Onkyo DV-HD805 - First End User Reports! - Page 59 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1741 of 1755 Old 08-13-2009, 02:30 PM
AVS Special Member
 
rr6966's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 1,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by KillerBox View Post

DragonBud, I with Toshiba 4.0 firmware on my Onkyo DV-HD805 and it works perfect.

Same here. I've had fw 4.0 on my Onkyo for ages now, and no problems.
rr6966 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1742 of 1755 Old 08-13-2009, 06:12 PM
AVS Special Member
 
Vader424242's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Colorado
Posts: 1,879
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 40
Add me to the list of 4.0 enthusiasts...

Peace... Vader
 

"Ya see, we plan ahead. That way we don't do anything right now. Earl explained it to me." - Valentine McKee

 

One sub to rumble them all. One sub to shake them. One sub to humble them all. And in the darkness break them....

Vader424242 is online now  
post #1743 of 1755 Old 08-20-2009, 02:14 PM
Senior Member
 
gmoney80's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: colorado springs
Posts: 491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been having audio dropouts on my integra player i have not ever updated the fw, but is this a know problem i have tried to download new fw on my player but it cannot find my modem what does everyone else have there internet settings at in there players? Thanks everyone

HD-DVD COUNT:141
BLU-RAY:192
X360 GAMERTAG:trickygmoney80
gmoney80 is offline  
post #1744 of 1755 Old 08-21-2009, 09:50 AM
AVS Addicted Member
 
JOHNnDENVER's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
To load 4.0 you have to have the disk right?

I have thought many times of updating to 4.0 on it.

I mostly use it for SD-DVD play so it has not been a real priority for me.
JOHNnDENVER is offline  
post #1745 of 1755 Old 08-31-2009, 03:56 PM
AVS Addicted Member
 
JOHNnDENVER's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13,377
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
I updated to 4.0....

Seems fine, no issues at all. Well I did find out the player hates ISO and DVD+R's. I actually used an old MD I had laying around. You know the little CD's orphaned by Sony years ago. Worked though.
JOHNnDENVER is offline  
post #1746 of 1755 Old 05-12-2013, 12:13 PM
Member
 
omarcio's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I have an 805 since 2009, bought it second hand. It came with the "Premium Digital" 2.6 FW version.

I never had problems with the player or discs, but yesterday it started showing the 408bc504 reading error, Goodfellas and Aviator both stopped.
I cleaned Goodfellas (the disc had greasy fingerprints on it) and it got better, it played through the point it previously stopped, but later on it came with the error. Aviator didn't have any scratches, dust or fingertips.

Both discs played flawlessly before, actually all my discs have played flawlessly in the past and I have like 60 or so.

What should I do?

Clean the lens with one of those old DVD lens cleaning discs?

Update to latest FW? If so can I go from "Premium Digital" to original Onkyo FW? Where can I find the FW files?

Much appreciated.
omarcio is offline  
post #1747 of 1755 Old 05-12-2013, 03:25 PM
AVS Special Member
 
Schwa's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ohio
Posts: 2,030
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 291 Post(s)
Liked: 291
Quote:
Originally Posted by omarcio View Post

Hi,

I have an 805 since 2009, bought it second hand. It came with the "Premium Digital" 2.6 FW version.

I never had problems with the player or discs, but yesterday it started showing the 408bc504 reading error, Goodfellas and Aviator both stopped.
I cleaned Goodfellas (the disc had greasy fingerprints on it) and it got better, it played through the point it previously stopped, but later on it came with the error. Aviator didn't have any scratches, dust or fingertips.

Both discs played flawlessly before, actually all my discs have played flawlessly in the past and I have like 60 or so.

What should I do?

Clean the lens with one of those old DVD lens cleaning discs?

Update to latest FW? If so can I go from "Premium Digital" to original Onkyo FW? Where can I find the FW files?

Much appreciated.
I'm not sure that there's anything you can do. My Onkyo player and my Toshiba XA2 both give this error from time to time on certain discs (The Departed seems to be particularly problematic) and usually reloading the disc or cycling the power resolves the issue. Give the state of HD DVD, I'm just glad the players still work at all.
Schwa is offline  
post #1748 of 1755 Old 05-20-2013, 09:19 PM
AVS Special Member
 
Brian81's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's not the players, it's the DISCS. Departed, Aviator, and Goodfellas are all Warner titles pressed at the same facility.
Brian81 is offline  
post #1749 of 1755 Old 08-08-2013, 07:37 PM
Senior Member
 
uderman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fitchburg,MA
Posts: 245
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 13
I have an Integra DHS-8.8 which is Toshiba HD-XA2 clone just like Onkyo 805HD. Can I use Toshiba XA2 4.0 fw?
uderman is offline  
post #1750 of 1755 Old 09-04-2013, 08:43 AM
Newbie
 
madeqinzi's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
agree.I would like to think that Onkyo will offer quick firmware updates. In fact, I would bet on it P5zQBq
madeqinzi is offline  
post #1751 of 1755 Old 09-05-2013, 12:09 AM
Senior Member
 
uderman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Fitchburg,MA
Posts: 245
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 13
I updated my Integra DHS-8.8 to fw 4.0 via Toshiba disc I made from Toshiba's support page. It works without issue so far. Now it starts up showing " Premium Digital"
uderman is offline  
post #1752 of 1755 Old 11-08-2013, 06:51 PM
AVS Addicted Member
 
R Harkness's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 12,060
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 154 Post(s)
Liked: 383
I hope someone is still looking at this thread.

I have the Onkyo player and I've just bought a Lumagen video processor. Ideally I would like to have the Onkyo HD DVD player output the native signal to the Lumagen so the lumagen can do the de-interlacing to 1080p.
Is there any setting in the Onkyo for outputting the native signal, or is the Onkyo always going to perform the de-interlacing?

As far as I can tell from the Onkyo manual, there isn't an option for native output, but I just want to make sure I haven't missed anything.

Thanks.
R Harkness is offline  
post #1753 of 1755 Old 12-02-2013, 02:35 PM
Advanced Member
 
RonAlam's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bloomingdale, Il
Posts: 513
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
I thought HD DVD discs were encoded as 1080P to begin with, whats there to de-interlace? especially on the 805?
RonAlam is offline  
post #1754 of 1755 Old 12-02-2013, 02:42 PM
AVS Special Member
 
Schwa's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ohio
Posts: 2,030
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 291 Post(s)
Liked: 291
The vast majority of HD DVDs are natively 1080p and the HD 805 can certainly output that resolution.
Schwa is offline  
post #1755 of 1755 Old 02-01-2014, 07:57 PM
AVS Special Member
 
tbase1's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: medina Ohio
Posts: 2,373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Schwa View Post

The vast majority of HD DVDs are natively 1080p and the HD 805 can certainly output that resolution.

I agree...my HD805 is a sweet unit going from dual format single player to dual players. Another thing I like about it is....it's the last player of the format, so it's kind of vintage when you look at it at todays standpoint. I also have 300 disc so it's a no brainer for me to keep the unit in tip top shape.

tony4k
tbase1 is offline  
Reply HD DVD Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off