Official 2012 Sony BDP-S790 Thread - Page 117 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 62Likes
 
Thread Tools
Old 04-04-2014, 03:33 PM
AVS Forum Special Member
 
Geoff D's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Swanage, Engerland
Posts: 2,674
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 298 Post(s)
Liked: 323
I picked up a BDPA6000 (BDPS790 in a chunkier casing) today to play around with the 4K upscaling. After having it running for just two hours I got my first lockup: after playing a few bits from Catching Fire, changing the player's settings and then playing the disc again, it refused to load the disc any more. I cleared the BD-Live cache, no change so I had to unplug and start again.

Needless to say, it's going back. I've done what I needed to do with the 4K upscaling, anyway.
Geoff D is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-04-2014, 04:55 PM
Member
 
Mark1_M's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Viera, FL
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
WDMyCloud DLNA server
Has anybody tried to connect a WDMyCloud and stream videos to a S790? I just got one and placed several MP4 video files on it. When trying to play the files on the S790, it will say that the files are either corrupt or unsupported. These same files play just fine on the S790 when streamed from a Windows machine, also a PS3 plays the files just fine from the WDMyCloud. I've tried to research this and haven't really found anything, other than maybe the Sony player has a bug. Any help appreciated...
Mark1_M is offline  
Old 04-05-2014, 09:52 AM
Member
 
S_G7's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 185
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 99 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by p5browne View Post

Not into disassembly while under warranty.

No need to disassemble. All you have to do is hit eject to see the tray design.
S_G7 is offline  
Old 04-08-2014, 10:03 AM
AVS Special Member
 
p5browne's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sudbury, Ontario, CANADA
Posts: 8,050
Mentioned: 158 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2592 Post(s)
Liked: 1962
Quote:
Originally Posted by S_G7 View Post

No need to disassemble. All you have to do is hit eject to see the tray design.

Both trays looked identical. With same Code Markings.

UN65HU9000 with SEK-3500U - Mine
UN75JU7100 / UN55HU7250 with SEK-3500U / UN32EH5300 / 2 X LG 55LHXs - wife's ! New addition UN40J5200AF
PN64F8500 up for sale
p5browne is offline  
Old 04-08-2014, 02:01 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
I week after unplugging, no hang ups on DVDs or BDs. Apparently the reboot from holding the power button does not completely mimic an unplug.
DoctorM is offline  
Old 04-08-2014, 07:35 PM
Member
 
Zap Branigan's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 47
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by apw2607 View Post

^^ try turning gracenote disk lookup to manual. Sometimes that service goes down and can cause issues with the player.


So far, since switching gracenote to manual, I haven't had any DVDs freeze up. It's been about 6 weeks now. Hopefully that's all it was.
Zap Branigan is offline  
Old 04-08-2014, 10:42 PM
AVS Forum Special Member
 
apw2607's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Seattle, WA
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 218
Glad it worked out for you.
apw2607 is offline  
Old 04-10-2014, 05:15 AM
AVS Forum Special Member
 
Geoff D's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Swanage, Engerland
Posts: 2,674
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 298 Post(s)
Liked: 323
Quote:
Originally Posted by Zap Branigan View Post

So far, since switching gracenote to manual, I haven't had any DVDs freeze up. It's been about 6 weeks now. Hopefully that's all it was.

That's the first thing I did when setting up the two S790s (well, one S790, one rebadged A6000) that I've owned. Both were still flaky as ****.
Geoff D is offline  
Old 04-16-2014, 09:45 AM
Newbie
 
HelloWorld77's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hello,

 

Does anybody know if BDP-S790 has any issues with big USB 3.0 drives? 

 

I am about to purchase a USB 3.0 pendrive of 32, 64 or 128 GB and format with NTFS. Will it work with this player? 

 

Apologies if it was already answered - this thread is so long I was unable to find an answer :)

 

Cheers

HelloWorld77 is offline  
Old 04-16-2014, 01:43 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Quote:
Originally Posted by HelloWorld77 View Post

Hello,

Does anybody know if BDP-S790 has any issues with big USB 3.0 drives? 

I am about to purchase a USB 3.0 pendrive of 32, 64 or 128 GB and format with NTFS. Will it work with this player? 

Apologies if it was already answered - this thread is so long I was unable to find an answer smile.gif

Cheers
I've used a Corsair Flash Voyager USB 3.0 16gb drive with no issues. I don't know how larger drives will react, but I do know 3.0 is backwards compatible. Nothing should have an issue with the higher speed, it just doesn't take advantage of it.
DoctorM is offline  
Old 04-17-2014, 03:54 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Now I have a question. Has anyone played a DVD with PCM audio on these units?
I tested a couple today and found the audio to be just slightly out of sync.

I do route the audio via optical cabling and the video directly to the TV via HDMI. I use an audio delay to compensate.
Is there a reason PCM audio would react differently?
Anyone else find PCM weirdness, at least where DVDs are concerned?
DoctorM is offline  
Old 04-20-2014, 03:16 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
I will reply to my own post.
Apparently any audio delay set on the S790 is NOT applied to PCM audio (at least when the source is DVD).
I am unable to test this for BD PCM audio tracks, but then again most of you probably route A/V to the tuner and let the tuner handle the delay(?).

My work around is to set my tuner to my TV's audio input instead of the S790. That way the audio is passed via HDMI to the TV, which applies it's own delay and then the TV outputs the track back to the tuner.
Probably less lossy by that time, but at least it's in sync.
DoctorM is offline  
Old 04-26-2014, 10:59 PM
Member
 
Mattyo1612's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mackay Queensland Australia
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Liked: 38
Can anyone tell me if playing a Sony 4k remastered blu-ray on the BDP-S790 is it playing the disc with xvYCC (expanded colour) on or do I need to switch it on via my Samsung tv which gives you the option to switch on xvYCC in the advanced settings?

Mattyo1612 is offline  
Old 04-26-2014, 11:12 PM
AVS Forum Special Member
 
apw2607's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Seattle, WA
Posts: 2,405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 218
Quote:
Originally Posted by Mattyo1612 View Post

Can anyone tell me if playing a Sony 4k remastered blu-ray on the BDP-S790 is it playing the disc with xvYCC (expanded colour) on or do I need to switch it on via my Samsung tv which gives you the option to switch on xvYCC in the advanced settings?

The feature only works when you use a supported sony tv. In addition the s790 doesn't support the feature.
apw2607 is offline  
Old 04-26-2014, 11:30 PM
Member
 
Mattyo1612's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Mackay Queensland Australia
Posts: 120
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by apw2607 View Post

The feature only works when you use a supported sony tv. In addition the s790 doesn't support the feature.

So you're saying that even if the Samsung tv has the option of switching xvYCC on, it's actually not activating the expanded colour because the player doesn't support it?

Mattyo1612 is offline  
Old 04-27-2014, 05:12 AM
Senior Member
 
HDPERSON's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 21
I own the S790 and it is connected to the Samsung 6300 60" HDTV for me. When I turn on the expanded color of the TV, it works with the Blu Ray player. The Natural color setting of the TV works with any input.
HDPERSON is offline  
Old 04-27-2014, 06:53 AM
Senior Member
 
mdray's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: London, UK.
Posts: 212
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 15
On my Sharp TV l get an extra mode when l play a mastered in 4k disc, so it does work on other TVs.

On the Samsung, l don't know how it works, because in Movie mode the xvycc Colour Mode is always available, 4k disc or not.
mdray is offline  
Old 05-01-2014, 03:21 PM
AVS Forum Special Member
 
Geoff D's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Swanage, Engerland
Posts: 2,674
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 298 Post(s)
Liked: 323
On my Sony TV I have to activate the xv colour in the TV menu. It doesn't do it automatically.
Geoff D is offline  
Old 05-15-2014, 02:26 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Is it possible to view YouTube streams that are live on the s790? I tried with the regular YouTube app, but it can't find the video when I search.

The new app I've never signed up with so I don't think I can test it. Anyone know?
DoctorM is offline  
Old 06-13-2014, 03:52 PM
AVS Forum Special Member
 
iatacs19's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: DC Metro
Posts: 1,607
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 204 Post(s)
Liked: 142


Do you guys have a Spiderman advertising icon for the trailer in the middle of your Video section menu?
I find this ridiculous, I bought and paid for this hardware and now Sony is pushing ads into the menu of my bluray hardware which I cannot pot-out of nor remove.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20140613_175005.jpg
Views:	876
Size:	168.4 KB
ID:	114505  

XBR65X930C, AVR-X4200W, NVIDIA ShieldTV, SVS SB12-NSD, RF-42 II, RC-52 II, RB-41 II
iatacs19 is offline  
Old 06-13-2014, 11:06 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Quote:
Originally Posted by iatacs19 View Post


Do you guys have a Spiderman advertising icon for the trailer in the middle of your Video section menu?
I find this ridiculous, I bought and paid for this hardware and now Sony is pushing ads into the menu of my bluray hardware which I cannot pot-out of nor remove.
Yup, we get that but not a reasonable firmware updates. I'm pretty sure ASM2 had bombed enough that no one is looking for more info on it.
DoctorM is offline  
Old 06-14-2014, 08:54 PM
AVS Forum Special Member
 
AVfile's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Ontario, CANADA
Posts: 2,386
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 223 Post(s)
Liked: 118
Quote:
Originally Posted by apw2607 View Post
Quote:Originally Posted by Mattyo1612 

Can anyone tell me if playing a Sony 4k remastered blu-ray on the BDP-S790 is it playing the disc with xvYCC (expanded colour) on or do I need to switch it on via my Samsung tv which gives you the option to switch on xvYCC in the advanced settings?


The feature only works when you use a supported sony tv. In addition the s790 doesn't support the feature.
Like previous Sony models it supports xvYcc (just not the Mi4K metadata). Actually it officially supports the Sony version, x.v.Color™ Technology : Yes (from page 1, post 1).
AVfile is offline  
Old 06-22-2014, 02:37 PM
Newbie
 
Kirk Out79's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone having issues playing the descent on there s790? i get freezes and skips when trying to play the movie. what are the best settings i have mine set to 4:4:4 and auto for everything else?any help thanks
Kirk Out79 is offline  
Old 06-23-2014, 10:20 AM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Try unplugging your unit for a minute. These things go funny sometimes and soft resets don't always help.
DoctorM is offline  
Old 06-28-2014, 02:31 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
A question: I just added a new av receiver. It has a LAN port but no wifi.
Although undocumented, is it possible to use the BDPS790's LAN port as a bridge to the S790's wifi?

I could just test it, but I figured I'd ask first.
DoctorM is offline  
Old 06-29-2014, 08:03 AM
AVS Addicted Member
 
mdavej's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 13,334
Mentioned: 30 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2063 Post(s)
Liked: 926
No
mdavej is offline  
Old 06-29-2014, 02:31 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
DoctorM is offline  
Old 07-07-2014, 10:18 AM
Advanced Member
 
sbddvm's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 623
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Will someone give me some guidance on how to watch video files that are on my PC (Windows 8.1) via wifi using this BD player. Thank you.

"Oh what a tangled web we weave, when first we practice to deceive." -Sir Walter Scott

sbddvm is offline  
Old 07-07-2014, 03:38 PM
AVS Special Member
 
DoctorM's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: South Florida
Posts: 1,785
Mentioned: 19 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 623 Post(s)
Liked: 189
Quote:
Originally Posted by sbddvm View Post
Will someone give me some guidance on how to watch video files that are on my PC (Windows 8.1) via wifi using this BD player. Thank you.
My recommendation is download Serviio. It's free and seems to work better than many other alternatives. http://serviio.org/download

Other considerations:
Audio-
-FLAC is NOT supported
-Audio tracks are selectable
-LPCM5.1 is not supported in MKV (may be too high a bitrate for M2TS, needs more testing).

Subtitles-
-Subtitles are selectable.
-(M2)TS does not support any compatible format of subtitles.
-SRT embedded subtitles work in MKV.
-SRT external subs work with TS, AVI and MP4 if on the fly re-encoding is selected.
-VOBSUB works embeded in MKV OR authored DVD, but can only be 720p resolution and lower. (Which makes them a poor option for 1080p video.)
-PGS (BD-SUP) doesn't work except as an authored Blu-ray disc.

Video-
-XviD is supported in any container.
-DivX works if you change the header to XviD. You can do this with mkvtoolnix or http://www.fourcc.org/changer/.
-MPEG2 is supported in .MPG or .(M2)TS, but not MKV.
-H.264/x264/AVC is supported in .MP4, .MKV or .(M2)TS

-High@L4.1 is best (even if it is LOWER patching seems to improve playback)
You can patch other levels to 4.1 with tsMuxerGUI. Results vary.
-For all MKV files add the following command line options: --engage no_cue_duration --engage no_cue_relative_position


If you have subtitles and chapters, the mux needs to be in this order: Video, Audio Tracks, Chapters, Subtitles.

Subtitles before chapters will cause playback problems.

For BD Remuxes-
MKV is best but high bitrates may cause stuttering.
Convert subtitles with BDSup2Sub to VOB/SUB or to .SRT with your favorite OCR software.

...Hope that helps, I've been meaning to collect that coherently for awhile.
sbddvm likes this.

Last edited by DoctorM; 07-07-2014 at 03:47 PM.
DoctorM is offline  
Old 07-08-2014, 11:11 AM
Advanced Member
 
sbddvm's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 623
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Thanks DrM..this is working for my needs.

"Oh what a tangled web we weave, when first we practice to deceive." -Sir Walter Scott

sbddvm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Tags
Blu Ray Players , Sony , Sony Bdps790 3d Blu Ray Player , Sony Blu Ray Disc Player Bdp S790 , Sony Open Box Bdp S790 3d Blu Ray Disc Player
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off