My Blu-Ray Movie Burning Experiences... - Page 69 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 02-28-2010, 01:33 PM
Newbie
 
rngraing1's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
You are correct. I want to be able to playback movies via BD players. Therefore you've answered my question, I will need to use authoring software. Is there any benefit in spending money on the Roxio Creator Pro software over the free stuff? Will it make my job harder or easier?
rngraing1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-03-2010, 10:09 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,916
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 83
I just bought the Lg wh08ls20. Is this a good burner? Is so can someone direct me to a get tutorial on backing up my collection of BDs.
bori is offline  
Old 03-13-2010, 10:14 AM
Newbie
 
alnajjd's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a canon hg20 camcorder and I want to burn 55gb of avchd video to dual layer dvds , in avchd format, for viewing on a bluray dvd player.

What is the simplest way to do this?

P.S. the canon software is useless

Here are my specs
Core i7 920
2 250gb hardrives
9gb ddr3 trichannel 1600mhz ram
8800gts 512 graphics card

Someone on this forum suggested total media extreme, but it has the same results as the canon software, it has a long pause in between scenes instead of a seamless transition.

Thank You
alnajjd is offline  
Old 03-13-2010, 10:58 AM
Advanced Member
 
MozartMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Motown/HockeyTown
Posts: 630
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alnajjd View Post

I have a canon hg20 camcorder and I want to burn 55gb of avchd video to dual layer dvds , in avchd format, for viewing on a bluray dvd player.

What is the simplest way to do this?

P.S. the canon software is useless

Here are my specs
Core i7 920
2 250gb hardrives
9gb ddr3 trichannel 1600mhz ram
8800gts 512 graphics card

Someone on this forum suggested total media extreme, but it has the same results as the canon software, it has a long pause in between scenes instead of a seamless transition.

Thank You

Try multiAVCHD: http://www.videohelp.com/tools/multiAVCHD

Resources:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=143744
http://multiforum.deanbg.com
MozartMan is offline  
Old 03-17-2010, 06:24 AM
AVS Club Gold
 
seggers's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: WNY
Posts: 2,098
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 24
Maybe someone can help me. I have a LG 25Gb BD-RE disc that's been giving me jip recently.

It has worked flawlessly in the past, but of late has been nothing than a PITA. Every time I try to either burn with it, or format it, I get - from Nero 8 - that it's an illegal disk.

Does anyone know of a way to force format the thing or it is deader than the do-do's?

And I was just getting to grips with the BD backup guide too....

Seggers

Mits 73835, Denon X4000, Emotiva UPA5 (triggered), Wharfedale Pacific Evo 40s, CS, 10s, the internet, a NAS drive, a TiVo Series 3 and an Oppo 103 (bye bye PS3). There's also a Wii, but we don't talk about that...
seggers is offline  
Old 03-17-2010, 09:00 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Try to use the disc instead with (free) ImgBurn. A much better burning app that you should be using anyway.
Laserfan is offline  
Old 03-17-2010, 10:00 AM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a MKV file that I want to make into a Blu Ray movie and everything seems to go ok but when I burn it using IMG Burn and play it on my Blu Ray player I get sound but a blank screen. I thought that maybe it was NTSC as I am UK so I changed setting on player to NTSC but still blank picture.

What am I doing wrong?

My player is a BMP-DB35
pixiesoft is offline  
Old 03-17-2010, 10:11 AM
Advanced Member
 
MozartMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Motown/HockeyTown
Posts: 630
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Laserfan View Post

Try to use the disc instead with (free) ImgBurn. A much better burning app that you should be using anyway.

Ditto that. ImgBurn is the best burning application out there. And new version was just released yesterday. I don't use Nero any more.

http://www.videohelp.com/tools/ImgBurn
MozartMan is offline  
Old 03-17-2010, 01:35 PM
AVS Club Gold
 
seggers's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: WNY
Posts: 2,098
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Laserfan View Post

Try to use the disc instead with (free) ImgBurn. A much better burning app that you should be using anyway.

Quote:
Originally Posted by MozartMan View Post

Ditto that. ImgBurn is the best burning application out there. And new version was just released yesterday. I don't use Nero any more.

http://www.videohelp.com/tools/ImgBurn

Chaps,

Great answer, but doesn't help me much. Is the disk toast, or how can I get imageburn to format it? I couldn't find that option on the version I had.

Seggers

Mits 73835, Denon X4000, Emotiva UPA5 (triggered), Wharfedale Pacific Evo 40s, CS, 10s, the internet, a NAS drive, a TiVo Series 3 and an Oppo 103 (bye bye PS3). There's also a Wii, but we don't talk about that...
seggers is offline  
Old 03-17-2010, 03:55 PM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by seggers View Post

...how can I get imageburn to format it?

The program is "ImgBurn" and you should have at least 2.5.0 if not latest (2.5.1 I think). Open the app and from the Mode menu select Build. In the middle of the window you choose your drive as "Destination" and the tab Device on the right will give info about it.

But it's the tiny disc icon (with the red on it) below-left of the Destination drop-down that is the Erase button. Give that a go on your rewriteable disc.
Laserfan is offline  
Old 03-17-2010, 06:09 PM
AVS Club Gold
 
seggers's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: WNY
Posts: 2,098
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Laserfan View Post

The program is "ImgBurn" and you should have at least 2.5.0 if not latest (2.5.1 I think). Open the app and from the Mode menu select Build. In the middle of the window you choose your drive as "Destination" and the tab Device on the right will give info about it.

But it's the tiny disc icon (with the red on it) below-left of the Destination drop-down that is the Erase button. Give that a go on your rewriteable disc.

Well, cheers for that. Looks like the disc is toast. I keep getting the below errors with it even on 2.5.0.0 of ImgBurn.

Seggers

W 20:06:50 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/4) - Internal Target Failure
E 20:06:52 Failed to Erase Disc! - Reason: Internal Target Failure
E 20:06:52 Operation Failed! - Duration: 00:00:22

Mits 73835, Denon X4000, Emotiva UPA5 (triggered), Wharfedale Pacific Evo 40s, CS, 10s, the internet, a NAS drive, a TiVo Series 3 and an Oppo 103 (bye bye PS3). There's also a Wii, but we don't talk about that...
seggers is offline  
Old 03-17-2010, 07:33 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,916
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 83
I own the trilogy of the pirates of the Caribbean(blu Ray). I want to back it up but I get an error with dvdfab. Has anyone been sucessfull backing these up. If so what did u use? I have backed up all my whole collection and all have worked but these blu rays
bori is offline  
Old 03-18-2010, 10:41 AM
Advanced Member
 
dargo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 717
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

I have a MKV file that I want to make into a Blu Ray movie and everything seems to go ok but when I burn it using IMG Burn and play it on my Blu Ray player I get sound but a blank screen. I thought that maybe it was NTSC as I am UK so I changed setting on player to NTSC but still blank picture.

What am I doing wrong?

My player is a BMP-DB35

what program are you using to author the disc, it must be authored before you can burn it
dargo is offline  
Old 03-18-2010, 01:50 PM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dargo View Post

what program are you using to author the disc, it must be authored before you can burn it

I thought all I would have to use would be TSMuxer. What other software do I Need??
pixiesoft is offline  
Old 03-18-2010, 04:26 PM
Member
 
rf75's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: WNY
Posts: 162
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by seggers View Post

Well, cheers for that. Looks like the disc is toast. I keep getting the below errors with it even on 2.5.0.0 of ImgBurn.

Seggers

W 20:06:50 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/4) - Internal Target Failure
E 20:06:52 Failed to Erase Disc! - Reason: Internal Target Failure
E 20:06:52 Operation Failed! - Duration: 00:00:22

Well I have a similar problem with the same type of BD-RE except IMG BURN gives me a response "ILLEGAL COMMAND" along with a bunch of other diagnostics. If I try using Windows (7) to format the disk it fails, if I try to use Nero it fails. For the price of the BD-RE's they should last a lot longer!! I reused it maybe 8 times. It has no scratches.
rf75 is offline  
Old 03-24-2010, 11:57 PM
Advanced Member
 
dargo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 717
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 43
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

I thought all I would have to use would be TSMuxer. What other software do I Need??

tsmuxer is doing the authoring when you load the mkv file what type of video is it telling you your file is in? under the input tab look at source file
dargo is offline  
Old 03-25-2010, 10:16 AM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am using MultiAVCHD to make a compilation BD-R of recorded WWII footage and have followed the online tutorial but I cannot get it to play on my Blu Ray Player.

Here are my steps.

1. Start MultiAVCHD
2. Click on AVCDH/BDMV/DVD Folders Tab and add 10 .mkv files.
3. Author Tab has Stricter AVCDH Folder Format Ticked.
4. Everything else left as default.
5. Click Start
6. Let it build the folders BDMV, CERTIFICATE, HDAVCTN & files details.txt, multiAVCHD.log, multiAVCHD.mpf.
7. Burn all folders and files with IMGBURN
8. Put BD-R in BD Player and looks like it is going to play but then just stops.

Have I missed something here? My BD Player is a Panason DMP-BD35
pixiesoft is offline  
Old 03-25-2010, 02:20 PM
Senior Member
 
vamovie's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 320
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

I am using MultiAVCHD to make a compilation BD-R of recorded WWII footage and have followed the online tutorial but I cannot get it to play on my Blu Ray Player.

Here are my steps.

1. Start MultiAVCHD
2. Click on AVCDH/BDMV/DVD Folders Tab and add 10 .mkv files.
3. Author Tab has Stricter AVCDH Folder Format Ticked.
4. Everything else left as default.
5. Click Start
6. Let it build the folders BDMV, CERTIFICATE, HDAVCTN & files details.txt, multiAVCHD.log, multiAVCHD.mpf.
7. Burn all folders and files with IMGBURN
8. Put BD-R in BD Player and looks like it is going to play but then just stops.

Have I missed something here? My BD Player is a Panason DMP-BD35

You need to choose author it to bd-r not avchd option
since you are using bd-r
Good luck
vamovie is offline  
Old 03-25-2010, 02:58 PM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by vamovie View Post

You need to choose author it to bd-r not avchd option
since you are using bd-r
Good luck

How do I author it to BD-R? I can't find that option in Author!
pixiesoft is offline  
Old 03-25-2010, 03:11 PM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

How do I author it to BD-R? I can't find that option in Author!

IMGBurn was set to UDF 2.5 and the .mkv files are 720p. If I just author it and set a destination folder it always automatically adds AVCHD Folder after my chosen location.
pixiesoft is offline  
Old 03-25-2010, 03:12 PM
Advanced Member
 
MozartMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Motown/HockeyTown
Posts: 630
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

How do I author it to BD-R? I can't find that option in Author!

After you click Start button select For All Blu-ray Players button.
MozartMan is offline  
Old 03-25-2010, 03:13 PM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MozartMan View Post

After you click Start button select For All Blu-ray Players button.

Why does it always add AVCHD to my destination path?
pixiesoft is offline  
Old 03-25-2010, 03:15 PM
Advanced Member
 
MozartMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Motown/HockeyTown
Posts: 630
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

Why does it always add AVCHD to my destination path?

Don't worry about that. AVCHD folder represents root of BD-R disk. If you check Use ImgBurn with DVD/BD-R output option it Settings, ImgBurn will take care of it.
MozartMan is offline  
Old 03-26-2010, 03:23 AM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MozartMan View Post

Don't worry about that. AVCHD folder represents root of BD-R disk. If you check Use ImgBurn with DVD/BD-R output option it Settings, ImgBurn will take care of it.

Update on my problem!

Strangest thing is I used the Create AVCHD Stricter mode and NOT any Blu Ray Player and burned the files and hey presto all is fine! Happy Days, I just wish I didin't have 10 coasters sitting around here. Wrap em' up for chrimbo prezzies I think!

But why wont the Any Blu Ray Player option work? very strange!
pixiesoft is offline  
Old 03-27-2010, 09:21 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by pixiesoft View Post

But why wont the Any Blu Ray Player option work? very strange!

A little searching would have warned you in advance that Panny players are very quirky/demanding...
Laserfan is offline  
Old 03-27-2010, 11:45 AM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Laserfan View Post

A little searching would have warned you in advance that Panny players are very quirky/demanding...

You know how it is, your in a shop you are looking around and all of a sudden you start looking at gadgets and decided there and then that I wanted a Blu Ray Player but at the time BD-R Discs where still mega expensive and didn't think about the future and maybe creating my own Blu Ray Discs. Live and learn!
pixiesoft is offline  
Old 03-28-2010, 11:59 AM
Newbie
 
pixiesoft's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok I have the video sorted but I know have a sound issue.

I have 2 .mp4 files with AAC 6ch audio and 1 .mkv file with the same AAC 6ch audio. Once compiled and played back I can have sound on the first movie but on the 2nd and 3rd movies there is no sound. This was all played back through CyberLink PowerDVD 10.

In the Sub/Audio Tab and under the Audio Conversion Settings section I have the following:

Use eac3to (Ticked)
TrueHD/DTS-MA/HR 640kbps AC3 (Ticked)
Non-HD Audio to AC3 bitrate 384
AAC channel remapping 1,2,3,4,5

Everything else (Unticked)

Why will it play one movie's audio but not the other two?

Also I am getting this error from TSMuxeR that only happens with 1 .mkv file "Unsupported media type 15 for AVCHD/Blu-ray muxing"

SmartLabs tsMuxeR. Version 1.10.6 http://www.smlabs.net
Decoding H264 stream (track 1): Profile: High@4.1 Resolution: 1920:1080p Frame rate: 29.9701
H.264 manual setted fps not equal stream fps. Change H.264 fps from 29.9701 to 30
H264 bitstream changed: insert nal unit delimiters
H264 bitstream changed: insert pict timing and buffering period SEI units
Decoding AAC stream (track 2): Sample Rate: 48KHz Channels: 2
B-pyramid level 1 detected. Shift DTS to 2 frames
H264 bitstream changed: insert SPS/PPS units
Processed 162828 video frames
Creation of Blu-ray playlist
pixiesoft is offline  
Old 04-01-2010, 01:10 PM
Senior Member
 
rocketknight73's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Toledo,Oh
Posts: 423
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys hoping you could help me understand what's going on w/ this issue :

I've done a few successful backups using BD Rebuilder. Both dvd5 and BDR 25 methods are working great. All have been movie only method. Terminator Salvation on the other hand is giving me trouble. First using BD Rebuilder I can't seem to rip movie only. Second, the files are multiple after the rip. Unlike ,for instance, Max Payne is one file after backing up. Third it takes forever to convert/rip even to 25 GB. Is there something about this disc or am I doing something wrong? Are their other BD that will be hard to rip like this?

Any suggestions would be greatly appreciated. Thanks.

XBL Gamer Tag : RocketKnight73 / xFRiT0 BANDiT0x
Fanboys = 30 year old men still living in their parents basements..Or dudes that have ZERO chance of gettin' some...
rocketknight73 is offline  
Old 04-01-2010, 02:16 PM
AVS Special Member
 
Wryker's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nashvegas
Posts: 2,432
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 32
Quote:
Originally Posted by rocketknight73 View Post

Hey guys hoping you could help me understand what's going on w/ this issue :

I've done a few successful backups using BD Rebuilder. Both dvd5 and BDR 25 methods are working great. All have been movie only method. Terminator Salvation on the other hand is giving me trouble. First using BD Rebuilder I can't seem to rip movie only. Second, the files are multiple after the rip. Unlike ,for instance, Max Payne is one file after backing up. Third it takes forever to convert/rip even to 25 GB. Is there something about this disc or am I doing something wrong? Are their other BD that will be hard to rip like this?

Any suggestions would be greatly appreciated. Thanks.

What are you using to remove the encryption?

"..where you will never find a more wretched hive of scum and villainy."

Wryker is offline  
Old 04-01-2010, 03:16 PM
Senior Member
 
rocketknight73's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Toledo,Oh
Posts: 423
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Wryker View Post

What are you using to remove the encryption?

I apologize..Any DVD HD.

XBL Gamer Tag : RocketKnight73 / xFRiT0 BANDiT0x
Fanboys = 30 year old men still living in their parents basements..Or dudes that have ZERO chance of gettin' some...
rocketknight73 is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off