Coax once or twice? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 12-20-2000, 05:42 AM - Thread Starter
Member
 
Aaron J's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: USA
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was helping a friend set-up his new HT system, when I noticed that there was only one coax coming out of the wall. Somewhat perplexed, I contacted the people who installed his antenna (analog) and his DSS dish. They told me that they are running both on the same RG6 coax. In fact, he has this distributed to three other sets in his home. I'm curious, is this acceptable or should there be separate coax for each?
Aaron J is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-20-2000, 06:51 AM
AVS Special Member
 
Don O'Brien's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Babylon, NY USA
Posts: 2,128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
They are using a diplexer that permits this without degradation of the CATV or DSS signals. This can save installers significant time and money with multi-room distribution. It requires a unit at both ends of the signal chain.


------------------
Don O
If it isn't in the D-ILA FAQ let me know

Cheers,
Don O
Don O'Brien is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off