Samsung BDP1400 Disussion Thread - Page 420 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #12571 of 12884 Old 04-23-2010, 08:58 PM
AVS Special Member
 
deepstang's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dallas-Irving, TX (from Nawlins!)
Posts: 1,708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I miss Barney too! I never had any BD loading problems until I went from 1.9 to 2.1. I did not try 2.2 yet b/c I just got a PS3 slim and waiting to swap them out. I thought my Samsung was not bad until the FW 2.# series.
deepstang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12572 of 12884 Old 04-24-2010, 10:27 AM
cky
Member
 
cky's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thekeiser View Post

Thanks dsok I just downgraded and it works fine, menu popups gone. I'll spread the word.

Have you tried to play a Universal title because i can get one past the load screen? BTW i downgraded yesterday to the 2.1 FW just to play Avatar and the movie played flawless. No audio drop out or menu timeline pop ups.
cky is offline  
post #12573 of 12884 Old 04-24-2010, 03:37 PM
Newbie
 
thekeiser's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cky View Post

Have you tried to play a Universal title because i can get one past the load screen? BTW i downgraded yesterday to the 2.1 FW just to play Avatar and the movie played flawless. No audio drop out or menu timeline pop ups.

Only two Universal films I have are The Incredible Hulk and Serenity, just tested both and they played no problems. Actually historically I haven't had problems with movie compatibility on this player. Underworld Rise of the Lycans was the only one that straight up did not play (it was Netflix so I didn't care much, just sent it back), and then Avatar's popup/audio cutout.

My main issues have always been load speed, failure to load SOMETIMES (then eject disc and try again, then it works). I've actually been pretty happy as far as its playability of movies I've wanted to watch, but overall I feel it's a fairly unpolished product. Not bad as I took a risk as an early adopter.
thekeiser is offline  
post #12574 of 12884 Old 04-24-2010, 08:20 PM
Advanced Member
 
swarm87's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: rhode island
Posts: 893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 48
Quote:
Originally Posted by deepstang View Post

I miss Barney too!

as do i. the board is not the same without him

pcm=potato
bitstream=patato
swarm87 is offline  
post #12575 of 12884 Old 04-25-2010, 05:41 AM
Newbie
 
gregmcg's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I updated to FW 2.2 just to watch Avatar... before reading this forum. Is there a historical copy of FW 2.1 for the BD-P1400. It was so frustrating trying to watch Avatar last night. Completely stopped right before the big battle.

Update: Found FW2.1 online and created a CD, updated my BD-P1400 (it took a while.) and now it works very well. great sound. Remember to reset your Audio to Bitstream and Video to 1080p. Load time is still about 5 minutes but now I have great sound, picture and NO MORE random POPUPS or Popping sounds.
gregmcg is offline  
post #12576 of 12884 Old 04-26-2010, 02:04 PM
Senior Member
 
yukon04's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: West Palm Beach, Fla
Posts: 363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I gave up the battle and picked up a BDP-1600 at Sam's yesterday. The 1600 blows the 1400 away. The Samsung appears within 5 seconds, and the Blu Ray movie loads much faster, I could not believe it. What a difference! The 1600 is about 2/3 the size of the 1600 and has all connections except 5.1 analog connecters on rear. However you pick up two USB ports, one in front and one in rear for f/w upgrades and a feature called "BD Live". Manual also claims you can download movies from Netflix, youtube, etc.
yukon04 is offline  
post #12577 of 12884 Old 04-26-2010, 02:32 PM
AVS Special Member
 
westgate's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: ʇuoɯɹ
Posts: 5,624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by yukon04 View Post

I gave up the battle and picked up a BDP-1600 at Sam's yesterday. The 1600 blows the 1400 away. The Samsung appears within 5 seconds, and the Blu Ray movie loads much faster, I could not believe it. What a difference! The 1600 is about 2/3 the size of the 1600 and has all connections except 5.1 analog connecters on rear. However you pick up two USB ports, one in front and one in rear for f/w upgrades and a feature called "BD Live". Manual also claims you can download movies from Netflix, youtube, etc.

imo, you may be lucky. i've read probably as many complaints re the 1600 as the 1400, iirc.
however, i'd try a 1600 myself if it had the 5.1 outs. altho a 1600 seems a bit out of date these days.

as it stands now, since i've purchased a $60 sylvania bdp as a backup, if the 1400 won't play something, hopefully the sylvania will (alas, also no 5.1 outs; but couldn't resist the price.)

10' from 84" screen.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
westgate is offline  
post #12578 of 12884 Old 04-26-2010, 05:15 PM
Advanced Member
 
Daveyd's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Played Avartar with no problems with 2.1 firmware. Only weird thing was when I paused the movie longer than the stupidass Samsung 5 minute timeout, the movie itself asked me if I wanted to resume from where I paused it. Coooool, I thought...Until I picked resume and it took me to the end of the disc with the THX demo
Daveyd is offline  
post #12579 of 12884 Old 04-26-2010, 08:15 PM
AVS Special Member
 
westgate's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: ʇuoɯɹ
Posts: 5,624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
tonite i finally got around to watching the '2012' bd. loaded and played flawlessly on this ol' 1400 (fw1.9).
fun movie, great effects. didn't get bored. which is good.

10' from 84" screen.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
westgate is offline  
post #12580 of 12884 Old 04-27-2010, 03:19 PM
Senior Member
 
yukon04's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: West Palm Beach, Fla
Posts: 363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
One difference I noticed with the BDP-1600 vs the BDP-1400 is resuming play from same position on Blu Ray movie after STOP. It may only with this particular movie ("Traffic") but it was great not having to go back from the beginning to find the same location. I have read earlier threads on the 1400 that some movies have no problems.

I was comparing the BDP-1600 to the Song BDP-360. I did not like the fact the whole front panel of the Sony has to be flipped down to access the disk drawer. Also I have read the Sony does not have an open/close button on the remote. Both units were about the same price at Sam's, less than $110.
yukon04 is offline  
post #12581 of 12884 Old 04-28-2010, 07:09 AM
AVS Special Member
 
mes444's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N. Texas
Posts: 2,635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
So no one can get Avatar to play with 2.2? or is this isolated to some people? How about the regular dvd of Avatar, any problem playing that with the 1400? Thanks for info.
mes444 is offline  
post #12582 of 12884 Old 04-28-2010, 10:25 AM
Member
 
dsok's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cayce,SC
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mes444 View Post

So no one can get Avatar to play with 2.2? or is this isolated to some people? How about the regular dvd of Avatar, any problem playing that with the 1400? Thanks for info.

AFAIK no one has reported being able to play it without the previously mentioned problems with 2.2
dsok is offline  
post #12583 of 12884 Old 04-28-2010, 11:10 AM
cky
Member
 
cky's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It can be played and load without problems but there are menu pop ups and audio drop out on FW 2.2.
cky is offline  
post #12584 of 12884 Old 04-28-2010, 11:26 AM
AVS Special Member
 
mes444's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N. Texas
Posts: 2,635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
How about the regular Avatar dvd on the 1400, any luck getting that to run?
mes444 is offline  
post #12585 of 12884 Old 04-28-2010, 12:15 PM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
No problems with the standard DVD and my Eight Track copy plays just fine also.
Xerowarp is offline  
post #12586 of 12884 Old 04-28-2010, 02:06 PM
AVS Special Member
 
mes444's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N. Texas
Posts: 2,635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Xerowarp View Post

No problems with the standard DVD and my Eight Track copy plays just fine also.

Now be nice. Just askin'. I'd like to see the movie without redoing the firmware and without sound drops and other junk. So dvd would seem to fit the bill.
mes444 is offline  
post #12587 of 12884 Old 04-29-2010, 08:00 AM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I feel your pain. I watched Avatar the day it came out. The disc loaded up and played without a hitch (FW2.1). I played it again the next night for some friends, no probs. Later, some friends wanted to demo Dark Knight and I couldn't get it to load up. I put Avatar back in and it wouldn't load up. I was freaking out. I ended up buying some crappy lense cleaning disc and eventually reloaded FW 2.1 and everything is running smooth again. These 1400's are great when they work but man, when they go south, they go SOUTH.
Xerowarp is offline  
post #12588 of 12884 Old 04-29-2010, 12:13 PM
AVS Special Member
 
westgate's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: ʇuoɯɹ
Posts: 5,624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well, i just went over to wallyworld and blew $25 on the 'avatar' bd. got it home, cleaned it, test loaded and played it on my $60 sylvania bdp and the samsung bdp1400 (fw1.9) thru my flat panel hdtv (hdmi).

on the sylvania it only took about half as long to load and start playing than on the samsung.
roughly 2 mins vs ~3.5 mins on the samsung. figures, huh!

once it started playing on either, no problems arose. i ran it on both machines only for about 10 mins on each. will watch for real on projector/screen soon.

10' from 84" screen.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
westgate is offline  
post #12589 of 12884 Old 04-29-2010, 07:30 PM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Does anyone know if there is a quality difference between BDs you buy at Walmart vs. other retailers? I bought Star Trek tonight at walmart and the Audio just doesn't seem as good as the rental I watched from Hollywood video. Maybe Avatar has just spoiled me.
Xerowarp is offline  
post #12590 of 12884 Old 04-29-2010, 07:51 PM
Member
 
innuss's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Anacortes, Wa
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 13
I just took a look at Samsungs site & 2.3, dated 4-30 is available! I don't have Avatar yet but I'd guess this fixes the problems.
innuss is offline  
post #12591 of 12884 Old 04-30-2010, 07:11 AM
AVS Special Member
 
mes444's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: N. Texas
Posts: 2,635
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thanks for the info. If anyone tries it, let us know how it works. I'm waiting for someone braver then me to try it to see if 1. it fixes Avatar and 2. it doesn't mess up everything else.
mes444 is offline  
post #12592 of 12884 Old 04-30-2010, 07:28 AM
AVS Special Member
 
westgate's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: ʇuoɯɹ
Posts: 5,624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by innuss View Post

I just took a look at Samsungs site & 2.3, dated 4-30 is available! I don't have Avatar yet but I'd guess this fixes the problems.

i'm keeping this 1400 on 1.9 so i don't have to guess.

avatar takes a long time to load but it does work. (on my 1400 anyway).

10' from 84" screen.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
westgate is offline  
post #12593 of 12884 Old 04-30-2010, 08:49 AM
cky
Member
 
cky's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by innuss View Post

I just took a look at Samsungs site & 2.3, dated 4-30 is available! I don't have Avatar yet but I'd guess this fixes the problems.

Lets just hope that it doesnt mess up playback for other movies like FW 2.1 and down.
Im downloading now and i let you guys know if theres issues with past blus.
cky is offline  
post #12594 of 12884 Old 04-30-2010, 09:21 AM
Member
 
bobminges's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
SOMEBODY TRY 2.3 and post. Really didn't want to go back to 2.1
bobminges is offline  
post #12595 of 12884 Old 04-30-2010, 10:21 AM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by bobminges View Post

SOMEBODY TRY 2.3 and post. Really didn't want to go back to 2.1

Go ahead Bob, try it. We'll wait at the car.
Xerowarp is offline  
post #12596 of 12884 Old 04-30-2010, 10:38 AM
AVS Special Member
 
westgate's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: ʇuoɯɹ
Posts: 5,624
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by westgate View Post

well, i just went over to wallyworld and blew $25 on the 'avatar' bd. got it home, cleaned it, test loaded and played it on my $60 sylvania bdp and the samsung bdp1400 (fw1.9) thru my flat panel hdtv (hdmi).

on the sylvania it only took about half as long to load and start playing than on the samsung.
roughly 2 mins vs ~3.5 mins on the samsung. figures, huh!

once it started playing on either, no problems arose. i ran it on both machines only for about 10 mins on each. will watch for real on projector/screen soon.

i just 're-tested' the 'avatar' bd on my 1400 so as to be sure yesterdays test-load/play wasn't a fluke.

nope, it wasn't. loaded up and played just fine, this time for a half hour with no issues. then i shut if off.

still on fw1.9.

10' from 84" screen.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
westgate is offline  
post #12597 of 12884 Old 04-30-2010, 11:24 AM
cky
Member
 
cky's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Chicago
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My Alvin 2 still has menu pop ups. All my movies that had problems with past updates load and play, but there is no knowing till i sit and watch the movies in full. As for Avatar i dont have the movie right now since my uncle used it. But he will be returning it today most likely. Im not holding my breath that it will play fine due to the fact that my Alvin 2 still has the menu pop ups.
cky is offline  
post #12598 of 12884 Old 04-30-2010, 11:47 AM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by cky View Post

My Alvin 2 still has menu pop ups. All my movies that had problems with past updates load and play, but there is no knowing till i sit and watch the movies in full. As for Avatar i dont have the movie right now since my uncle used it. But he will be returning it today most likely. Im not holding my breath that it will play fine due to the fact that my Alvin 2 still has the menu pop ups.

If your on fw 2.2 you will have some issues. I'm going install 2.3 in a little while. I let you know if it solves anything.
Xerowarp is offline  
post #12599 of 12884 Old 04-30-2010, 12:30 PM
Newbie
 
dmonte's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm so sick of this crap. I've had it with this player. I tried to watch Avatar with the FW 2.2 update, and got the audio dropouts, and menu popups that many of you have reported.

I'm loading the FW 2.3 update right now ... will report back. I'm officially in the market for a new BD player. Any suggestions on make/model are appreciated. I'm looking for the following:

- faster load times
- firmware updates via WiFi or USB
- a player that works the 1st time I put a movie disc into it, not the 2nd or 3rd time like this piece of crap.
dmonte is offline  
post #12600 of 12884 Old 04-30-2010, 12:59 PM
Senior Member
 
Xerowarp's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Fw 2.3 is loaded and working. Avatar, as far as i can tell plays great. No pop ups that I came across and the audio was great. I put in Star Trek and had no probs with it. I do believe that the pop up menus are running quit smooth and seem more responsive. I'm sure someone is going to find an issue with this fw...it can't be perfect, it came from Samsung.
Xerowarp is offline  
Reply Blu-ray Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off