** OFFICIAL - FIRMWARE VERSION 2.7 RELEASED!!!! for HD-XA2 (HD-XE1), HD-A20, HD-A2/D2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 1264 Old 11-12-2007, 03:47 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
turbe's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Lake Tahoe, NV
Posts: 4,427
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 87
FIRMWARE VERSION 2.7 NOW RELEASED!!!!

DIRECT LINK for Toshiba Firmware Update Notice!


2.7 UPDATE NOW AVAILABLE VIA THE PLAYER'S SETUP MENU - For Instructions, CLICK HERE


ISO FIRMWARE DOWNLOAD - DIRECT LINKS FOR SPECIFIC MODELS (Thanks trabbic):

XA2 - Image Tested - OK

A20 - Image Tested - OK

A2 / D2 - Image Tested - OK

NOTE: XA2 V2.7 Firmware working with the European HD-XE1 - VIEW THREAD
NOTE: A2 V2.7 Firmware reportedly working with the European HD-E1 - VIEW POST

BURNING FIRMWARE TO CD HELP!

PC
1. Unzip ISO Image from ZIP File.
2. Install ISO Recorder v2 (XP) or v3 (Vista) software (free, Google it).
3. Choose a good brand blank CD-R.
4. Burn the ISO image with ISO Recorder at 4x or lower speed.
5. Load the disc into Toshiba and power on.
6. Firmware upgrade start successfully and completed within half hour.

MAC - Thanks grubavs
1. Download the .iso file.
2. Open Disc Utility app.
3. Drag the .iso file to the left column of the Disc Utility app window.
4. Select the .iso file (single click).
5. Press the BURN button on the Disc Utility app window.
6. Insert CD-r as directed.
7. Burn, Baby, Burn!!!
8. Load the disc into Toshiba and power on.
9. Firmware upgrade start successfully and completed within half hour.


*** IT IS RECOMMENDED THAT YOU INITIALIZE (RESET) THE PLAYER AFTER THE UPDATE (VIA SETUP MENU UPDATE OR CD) - All Settings will be set to their defaults! INITIALIZE is available from the SETUP/GENERAL/MAINTENANCE Menu.



Last Updated: 11/18/2007

PROBLEMS UPDATING? SEE THESE THREADS:

MSSG (not M55G) Displayed?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...9#post12217719

Player Bricked (Not Responding)?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=938218

Another Thread for Update Problems:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...highlight=m556



PROBLEMS/ISSUES AFTER UPDATE

Default Gateway Address not displayed with DHCP enabled?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=940088

Error code: 408bc504?
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=810932



VERSION 2.7 FAQ

[1] Is there a Forced 1080p/24 mode? NO.

[2] Is 1080p/24 fixed (23.97)? YES.

[3] Is High Bitrate Audio (HBR) supported? YES - XA2 ONLY (SETUP - AUDIO-->DIGITAL DIRECT AUDIO MODE).

To

Enable HBR, Set DIGITAL DIRECT AUDIO MODE to ON and DIGITAL OUT HDMI to Auto. [4] Does it fix the A20s 1080p/60 issue? Waiting for more reports! (allargon Reports it's Not Fixed - See Post #253!)

[5] Does it fix the XA2 1080p shutdown bug (on some XA2's)? Waiting for more reports (arbitrage000 Reports it's Not Fixed on his XA2).

[6] Does this update provide Region Free Playing? NO

[7] After the update, does the A2's Display properly show 'Multi' instead of '2ch' for 5.1 sources? YES

[8] turbe, are you interested in taking over Ownership of the AVS Forum (avsforum.com)? YES, ABSOLUTELY!


NOTE: 1080p modes Not Available on the A2!
Please PM Me with any new reports or if you want me to add to the FAQ.


.S

Need to find a Professional Calibrator? Click Here to PM me with your Display & City

Calibrator List - Pioneer ISFccc Interface

Calibration Reports - Pioneer

 

ControlCAL™
Designed by Calibrators for Calibrators™

No need to fumble through the Display's Menu with its Remote Control™

turbe is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 1264 Old 11-12-2007, 03:49 PM
Senior Member
 
trabbic's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Toledo, Ohio
Posts: 254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is the link for the A20:

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-2700N.zip

Working on the others.

XA2:

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-xA2-2700N.zip

A2:

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-2700U.zip
trabbic is offline  
post #3 of 1264 Old 11-12-2007, 03:56 PM
AVS Special Member
 
ILJG's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: CT, USA
Posts: 1,435
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10


Wow!! Imagine if they get 1080p24 to work correctly (as 1080p23.97) and the bitstreaming of the newer audio codecs out on the XA2...as they're promising here!!

I may have to hold off on my purchase of the A35 if that's the case.

Exciting, (albeit seemingly late) indeed!

*************************************************

Still looking for a movie theatre that shows movies the way they're SUPPOSED to be viewed...



...with a bitrate meter and screencaps.
ILJG is offline  
post #4 of 1264 Old 11-12-2007, 03:58 PM
AVS Special Member
 
Mark0's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Lowell, MA
Posts: 1,588
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1080/24 for the A2?
Mark0 is offline  
post #5 of 1264 Old 11-12-2007, 04:06 PM
AVS Special Member
 
metalsaber's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Western, Pennsylvania
Posts: 3,516
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 38 Post(s)
Liked: 91
Quote:
Originally Posted by Mark0 View Post

1080/24 for the A2?

No that isn't possible.
metalsaber is online now  
post #6 of 1264 Old 11-12-2007, 04:12 PM
AVS Special Member
 
lovingdvd's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 8,818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
Can someone please post whether they added a FORCED 1080p/24 mode for the XA2?
lovingdvd is offline  
post #7 of 1264 Old 11-12-2007, 04:13 PM
AVS Special Member
 
Jack Gilvey's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Jersey,USA
Posts: 6,209
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:


In addition, this firmware update provides High Bit Rate Audio functionality for the HD-XA2 player. When integrated through the HDMI connection to a 7.1 capable multi-channel A/V receiver, High Bit Rate Audio has the potential to offer the latest in high definition surround sound.

What does that refer to?

Jack Gilvey
SVS Customer Service

Jack Gilvey is offline  
post #8 of 1264 Old 11-12-2007, 04:16 PM
Advanced Member
 
Rockokma's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: San Diego
Posts: 570
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jack Gilvey View Post

What does that refer to?

Hopefully it passes hd audio codecs to a receiver via bitstream so a receiver could do the processing.
Rockokma is offline  
post #9 of 1264 Old 11-12-2007, 04:17 PM
Member
 
jlee301's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Union City, CA
Posts: 187
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jack Gilvey View Post

What does that refer to?

This should be referring to passing TrueHD and DTS-HD as Bitstream using HDMI.
jlee301 is offline  
post #10 of 1264 Old 11-12-2007, 04:18 PM
Member
 
jlee301's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Union City, CA
Posts: 187
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone downloaded and tried this out yet?
jlee301 is offline  
post #11 of 1264 Old 11-12-2007, 04:18 PM
Senior Member
 
DedicatedHT's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 398
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
for the a2 it downloads 2.5??
DedicatedHT is offline  
post #12 of 1264 Old 11-12-2007, 04:20 PM
Member
 
jlee301's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Union City, CA
Posts: 187
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DedicatedHT View Post

for the a2 it downloads 2.5??

I don't think they pushed this out to the servers to download straight to the players yet.
jlee301 is offline  
post #13 of 1264 Old 11-12-2007, 04:20 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
turbe's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Lake Tahoe, NV
Posts: 4,427
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 87
Quote:
Originally Posted by jlee301 View Post

Has anyone downloaded and tried this out yet?


Working on it.. we had a wind storm here today, I want to becareful as the power has gone out a few times

Need to find a Professional Calibrator? Click Here to PM me with your Display & City

Calibrator List - Pioneer ISFccc Interface

Calibration Reports - Pioneer

 

ControlCAL™
Designed by Calibrators for Calibrators™

No need to fumble through the Display's Menu with its Remote Control™

turbe is online now  
post #14 of 1264 Old 11-12-2007, 04:21 PM
Advanced Member
 
PopcornReady's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 629
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The update is not yet online for the player (XA2). I am still at 2.5. I wonder what happened to 2.6?

And this reminds me ... I LOVE the XA2 and I HATE the XA2 remote. It is almost impossible to read in broad daylight and completely useless in modest light. The buttons make no friggin' sense and there is no way I can guess where "set up" or "menu" or "exit" or "display" is on the bloody thing.

Maybe in a few days this will be online and I can see if Keir Dullea's conversations with HAL 9000 can keep up with his lips. By half way through they are about 1.5 seconds late. And its NOT because the transmission is coming from near Jupiter ...
PopcornReady is offline  
post #15 of 1264 Old 11-12-2007, 04:22 PM
Member
 
MorganB's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, Texas
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am installing on my XA2 now. Step 5 of 5 which according to the Toshiba website takes 25 minutes to complete.
MorganB is offline  
post #16 of 1264 Old 11-12-2007, 04:22 PM
AVS Special Member
 
pbmpharmacist's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,802
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by PopcornReady View Post

The update is not yet online for the player (XA2). I am still at 2.5. I wonder what happened to 2.6?

And this reminds me ... I LOVE the XA2 and I HATE the XA2 remote. It is almost impossible to read in broad daylight and completely useless in modest light. The buttons make no friggin' send and there is no way I can guess where "set up" or "menu" or "exit" or "display" is on the bloody thing.

Maybe in a few days this will be online and I can see if Keir Dullea's conversations with HAL 9000 can keep up with his lips. By half way through they are about 1.5 seconds late. And its NOT because the transmission is coming from near Jupiter ...

XA2 is right here:

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-xA2-2700N.zip

Please if someone updates an XA2 can you tell us if everything works and if the shutoff issue is resolved? I'm thinking of getting one.
pbmpharmacist is offline  
post #17 of 1264 Old 11-12-2007, 04:23 PM
Member
 
benshapiro's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone have a direct link for the A2 download?

Samsung PN59D7000 | Uverse VIP2250 | Samsung BDD5500 | Apple TV 2
benshapiro is offline  
post #18 of 1264 Old 11-12-2007, 04:25 PM
Member
 
mcmaz's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tried it and I get the message already updated. Then it spits out the disc.
mcmaz is offline  
post #19 of 1264 Old 11-12-2007, 04:25 PM
Senior Member
 
StillwaterTownie's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Stillwater, OK
Posts: 393
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MorganB View Post

I am installing on my XA2 now. Step 5 of 5 which according to the Toshiba website takes 25 minutes to complete.

Big deal. What's the sense in trivial drama posts like this? What we really wanted to know is if you've noted better performance with your XA2.
StillwaterTownie is offline  
post #20 of 1264 Old 11-12-2007, 04:27 PM
Member
 
MorganB's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, Texas
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got through step 5 of 5. Player spits out disc and shuts off. Power back on manually then after a min the tray goes in and another update is on the tv screen. Click ok to accept. Tv screen goes blank. It is now flashing "verup" on the player screen. Player then powers off again. Manually power up afterwards.
MorganB is offline  
post #21 of 1264 Old 11-12-2007, 04:28 PM
Senior Member
 
SteveCoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Glad you pioneers are "taking the arrows" ... but I will hold off until Toshiba "officially" releases the firmware update just to be safe.

This may still be a "beta" version.
SteveCoug is offline  
post #22 of 1264 Old 11-12-2007, 04:29 PM
Member
 
MorganB's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, Texas
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by StillwaterTownie View Post

What's the sense in posts like this? What we want to know is what's in firmware 2.7!!!


People like to know what the install process is like because some people get confused.
MorganB is offline  
post #23 of 1264 Old 11-12-2007, 04:29 PM
Member
 
Gor18's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: MI
Posts: 102
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am at firmware 2.5, and when i tryed to upgrade it said that i was already updated. It did that about 3 times, now it says can not find out server.
I bought underworld on HD a german import, with DTS Master Audio. I have a onkyo 705 reciever connected using the newest Monster 1000 HDMI cables. I have herd that you need to get a HD-A35 to get the reciever to say dolby True HD or Master audio etc. Whats driving me crazy is that I saw, it say 96 khz at one point and now it just says pcm 48khz and i have switched back to fiber optic to try to find the magic combo to make it say that. It still sounds amazing at 48khz. Does anyone know what this 2.7 will do for HD-A2 if anything at all? I think since im at 1.2 hdmi, i am dead in the water for seeing dolby true hd, I wish the A2 would just pass the data to my reciever in all its glory. I guess i am hearing the true hd i just cant see it lit up yet.
Gor18 is offline  
post #24 of 1264 Old 11-12-2007, 04:30 PM
Advanced Member
 
Rockokma's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: San Diego
Posts: 570
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If this corrects the 1080p24 correctly AND outputs hd audio compressed to my receiver I will be one happy camper tonight. You know what… I think I’ll finally start watching Heroes, Season one tonight to celebrate if everything works out fine.
Rockokma is offline  
post #25 of 1264 Old 11-12-2007, 04:30 PM
AVS Special Member
 
evolver's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,144
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by turbe View Post

Working on it.. we had a wind storm here today, I want to becareful as the power has gone out a few times

I usually use a UPS during FW updates regardless of the weather. You never know.
evolver is offline  
post #26 of 1264 Old 11-12-2007, 04:41 PM
Member
 
MorganB's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, Texas
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Installed. Adds a new option to the setup menu / Audio / Digital Direct Audio Mode / On / Off. I have set it to on.

At first glance 1080p/24 appears to be working. Dont see the dropped frame stutter like on the last firmware. My Onkyo TX-SR705 receiver now displays DTS-MA so High bitrate audio is working as well.

I dont see any new option for forced 1080p/24 in the menus. It reads as before with "up to 1080p/24" . I didnt have a problem as my LCD recognized it so someone else should test.
MorganB is offline  
post #27 of 1264 Old 11-12-2007, 04:45 PM
Senior Member
 
SteveCoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MorganB View Post

Installed. Adds a new option to the setup menu / Audio / Digital Direct Audio Mode / On / Off. I have set it to on.

At first glance 1080p/24 appears to be working. Dont see the dropped frame stutter like on the last firmware. My Onkyo receiver now displays DTS-MA so High bitrate audio is working as well.

I dont see any new option for forced 1080p/24 in the menus. It reads as before with "up to 1080p/24" . I didnt have a problem as my LCD recognized it so someone else should test.

The main problems with 1080p/24 under FW 2.5 was that audio synch was off and it was playing exactly 24 instead of 23.98 (or whatever the correct number is).

Have you checked those issues?
SteveCoug is offline  
post #28 of 1264 Old 11-12-2007, 04:47 PM
Member
 
Gor18's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: MI
Posts: 102
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
any one have the link to ISO of 2.7 firmware for the HD-A2 or is it the same as the HD-XA2 as above.
Gor18 is offline  
post #29 of 1264 Old 11-12-2007, 04:48 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
turbe's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Lake Tahoe, NV
Posts: 4,427
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 87
Quote:
Originally Posted by Gor18 View Post

any one have the link to ISO of 2.7 firmware for the HD-A2 or is it the same as the HD-XA2 as above.

Don't use the one for the XA2, I would wait for confirmation for the A2...

Need to find a Professional Calibrator? Click Here to PM me with your Display & City

Calibrator List - Pioneer ISFccc Interface

Calibration Reports - Pioneer

 

ControlCAL™
Designed by Calibrators for Calibrators™

No need to fumble through the Display's Menu with its Remote Control™

turbe is online now  
post #30 of 1264 Old 11-12-2007, 04:50 PM
Advanced Member
 
arbitrage000's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Whitehorse
Posts: 762
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MorganB View Post

Installed. Adds a new option to the setup menu / Audio / Digital Direct Audio Mode / On / Off. I have set it to on.

At first glance 1080p/24 appears to be working. Dont see the dropped frame stutter like on the last firmware. My Onkyo receiver now displays DTS-MA so High bitrate audio is working as well.

I dont see any new option for forced 1080p/24 in the menus. It reads as before with "up to 1080p/24" . I didnt have a problem as my LCD recognized it so someone else should test.

Awesome!! I've been dying to A/B compare bitstreaming to player decoding...started the update...how long did yours take??

Edit: Mine is done the 5 steps...now just applying the update...fairly quick so far....

All done...heres my Onkyo displaying TrueHD with Batman Begins....at first didn't work, you have to have SPIDF set to bitstream (I don't even use it but hey Toshiba engineers are stupid)!!

Edit: Actually you don't have to have SPIDF to bitstream.... I guess it just didn't work the first time, and then did when I changed it but then I changed it back to PCM and it still worked....however one other time it went to multichannel eventhough direct was selected?? ....but most times TrueHD, DD+, DD+EX and DTS 6.1 have all worked (the latter 2 off of my FaceOff HDDVD).
LL
LL

Blue Discs: 28....Next purchase...The Rock
Red Discs: 7....Next purchase...Is there a need to?
PS3 Games: 4....Next purchase...GT5
Just a bluish shade of purple....Neutrality is calming!
arbitrage000 is offline  
Reply HD DVD Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off