Help me diagnose the issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-26-2012, 08:53 AM - Thread Starter
Newbie
 
JX71's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have an Hitachi TV and a Toshiba Blu-Ray Player. When I connect them with an HDMI cable, into either HDMI port (HDMI1 or HDMI2), a pop-up reading "Not Supported" emerges for a millisecond before the Blu-ray screen comes up and vanishes within about five seconds. Then you can here the blu-ray player running, but nothing happens.

What could the problem be? Perhaps they aren't compatible? How can I fix this problem?

Thanks.
JX71 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-26-2012, 10:44 AM
AVS Addicted Member
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 17,652
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 75
Please post the model numbers of your TV and blu ray player.
rboster is online now  
post #3 of 6 Old 12-26-2012, 02:36 PM - Thread Starter
Newbie
 
JX71's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sure thing.

The Hitachi TV is an HDTV Model: LE29H306 and the Toshiba Blu-ray Disc/DVD Player is a BDX3300.
JX71 is offline  
post #4 of 6 Old 12-26-2012, 02:40 PM
AVS Addicted Member
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 17,652
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 75
I assume you have tried other source components (cable box etc) that can output an HD signal? If so, does the TV have any issues showing 720p or 1080i (or p) signals on your TV?

First, try a different video cable.

Another option I would try is to set the player's resolution output to match your TV's native resolution of 720p. Try that and report back.

Lastly, do you have another TV you can test the player on the second set? If not, I would suggest taking the player over to a friend or neighbor's house and test it on their HD set.

As you can see I am trying to elimate which unit is causing the issues.
rboster is online now  
post #5 of 6 Old 12-26-2012, 04:53 PM - Thread Starter
Newbie
 
JX71's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The other TV works fine, watching 2010: The Year We Make Contact as I write this. Weird.
JX71 is offline  
post #6 of 6 Old 12-26-2012, 06:53 PM
AVS Addicted Member
 
rboster's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: USA
Posts: 17,652
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 66 Post(s)
Liked: 75
It appears it's a TV issue. I can move this thread to LCD forum if you would like?
rboster is online now  
Reply Blu-ray Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off