Monoprice 5X1 HDMI Switch - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 01-24-2007, 11:32 AM - Thread Starter
Member
 
Bulldog3777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got mine today. I had read that on some, maybe all, the PS3 only works only on port 5. It is true of mine. Tried port 1 and no go. So now my Toshiba A2 is on port 2, another DVD on port 3 and DVR cable box is on port 4 with PS3 on 5. One port left open, I'll find something. I will say this, for $90+ dollars you cannot beat it. Remote works flawlessly.
Bulldog3777 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 01-24-2007, 11:43 AM
AVS Addicted Member
 
DavidHir's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 10,398
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 159 Post(s)
Liked: 424
Why would the PS3 only work on port 5? Weird.

DavidHir is online now  
post #3 of 8 Old 01-24-2007, 11:49 AM
Senior Member
 
Adam Turnage's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Atlanta Area
Posts: 448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Weird, my switcher works with the PS3 fine on port 2. What are the symptoms if your not plugged into port 5?

Adam
Adam Turnage is offline  
post #4 of 8 Old 01-24-2007, 11:57 AM
AVS Special Member
 
sfhub's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 9,527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
It depends on the HDMI receiver in the display also. For some displays, PS3 will work on all ports. For other displays, it may only work on port 5. There have been reports of 1 or 2 displays where it would not work at all.
sfhub is offline  
post #5 of 8 Old 01-24-2007, 12:03 PM - Thread Starter
Member
 
Bulldog3777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I spoke a little too quickly. On the PS3 forum quite a few people had trouble with this switch and it seems, according to them, the PS3 would only work on port 5. Plugged everything up with PS 3 to port 5 and all was well. Moved it over to port 1 and nothing. Tried port 1 with the A2 and it worked. Just shifted the SD DVD to port 2, cable to port 3 and decided why not try the PS3 on port 4. It worked. Don't really know why. I double check all connections with PS3 on port 1, but nothing. So as usual, I am clueless. Important this is that everything works. I think maybe the hdmi on the PS 3 is a little quirky because lots and lots of people had HDMI problems with PS3, according to the PS3 forum.
Bulldog3777 is offline  
post #6 of 8 Old 01-24-2007, 12:05 PM
 
Fettastic's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Madison, WI
Posts: 4,430
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got the PS3 on port 1 and it works. HDMI seems to have all sorts of weird glitches.
Fettastic is offline  
post #7 of 8 Old 01-24-2007, 12:21 PM
AVS Special Member
 
sfhub's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 9,527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
The switch has 2 x TI HDMI switching chips. Port 4/5 go through 1 chip. Port 1/2/3 are cascaded so they go through 2 switching chips.

Some HDMI receivers are more picky and don't like the cascaded switching chips, while other HDMI receivers are fine with it.
sfhub is offline  
post #8 of 8 Old 01-26-2007, 02:27 PM
Member
 
Lee Harvey's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have my PS3 on port #2 and it seems to work just fine at this time. I got my 5 way Monoprice switch last Friday. So for the first week things seem to be just fine.

Sony PS3(60 GB, the good one, not the Gimp'd one)
Lee Harvey is offline  
Reply HD DVD Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off