The Official Panasonic DMP-BD30 Owner's Thread - Page 415 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #12421 of 12545 Old 01-22-2012, 01:36 PM
Senior Member
 
Jim Mohundro's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Seattle
Posts: 249
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Since my collection of SDdisks fr outnumbers my BDs, and my video store still stocks a relatively small number of BluRay versions, I tend to mostly use my BD 30 for SD disks. This is a low-priority question of curiousity, rather than necessity: Why do my SD disks start and-restart with the "play" button (as on my three other Panny SD players, but the Bd disks require pressing the "OK" button to start; i.e., the remote seems dead to the play button when BD disks are involved?
Jim Mohundro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12422 of 12545 Old 01-30-2012, 09:58 AM
AVS Special Member
 
MrHifi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Davidsonville, MD
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Has anyone noticed that after the latest firmware update, our BD-30 can no longer play CD's? I am really upset. Even my HDDVVD A35 still plays CD's. BluRays and DVD's play beautifully. Panasonic, you blew it.

Art Neill
a.k.a.
Mr. HiFi
MrHifi is offline  
post #12423 of 12545 Old 01-30-2012, 10:04 AM
Member
 
Loftboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Cheshire
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My BD30 is having lipsync issues on blu-ray. There must be a way to adjust the audio out delay but I just can't find it. Could someone please tell me where it is in the menus - Thanks
Loftboy is offline  
post #12424 of 12545 Old 01-30-2012, 07:47 PM
AVS Special Member
 
pbmpharmacist's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,802
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by MrHifi View Post

Has anyone noticed that after the latest firmware update, our BD-30 can no longer play CD's? I am really upset. Even my HDDVVD A35 still plays CD's. BluRays and DVD's play beautifully. Panasonic, you blew it.

Did you try resetting the player?
pbmpharmacist is offline  
post #12425 of 12545 Old 01-30-2012, 08:18 PM
AVS Special Member
 
MrHifi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Davidsonville, MD
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
It identifies that it is a "CD" then, it says "STOP". How does one reset the BD30? Do CD's work on your machine with 3.1 Firmware?

Art Neill
a.k.a.
Mr. HiFi
MrHifi is offline  
post #12426 of 12545 Old 02-01-2012, 11:12 AM
Senior Member
 
mackiefan's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 261
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Your question made me curious, although I don't use my BD player as a CD transport. I popped in a CD and waited to see what would happen (my BD-30 is running FW 3.1 btw.). As you described, the player displayed "CD" and then "STOP", so I pushed "Play" on my remote and the disc began to play normally! The BD-30 displayed track # and time elapsed, as one might expect.
I can't remember, did it used too autoplay when a CD was inserted?
mackiefan is offline  
post #12427 of 12545 Old 02-01-2012, 11:28 AM
AVS Special Member
 
MrHifi's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Davidsonville, MD
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thank you mackiefan!!! Mine has 3.1 too and it did play when I pushed "play" on the remote. My recollection is that it did autoplay in previous firmware versions. I am thrilled that I can still use it to play back CD's. I normally use the HDDVD A35 but due to the fact I am running out of HDMI inputs, I am considering disconnecting it permanently. Thanks again for your help. I love the BD30. Good to know it is still working. Its mass reminds me of the HiFi equipment I grew up with. Rule of thumb was that mass=quality. The BD30 ranks high on that scale.

Art Neill
a.k.a.
Mr. HiFi
MrHifi is offline  
post #12428 of 12545 Old 02-01-2012, 11:33 AM
Senior Member
 
dewd's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Mechanicsburg, PA
Posts: 489
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mackiefan View Post

I can't remember, did it used too autoplay when a CD was inserted?

Not since I purchased mine 3 years ago. It may have before any firmware updates but not for a long time. I always had to push play.
dewd is offline  
post #12429 of 12545 Old 02-19-2012, 09:29 AM
AVS Special Member
 
audiomixer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Updated mine over the weekend. I hadn't visited this thread in a long time and was shokced to read about the the update.

Santa Claus has the right idea...visit people only once a year...Victor Borge
audiomixer is offline  
post #12430 of 12545 Old 02-20-2012, 11:13 AM
AVS Special Member
 
pbmpharmacist's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,802
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by audiomixer View Post

Updated mine over the weekend. I hadn't visited this thread in a long time and was shokced to read about the the update.

Panasonic is amazing for continuing to support these old players!
pbmpharmacist is offline  
post #12431 of 12545 Old 02-20-2012, 12:23 PM
Senior Member
 
Jim Mohundro's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Seattle
Posts: 249
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
As the OP, I'm a bit concerned that no responder has addressed my original question, but I do admit that it was something of a trivial issue.
Jim Mohundro is offline  
post #12432 of 12545 Old 02-20-2012, 12:56 PM
AVS Special Member
 
fookoo_2010's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,773
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 58 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by Jim Mohundro View Post

As the OP, I'm a bit concerned that no responder has addressed my original question, but I do admit that it was something of a trivial issue.

You have answered your own question so there is not much to say about it. But do be aware that the OK button will not work with all blu-ray discs, meaning that the blu-ray may have to be reloaded and you may have to go to the top menu to get the disc to play. This is a something that any blu-ray player might have to do.
fookoo_2010 is online now  
post #12433 of 12545 Old 02-20-2012, 01:05 PM
Senior Member
 
Jim Mohundro's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Seattle
Posts: 249
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the tip. I had hoped that there would be a smooth transition to BluRay disks in a BluRay player which otherwise seems to be as straightforward and solid as the BD30. In any event, the BD disks are playable using the "OK" button and it's not a big deal to switch my otherwise fairly automatic start process to account for this difference. I've really quite enjoyed the BD30 and it still does a splendid job upscaling my SD films, some of which (even from 1930s films) are dubbed transfers from Panny VHS recordings on to my now-defunct EH80 and on that machine to DVD-Rs.
Jim Mohundro is offline  
post #12434 of 12545 Old 02-21-2012, 08:59 AM
AVS Special Member
 
Avliner's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,072
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 17
Another happy owner here, so far no complaints whatsoever, except that is like a turtle in terms of loading times, when compared to my Oppo BDP-80 which, in turn, seems also to be another turtle, if compared to the most recent models though, but no doubt it's a fine player indeed

Regards, Chuck
Hold on tight to your dreams - ELO
Avliner is offline  
post #12435 of 12545 Old 02-21-2012, 01:27 PM
AVS Special Member
 
Sharp1080's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Southern Calif
Posts: 1,849
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 50 Post(s)
Liked: 52
Yes the BD30 is very slow but as I stated before, I usually load the disc,walk to the kitchen and get my beverage and then sit down and it's ready to go. I refuse to just sit there and wait for it to cycle through. I would buy a new Oppo in a minute but this thing refuses to die.
Sharp1080 is offline  
post #12436 of 12545 Old 02-21-2012, 03:51 PM
Advanced Member
 
inspector's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Menifee, CA , USA
Posts: 960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 14
I've had mine since it came out at $400!!! I've updated it with all the current firmwares (3.1 bring the newest) and I couldn't be happier. I use my Tosh HDA1 for upscaling my SD collection, so, all in all, I'm a happy camper!

Side note, this player is in my dedicated home theater.

...finally retired and spending time in my HT!!!

My equipment consists of: Epson 9500 UB Projector(Avical ISFd); 110" JKP Affinity Screen; Panny BD30 Player, Tosh HDA1 Player; Definitive Speakers (Center, Towers, Rear); Onkyo 608 A/V Receiver; Nevo Q50 Remote; TWC DVR-HD Cable Box; 5 Bello chairs.
inspector is offline  
post #12437 of 12545 Old 02-22-2012, 08:30 AM
Advanced Member
 
Georgeb's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: New Glasgow, Nova Scotia, Canada
Posts: 961
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The BD30 is no longer in my dedicated theater but is still in use. Still works.
Georgeb is offline  
post #12438 of 12545 Old 03-02-2012, 05:20 PM
AVS Special Member
 
audiomixer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 2,350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Sharp1080 View Post

Yes the BD30 is very slow but as I stated before, I usually load the disc,walk to the kitchen and get my beverage and then sit down and it's ready to go. I refuse to just sit there and wait for it to cycle through. I would buy a new Oppo in a minute but this thing refuses to die.

Slow is not a problem for me...

Santa Claus has the right idea...visit people only once a year...Victor Borge
audiomixer is offline  
post #12439 of 12545 Old 03-02-2012, 08:43 PM
AVS Special Member
 
fookoo_2010's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,773
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 58 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by Sharp1080 View Post

Yes the BD30 is very slow but as I stated before, I usually load the disc,walk to the kitchen and get my beverage and then sit down and it's ready to go. I refuse to just sit there and wait for it to cycle through. I would buy a new Oppo in a minute but this thing refuses to die.

Consider buying an oppo 93 anyway. The one and only thing that the BD-30 can do that the 93 won't is to play film audio at 1.5x. This is handy if you want to zip through a Netflix dvd or BR. The 93 will do lots of stuff that the BD-30 cannot: play SACDs, DVD-A's, read out bit rate of film, indicate what the audio is running in film (DTS, Dolby Digital, etc), update firmware via an ethernet connection, do BD live (which I don't use), etc).
fookoo_2010 is online now  
post #12440 of 12545 Old 06-07-2012, 05:06 AM
Newbie
 
dante07's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've had the BD30 for a few years and never a problem.

Now every time I use it the screen says "STEP 1" . i can't get to any menus. Did anyone have this issue?
dante07 is offline  
post #12441 of 12545 Old 06-26-2012, 06:05 PM
Senior Member
 
vicw's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Southern Pines, NC, US
Posts: 440
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought mine shortly after its release, and it has always been working fine for me, but we have gradually drifted into relying on more streaming programming than BluRay.

I recently bought the Disney WOW High Def Calibration Disk, and the BD30 just can't read it, invariable goes through attempts to read, and finally tells me it is unable to read. The same DVD works fine on the two other players that I tried it on. The BD30 doesn't show any errors on any other disk, though. Updating to the most current firmware (31) didn't help, not did using a cleaning disk on it.

This afternoon, I opened it up, I didn't see any obvious mechanical issues, and the lasers appear spotless.

VicW
vicw is offline  
post #12442 of 12545 Old 06-26-2012, 09:10 PM
AVS Special Member
 
Sharp1080's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Southern Calif
Posts: 1,849
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 50 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by fookoo_2010 View Post


Consider buying an oppo 93 anyway. The one and only thing that the BD-30 can do that the 93 won't is to play film audio at 1.5x. This is handy if you want to zip through a Netflix dvd or BR. The 93 will do lots of stuff that the BD-30 cannot: play SACDs, DVD-A's, read out bit rate of film, indicate what the audio is running in film (DTS, Dolby Digital, etc), update firmware via an ethernet connection, do BD live (which I don't use), etc).



Just installed the new projector (JVC RS55). I have a friend that's an A/V dealer, what a friend right? It now appears I will be getting an Oppo 93 next month. He offered the same advice.The BD30 is so SLOW at reading discs plus I will have the 3D option if I choose to use it. Thanks for the feedback already ahead of you.biggrin.gif
Sharp1080 is offline  
post #12443 of 12545 Old 07-18-2012, 03:10 PM
Member
 
WLSINWI's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm having problems with my BD 30 too. I downloaded the 3.1 firmware update and installed it then I took the cover off and cleaned the spindle with a qtip and alcohol.
I'm still getting read errors. It seems to be able to read the disks 30% of the time but there is no real pattern that makes sense to me. I can order the cleaning disk as a last resort if you guys think that will help. I appreciate the info here and I have read and followed the advise but new firmware and cleaning the spindle did not fix the problem I'm having with read errors.
WLSINWI is offline  
post #12444 of 12545 Old 07-18-2012, 03:24 PM
Advanced Member
 
PeterK's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The very wet, humid, muggy South !!
Posts: 556
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 54
Have the same problems with my BD55 and tried the same fixes. I was told that it is most likely a blue laser going bad and can be fixed by Panasonic if I want to send it in. Does yours still play DVDs?

I ended up ordering a new BDT500 to use as my primary player and will put this one in the bedroom and send off to get fixed later as mine still plays DVDs just fine and plays blu-rays at times.
PeterK is offline  
post #12445 of 12545 Old 07-18-2012, 04:06 PM
Member
 
WLSINWI's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PeterK View Post

Have the same problems with my BD55 and tried the same fixes. I was told that it is most likely a blue laser going bad and can be fixed by Panasonic if I want to send it in. Does yours still play DVDs?
I ended up ordering a new BDT500 to use as my primary player and will put this one in the bedroom and send off to get fixed later as mine still plays DVDs just fine and plays blu-rays at times.

Mine does still play regular DVD's. I don't see where it would be economic sense to send it in for repair. Where can I get the drive unit at low cost and just replace it myself??
Otherwise I'm just gonna have to stop watching B-ray and frankly I'm not inclined to go out on a limb again and invest in another unit.
WLSINWI is offline  
post #12446 of 12545 Old 07-18-2012, 05:24 PM
Senior Member
 
BriscoCountyJr's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 459
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 31
Yeah that happened to my old DMP-BD35 player as well a couple years back, stopped reading blu-rays but still played DVDs.
Luckily it happened just before the one year warranty was up, so a Panasonic-authorized repair facility fixed it by replacing the drive, only cost me shipping to them about $10.
Hasn't had a problem since then for over 2 years now.

But if your warranty is up, I would recommend getting one of the newer 2011 or 2012 Panasonic blu-ray players now.
I recently bought a BDT-210 (2011 model) manufacturer refurbished (like new) for a big discount and it loads and runs much quicker than the old BD35 did, plus I wanted 3D capability.
I highly recommend the new faster loading Panasonic models.
BriscoCountyJr is online now  
post #12447 of 12545 Old 07-18-2012, 06:12 PM
Member
 
WLSINWI's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BriscoCountyJr View Post

Yeah that happened to my old DMP-BD35 player as well a couple years back, stopped reading blu-rays but still played DVDs.
Luckily it happened just before the one year warranty was up, so a Panasonic-authorized repair facility fixed it by replacing the drive, only cost me shipping to them about $10.
Hasn't had a problem since then for over 2 years now.
But if your warranty is up, I would recommend getting one of the newer 2011 or 2012 Panasonic blu-ray players now.
I recently bought a BDT-210 (2011 model) manufacturer refurbished (like new) for a big discount and it loads and runs much quicker than the old BD35 did, plus I wanted 3D capability.
I highly recommend the new faster loading Panasonic models.

I see that refurbs of the 210 are under $90 but there are enough negative reviews of the 210 to make me prefer the 220. I think the WIFI for Netflix might be good if the user interface is good.

I was able to get it to read War Horse tonight so I thought it was working but half way through the picture broke up and pixelated. It looks like the Blu ray laser pickup is shot. I'm tempted to pick up a BD220 although the reviews are mixed on Amazon. Just wait and view DVD's for a few months or pick up a player now... that's the issue.
WLSINWI is offline  
post #12448 of 12545 Old 11-01-2012, 07:18 AM
Newbie
 
Shadey123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi. Maybe this is a silly question. Go easy on me, it's my first post!

I have just read that the BDP-BD30 does not decode high resolution formats. Yeah, I know, 4 years later. Anyhow, I also read that the solution should be to set it up so it sends via bitstream to my home theatre system. My AV Receiver is an Onkyo NR-609 and has Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio Decoding. Would I get better audio output if I set it to send as bitstream? Would the video be compromised at all?

I dont understand these things too well at all so excuse my ignorance!
Shadey123 is offline  
post #12449 of 12545 Old 11-01-2012, 07:36 AM
Newbie
 
Shadey123's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think I just answered my own question, looks like I'm better off with bitstream, let the AV do the work.
Shadey123 is offline  
post #12450 of 12545 Old 11-01-2012, 10:09 AM
AVS Special Member
 
angryht's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Omaha, NE
Posts: 1,321
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Correct!

-Greg
angryht is offline  
Reply Blu-ray Players

Tags
Panasonic , Panasonic Dmp Bd30k 1080p Blu Ray Disc Player , Blu Ray Players
Gear in this thread - 1080p by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off