one and only 360 HD-DVD Drive thread & LINKS - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 2184 Old 11-12-2006, 06:22 PM
AVS Special Member
 
efjay's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germantown, MD
Posts: 1,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I watched King Kong earlier this evening and the picture was outstanding on my 37" Dell LCD, detail and clarity was excellent, I really felt right there in the jungle. Sound was great as well, clear dialog and steering in the surrounds. This is my third HD-DVD viewing so far since Friday (in between playing Gears), watched Corpse Bride and Aeon Flux and both were also excellent. I havent watched Batman yet which was to be my first, probably next weekend.

No issues with any discs so far, overall an excellent weekend with Gears and HD-DVD!
efjay is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 2184 Old 11-12-2006, 06:31 PM
AVS Special Member
 
Andrew P's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 2,594
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had my first minor issue with the HD DVD drive. I put Spy Game in the drive and it was not recognized. I ejected the disc and put it in again and it worked fine. Not sure why that happened, but...

The movie has played perfectly for the first 50 minutes.
Andrew P is offline  
post #183 of 2184 Old 11-12-2006, 07:55 PM
AVS Club Gold
 
TMSKILZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NyC
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by efjay View Post

I watched King Kong earlier this evening and the picture was outstanding on my 37" Dell LCD, detail and clarity was excellent, I really felt right there in the jungle. Sound was great as well, clear dialog and steering in the surrounds. This is my third HD-DVD viewing so far since Friday (in between playing Gears), watched Corpse Bride and Aeon Flux and both were also excellent. I havent watched Batman yet which was to be my first, probably next weekend.

No issues with any discs so far, overall an excellent weekend with Gears and HD-DVD!

Just wait until you watch Batman Begins HD-DVD. I had seen maybe the 1st 20 mins of that movie on HBO-HD & the PQ was impressive, but last night I popped in my HD-DVD copy & the PQ is awesome, so clear, great transfer of this movie to HD-DVD!

GO SPURS! GO COWBOYS!
TMSKILZ is offline  
post #184 of 2184 Old 11-12-2006, 09:03 PM
AVS Special Member
 
cnickersonjr's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Missouri City, Texas (Next door to SUGARLAND)
Posts: 3,031
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I went to CC with a friend to get the HD-DVD player for the 360. He had one of the coupons for $40 off a purchase of $199+. Watched pieces of Training Day, Van Hel, & KONG. DAMN. It was all that and then some. PQ is way above upconvert! 360 player is the way into the HD video disc world if you have/plan to get a 360. For $175, that's with taxes, you would be crazy to pass this up.
P.S. King Kong has the best PQ of the listed movies! I watched the T-Rex fight, man that was some visual stimulation

link to coupon, in case you didn't know http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...&&#post8878242
cnickersonjr is offline  
post #185 of 2184 Old 11-12-2006, 09:24 PM
Senior Member
 
infinitespecter's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Claremont, CA
Posts: 307
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cnickersonjr View Post

link to coupon, in case you didn't know http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...&&#post8878242


Thanks! I am going to try for a price adjustment tomorrow!
infinitespecter is offline  
post #186 of 2184 Old 11-12-2006, 09:29 PM
Member
 
JRad's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by i5hawn View Post

are there any 720p owners out there who can offer some solid impressions? i have the sony kdfe-42a10 which has a max resolution of 720p (which accepts 1080i signals but obviously downconverts them).


I have a Hitachi 50VA720 RP LCD and I must say the picture is absolutely stunning. I am sure it will be on your Sony too. I also have a IOData LinkPlayer 2 and have been streaming various HD trailers and clips to my tv and the PQ of the 360 addon is considerably better. The addon drive is well worth the money. The only problem is I have run out of movies to watch.

JRad
JRad is offline  
post #187 of 2184 Old 11-13-2006, 02:51 AM
Senior Member
 
Stupac's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 301
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here's a review at DVDtown.com

Reveiw

Not as good as a Toshiba player, but a good option for 360 owners.
Stupac is offline  
post #188 of 2184 Old 11-13-2006, 03:29 AM
AVS Special Member
 
dildatonr's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Dutchess County NY
Posts: 1,723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 12
not a very well informed review - but a review still the same.

http://www.dvdtown.com/news/reviewof...ddvdaddon/4186
dildatonr is online now  
post #189 of 2184 Old 11-13-2006, 05:24 AM
AVS Special Member
 
mboojigga's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Little Rock AFB, Arkansas
Posts: 8,037
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 63 Post(s)
Liked: 463
Quote:
Originally Posted by drhill View Post

I'm loving my addon so far, but it is annoying to have to switch output resolution depending on what I'm doing. I want my movies at 1080i, and my games at 720p. There isn't any setting for this player, and there should be a few for video/audio settings especially this omission. It needs to be addressed.

You say HDMI is "nice", but how about people who want to upconvert standard dvds. My tv, XBR1, doesn't do a great job with 480i/p compared to just getting a 1080i and converting it to 1080p. Also it would be nice to get rid of all my component inputs and just have 2 digital inputs. Easier to switch with the remote.

I love my 360, I think MS has done a damn good job, but they have, so far, screwed the pooch on HDMI. It isn't a big deal to most, and it won't be. But to not havethe option a year after launch kind of sucks.

Sorry I have to contest this one. I have the 60" XBR1 and my movies look great on them. Maybe it is the type of movies you are playing. I am currently deployed in Iraq but check my post history as I posted up pictures from Prison Break Season 1 on DVD. I am satisfied with component and I am not losing sleep about HDMI. If it comes it comes but the quality of picture delivers with component on my SXRD.

Again if anyone wants to again see picture quality of standard DVD with a 1080P display then check the post history and see it yourself. We have slow connection over here so it takes time to get from page to page.

The 5.0 is here
mboojigga is online now  
post #190 of 2184 Old 11-13-2006, 06:27 AM
AVS Special Member
 
efjay's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germantown, MD
Posts: 1,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TMSKILZ View Post

Just wait until you watch Batman Begins HD-DVD. I had seen maybe the 1st 20 mins of that movie on HBO-HD & the PQ was impressive, but last night I popped in my HD-DVD copy & the PQ is awesome, so clear, great transfer of this movie to HD-DVD!

Yes, im looking forward to it. My big problem (if you can call it that) is when I tried a brief test of the chase scene with the Tumbler the sound was absolutely incredible! Which means that now it has to be a weekend viewing if I dont want the neighbours banging on my ceiling as there is no way I wont be cranking this one up! What a problem to have, right? And yes I was also impressed with the PQ from my brief look, comparing to the upconverted SD really shows the leap in PQ.
efjay is offline  
post #191 of 2184 Old 11-13-2006, 09:06 AM
Senior Member
 
Noose's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Yorkton SK Canada
Posts: 209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Stupac View Post

Here's a review at DVDtown.com

Reveiw

Not as good as a Toshiba player, but a good option for 360 owners.

This review doesn't A-B the Component/VGA cable. The VGA unpconverts SD-DVD I think.

Sony KDL60EX645 LED 60" TV, Bell 9242 sat,Onkyo 608 rec, XBOX 360, PS3, PS4 Paradigm Mon7v.5,ADP-190,CC-290,PW-2200 sub.
Noose is offline  
post #192 of 2184 Old 11-13-2006, 09:52 AM
AVS Special Member
 
HPforMe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,813
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Here are my Sony HS51a projectors stats:
Compatibility: HDTV:
720p, 1080i, 1

Compatibility doesn't mean it can display at that resolution. It just means it will be able to convert the image to the max resolution of your projector which is 720. Sorry if this has been answered already.
HPforMe is offline  
post #193 of 2184 Old 11-13-2006, 10:17 AM
Member
 
RangerDoc's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Washington
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yesterday morning I picked up the add-on from the local CC. The clerk told me they had received ten of them and I was buying the last one. And that one had already been returned.

I got home, installed the upgrade disc, connected the drive, the drive was recognized and all seemed fine.

Then I inserted KK. It just sat there with "Reading" on the screen. It wouldn't do anything. I then tried an SD disc and the screen went black in 10-15 seconds. But it wouldn't do anything after that.

I tried rebooting the system. I then tried reformatting the drive on the 360 to really reset everything. I then re-updated the software and hooked everything back up. Still nothing.

I can't beleive 2 out of 10 of these drives are bad. 20% failures is way to high for a consumer good. I finally returned the thing to CC and I'll now look for other options.

This sucks.
RangerDoc is offline  
post #194 of 2184 Old 11-13-2006, 10:51 AM
Senior Member
 
Darkmatter's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: USA
Posts: 342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This "review" needs to be buried in a very deep hole and the author never, ever allowed to write a review again. It gets off track immediately with a boring (and not always factually correct) dissertation on console history, specifically add-ons. Talking to Circuit City and EB Games store managers and using the basis of those conversations as pseudo-market research is laughable - "they have reported strong interest and sales in the unit". This writer is also deluded by the notion that in order to achieve the best possible picture, it's necessary for a completely digital pathway to exist between the player and the display - " the Xbox 360 HD-DVD drive does not allow for the best possible picture". He later reports - "I noticed a slight difference in colors and the amount of difference in detail was minimal." My guess is he didn't bother to tweak the display at all for the component-in. Lastly (and there are many more points to attack in this article), this is a completely ridiculous statement related to the appearance - "The first noticeable shortcoming is that the unit has only one button on its droll gray face."

Overall review grade: D-

(FWIW, I've got the Xbox360 HDDVD drive and a Toshiba HD-A1; they both look incredible, I discern no notable difference in PQ between the two.)
Darkmatter is offline  
post #195 of 2184 Old 11-13-2006, 11:08 AM
Advanced Member
 
lastxbr960's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Glendale, Wi
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I agree the statement that "HDMI is needed to have the best picture quality" is a false statement, however Cnet, websites, magazines have all basically said the same thing, as have sales people at virtually all the electronic stores and many people in these forums, so he is not alone on the misimformation, just wrong.
It all depends on implementation, cables and devices used, VGA, HDMI, Component can all give equally good PQ.
The lack of buttons for playback and navigation on the front of unit is a valid complaint, but very minor inconvenience for the addon and playstaion3, as if one would loose or misplace the remote a game controller you would be out of luck controlling the unit.
lastxbr960 is offline  
post #196 of 2184 Old 11-13-2006, 11:30 AM
Member
 
jjkozlow's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Detroit, MI
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Compatibility doesn't mean it can display at that resolution. It just means it will be able to convert the image to the max resolution of your projector which is 720. Sorry if this has been answered already.

It has kinda, but thanks for chiming in with a finalized answer. At this point, I don't care what the damn projector is doing in terms of scaling/resolution, all I can say is that set to 1080i and via component it looks SPECTACULAR!

Still not sure if it's better/worse then HD cable though which I've had for a few years, it seems somewhat program dependent. Some of the stuff on INHD is hard to beat!!
jjkozlow is offline  
post #197 of 2184 Old 11-13-2006, 11:43 AM
Member
 
JodyL's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: West Vancouver, B.C.
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
I got home, installed the upgrade disc, connected the drive, the drive was recognized and all seemed fine.

Then I inserted KK. It just sat there with "Reading" on the screen. It wouldn't do anything. I then tried an SD disc and the screen went black in 10-15 seconds. But it wouldn't do anything after that.

I tried rebooting the system. I then tried reformatting the drive on the 360 to really reset everything. I then re-updated the software and hooked everything back up. Still nothing.

I can't beleive 2 out of 10 of these drives are bad. 20% failures is way to high for a consumer good. I finally returned the thing to CC and I'll now look for other options.

There is an alternative explanation:

From your description it sounds like you may have made the same mistake in setting up the system twice. Many with this problem solved it by rebooting the system before using the drive. This is a required part of the installation. You do not mention doing that in either of your two installations. It sounds like you tried to use the player immediately after updating the system. ???

Do you really mean that you reformated your HDD or do you mean that you performed HDD cache clear maintenance on it?

I suspect that a lot of the returns will be for this reason.

BTW, 2/10 from one store does not a 20% overall failure rate make.

Jody

Gamertag: MajorHellraiser
JodyL is offline  
post #198 of 2184 Old 11-13-2006, 12:36 PM
AVS Special Member
 
zero the hero's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NJ
Posts: 1,360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lastxbr960 View Post

I agree the statement that "HDMI is needed to have the best picture quality" is a false statement, however Cnet, websites, magazines have all basically said the same thing, as have sales people at virtually all the electronic stores and many people in these forums, so he is not alone on the misimformation, just wrong.
It all depends on implementation, cables and devices used, VGA, HDMI, Component can all give equally good PQ.
The lack of buttons for playback and navigation on the front of unit is a valid complaint, but very minor inconvenience for the addon and playstaion3, as if one would loose or misplace the remote a game controller you would be out of luck controlling the unit.

If you lose or misplace the remote and the game controller you have more serious issues than being unable to control the unit.
zero the hero is offline  
post #199 of 2184 Old 11-13-2006, 12:45 PM
AVS Special Member
 
karlw2000's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Santa Clara, California
Posts: 1,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I didn't even bother using the included disk. I'm connected to the internet and when I put in KK, I got a message to do an update and the system rebooted automatically. Then KK started up a few seconds later. Too easy.
karlw2000 is offline  
post #200 of 2184 Old 11-13-2006, 12:57 PM
Member
 
JodyL's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: West Vancouver, B.C.
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Karlw2000:

A bunch of guys are using the included disk to update their systems and then not rebooting before using the player.

Jody

Gamertag: MajorHellraiser
JodyL is offline  
post #201 of 2184 Old 11-13-2006, 01:04 PM
Senior Member
 
Grandmaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 258
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the facility to take YUV 4:4:4 1080p screenshots directly from the Xbox VGA output (I posted a thread with some gaming 1080p shots elsewhere in this forum). Unfortunately the HD DVD unit is not released until December 1 in the UK, so I'm afraid I can't take any shots until then. Oh well, only two weeks... provided I even get a unit of course
Grandmaster is offline  
post #202 of 2184 Old 11-13-2006, 01:33 PM
Member
 
RangerDoc's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Washington
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JodyL View Post

There is an alternative explanation:

From your description it sounds like you may have made the same mistake in setting up the system twice. Many with this problem solved it by rebooting the system before using the drive. This is a required part of the installation. You do not mention doing that in either of your two installations. It sounds like you tried to use the player immediately after updating the system. ???

Do you really mean that you reformated your HDD or do you mean that you performed HDD cache clear maintenance on it?

I suspect that a lot of the returns will be for this reason.

BTW, 2/10 from one store does not a 20% overall failure rate make.

There is no need to reboot after the update. It is not required....

Anyway all is well in the Blount household this morning. However.

I found another drive this morning and sent my wife off to retrieve it. No problem, she picked up the last one at the local Game Crazy. Over the phone we got it hooked up and it is running great. She's impressed with the picture.

Here's the gotcha and warning

When she was opening the package this morning and describing the contents, it became very clear to me that Circuit City had indeed sold me a used/returned unit.

The one I got from Circuit City yesterday had the batteries already in the remote, the KK movie was not shrink-wrapped, and there was a green plastic sleeve just laying across the top/inside of the package.

The one my wife picked up this morning had all the opposites from above.

When I was at CC and the clerk told me that they already had one returned, I specifically asked if this one was the returned one. He told me No, it's illegal for us to sell used goods as new. Well, I guess they just don't care about that.

I called an spoke to the manager and he was a little sympathetic and did offer us a gift card for our troubles. But he wasn't too interested in setting his employees straight. I hope he does anyway.

So after this long read, just be careful of what you buy at CC.
RangerDoc is offline  
post #203 of 2184 Old 11-13-2006, 02:38 PM
AVS Special Member
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Arlington, TX
Posts: 1,091
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
I bought the 360 HD-DVD Player a few days ago at Circuit City and I returned it today, because it made King Kong HD-DVD and some of my sd-dvds freeze every 5 minutes. The customer service person said that they had 6 units returned to them from the 10 units that they had in stock.
Kage is offline  
post #204 of 2184 Old 11-13-2006, 02:53 PM
Advanced Member
 
joffer's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 871
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
watched KK twice so far and V for Vendetta once and no problems. i love this thing.

"Why am I Mr. Pink?"
joffer is offline  
post #205 of 2184 Old 11-13-2006, 03:07 PM
AVS Special Member
 
theroys88's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: midlothian, va
Posts: 1,672
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 60 Post(s)
Liked: 24
Just bought one today and watched King Kong. Compared to the SD version it is much sharper but also smoother with richer colors. It's not the jump that I experienced from VHS to DVD but I am pleased with what I saw. For 159 dollars at CC after using the coupon that I found on this forum I think it is a excellent deal.
theroys88 is offline  
post #206 of 2184 Old 11-13-2006, 04:51 PM
AVS Special Member
 
efjay's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germantown, MD
Posts: 1,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here you go, mates. A proper review of the HD-DVD addon

http://www.hidef.com/hardware-access...iba-hd-a1.html
efjay is offline  
post #207 of 2184 Old 11-13-2006, 04:54 PM
AVS Special Member
 
FrancescoP's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Grandmaster View Post

I have the facility to take YUV 4:4:4 1080p screenshots directly from the Xbox VGA output (I posted a thread with some gaming 1080p shots elsewhere in this forum). Unfortunately the HD DVD unit is not released until December 1 in the UK, so I'm afraid I can't take any shots until then. Oh well, only two weeks... provided I even get a unit of course

This will be great, thanks!
FrancescoP is offline  
post #208 of 2184 Old 11-13-2006, 06:09 PM
Member
 
R1NLP's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Houston, TX
Posts: 179
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I picked mine up last night. No problems installing. KK looks outstanding! The only downfall I can see is having to watch movies twice. Once to gawk at the picture, and again to take in the story!

360 & PSN Gamertag - R1NLP
R1NLP is offline  
post #209 of 2184 Old 11-13-2006, 06:19 PM
AVS Special Member
 
HPforMe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,813
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by efjay View Post

Here you go, mates. A proper review of the HD-DVD addon

http://www.hidef.com/hardware-access...iba-hd-a1.html


Yep, that's a good review.
HPforMe is offline  
post #210 of 2184 Old 11-13-2006, 06:21 PM
AVS Special Member
 
HPforMe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,813
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


I agree the statement that "HDMI is needed to have the best picture quality" is a false statement,

Yep, ridiculous nonsense. I have my A1 hooked up by both HDMI and Component to my HP 65" DLP. I OFTEN do a switch to check out quality difference. None.
HPforMe is offline  
Reply HD DVD Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off