HD-A30: No 1080p on Sony TVs? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 11-24-2007, 11:52 PM - Thread Starter
Member
 
fluxchemist's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I updated my HD-A30 with the latest firmware and 1080p worked on my Sharp Aquos but when I hooked up the player to my Sony XBR it would only output 1080i. Anyone know why this might be the case?
fluxchemist is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-25-2007, 02:36 AM
AVS Special Member
 
Will Munshower's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Tobes of Hades, Central Florida
Posts: 1,284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
What is the model number of the XBR? Prior to the XBR2 and 2000 series, you could not input 1080p, only 1080i. Your output would be 1080p, though, which I am assuming is your displays native resolution. Thanks...Will

P.S. What you're seeing when you press 'display' on your Sony is the input resolution, not the output.

Red was my first love. Blu is my new wife!
HD DVD-117
Blu-Ray-287
SD DVD-544

You can't have everything. Where would you put it? Steven Wright
Will Munshower is offline  
post #3 of 5 Old 11-25-2007, 05:54 AM
Moderator
 
PooperScooper's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Leominster MA
Posts: 19,961
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Liked: 333
Quote:
Originally Posted by fluxchemist View Post

I updated my HD-A30 with the latest firmware and 1080p worked on my Sharp Aquos but when I hooked up the player to my Sony XBR it would only output 1080i. Anyone know why this might be the case?

More than a few folks are complaining about output resolution selections being "limited" with new Tosh firmware in the various players. I'm assuming you could output 1080p previously, yes?

larry

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work. -- Thomas Alva Edison
PooperScooper is offline  
post #4 of 5 Old 11-25-2007, 10:41 AM
AVS Special Member
 
Maxx_75's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Algona, WA
Posts: 1,002
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The ealier models of Sony tv's could only accept up to 1080i via component. To get 1080p you had to use HDMI.

"My ignorance amuses me." .......Manfred Powell

Blu-Ray = 381 HD DVD = 1
My Collection
Maxx_75 is offline  
post #5 of 5 Old 11-25-2007, 12:38 PM
Member
 
Smoof15's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ohio
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The one thing I noticed on my Sony RPTV with 1080p/24 is with the latest firmware 2.7 my a20 and a2 have handshaking issues with HDMI now before on 2.5 it had no issues. However the latest firmware works flawlessly with both my Toshiba 1080p/24 LCD tvs. I doubt this is intentional but who knows.
Smoof15 is offline  
Reply HD DVD Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off