that pretty much narrow it down to the BDP-S590 and BDP-S390 then? Also, what are the differences between the BDP-S580 and BDP-S590? It looks like the BDP-S390 simply dropped 3D, or are there more differences than that?

Edit: It looks like I found my answer: http://reviews.cnet.com/blu-ray-play...ag=mncol;lst;1

The breakdown of the important features is pretty simple:

BDP-S390: Wi-Fi + streaming apps
BDP-S590: Wi-Fi + streaming apps + 3D
BDP-S790: Wi-Fi + streaming apps + 3D + 4K upscaling + Skype (with optional camera)

It looks like BDP-S390 has BOTH ethernet and wifi, so I will start watching for sale prices around $99.99.

SACD may or may not be important to you but I would say it is a major factor between the 3XX and 5XX and 7XX.

It may also worth to note IMHO Sony cut too much cost on S590's enclosure. I got the S590 for two days and returned it as it really looks like a downgrade from S570 and got a refurb S580 instead.
PawPawDog is offline  
post #638 of 796 Old 04-28-2012, 11:26 PM
Member
 
ronaldk988's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: California
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am trying to use my sony Iphone media remote
It asks me to register the app to the blu ray but I can't find where to do that on the menu
Anyone know where that registration is (it is apparently NOT the registration for the advanced features at the sony site.)
ronaldk988 is offline  
post #639 of 796 Old 04-29-2012, 07:13 AM
Member
 
Darth Cardo's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Buenos Aires - Argentina
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ronaldk988 View Post

I am trying to use my sony Iphone media remote
It asks me to register the app to the blu ray but I can't find where to do that on the menu
Anyone know where that registration is (it is apparently NOT the registration for the advanced features at the sony site.)

It's a pain in the ass app. To register go to network settings
Darth Cardo is offline  
post #640 of 796 Old 05-03-2012, 09:30 AM
Member
 
nogasbiker's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dianebrat View Post

You need to read up on OAR Original Aspect Ratio, the player is playing the disc as the director desired it to be displayed. Movies are not TV.

True, movies and TV are slightly different aspect ratios.

But I side with the poster asking the question on this one. If he doesn't want to deal with black bars, he shouldn't have to, regardless of what the director wanted. All the cinemaphiles want full image, no doubt. But there are many (perhaps most) who would rather use up all the pixels in their display. Cropping the image a bit doesn't matter to them.

Myself, it depends on the movie I'm watching. If it is some silly rom-com, who cares, I guess I'd rather have a larger image and lose ten percent on the sides. For something like Snow Falling on Cedars, I'd want the full image.
nogasbiker is offline  
post #641 of 796 Old 05-04-2012, 02:36 PM
Senior Member
 
markc72's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Plainfield, IL
Posts: 362
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can you access your Itunes music on the S580 over the network? For some reason I remember a review on Amazon saying he was able to do that.

Come join our adult gaming community at www.syndicatedgaming.net


XBL and Steam: diehardcubfn
markc72 is offline  
post #642 of 796 Old 05-06-2012, 07:26 PM
Newbie
 
NYJay's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Im having a constant internet issue with mine. Tried searching for an answer but cant seem to find one. I have bx58 setup in the bedroom on wifi, it will pass the wireless connect but internet access will fail most of the time. Its been hit and miss if I do a factory reset and re-enter my info, sometimes it will connect but for the majority of the time, it wont. any ideas? I never have an issue connecting other things wirelessly, like friends computers/gaming systems.
NYJay is offline  
post #643 of 796 Old 05-06-2012, 08:02 PM
 
Splicer010's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7,819
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Sounds like a new router is in your future...
Splicer010 is offline  
post #644 of 796 Old 05-08-2012, 07:13 AM
Newbie
 
michyeotnya's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I'm new to this forum and to Blu-Ray. I recently bought the BX58 at Costco.

I've had a bit of a problem with the picture quality and I'm not sure if it's the Blu-Ray disc itself or the player.

Yesterday I watched The Debt (from RedBox) and during the opening credits, there was a scene where a character is walking in front of a rocky planter box, and there was an "aura" around the character where the rocks became a bit "splotchy," like it was having trouble decompressing or interpolating or whatever it's called (sorry I've been out of touch with the tech world lately).

I noticed this later throughout the movie, whenever there was a moving character against a relatively stationary pattern (be it venetian blinds, trees, etc).

I'd also seen this when watching a DVD, but I assumed it was just part of an upconverting process. Any tips?
michyeotnya is offline  
post #645 of 796 Old 05-08-2012, 06:04 PM
 
Splicer010's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7,819
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 32
Need more info like the TV type/kind, how is it connected, etc...
Splicer010 is offline  
post #646 of 796 Old 05-08-2012, 06:38 PM
Newbie
 
michyeotnya's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Splicer010 View Post

Need more info like the TV type/kind, how is it connected, etc...

It is connected directly to a 47" LG, model LG47LV5500 via HDMI.

Thanks!
michyeotnya is offline  
post #647 of 796 Old 05-08-2012, 07:38 PM
Newbie
 
negma's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Help Please!! I have S580 connected via HDMI to Panasonic 32 LCD and I couldn't get any picture/audio. However I am able to get both when connected via Component. S580 works fine with HDMI on my Vizio 47 SXVT. Tried RESET and other options mentioned in this thread, changed HDMI cable, no dice. Any help is greatly appreciated.
negma is offline  
post #648 of 796 Old 05-09-2012, 02:09 PM
Newbie
 
michyeotnya's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by michyeotnya View Post

It is connected directly to a 47" LG, model LG47LV5500 via HDMI.

Thanks!

Nevermind. Found the problem myself. The LG TV has some "TruMotion" thing that I guess interpolates the signal. It seems to have a problem with movement against something stationary.
michyeotnya is offline  
post #649 of 796 Old 05-10-2012, 05:14 PM
AVS Special Member
 
anikun07's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northwest Illinois USA
Posts: 1,185
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 44
I was wondering if Prime Instant video had its own app under the video column or if it is part of the Amazon Instant Video App? I noticed when I selected a video to watch there is a fee to buy the episode.

Okay nevermind, I don't know how I didn't see the Prime button to choose....
anikun07 is offline  
post #650 of 796 Old 05-11-2012, 07:14 PM
Member
 
sam298's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by michyeotnya View Post

It is connected directly to a 47" LG, model LG47LV5500 via HDMI.

Thanks!

I have bx58 - IMO best pic quality. I would start with comparing the tv specs and bx58 video settings. Switch off 24p output if display is not compatible, check deep color output. I have connected thru pioneer AVR to sony display so i use the best settings and it blends well with sony tv.

-----
Denon 2310ci with Mirage OS3 7.1 / Sony 55HX800

Pioneer Elite VSX-30 with Cambridge 7.1 / Polk SW-10

Sony BX-58 & Oppo BDP-93

Pioneer BDP-140 / Mitsubishi HC4000
-----

sam298 is offline  
post #651 of 796 Old 05-12-2012, 11:37 AM
Newbie
 
michyeotnya's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sam298 View Post

I have bx58 - IMO best pic quality. I would start with comparing the tv specs and bx58 video settings. Switch off 24p output if display is not compatible, check deep color output. I have connected thru pioneer AVR to sony display so i use the best settings and it blends well with sony tv.

Thanks for the response. Again, I found the culprit -- the Tru-motion feature on the LG TV does a poor job of interpolating moving patterns. When I turned off the Tru Motion thing, the problem was gone, but the picture was jittery.
michyeotnya is offline  
post #652 of 796 Old 05-16-2012, 06:56 AM
Newbie
 
duckvader's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a BDP-S580 and I am having trouble streaming movies from my Mediatomb DLNA servers to it. It will stream MP3's just fine. I tried mkv files and then I read in the manual that it doesn't support mkv files streamed from a DLNA server. I then tried avi files and they never play either. Any thoughts as to what I am doing wrong?
duckvader is offline  
post #653 of 796 Old 05-16-2012, 07:19 AM
AVS Special Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9,390
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 88 Post(s)
Liked: 279
Manual is wrong. I have no problem streaming mkv from serviio.
mdavej is offline  
post #654 of 796 Old 05-17-2012, 08:56 AM
Member
 
Scrondar's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mdavej View Post

Manual is wrong. I have no problem streaming mkv from serviio.

This. Serviio is probably the best DLNA solution for this player. I could not get TVersity or XBMC to stream any video, but Serviio had no problem, even with the lastest firmware.
Scrondar is offline  
post #655 of 796 Old 05-17-2012, 10:13 AM
Newbie
 
duckvader's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone setup Serviio on a Centos linux server? I have it up and running but I am trying to figure out how to specify what directories my media is in.
duckvader is offline  
post #656 of 796 Old 05-19-2012, 09:08 PM
Senior Member
 
h0mi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
new version of firmware m07.r.0620 (I'm at 615). Wondering what's new.

(edit) And I have to ask, as some people have mentioned they're on older, pre-cinvia (sp?) firmwares, how are you able to utilize things like netflix via older fw? I keep getting prompted to upgrade to 620.
h0mi is offline  
post #657 of 796 Old 05-22-2012, 03:37 AM
Advanced Member
 
Paul210's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Dayton, Ohio
Posts: 669
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I had to break down and load the new firmware, otherwise, the internet apps wouldn't work.

Panny Plasma Junkie: TC-P50VT20, TC-P50G15, TH-42PX60U
Paul210 is offline  
post #658 of 796 Old 05-22-2012, 08:33 AM
Member
 
paulinmn's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Willmar, MN
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by h0mi View Post

new version of firmware m07.r.0620 (I'm at 615). Wondering what's new.

(edit) And I have to ask, as some people have mentioned they're on older, pre-cinvia (sp?) firmwares, how are you able to utilize things like netflix via older fw? I keep getting prompted to upgrade to 620.

Personally, I have many other devices (TiVo, PS3, etc) that are far more superior(5.1 DD sound...) to my S580 in regards to Netflix and such. I just use those. My BD player is strictly that...a BD player.
paulinmn is offline  
post #659 of 796 Old 05-22-2012, 12:30 PM
Senior Member
 
jkurlanski's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Greater Portland, Maine
Posts: 343
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Noticed on the Sony website for the upgrade this little disclaimer:
"Note: This upgrade includes Cinavia™ content protection technology. Information about Cinavia technology is provided at the Cinavia Online Consumer Information Center at: http://www.cinavia.com"

So any rips of movies with Cinavia protection are now toast. Really annoying because the player will down-res blue-rays over component output (which I still have) but didn't down-res MKV files. Was going to dodge this update, but sounds like I can't. UGH. Maybe time to retire the old Panny 34" tube. Love that set...

http://esupport.sony.com/US/p/swu-do...&os_group_id=5

Panasonic TC-P50GT50 **** Sony BDP-S580 **** Onkyo TX-SR502
Antennas Direct - ClearStream 4 Outdoor Long-Range Digital TV Antenna
Eagle Aspen 500065 Single Wire Antenna Rotor
jkurlanski is offline  
post #660 of 796 Old 05-23-2012, 03:48 PM
Senior Member
 
h0mi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by paulinmn View Post

Personally, I have many other devices (TiVo, PS3, etc) that are far more superior(5.1 DD sound...) to my S580 in regards to Netflix and such. I just use those. My BD player is strictly that...a BD player.

Ah. Well that at least clears things up for me. Thanks.
h0mi is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Sony Bdp Bx58 Blu Ray Disc Player 3d Built In Wireless , Blu Ray Players , Sony , Sony Bdp S580 Blu Ray Disc Player Black , Jvc Dla X70 Projector
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off