HD-DVD Firmware links for all models - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 154 Old 02-24-2008, 05:12 PM - Thread Starter
Senior Member
 
jruser's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
We do not know how long Toshiba will continue to host the firmwares for their players, so I figured some people may want to download firmwares for later use in case they want to switch firmware versions on their backup players or main players in years to come. Below, I have compiled a list of firmwares hosted directly by Toshiba. Feel free to add any other links below. I will update this post with other links if they are direct links to Toshiba. All links in this posts are for the North American players. I have not tested all of the firmwares posted as I do not own all of the players. Flash at your own risk.

EDIT: Old links are dead. I have added new links, but it looks like Toshiba only hosts the newest versions now. The old links are left for reference only.


----- 3rd Generation -----

HD-A3
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-A3-4000N.zip

HD-D3
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-D3-4000N.zip

HD-A30
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-A30-4000N.zip

HD-A35
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-A35-4000N.zip


----- 2nd Generation -----

HD-A2
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-A2-4000N.zip

HD-A2W
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-A2W-4000N.zip

HD-D2
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-D2-4000N.zip

HD-A20
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-A20-4000N.zip

HD-XA2
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-XA2-4000N.zip


----- 1st Generation -----

HD-A1
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-A1-4000N.zip

HD-D1
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...D-D1-4000N.zip

HD-XA1
http://cdgenp01.csd.toshiba.com/cont...-XA1-4000N.zip


******** These links are dead **********

----- 3rd Generation -----

HD-A3
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-2000U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-1311U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-1300U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A3-1100U.zip

HD-A30
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-2000U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-1311U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-1300U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A30-1100U.zip

HD-A35
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-2000U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-1311U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-1300U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A35-1100U.zip


----- 2nd Generation -----

HD-A2
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-2801U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-2723U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-2700U.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A2-2501N.zip

HD-A20
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-2801N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-2723N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-2700N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-A20-2501N.zip

HD-XA2
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-3003N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-2801N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-2723N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-2700N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-2501N.zip


----- 1st Generation -----

HD-A1
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A1-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A1-3001N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A1-2400N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...D-A1-2001N.zip

HD-XA1
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA1-4000N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA1-3001N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA1-2400N.zip
http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA1-2001N.zip


See post #6 in this thread for more firmware links (other regions): http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...7#post13222427
jruser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 154 Old 02-24-2008, 05:38 PM
AVS Special Member
 
angelo913's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Canada
Posts: 1,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This should be a "Sticky".

Just downloaded the firmware for all my players for backup...THX

...Angelo

2x HD-XA2 firmware 3.0
1x HD-A1 firmware 3.0
HD DVD movies: 141
angelo913 is offline  
post #3 of 154 Old 02-24-2008, 07:53 PM
Member
 
Thrice's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Hillsboro, OR
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Very nice! Thank you. I downloaded A35 1.3 incase I can buy one.
Thrice is offline  
post #4 of 154 Old 02-25-2008, 09:24 AM
Member
 
dwmoss's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Thornhurst, PA
Posts: 165
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thanks for the links...

i'm in the process of downloading all revs of the firmware for my a2 and a30

thanks again

dm
dwmoss is offline  
post #5 of 154 Old 02-25-2008, 09:50 AM
AVS Club Gold
 
cal87's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Tracy, CA
Posts: 1,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 15
This is a useful one to add to the list. The 1.3 version would be as well, but I'm not sure if there is a link for that one.

http://tacp.toshiba.com/tacpassets-i...-XA2-2501N.zip
cal87 is online now  
post #6 of 154 Old 02-25-2008, 08:44 PM
Senior Member
 
N8YWF's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Boondocks
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was going to start a thread like this but jruser beat me to it. I was pasting all the links that I could find in a text file and was going to post it later this week when I had more. Here is what I have so far.





North America

HD-A1/D1
2.0
2.3
2.4
3.0
4.0

HD-XA1
2.0
2.3
2.4
3.0
4.0

HD-A2/D2 HDA2KTU
1.2
1.3
2.5
2.7
2.8
3.0
4.0

HD-A20 HDA20KTN
2.5
2.7
2.8
3.0
4.0


HD-XA2 HDXA2KTN
1.3
2.5
2.7
2.8
3.0
4.0

HD-A3/D3
1.1
1.3
2.0
3.0
4.0

HD-A30
1.1
1.3
2.0
3.0
4.0

HD-A35
1.1
1.3
2.0
3.0
4.0



Europe

HD-XE1 HDXE1KTE
2.5 (Scroll down to * Les firmwares officiels *)
2.7
2.8
2.9
3.0
4.0

HD-E1 HDE1KTE
2.5 (Scroll down to * Les firmwares officiels *)
2.7
2.8
2.9
3.0
4.0

HD-EP10 HDEP10KTE
2.5 (Scroll down to * Les firmwares officiels *)
2.7
2.8
3.0
4.0

HD-EP30
1.3
2.0
2.1
3.0
4.0

HD-EP35
1.3
2.0
2.1
3.0
4.0



Australia

HD-XE1 HDXE1KTY
2.5 Region Free
2.7
2.8
2.9

HD-E1 HDE1KTY
2.5 Region Free
2.7
2.8
2.9

HD-EP10 HDEP10KTY
2.5 Region Free
2.7
2.8
2.9


There are some older A1 and A2 firmware Here



If you don't have Nero and can't burn a NRG file. You can covert it to a ISO with NRG2ISO. Then you can burn your ISO with IMGBURN on a CDR at a slow speed like 4x.


You can check or make a MD5 hash with MD5 Checker v2.31. If you can't figure out how to use it. Download the Help file.





I know that these might be off topic but I added them in case anyone needed them.


Owners Manuals

HD-A1/D1

HD-XA1

HD-A2

HD-A20

HD-XA2

HD-A3/D3

HD-A30

HD-A35

HD-XE1

HD-E1

HD-E1 MKII

HD-EP10

HD-EP30

HD-EP35

Onkyo DV-HD805

Integra DHS 8.8

Venturer SHD7000


Service Manuals

HD-A1/D1/XA1

HD-A2

HD-XA2
N8YWF is offline  
post #7 of 154 Old 02-27-2008, 06:21 AM
Senior Member
 
nikonjava's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Second Life
Posts: 334
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks jruser and N8YWF for your effort.

No electrons were harmed during the creation, transmission or reading of this posting. However, many were excited and some may have enjoyed the experience.
nikonjava is offline  
post #8 of 154 Old 02-29-2008, 11:39 AM
Senior Member
 
fretman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Very nice. A great reference page for us *obsolete* owners.

Thanks very much for your efforts!!
fretman is offline  
post #9 of 154 Old 03-01-2008, 01:49 PM
Member
 
speedylaci's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Mississauga
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nice post thanks!!
speedylaci is offline  
post #10 of 154 Old 03-01-2008, 07:40 PM
Member
 
Stone Cold's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Does anyone have RCA HDV5000 firmware links? I know the A1 is basically the same machine and uses the same firmware; I just like to keep the Rca splash screen if possible.
Stone Cold is offline  
post #11 of 154 Old 03-02-2008, 07:37 AM
Senior Member
 
N8YWF's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Boondocks
Posts: 200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Stone Cold View Post

Does anyone have RCA HDV5000 firmware links? I know the A1 is basically the same machine and uses the same firmware; I just like to keep the Rca splash screen if possible.

I was looking for their firmware and manual yesterday. They don't have anything to download on their site. Their last firmware was 2.0 and download of that is N/A. http://support.rcaaudiovideo.com/dow...spx?product=83
http://voxrightnow.custhelp.com/cgi-...i=&p_topview=1

You might as well use the Toshiba firmware because it appears that RCA left everyone out hanging a long time ago. If Kanye West were here right now. He would say that RCA doesn't care about HDV5000 owning people.
N8YWF is offline  
post #12 of 154 Old 03-03-2008, 12:08 PM
Senior Member
 
PoolShark's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is it possible for some one more in the know to put descriptions to the firmware revs to see what you are upgrading too?

For example my A20 has a 2.8 upgrade but my question is could this be as bad as the XA2 2.8?

It could be confusing.

Thanks for any help!

HD Rules
PoolShark is offline  
post #13 of 154 Old 03-03-2008, 02:20 PM
AVS Special Member
 
spongebob's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, Ca.
Posts: 2,850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
Can you add the hacked roll back versions, too? That way, all in one place


bob
spongebob is offline  
post #14 of 154 Old 03-03-2008, 08:03 PM
AVS Special Member
 
jmscott42's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,186
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thank you for this thread, I just bought an A35 unexpectedly (stumbled across one with dumb luck!) and am very happy to have the option to NOT update to 2.0!
jmscott42 is offline  
post #15 of 154 Old 03-04-2008, 05:26 PM
Member
 
speedylaci's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Mississauga
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is my modif. 1.1 firmware for the HD-A3 !!
I didn't want to make the 1.3 moded because i don't trust moded file for long term!!!
So i rolled it back to 1.1 Moded vers.and after (just to make sure nothing will happen eventually )I used the official 1.3!!!!
I hope this will help!!!

Bob you never let me know how went !!!
speedylaci is offline  
post #16 of 154 Old 03-04-2008, 05:34 PM
AVS Special Member
 
spongebob's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, Ca.
Posts: 2,850
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by speedylaci View Post

Here is my modif. 1.1 firmware for the HD-A3 !!
I didn't want to make the 1.3 moded because i don't trust moded file for long term!!!
So i rolled it back to 1.1 Moded vers.and after (just to make sure nothing will happen eventually )I used the official 1.3!!!!
I hope this will help!!!


Bob you never let me know how went !!!

sorry, haven't had time. I trust you


bob
spongebob is offline  
post #17 of 154 Old 03-04-2008, 07:05 PM
Member
 
speedylaci's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Mississauga
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Belive me i am not the infecting type!!!
If i can i like to help to.
if you read my post you understand why i sent 1.1 not 1.3!!!
While i was rolling it back i had ant's in my pant's
Because this was the first time i used the HEX tool!!!
Take care!!!!
speedylaci is offline  
post #18 of 154 Old 03-07-2008, 02:00 PM
Senior Member
 
kemetblk's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: San Diego
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Great post! Thanks for making this archive.

HD-DVD: 55 / Blu-ray: 83
newest: Brotherhood of the Wolf / Battlestar Galactica (series), TDKR Part 2, Ip Man 2

 

AVR: Marantz SR6006

F/C/R: Polk RTi A9's / CSi A6 / Speakercraft AIMWIDE 3

Sub: SVS PB12-NSD

Samsung PN58C8000 Samsung BD-P2550, Toshiba HD-A30, SA 8240HDC, Xbox360 Elite, PS3, WDTV Live

kemetblk is offline  
post #19 of 154 Old 03-07-2008, 07:14 PM
AVS Club Gold
 
alfbinet's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Old Brooklyn (Cleveland), Ohio
Posts: 3,068
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
I downloaded the 2.7 firmware for my XA2 and want to go back to that from the 2.8 that is currently installed. Anything else I have to do or just burn it to disc? Do I need to download anything else? I just watched Into the Wild with the AVC codex and the jaggies were very noticeable.

Chad Billheimer rocks as a ISF Calibrator for Ohio.
Roller Coaster season is upon us. Proud member of American Coaster Enthusiasts (ACE) Woodies Rule!
alfbinet is offline  
post #20 of 154 Old 03-08-2008, 05:10 PM
Advanced Member
 
ColdCase's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 701
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by alfbinet View Post

I downloaded the 2.7 firmware for my XA2 and want to go back to that from the 2.8 that is currently installed. Anything else I have to do or just burn it to disc? Do I need to download anything else? I just watched Into the Wild with the AVC codex and the jaggies were very noticeable.

I don't think you can go back a version without some editing of the image file header. The machine checks to see if a newer version is loaded and stops. There is a discussion in the XA2 2.8 firmware thread, and someone posted a 2.7* version which is 2.7 firmware with a revision code above 2.8, so the player thinks it is newer firmware and will use it.

It may be nice to include this modified firmware version in the above listing, for those that don't like the result of 2.8.

PDP-6010FD, VSX1123K, HW-150PVR, Snell E111 Mains, Polk Center, VTF3Mk4 Sub, DIY surrounds, HD XA2, DMR HS2, DV F27, HR21-200, TH-50PH9UK, VSP-1100, PSW200... some other stuff.
ColdCase is offline  
post #21 of 154 Old 03-08-2008, 10:27 PM
AVS Special Member
 
eizenga13's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: CO
Posts: 1,527
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
will the 2.7 version on here take you back to that from 2.8?

Any hope at this point of a 2.9?

EDIT: ME LEARN TO SEARCH, THAT IS UNPOSSIBLE!

eizenga13 is offline  
post #22 of 154 Old 03-10-2008, 05:18 AM
Member
 
hdxa1user's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by eizenga13 View Post

will the 2.7 version on here take you back to that from 2.8?

Any hope at this point of a 2.9?

EDIT: ME LEARN TO SEARCH, THAT IS UNPOSSIBLE!

convert you hd-xa2 to hd-xe1
XA2_1.3 - Copy.iso 37.40 MB http://uploaded.to/?id=yzh60y
HD-XE1 FW Ver2.0.iso 37.25 MB http://uploaded.to/?id=ht8mta
HD-Xa2 FW Ver2.501region free 36.60 MB http://uploaded.to/?id=464a4c
do it this way then use normal 2.7 or 2.8 for a hd-xe1 ..these are the files no matter what my file says
i did it like that to stop people from playing around with it

convert a hd-a2 to a hde1
hd-a2-to hd-e1- 1.6.iso 35.43 MB http://uploaded.to/?id=4ob9g3
HD-E1 FW Ver2.501region free - 35.81 MB http://uploaded.to/?id=w0w1fl (this firmware 2.501 is the hda2 cant be used on the hd-e1 direct)
then use 2.7 or 2.8 aus firmware
hdxa1user is offline  
post #23 of 154 Old 03-10-2008, 05:38 AM
Senior Member
 
margate21's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
awesome thread....thanks!
margate21 is offline  
post #24 of 154 Old 03-11-2008, 12:11 PM
Advanced Member
 
toneman's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Northern California
Posts: 772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hdxa1user View Post

convert you hd-xa2 to hd-xe1
XA2_1.3 - Copy.iso 37.40 MB http://uploaded.to/?id=yzh60y
HD-XE1 FW Ver2.0.iso 37.25 MB http://uploaded.to/?id=ht8mta
HD-Xa2 FW Ver2.501region free 36.60 MB http://uploaded.to/?id=464a4c
do it this way then use normal 2.7 or 2.8 for a hd-xe1 ..these are the files no matter what my file says
i did it like that to stop people from playing around with it

I posted this question in the XA2 region-free thread but in any case--is that first step (download/install XA2 1.3 f/w) mandatory even if you don't want PAL? And if step #1 isn't necessary, I'd think that step #2 isn't required either...no?

I ask because I'm just looking to make my XA2 region-free...so if it's mandatory to first downgrade it to 1.3, I'd be interested in hearing as to why it's required. Also curious as to why step #2 is necessary if you can just hex-edit the firmware version number in the region-free f/w file...

If my XA2 is currently 2.5 (for the sake of argument) and I don't need PAL, shouldn't it be possible to just go straight to step #3 (download Aussie 2.5, hex-edit model string, install)?

Tony
toneman is offline  
post #25 of 154 Old 03-11-2008, 01:05 PM
Member
 
hdxa1user's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by toneman View Post

I posted this question in the XA2 region-free thread but in any case--is that first step (download/install XA2 1.3 f/w) mandatory even if you don't want PAL? And if step #1 isn't necessary, I'd think that step #2 isn't required either...no?

I ask because I'm just looking to make my XA2 region-free...so if it's mandatory to first downgrade it to 1.3, I'd be interested in hearing as to why it's required. Also curious as to why step #2 is necessary if you can just hex-edit the firmware version number in the region-free f/w file...

If my XA2 is currently 2.5 (for the sake of argument) and I don't need PAL, shouldn't it be possible to just go straight to step #3 (download Aussie 2.5, hex-edit model string, install)?

if you just want to make your player play other ntsc regions then yes all you need to do is change it on 2.5 to the hdxa2 and it wont make it region free it will allow you to play other ntsc regions only...you dont need to go to 1.3 first you can go to anything under 2.0 as 2.0 is where the original switch happens in the firmware.to convert the player. a few people have tried to do it from 1.3 to 2.501 and not worked so i made it easy and used 2.0 where i know the switch works so they can be 100 % sure it worked..
hdxa1user is offline  
post #26 of 154 Old 03-11-2008, 04:51 PM
Advanced Member
 
toneman's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Northern California
Posts: 772
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hdxa1user View Post

if you just want to make your player play other ntsc regions then yes all you need to do is change it on 2.5 to the hdxa2 and it wont make it region free it will allow you to play other ntsc regions only...you dont need to go to 1.3 first you can go to anything under 2.0 as 2.0 is where the original switch happens in the firmware.to convert the player. a few people have tried to do it from 1.3 to 2.501 and not worked so i made it easy and used 2.0 where i know the switch works so they can be 100 % sure it worked..

LOL--my bad...yes I know that applying only the 2.5 hack doesn't make the XA2 (and A2) completely region-free...I forgot that for it to be completely region-free the PAL firmware is needed also (hence the requirement to install 2.0 or lower first...correct?) since not all non-Region 1 DVDs are NTSC (e.g., European DVDs).

Thanks for clarifying my concern!

Tony
toneman is offline  
post #27 of 154 Old 03-16-2008, 07:33 PM
AVS Club Gold
 
alfbinet's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Old Brooklyn (Cleveland), Ohio
Posts: 3,068
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ColdCase View Post

I don't think you can go back a version without some editing of the image file header. The machine checks to see if a newer version is loaded and stops. There is a discussion in the XA2 2.8 firmware thread, and someone posted a 2.7* version which is 2.7 firmware with a revision code above 2.8, so the player thinks it is newer firmware and will use it.

It may be nice to include this modified firmware version in the above listing, for those that don't like the result of 2.8.

Thanks ColdCase, second time you came to my rescue. I was able to revert to 2.7 from 2.8 for my XA2. Are you enjoying your Pioneer 6010? I certainly am. The 6010 Kuro is the best set I have ever owned.

Chad Billheimer rocks as a ISF Calibrator for Ohio.
Roller Coaster season is upon us. Proud member of American Coaster Enthusiasts (ACE) Woodies Rule!
alfbinet is offline  
post #28 of 154 Old 03-18-2008, 11:41 AM
Senior Member
 
quikric's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Michigan
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the firmware and user manual links!
I'm sure I'm not the only one who appreciates them!

I support Region-Free/OAR!
quikric is offline  
post #29 of 154 Old 03-18-2008, 01:50 PM
Member
 
hdxa1user's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hd-a2 to hd-e1 1.6 downgrade new.iso 35.43 MB http://uploaded.to/?id=3wz43c
HD-E1 FW Ver2.501region free - 35.81 MB http://uploaded.to/?id=w0w1fl (this firmware 2.501 is the hda2 cant be used on the hd-e1 direct)
then use 2.7 or 2.8 aus firmware
hdxa1user is offline  
post #30 of 154 Old 03-20-2008, 12:53 PM
Member
 
Zlat's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 178
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What would be the firmware that i have to use for a venturer ?
Zlat is offline  
Reply HD DVD Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off