Tosh HD-XA2 1080p HD DVD - First End User Reports!: USERS ONLY PLEASE! - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 4649 Old 01-04-2007, 10:06 AM
Member
 
winstone's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Buenos Aires - Argentina
Posts: 151
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a SANYO Z4 connected via HDMI to a TOSHIBA HDA1 player.
My question is the following:

Regarding different color scales an set ups, which would you consider to be your favourite patterns for this display?

It happens in my case that I personally have different set ups according to whick studiio label the HD DVD movie is.
For example UNIVERSAL tittles look great in one particular mode where PARAMOUNT tittles look good in another.
winstone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 4649 Old 01-04-2007, 10:31 AM
AVS Special Member
 
5150zx's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,075
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 50
For those of us with 768p resolution displays, what is the 'ideal' output from the XA-2?
Since most HD DVD discs are 1080p, is that what you would set the resolution output at from the player? And, is the Reon HQV chip doing work at all resolutions for HD and SD discs?
5150zx is offline  
post #33 of 4649 Old 01-04-2007, 11:40 AM
AVS Club Gold
 
Kosty's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: North East USA
Posts: 14,683
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
On a 720p display does the HD XA2 with the new Reon processor do better at having the resolution set at 720P?

Before with the HD A1 and XA1 it was better to have your display convert 1080i output to its native resolution. Does the new Reon change that equation?

.
"A lot of good arguments are spoiled by some fool who knows what he is talking about." - Miguel de Unamuno



To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Kosty is offline  
post #34 of 4649 Old 01-04-2007, 02:33 PM
AVS Club Gold
 
JMCecil's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,094
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Since this is the official "First Users Without an XA2 Only Thread(be sure to post at least once something like "yeah, what do you owners think of this unit compared to the DVD player on my PS2 going to my 20" Cosco TV/VCR combo?")" . This way no one can find any useful information about this player.

So to be completely on topic I just received my XA2.................






shipping notice!!

It is a little whiter than the order form suggested it would be. But the black lettering is a bit boring and understated. I would suggest viewing it using a good dinterlacer/upconverting text processing e-mailificator to bring out the natural tones in the $ sign. Hopefully by the time I get it and hook it up someone will start another thread where information can be posted about the unit in a useful manner.
JMCecil is online now  
post #35 of 4649 Old 01-04-2007, 02:40 PM
Member
 
redspectral's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Guys,

I just ordered my XA2 from Robert at Value Electronics. If your reading this Robert thank you for your help it was great talking to you on the phone.

I can't wait to get this player and hook it up to my Pioneer FHD1.

Cheers.
redspectral is offline  
post #36 of 4649 Old 01-04-2007, 02:43 PM
Member
 
stevekaden's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West LA
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Despite the fact many of the posts are from people who do not have XA2s, doesn't it seem they are asking good pointed questions that will help the owners provide the full range of information? A little extra scrolling will not kill anyone - and besides the machines have only been available for one evening for a few people - this thread should get much more informative in the next few days, esp. over the weekend.
stevekaden is offline  
post #37 of 4649 Old 01-04-2007, 03:14 PM
Member
 
pifemaster's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Eastern Pennsylvania
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JMCecil View Post

using a good dinterlacer/upconverting text processing e-mailificator

This is just the kind of information I was looking for.

Bob
pifemaster is offline  
post #38 of 4649 Old 01-04-2007, 03:28 PM
Newbie
 
Edward Klehr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thehun View Post

What's the load time on this.Can somone clock it?

Have timed this several times now and appears to be 40-45 seconds to drawer open from power on and then about 30 seconds to load and play the HD DVD -- Ed
Edward Klehr is offline  
post #39 of 4649 Old 01-04-2007, 04:28 PM
AVS Special Member
 
A/Vspec's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Eastern PA
Posts: 1,225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone check what zoom/aspect features, if any, that the player has?

I of course am looking for a vertical stretch zoom for 2.35:1 movies.

-Mark AKA A/Vspec
ISF certified Audio/Video Specialist

Home of the ISF and Audyssey Pro calibrated Medieval Knight Theater:

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
A/Vspec is offline  
post #40 of 4649 Old 01-04-2007, 05:02 PM
Newbie
 
Edward Klehr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by A/Vspec View Post

Can anyone check what zoom/aspect features, if any, that the player has?

I of course am looking for a vertical stretch zoom for 2.35:1 movies.

Checked the manual and I see no information regarding zoom or aspect features nor have I encountered any such options...

As detailed in the manual on page 37 the player DOES have a large number of picture settings that the HD-A1 did not have. Options such as brightness -- color -- tint -- along with some more specialized options...Ed
Edward Klehr is offline  
post #41 of 4649 Old 01-04-2007, 05:41 PM
Member
 
BRYKOS's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Edward Klehr View Post

Have timed this several times now and appears to be 40-45 seconds to drawer open from power on and then about 30 seconds to load and play the HD DVD -- Ed

Sounds like it's slower than the A2?? That's not good...
BRYKOS is offline  
post #42 of 4649 Old 01-04-2007, 07:24 PM
AVS Special Member
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: MA. USA
Posts: 2,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Edward Klehr View Post

Have timed this several times now and appears to be 40-45 seconds to drawer open from power on and then about 30 seconds to load and play the HD DVD -- Ed

When you say Load and Play, do you mean that you start seeing the FBI warnings(or WHATEVER first pops up), or that you are at the main menu?

I would think it's to the first thing that pops up, which IIRC IS the FBI WARNINGS!! lol

Thx

I want MY Cigarettes, MINE Nurse Ratched!!

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
muzz is offline  
post #43 of 4649 Old 01-04-2007, 07:48 PM
Newbie
 
Edward Klehr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by muzz View Post

When you say Load and Play, do you mean that you start seeing the FBI warnings(or WHATEVER first pops up), or that you are at the main menu?

I would think it's to the first thing that pops up, which IIRC IS the FBI WARNINGS!! lol

Thx

I am timing to when I 1st see any disk content begin to play such as the FBI warning screen. Just timed Serenity again and it was exactly 29 seconds to when the studio graphics began to play after loading of the disk. Have a hand held timer so the times I am getting should be reasonably accurate -- Ed
Edward Klehr is offline  
post #44 of 4649 Old 01-04-2007, 07:51 PM
AVS Special Member
 
phansson's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: usa
Posts: 2,856
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Has anyone seen any kind of audio/video sync problems? I tried to watch Kong last night on my HD-D1 and it is unbearable. 4 sync problems in the first 30 min.

I will buy an XA2 if it doesn't have the audio/video sync issue.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
phansson is offline  
post #45 of 4649 Old 01-04-2007, 08:05 PM
AVS Special Member
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: MA. USA
Posts: 2,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thx.

I want MY Cigarettes, MINE Nurse Ratched!!

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
muzz is offline  
post #46 of 4649 Old 01-04-2007, 08:17 PM
Newbie
 
Edward Klehr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A few more notes from my 2nd night with the player:

Remote: This is backlit which is a nice plus. Failed to realize this last night but careful reading of the manual today did the trick

Audio: No question the output over the 5.1 analog outs is set at a different level and it is lower in volume. Am using a higher volume setting then with the HD-A1. Do not feel this that is a problem just a needed adjustment to make

Operation: No glitches with HD DVD playback yet. Essentially flawless so far like decent DVD players usually are. Zero audio sync problems to this point. Very stable and solid in all respects

Display: There is a BLUE and not red light shining from under the HD DVD logo in the middle of the player. How odd. You can turn this off and even turn off the entire front display information panel with the remote if you want

So much for day 2...Ed
Edward Klehr is offline  
post #47 of 4649 Old 01-04-2007, 08:42 PM
Member
 
dankreiner's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Plainview, NY
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My xa2 never even showed me a picture. It freezes right when you turn it on, just says Welcome. Am i the only one?
dankreiner is offline  
post #48 of 4649 Old 01-04-2007, 11:52 PM
AVS Club Gold
 
Kosty's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: North East USA
Posts: 14,683
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by dankreiner View Post

My xa2 never even showed me a picture. It freezes right when you turn it on, just says Welcome. Am i the only one?

if legit, here may be an answer some people got from Toshiba support re the HD A1.

If that happens. Unplug the power cable while it is in that state. Wait 30 seconds. Plug it back in. Turn it on.
then
watch movies
or
call tech support (or post here)

.
"A lot of good arguments are spoiled by some fool who knows what he is talking about." - Miguel de Unamuno



To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Kosty is offline  
post #49 of 4649 Old 01-05-2007, 12:46 AM
AVS Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 15,359
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 113 Post(s)
Liked: 191
Edward,

Regarding the volume level of the analog out, I found that on the A1 the volume was lower on Phantom of the Opera. When I played other disk (only had 2) the volume was higher.

Might want to verify that the lower analog out is due to hardware and not a single HD-DVD.

Also, did you find out if the multi speaker setup test tone is correct??

Samsung 64F8500, Panasonic 65VT50, Oppo 95, Tivo Roamio for OTA, Dish VIP722, Marantz AV8801 preamp, Rotel Amps, Atlantic Tech 8200 speakers, Seaton Submersive HP, Calman 5, Chromapure, Accupel DVG-5000, i1Display3pro, i1pro2, eecolor colorbox.
JimP is offline  
post #50 of 4649 Old 01-05-2007, 03:51 AM
Advanced Member
 
jasonDono's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brooklyn, NY
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jasonDono View Post

Can somebody please tell us how the XA2 handles fast forward and rewind? The A2 pauses first then does a choppy rewind then pauses again when play is resumed then there is no audio for a cople of seconds before normal play. I find it very annoying and am returning my A2 becasue of it. If this does not happen with the XA2, VE here I come! I know it might sound like a petty consideration, but it drives me crazy.

Thanks,
Jason

Anybody? Please?
jasonDono is offline  
post #51 of 4649 Old 01-05-2007, 04:46 AM
AVS Special Member
 
John Ballentine's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, Ca.
Posts: 5,084
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes. How do the rewind and fast forward function. Smooth? Choppy?
Is there a on screen display for time remaining?
John Ballentine is offline  
post #52 of 4649 Old 01-05-2007, 04:49 AM
Newbie
 
Edward Klehr's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JimP View Post

Edward,

Regarding the volume level of the analog out, I found that on the A1 the volume was lower on Phantom of the Opera. When I played other disk (only had 2) the volume was higher.

Might want to verify that the lower analog out is due to hardware and not a single HD-DVD.

Also, did you find out if the multi speaker setup test tone is correct??

I used fairly recent titles like King Kong and Mutiny on the Bounty when I was doing the sound settings. Will try to check some more tonight...

Test tone emits correctly for all speakers but does seem to be fainter for the woofer then for the other speakers. This might be do to my setup but when I tried to equalize the bass was overpowering. Others can try...

Overall the navigating of these screens is much better then with the HD-A1. You can return to the previous setting screen and end at any time. Much smoother to use then with the HD-A1...Ed
Edward Klehr is offline  
post #53 of 4649 Old 01-05-2007, 05:55 AM
Member
 
dankreiner's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Plainview, NY
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried everything this thing is defective. This was also known to happen on the A2?
dankreiner is offline  
post #54 of 4649 Old 01-05-2007, 06:28 AM
AVS Addicted Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Wetumpka, AL
Posts: 15,359
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 113 Post(s)
Liked: 191
Edward,

King Kong should have been fine.

Methinks the warts are starting to show up. lol

Samsung 64F8500, Panasonic 65VT50, Oppo 95, Tivo Roamio for OTA, Dish VIP722, Marantz AV8801 preamp, Rotel Amps, Atlantic Tech 8200 speakers, Seaton Submersive HP, Calman 5, Chromapure, Accupel DVG-5000, i1Display3pro, i1pro2, eecolor colorbox.
JimP is offline  
post #55 of 4649 Old 01-05-2007, 06:38 AM
Senior Member
 
Gabatta's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Boston, MA
Posts: 336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by DavidHir View Post

I would imagine it would be very difficult to tell the difference between these players on a 26" screen.

What about the difference between the XA2 and the A2 on a 50" 1080i at 10 feet?
Gabatta is offline  
post #56 of 4649 Old 01-05-2007, 06:56 AM
AVS Special Member
 
bwclark's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Redwood Empire
Posts: 1,803
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Edward Klehr View Post

I used fairly recent titles like King Kong and Mutiny on the Bounty when I was doing the sound settings. Will try to check some more tonight...

Test tone emits correctly for all speakers but does seem to be fainter for the woofer then for the other speakers. This might be do to my setup but when I tried to equalize the bass was overpowering. Others can try...

Overall the navigating of these screens is much better then with the HD-A1. You can return to the previous setting screen and end at any time. Much smoother to use then with the HD-A1...Ed

Which AVR are you using? Some have LFE issues!
bwclark is offline  
post #57 of 4649 Old 01-05-2007, 08:03 AM
Advanced Member
 
humbland's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 953
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Gabatta View Post

What about the difference between the XA2 and the A2 on a 50" 1080i at 10 feet?

Does anyone have both the A2 and the AX2?
I know that the AX2 has more features, more robust build and a slightly faster load time. There have been mixed posts about picture quality differences. Some say there is almost no difference others claim a dramatic upgrade...
Can anyone, who has seen both, notice a significant improvement on a large screen with a good 720p PJ (say 100 inches viewed at 15 feet)?
humbland is offline  
post #58 of 4649 Old 01-05-2007, 08:18 AM
AVS Addicted Member
 
DavidHir's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 10,394
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 159 Post(s)
Liked: 424
Quote:
Originally Posted by Gabatta View Post

What about the difference between the XA2 and the A2 on a 50" 1080i at 10 feet?

I still think you'd need to closer to get full possible impact.

DavidHir is online now  
post #59 of 4649 Old 01-05-2007, 08:19 AM
Moderator
 
PooperScooper's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Leominster MA
Posts: 19,806
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 53 Post(s)
Liked: 73
Quote:
Originally Posted by 5150zx View Post

For those of us with 768p resolution displays, what is the 'ideal' output from the XA-2?
Since most HD DVD discs are 1080p, is that what you would set the resolution output at from the player? And, is the Reon HQV chip doing work at all resolutions for HD and SD discs?

I would think 1080i or 1080p (if supported on the display). You only want to scale once, if possible. In this case, downscaling to 720p and then upscaling to 1366x768 or 1280x768 (there is no such thing as 768p) or downscaling again to 1024x768 may not be the best thing do to. Downscaling once should be the best.

larry

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work. -- Thomas Alva Edison
PooperScooper is offline  
post #60 of 4649 Old 01-05-2007, 08:59 AM
Super Moderator
 
markrubin's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Jersey Shore
Posts: 22,893
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 95 Post(s)
Liked: 358
got my XA2 this morning from Robert
markrubin is online now  
Reply HD DVD Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off