Denon DBT 3313 Owner's Thread - Page 13 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 15Likes
Reply
 
Thread Tools
post #361 of 381 Old 11-09-2016, 07:40 AM
Newbie
 
Salamigurke's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 4
maybe some Java-Update


Btw im using universal media server to stream content over the network.
But unfortunately there is no conf-file for Denon devices.
UMS is recognizing the DBT-3313 as Vizio Smart TV, but all is working fine.


By inspecting the conf file for the Vizio i see things that, probably, some are not the right parameters for the denon.
Unless these parameters have no effect when playing "no transcode" (otherwise the content get degraded).
Well long in short: does anybody use UMS and have a custom conf file for the denon?
Salamigurke is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #362 of 381 Old 11-10-2016, 11:43 AM
Member
 
ArTourter's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Frome, Somerset, UK
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 13
Unhappy

Well one thing definitely changed: the youtube application. They broke it.

All settings (account login and paired devices such as mobile phone apps) are lost after the update and they don't persist after power off. Also it crashes/freezes frequently...

hmm not good.

ArTourter is offline  
post #363 of 381 Old 12-23-2016, 03:59 AM
Member
 
wbree's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 11
I have recently bought the DBT-3313. I use it in combination with my DENON AVR-X6200 .
I connect the HDMI (Amp) to the receiver and also connected the HD link to the receiver.
But how do I know that the receiver is using the HD link for producing the audio sound?


I don't see anything on the receiver display that the audioinput is coming from the HD-link.
The blue led on the player is on.


Wilco

SAMSUNG UE55HU7500 - DENON AVR-X6200W - Monitor Audio Gold speakers- REL205 sub - PCH-400/VTEN Mediaplayer - DENON DVD 3910 - DENON DBT-3313UD
wbree is offline  
 
post #364 of 381 Old 12-23-2016, 07:46 AM
AVS Forum Special Member
 
Schwa's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ohio
Posts: 3,131
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1122 Post(s)
Liked: 1172
Quote:
Originally Posted by wbree View Post
The blue led on the player is on.
That's how you know. If you switch inputs on your receiver you'll notice that the light will go out.
Schwa is offline  
post #365 of 381 Old 12-24-2016, 05:27 AM
Member
 
wbree's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 11
That's all there is? Thanks Schwa.


Wilco

SAMSUNG UE55HU7500 - DENON AVR-X6200W - Monitor Audio Gold speakers- REL205 sub - PCH-400/VTEN Mediaplayer - DENON DVD 3910 - DENON DBT-3313UD
wbree is offline  
post #366 of 381 Old 12-24-2016, 09:24 AM
AVS Forum Special Member
 
Schwa's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ohio
Posts: 3,131
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1122 Post(s)
Liked: 1172
Quote:
Originally Posted by wbree View Post
That's all there is? Thanks Schwa.


Wilco
Yep, that's it. Well, that and the drastically improved sound.
Gerhard_Bader likes this.
Schwa is offline  
post #367 of 381 Old 01-03-2017, 08:59 AM
Member
 
avgorder's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 52
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 12
Netflix Audio Issue

When I stream from Netflix 5.1 audio there is no sound.
I switched to stereo on Netflix it works.

While 5.1 sound works with Bluray.
Upgraded the firmware but still no luck.

Anyone experienced this issue.

Denon 4520 CI
JTR 228 x 3
JTR Slanted 8 x 2
PSA XS30 x 2
avgorder is offline  
post #368 of 381 Old 01-14-2017, 08:34 AM
Member
 
ArTourter's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Frome, Somerset, UK
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by avgorder View Post
Netflix Audio Issue

When I stream from Netflix 5.1 audio there is no sound.
I switched to stereo on Netflix it works.

While 5.1 sound works with Bluray.
Upgraded the firmware but still no luck.

Anyone experienced this issue.
I am afraid, I have never had that problem, 5.1 netflix sound has been working flawlessly for me on the unit attached to the X4000. The codec should be DD+ but your 4520 should have no problem with that anyway.

Does the AVR see an audio stream at all?

ArTourter is offline  
post #369 of 381 Old 01-16-2017, 06:15 PM
AVS Forum Special Member
 
whotony's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: near philly
Posts: 1,257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
Recently my Denon 3313 has started to display audio as multi channel in 5.1/7.1 when watching a bluray.

Hasn't done that up until recently and I'm not sure if I accidentlally pressed a setting or what.


Watching tv doesn't display this way.
Checked all the settings on the player and the Denon but can't change it back to previous display settings.

I'm sure it's a setting on the sony player but nothing.

Any one have an idea?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2017-01-16_20-40-55_231.jpg
Views:	57
Size:	116.9 KB
ID:	1900113  
whotony is offline  
post #370 of 381 Old 01-16-2017, 07:04 PM
AVS Forum Special Member
 
Schwa's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ohio
Posts: 3,131
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1122 Post(s)
Liked: 1172
Quote:
Originally Posted by whotony View Post
Recently my Denon 3313 has started to display audio as multi channel in 5.1/7.1 when watching a bluray.

Hasn't done that up until recently and I'm not sure if I accidentlally pressed a setting or what.


Watching tv doesn't display this way.
Checked all the settings on the player and the Denon but can't change it back to previous display settings.

I'm sure it's a setting on the sony player but nothing.

Any one have an idea?
One thing, you're in the DBT-3313UDCI Blu-ray player thread. You'd be better served posting in the AVR-3313CI receiver thread. Nevertheless, the reason you're seeing "MULTI CH IN" on your receiver's display is because your BD player is outputting PCM. Change its audio output to bitstream and you should be good to go.
Schwa is offline  
post #371 of 381 Old 01-16-2017, 07:25 PM
AVS Forum Special Member
 
whotony's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: near philly
Posts: 1,257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
Thanks Schwa.

That worked sort of.

There's no setting for bitstream on this but there is one similar.
I had to tun this setting off to get back to normal audio.

BD Audio MIX Setting

On: Outputs the audio obtained by mixing the
interactive and secondary audio to the
primary audio.
Off: Outputs the primary audio only. Select
this to output HD audio signals to an AV
amplifier (receiver)

Sorry for posting in the wrong area, did a search and got here witout noticing the DBT part of it.
whotony is offline  
post #372 of 381 Old 01-19-2017, 03:56 PM
Member
 
ArTourter's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Frome, Somerset, UK
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by ArTourter View Post
I am afraid, I have never had that problem, 5.1 netflix sound has been working flawlessly for me on the unit attached to the X4000. The codec should be DD+ but your 4520 should have no problem with that anyway.

Does the AVR see an audio stream at all?
Quote:
Originally Posted by avgorder View Post
Netflix Audio Issue

When I stream from Netflix 5.1 audio there is no sound.
I switched to stereo on Netflix it works.

While 5.1 sound works with Bluray.
Upgraded the firmware but still no luck.

Anyone experienced this issue.
Well actually, that behaviour just started happening for me today. Restarting the player doesn't solve it.

The avr doesn't seem to see anything audio stream apart for basically pcm stereo but no sound comes out.

Not sure where the problem comes from but it seems unlikely the player is at fault.

ArTourter is offline  
post #373 of 381 Old 03-30-2017, 10:38 AM
Newbie
 
Salamigurke's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 4
Quote:
Originally Posted by avgorder View Post
Netflix Audio Issue

When I stream from Netflix 5.1 audio there is no sound.
I switched to stereo on Netflix it works.

While 5.1 sound works with Bluray.
Upgraded the firmware but still no luck.

Anyone experienced this issue.
i guess i have this too, but in similar way:
when i switch on my receivre too late (or too early), and im in netflix already the movie is playing, can be i receive stereo to my receiver or no sound at all.
Rewind in netflix some seconds and play the movie solves my issues, its 5.1 again without changing something.
Or its when im in netflix for half day without watching something (powersave mode is off, so the player never goes to sleep), then playing something only stereo comes first.
Also here rewind and pla again helped.
(im in AV pure mode with sound out only on hdmi2, and video to hdmi1 directly to the TV)
Salamigurke is offline  
post #374 of 381 Old 05-18-2017, 02:36 PM
Member
 
ArTourter's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Frome, Somerset, UK
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 13
HMMM, just got a message while loading the youtube application from the player, that youtube will stopped being supported from 30 June! I wonder how it will be before netflix and the other providers (although netflix and youtube are the only ones I can get from the UK) follow suit.

I guess I really have to get myself another device dedicated to streaming...

ArTourter is offline  
post #375 of 381 Old 05-19-2017, 09:27 AM
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by ArTourter View Post
I guess I really have to get myself another device dedicated to streaming...
Is this customer unfriendlyness by DENON or by Google?
I had thought YouTube was a defined attribute of this product, they even provided a button for it on the remote control, and the BDT is still in their products actively sold.
I would open a ticket at DENON.

Sent from my E6653 using Tapatalk
Gerhard_Bader is offline  
post #376 of 381 Old 05-19-2017, 09:50 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 9,839
Mentioned: 33 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 859 Post(s)
Liked: 1397
Quote:
Originally Posted by Gerhard_Bader View Post
Is this customer unfriendlyness by DENON or by Google?
I had thought YouTube was a defined attribute of this product, they even provided a button for it on the remote control, and the BDT is still in their products actively sold.
I would open a ticket at DENON.

Sent from my E6653 using Tapatalk

This is YouTube. US support was dropped a couple years ago on all older players for SOny, Panasonic, etc.
ArTourter and Gerhard_Bader like this.

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself.

Oppo UDP-203 -> Yamaha CX-A5100 -> Sony XBR-75X940C; Mediabridge 6' and 15' HDMI cables.
teachsac is offline  
post #377 of 381 Old 05-19-2017, 10:20 AM
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by teachsac View Post
This is YouTube. US support was dropped a couple years ago on all older players for SOny, Panasonic, etc.

Thank you @teachsac
Just found this on Denon support site for Europe. It's official and they cannot fix it by firmware update.
http://denon-eu.custhelp.com/app/ans...810/kw/Youtube

Time to connect PS4 or Xbox...

And for Denon to finally build a successor!!!
ArTourter likes this.
Gerhard_Bader is offline  
post #378 of 381 Old 08-02-2017, 12:56 PM
Newbie
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Hi all

My DBT-3313 is indicating new firmware available sind July 2017.Dies anyone know what has changed? (Denon Changelog ends 2015... :-/ )

Can anyone confirm the Region-Code switcher is still working?

Thanks & Cheers,
Losty
lost.carrier is offline  
post #379 of 381 Old 08-17-2017, 03:26 PM
AVS Forum Special Member
 
Marc Alexander's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Inland Empire, CA
Posts: 9,822
Mentioned: 97 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2701 Post(s)
Liked: 2541
Any rumors of a UHD player from Denon (w/Denon Link HD)? I have always loved my Denon universal players. It would be a shame if they don't release one.
Gerhard_Bader likes this.
Marc Alexander is offline  
post #380 of 381 Old 08-17-2017, 09:26 PM
Member
 
j_sunne's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Tolland, CT
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by lost.carrier View Post
Hi all

My DBT-3313 is indicating new firmware available sind July 2017.Dies anyone know what has changed? (Denon Changelog ends 2015... :-/ )

Can anyone confirm the Region-Code switcher is still working?

Thanks & Cheers,
Losty


I just did the upgrade hoping some m2ts playback issues would be resolved - they weren't. But on the bright side the region change that always worked still does, for DVD. I haven't bothered with the BD change.
j_sunne is offline  
post #381 of 381 Old 08-19-2017, 03:51 AM
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 1
Quote:
Originally Posted by Marc Alexander View Post
Any rumors of a UHD player from Denon (w/Denon Link HD)? I have always loved my Denon universal players. It would be a shame if they don't release one.
check this.
Has Denon exited the player market??

me too, wondering what will happen to Denon Link HD. Sad.
Gerhard_Bader is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Blu-ray Players

Tags
Denon Blu Ray Disc Player Dbt 3313udci , Blu Ray Players , Denon Avr 3313ci Receiver

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off