Sony BDP S3100 Freezing Up When Using Tablet-to-Player interface for YouTube - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 06-01-2013, 10:08 PM - Thread Starter
Newbie
 
Dante1138's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all. I've seen some people mentioning that the YouTube app is giving them problems with their new Sony players, but I wanted to know if anyone had experienced what I've been seeing in my first day using the BDP S3100 (or its sibling players), and if anyone had any suggestions on how to fix it.

We were using the device pairing so that we could search for YouTube videos on our Nexus 7 tablet and then "throw" them to the blu ray player through the wifi network to watch on the TV. The first several times, it worked great. Then, on the third or fourth video, we got the sound but no picture. The tablet said "taking longer than usual to connect to player" and we were unable to stop the audio from playing on the screen. Basically, the player did not respond to any inputs from the remote or tablet.

Finally, I simply hit the power button on the remote to turn the player off - while the YouTube clip (and the player's connection to the TV) did indeed turn off, the player itself appeared to still be powered on. However, it still would not respond to inputs from either device, and so was stuck in a strange limbo where it said it was on, but it wasn't.

I tried a hard reset by pressing and holding the power button on the box itself, but to no avail. Still the power light was on, still no connection to the TV. The only way I was able to get the player working again was to unplug it from the power strip and then plug it back in.

The next time we attempted this tablet-to-player interface for YouTube, the same thing happened: The first three videos streamed fine, and then the fourth was audio w/o picture, and the player stopped responding to inputs.

Is this a problem anyone else has noticed? It was very discouraging right out of the box to see such a glaring problem when I had the most recent updates installed. I'm worried this may be more than a simple app glitch and indicative of more problems to come, in which case I need to return the player before the return window closes. Hopefully this is not the case though.

Any help is appreciated! Thanks in advance.
Dante1138 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-02-2013, 05:42 AM
Super Moderator
 
teachsac's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Elk Grove, CA
Posts: 4,327
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 55 Post(s)
Liked: 131
Welcome to AVS. Mods ask that all posts go in te official player thread.

http://www.avsforum.com/t/1450585/official-sony-bdp-s1100-bdp-s3100-and-bdp-s5100

S~

Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself
teachsac is online now  
Reply Blu-ray Players

Tags
Sony Bdp S3100 Blu Ray Player
Gear in this thread - S3100 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off