HD-DVD Firmware links for all models - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 154 Old 03-20-2008, 04:55 PM
Senior Member
 
N8YWF's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Boondocks
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Zlat View Post

What would be the firmware that i have to use for a venturer ?

The Venturer SHD7000 is a clone of the Toshiba A3/D3. The Venturer SHD7001 is the UK version.
N8YWF is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 154 Old 03-26-2008, 12:26 PM
Member
 
netuser123's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Great Job. Hdxa1user.

Is your 1.6 new.iso 35.43 MB going to work with a FW2.8 Hd-xa2? Do I still have to hex-edit it to something like FW2.9 to "fool" the device? Thanks.
netuser123 is offline  
post #33 of 154 Old 04-07-2008, 06:35 PM
AVS Special Member
 
jameskollar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Lakewood, WA
Posts: 1,969
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you so much for this thread. My A1 started making a funny noise the other day. Not bad, but it's worrisome. So I bought a refurb A35 and now I have the software to upgrade it. Great thread!
jameskollar is offline  
post #34 of 154 Old 04-09-2008, 04:24 AM
Newbie
 
tazjunky's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone know of any region free hack or firmware for the A3/EP30?
tazjunky is offline  
post #35 of 154 Old 04-14-2008, 02:44 PM
Member
 
chrisb42's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tazjunky View Post

anyone know of any region free hack or firmware for the A3/EP30?

Just over the weekend I found this by accident:

http://www.dtvforum.info/index.php?showtopic=64196

You might want to add your name to the list.

-Christian
chrisb42 is offline  
post #36 of 154 Old 04-18-2008, 12:36 PM
Newbie
 
Panny Man's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi All,

New firmware may be comming soon

Just read on AVforum about new firmware 2.9 and 2.1
Panny Man is offline  
post #37 of 154 Old 04-22-2008, 07:20 PM
Advanced Member
 
SlaughterX's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Alsip, IL
Posts: 839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So we all know the format is "dead" now, but what are the odds of Toshiba releasing a final firmware update? The only feature I want, and quite frankly am surprised that we don't have, is resume. Why does it seems so hard for HD video players to get this feature? Is the PS3 the only HD video player on the market right now that can resume?
SlaughterX is offline  
post #38 of 154 Old 04-22-2008, 11:11 PM
Advanced Member
 
Kannisto's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tokyo, Japan
Posts: 516
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SlaughterX View Post

So we all know the format is "dead" now, but what are the odds of Toshiba releasing a final firmware update? The only feature I want, and quite frankly am surprised that we don't have, is resume. Why does it seems so hard for HD video players to get this feature? Is the PS3 the only HD video player on the market right now that can resume?

In Japan Toshiba has promised to release a firmware update for HD-XA2 and HD-XF2 (equivalent of HD-A2) in mid-May. The main content of the update is adding support for playback of content recorded with Toshiba's HD DVD recorders that were sold in the Japanese market. I don't know if they will release an update globally as well and what other content it might have.

HD DVD: 387 (new: Taking Lives ; list)
Blu-ray: 262 (new: North Face (UK) ; list)
HD DVD-R: 262 (new: Charlie Wilson's War ; list)
Kannisto is offline  
post #39 of 154 Old 04-22-2008, 11:21 PM
Advanced Member
 
Paul Cordingley's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sydney, Australia
Posts: 725
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SlaughterX View Post

So we all know the format is "dead" now, but what are the odds of Toshiba releasing a final firmware update? The only feature I want, and quite frankly am surprised that we don't have, is resume. Why does it seems so hard for HD video players to get this feature? Is the PS3 the only HD video player on the market right now that can resume?

It's not actually a surprise (to those in the know) that the resume function doesn't work. It has been talked about long and hard in these forums, and the answer is that a disc authored in "advanced" moded (which also includes more and more BD's) cannot easily save its state and then resume that state at a later time.

So, the short answer is no, we won't get that feature. (And the PS3 can't resume a Java-authored BD either)

Cheers,
Paul Cordingley
Paul Cordingley is offline  
post #40 of 154 Old 04-23-2008, 11:52 AM
Advanced Member
 
tiger_qc's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Quebec City, Canada
Posts: 996
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Panny Man View Post

Hi All,

New firmware may be comming soon

Just read on AVforum about new firmware 2.9 and 2.1

When?

Thanks,
Gui.
tiger_qc is offline  
post #41 of 154 Old 04-24-2008, 08:43 PM
Senior Member
 
kemetblk's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: San Diego
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Toshiba has the new fw 3.0 up on their site for download.

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...ngfirmware.asp

HD-DVD: 55 / Blu-ray: 83
newest: Brotherhood of the Wolf / Battlestar Galactica (series), TDKR Part 2, Ip Man 2

 

AVR: Marantz SR6006

F/C/R: Polk RTi A9's / CSi A6 / Speakercraft AIMWIDE 3

Sub: SVS PB12-NSD

Samsung PN58C8000 Samsung BD-P2550, Toshiba HD-A30, SA 8240HDC, Xbox360 Elite, PS3, WDTV Live

kemetblk is offline  
post #42 of 154 Old 04-24-2008, 09:55 PM
AVS Special Member
 
spongebob's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, Ca.
Posts: 2,850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by kemetblk View Post

Toshiba has the new fw 3.0 up on their site for download.

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...ngfirmware.asp

Applicable Models: HD-XA1, HD-A1, and HD-D1.

bob
spongebob is offline  
post #43 of 154 Old 04-25-2008, 01:24 AM
Senior Member
 
tausifs's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: West Midlands, UK.
Posts: 370
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
My favourite fw version is v2.0 because to me , the 5.1 analog audio sounds best with this.

I have been able to downgrade back to it from 2.2 and 2.4 without any hack just simply inserting the v2.0 iso disc in the player.

Tempted to try it but I just hope I would be able to downgrade again after should I prefer.

By the time you guys wake up, there should be some early user reports here:

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=749441


Quote:
Originally Posted by kemetblk View Post

Toshiba has the new fw 3.0 up on their site for download.

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...ngfirmware.asp

tausifs is offline  
post #44 of 154 Old 04-25-2008, 05:33 PM
AVS Special Member
 
mikey p's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Sealy, TX!
Posts: 1,904
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kemetblk View Post

Toshiba has the new fw 3.0 up on their site for download.

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...ngfirmware.asp

I tried this twice both times I could not unzip the file, it had a CRC error, I was however able to plug the player in my DSL box and got it all OK that way, wonder what is going on?

This morning I tried the D/L again, this time all went well and it un-ziped with out error, made the image CD and updated the second A1 all OK, who knows? Thanks.

It is "WOW" TV!
mikey p is offline  
post #45 of 154 Old 04-25-2008, 09:39 PM
AVS Special Member
 
Category 5's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 1,266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone have 1.2 or 1.3 for the A20? Or even 1.6? I want an earlier version before i try the PAL/Region Free hack on it so I know I can get back if I need to.

I Like Digital!
Category 5 is offline  
post #46 of 154 Old 04-26-2008, 07:33 AM
Senior Member
 
mpotturi's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Category 5 View Post

Anyone have 1.2 or 1.3 for the A20? Or even 1.6? I want an earlier version before i try the PAL/Region Free hack on it so I know I can get back if I need to.

Hey Category.. I am also looking for this version. If you do get hold of it can you please pm me? I will do the same if I get my hands on it.
mpotturi is offline  
post #47 of 154 Old 04-26-2008, 03:18 PM
AVS Special Member
 
Category 5's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 1,266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mpotturi View Post

Hey Category.. I am also looking for this version. If you do get hold of it can you please pm me? I will do the same if I get my hands on it.

Sure, but so far the search isn't going well. Someone MUST have it still on their hard drive somewhere.

I Like Digital!
Category 5 is offline  
post #48 of 154 Old 04-28-2008, 06:42 AM
Member
 
hdxa1user's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
this is to convert your a20 to pal as i originally posted on the dtvforum
HD-A202.8-2.1 dg - Copy.iso 37.29 MB http://uploaded.to/?id=7cn8jq
then do this
HD-a20-EP10 2.5 +region free. 35.80 MB http://uploaded.to/?id=1z65uf
it will work fine
hdxa1user is offline  
post #49 of 154 Old 04-28-2008, 09:50 AM
Senior Member
 
mpotturi's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hdxa1user View Post

this is to convert your a20 to pal as i originally posted on the dtvforum
HD-A202.8-2.1 dg - Copy.iso 37.29 MB http://uploaded.to/?id=7cn8jq
then do this
HD-a20-EP10 2.5 +region free. 35.80 MB http://uploaded.to/?id=1z65uf
it will work fine

Thank you hdxa1user. Good to hear back from you. You were away from this forum for quite a while.
mpotturi is offline  
post #50 of 154 Old 04-28-2008, 02:07 PM
Member
 
hdxa1user's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mpotturi View Post

Thank you hdxa1user. Good to hear back from you. You were away from this forum for quite a while.

yeah working i was overseas..........
hdxa1user is offline  
post #51 of 154 Old 05-02-2008, 10:53 PM
Senior Member
 
spectra57's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by N8YWF View Post

I was going to start a thread like this but jruser beat me to it. I was pasting all the links that I could find in a text file and was going to post it later this week when I had more. Here is what I have so far.


I have the HD-XA2 with 2.8v, is their a modified 2.7v file so that I can go back to the previous firmware? 2.8v causes "Jaggies". Thanks!
spectra57 is offline  
post #52 of 154 Old 05-03-2008, 12:08 PM
Senior Member
 
N8YWF's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Boondocks
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spectra57 View Post

I have the HD-XA2 with 2.8v, is their a modified 2.7v file so that I can go back to the previous firmware? 2.8v causes "Jaggies". Thanks!

Hex editing isn't all that hard. Give it a try. First download HxD - Freeware Hex Editor.

Then download HD-XA2-2700N if you haven't already.

Open up the ISO in HxD and edit 0A8C (2700) to something higher than 0AF1 (2801). For example you could use 0AF2 (2802) or 0B56 (2902).




Now burn your firmware upgrade disc on a CDR with IMGBURN at a slow speed like 4X.
N8YWF is offline  
post #53 of 154 Old 05-03-2008, 02:20 PM
AVS Special Member
 
spongebob's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, Ca.
Posts: 2,850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by N8YWF View Post

Hex editing isn't all that hard. Give it a try. First download HxD - Freeware Hex Editor.

Then download HD-XA2-2700N if you haven't already.

Open up the ISO in HxD and edit 0A8C (2700) to something higher than 0AF1 (2801). For example you could use 0AF2 (2802) or 0B56 (2902).




Now burn your firmware upgrade disc on a CDR with IMGBURN at a slow speed like 4X.

Nice

Bob

KG6TBY
spongebob is offline  
post #54 of 154 Old 05-03-2008, 10:28 PM
Senior Member
 
spectra57's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by N8YWF View Post

Hex editing isn't all that hard. Give it a try. First download HxD - Freeware Hex Editor.

Then download HD-XA2-2700N if you haven't already.

Open up the ISO in HxD and edit 0A8C (2700) to something higher than 0AF1 (2801). For example you could use 0AF2 (2802) or 0B56 (2902).




Now burn your firmware upgrade disc on a CDR with IMGBURN at a slow speed like 4X.

Thank you! I'll give it a try. Is there any chance that if I make a mistake I'll end up with a brick? Has anyone posted a modified version?
spectra57 is offline  
post #55 of 154 Old 05-04-2008, 12:03 PM
AVS Special Member
 
Category 5's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 1,266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spectra57 View Post

Thank you! I'll give it a try. Is there any chance that if I make a mistake I'll end up with a brick? Has anyone posted a modified version?

No brick. THe part you're editing is just to tell the player the firmware you're trying to use is newer than the one already installed. If you screw it up the player will just refuse to update.

I Like Digital!
Category 5 is offline  
post #56 of 154 Old 05-04-2008, 08:25 PM
Newbie
 
74draven's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi there,

The jaggies that are mentioned with the 2.8 firmware for the HD-XA2...is the 2.8 firmware for the HD-A20 also affected? I recently got an HD-A20, anxiously looking forward to finally outputting 1080/24p (yes, my display can handle it) but sadly was disappointed with the picture. I used Transformers as a test. It wasn't as clear as 1080/60p and any time there was text on the screen it would shake/jump a little. Is that the same problem?

If so, would 2.7 fix this problem? How can I downgrade the firmware? Would it involve the same hex changes posted above?

Any help would be greatly appreciated.

Thanks
74draven is offline  
post #57 of 154 Old 05-05-2008, 12:34 PM
Senior Member
 
N8YWF's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Boondocks
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The hex change is the same on the A2, A20 and XA2.

Open up the ISO in HxD and edit 0A8C (2700) to something higher than 0AF1 (2801). For example you could use 0AF2 (2802).



N8YWF is offline  
post #58 of 154 Old 05-06-2008, 01:56 PM
Senior Member
 
spectra57's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Category 5 View Post

No brick. THe part you're editing is just to tell the player the firmware you're trying to use is newer than the one already installed. If you screw it up the player will just refuse to update.

Thank you, I have successfully returned my player back to 2.7!
spectra57 is offline  
post #59 of 154 Old 05-10-2008, 04:33 PM
AVS Club Gold
 
Paul H's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Elk Grove, California,USA
Posts: 1,004
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 17
Surprised to receive the Toshiba Update Disc Firmware Version 3.0 in the Mail today for the HD-A1/HD-XA1/HD-D1.

Lost track - Just checked and my last update for my A-1 was Firmware Version 2.4 and I remember having to download that from the Toshiba website where I burned it on a CD on November 16, 2007.

Didn't think there'd be any more updates after HD DVD's demise and for Toshiba to send it to me is really cool.

Guess I'll update the HD-A1 for the last time.

Paul
Paul H is offline  
post #60 of 154 Old 05-12-2008, 09:30 PM
Newbie
 
pvongchanh's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Huntley, IL
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was surprised myself to see fw 3.0 for my XA1 in the mail today.
pvongchanh is offline  
Reply HD DVD Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off