Having VERY bad luck with Warner HD-DVDs! - Page 5 - AVS Forum
Forum Jump: 
 2Likes
Reply
 
Thread Tools
post #121 of 523 Old 06-23-2011, 10:34 AM
Member
 
Stone Cold's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I have owned hd-dvd players from the beginning and have never ever had a problem with any disc ever freezing, until now! I have an A1,A2 and A35. So far, Superman The Movie and Willy Wonka are both dead. I could do the red to blu trade on Superman but why should I have to pay when their hd-dvds are defective. This stinks! I am tired of buying formats over and over.
Stone Cold is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 523 Old 06-24-2011, 09:56 AM
Member
 
Stone Cold's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
These are the defective Warner Bros discs I have found so far- Willy Wonka, Superman the movie, Superman Returns and my still shrinkwrapped copy of The Complete Matrix Trilogy. Except for Matrix, I have watched these movies without any problems in the past. The discs were all clean and tried on xbox 360,A1,A2 and A35 players. I tried backing up to hard drive but these discs all crashed.

These discs all worked and were backed up-

Full Metal Jacket
Blazing Saddles
300
The Road Warrior
The Departed
Casablanca
GoodFellas
2001
Blue Planet
Stone Cold is offline  
post #123 of 523 Old 06-24-2011, 01:38 PM
AVS Special Member
 
Jacksmyname's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,179
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all.
Seems I might be having a problem also.
Started watching Ocean's 11 last night. About a third of the way in, it stopped, with an error code. I was able to get through it by starting over and skipping to the chapter where it froze. The rest of the movie played fine.
Was going to watch the second film, Ocean's 12, but it wouldn't load at all. Got the same error code (didn't write down the code number).
Haven't tried Ocean's 13 yet.
We've watched these several times over the years, with no problems.
Played on an XA2, which has been rock solid.
Will be checking more titles and report back if I find more.
Jacksmyname is offline  
post #124 of 523 Old 06-25-2011, 06:07 PM - Thread Starter
 
8traxrule's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Blue Planet is another single-layer disc, BTW.

The Amazon Marketplace seller I ordered my recent replacement discs from has been willingly sending me additional copies until I get one that works, so I now have copies of Blood Diamond and The Fugitive that play without problems, but have run into yet more defective copies of Purple Rain, Superman, Viva Las Vegas and Willy Wonka. I still hope more people complain to Warner about this.
8traxrule is offline  
post #125 of 523 Old 06-25-2011, 08:48 PM
Member
 
Stone Cold's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
It would be nice if Warner would replace the discs for free. But, I read another post where Warner asked for a receipt. Who keeps store receipts for five years? It would cost me about 100 dollars to do the red 2 blu program. They don't include Willy Wonka and it has become scarce, so I broke down and bought the blu-ray on ebay.
I hope this turns out to be a limited Warner disc problem and not a hd-dvd problem.
Stone Cold is offline  
post #126 of 523 Old 06-26-2011, 10:09 PM
Advanced Member
 
luigionlsd's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 899
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I've got an A1, A2 and A30. The only player that actually gives me trouble is the A1. All players are updated to 4.0 firmware... something tells me the A1 drive laser is just getting weak, and/or the drive was weak to begin with. Any idea what Toshiba would do for a warranty claim?
luigionlsd is offline  
post #127 of 523 Old 06-27-2011, 06:53 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,771
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by Stone Cold View Post

Who keeps store receipts for five years?

Those of us with page scanners keep (electronically) every receipt for every nickel we've ever spent!
Laserfan is offline  
post #128 of 523 Old 06-27-2011, 03:29 PM
Member
 
Stone Cold's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Laserfan View Post

Those of us with page scanners keep (electronically) every receipt for every nickel we've ever spent!

Your comment actually made me think and check all my pdf files for online purchases.
Unfortunately, I must have bought these hd-dvds at Bestbuy.
Great idea about scanning those receipts. The thermal paper some of these retailers use fade pretty quickly.
Stone Cold is offline  
post #129 of 523 Old 06-28-2011, 07:05 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,771
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by Jacksmyname View Post

Ocean's 11...stopped, with an error code. Ocean's 12...wouldn't load at all... Haven't tried Ocean's 13 yet.

On seeing yr post, I have these too so ripped all 3 to my PC, with zero errors and no retries even. So mine are all fine fwiw.

Quote:
Originally Posted by Stone Cold View Post

Great idea about scanning those receipts. The thermal paper some of these retailers use fade pretty quickly.

Yeah I have my days when I think that "disappearing receipt paper" is a ploy on their part! I learned long ago to scan those Home Depot receipts which are notorious for fading-to-illegibility. Gotta save these for the future in case of an IRS audit (home value).
Laserfan is offline  
post #130 of 523 Old 06-28-2011, 12:57 PM
Senior Member
 
guitarplayer's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jonesboro, IL
Posts: 294
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just discovered my UK import of The Island won't even load up, it tries and tries, and if left long enough, will get the this disc is not the proper format message. I have 3 A3 models and an A20, it won't load and play in any of them. Sad thing is, a couple months ago, I pulled it out and watched it and it worked fine. I wonder what the likelihood of getting Warner to replace an import disc would be? I haven't had issues with any other discs lately...
guitarplayer is offline  
post #131 of 523 Old 07-03-2011, 01:31 PM
Member
 
tcp100's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just wanted to add myself to the list - and add a new twist to the mix. I'm in the US (VA), and have about 60 HD-DVDs. Last week I started on the effort of backing them up using my GGW-H20L/GGC-H20L drives, and noticed that four of them - all Warner, were completely unreadable.

For me, it was:

Goodfellas
Unforgiven
Blade Runner Collection Disc 5
Ocean's Thirteen

A couple of them DID have some visible marking towards the edge of the disc, like an uneven brown ring when held to the light.

So, here's the twist. A couple of weeks before I noticed this with the HD-DVDs, I posted this thread:

http://www.avsforum.com/avs-vb/newre...eply&t=1340990

This was about an earlier problem I was having (and still am having) with Warner DVD-Audio discs displaying almost the EXACT SAME behavior.

I know HD-DVD is not DVD-Audio, but I do know one of the sales points of HD-DVD to industry is that they could use conventional DVD production lines..

I have dozens of discs from other companies, and the ONLY problem I've had is with Warner.

I also don't think chapter-skipping is a good test. Some of these errors seem relatively small (but cause the player to freeze up). My 100% reliable test has been trying to make .ISO files with my PC drives.

I have not yet tried these on my XBox 360 USB HD-DVD drive, but I do have a couple of the Toshiba slim factor HD-DVD reader/writer drives coming next week - so I will try on those as well.

Perhaps some machines can read these discs? My HD-A30 and HD-A3 cannot.
tcp100 is offline  
post #132 of 523 Old 07-04-2011, 08:34 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,771
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by tcp100 View Post

...all Warner, were completely unreadable... Some of these errors seem relatively small (but cause the player to freeze up)...

Well, which is it?

If any of your discs are recoverable, IsoPuzzle 1.7b would be the tool to recover them. Didn't work on my HD DVD of Bullitt, but it did work with a Blu-ray that wouldn't otherwise rip for me. The cool thing about IsoPuzzle is that you can move your disc between drives (and even PCs) and it keeps trying to recover (only) those sectors that were unreadable on prior attempts.

In fact it's become my preferred ripping tool because if you do get any read errors, you can stop-and-clean-or-check-or-move-or-whatever and replace the disc and IsoPuzzle continues from before (without starting-over from scratch).
Laserfan is offline  
post #133 of 523 Old 08-12-2011, 02:58 PM
AVS Special Member
 
Nimo's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: WLA CA
Posts: 2,403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I have defective HD DVD's also but the only title I care about archiving is Willy Wonka. Like an idiot I had it backed up on my PC and tossed the file only to realize that DVD rot caught up to my disc. So I've been on the hunt to get one clean copy archived. I have like four of these titles two Aviators two Superman Returns yada yada yada...

Right now I'n in touch with a company that has a few cases of Willy Wonka and am trying to get like 20 copies at a rated price and told them I won't bother returning defective discs. Crazy isn't it? but I'm bent on getting this title back on my PC, if I ever do find a clean copy my mission with HD DVD will be finally over.
Nimo is offline  
post #134 of 523 Old 08-13-2011, 05:54 AM
AVS Special Member
 
iontyre's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maryland
Posts: 1,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
I'm working through my Warner HD DVD titles, backing them up for piece of mind. So far had success with: 300, 2001, Batman Begins, Blade Runner Final Cut, I Am Legend, even We Are Marshall, which would not play through on my HD DVD player because of a scratch, yet it ripped just fine. But now I am having issues with Forbidden Planet. Some EVO's are failing cyclic redundancy check...
iontyre is offline  
post #135 of 523 Old 08-13-2011, 08:27 PM
Advanced Member
 
bruceames's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: San Rafael, CA
Posts: 818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 134 Post(s)
Liked: 61
I'm finding that Warner titles that I've discovered won't play on my XA2, will play on the LG BH200. Wonka is an example. In the Valley of Elah stopped play about halfway through on the XA2, but I was able finish it on the BH200.
bruceames is offline  
post #136 of 523 Old 08-13-2011, 10:06 PM - Thread Starter
 
8traxrule's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
I finally got a working copy of Willy Wonka, but unless you're an obsessive collector like me this disc isn't worth it. It's one of a number of Warner titles that look like they've been transferred through a screen door. (Others are Lethal Weapon 2, Perfect Storm, The Fugitive, Caddyshack, and Enter the Dragon.) They're releasing a new Blu-Ray in a couple months which will hopefully use a different transfer.

Meanwhile I've found a few more bad discs, after I'd chapter skipped through them all before it turns out some have smaller bad spots that won't freeze up while chapter skipping but will still crash if played straight through, found this out when watching Goodfellas. Been playing my Warner discs straight through now on my A2 while doing other stuff, since that player will display an error message and stop playback at points where my A30 would instead freeze playback but keep the counter going. Just found out Space Cowboys is bad; it stopped during Under Siege too but playing that on the A30 there's a second where the picture breaks up a bit but doesn't freeze so I'll let that one slide. (The A2 did make it through Unforgiven and Last Samurai, which I heard were common rotters.)
8traxrule is offline  
post #137 of 523 Old 08-14-2011, 04:36 AM - Thread Starter
 
8traxrule's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Add A Christmas Story to the list- Ho Ho Ho! You'll shoot your eye out!
8traxrule is offline  
post #138 of 523 Old 08-16-2011, 10:35 AM
AVS Special Member
 
iontyre's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maryland
Posts: 1,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Harry Potter: Order of the Phoenix is not even recognized by my XBox360 drive connected to my PC, but it plays fine on my HD-A30. Very odd. So I can't back it up, and I don't expect it will continue to play for long. Guess I'll have to double dip on the blu...
iontyre is offline  
post #139 of 523 Old 08-16-2011, 11:22 AM
AVS Special Member
 
BTBuck1's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Oceanside
Posts: 1,390
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I know it's not WB but My copy of Tokyo Drift, that always worked fine up until a week ago can be added to the list. When I looked closely at it, it had what looked like seperation of the chrome color layering from the plastic. It would freeze up and crash about half way through. wrote an email to Universal and was offered the DVD, I complained and they agreed to a one time swap out with the Blu-ray edition.

HDDVD owner: 360 add-on, HD-A30, HD-A2, A1
Blu-ray disc supporter: ps3-60gb, Oppo BDP-93
TV's: LN46B750 1080p-240hz LCD/kdl55hx729 1080p 240hz 3D LED

Link:Blu-ray Disc Fan Forum
BTBuck1 is offline  
post #140 of 523 Old 08-16-2011, 05:18 PM
AVS Special Member
 
ti-triodes's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Damfino
Posts: 2,220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 67
Quote:
Originally Posted by bruceames View Post
I'm finding that Warner titles that I've discovered won't play on my XA2, will play on the LG BH200. Wonka is an example. In the Valley of Elah stopped play about halfway through on the XA2, but I was able finish it on the BH200.

Good to know. Now I'll have to try these things on 2 different players!
ti-triodes is offline  
post #141 of 523 Old 08-16-2011, 10:52 PM
Advanced Member
 
bruceames's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: San Rafael, CA
Posts: 818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 134 Post(s)
Liked: 61
Quote:
Originally Posted by ti-triodes View Post

Good to know. Now I'll have to try these things on 2 different players!

I did the player reset trick on the XA2 (DISPLAY-7-0-1-DISPLAY) that xtraxsrule provided above, and now Wonka plays and In the Valley of Elah doesn't freeze anymore at the same spot halfway through. I don't know of any other WB titles I had trouble with, but I hope the player reset helps with any future problems.
bruceames is offline  
post #142 of 523 Old 08-17-2011, 07:19 PM
AVS Special Member
 
iontyre's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maryland
Posts: 1,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
For some reason Harry Potter and the Order of the Phoenix decided to load tonight on my xbox360 drive connected to my PC. Might be able to back it up now...
iontyre is offline  
post #143 of 523 Old 08-17-2011, 09:28 PM
AVS Special Member
 
Jacksmyname's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,179
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bruceames View Post

I did the player reset trick on the XA2 (DISPLAY-7-0-1-DISPLAY) that xtraxsrule provided above, and now Wonka plays and In the Valley of Elah doesn't freeze anymore at the same spot halfway through. I don't know of any other WB titles I had trouble with, but I hope the player reset helps with any future problems.

Can't find this.
Can you explain the procedure?
Thanks!
Jacksmyname is offline  
post #144 of 523 Old 08-17-2011, 10:56 PM
Advanced Member
 
bruceames's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: San Rafael, CA
Posts: 818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 134 Post(s)
Liked: 61
Quote:
Originally Posted by Jacksmyname View Post

Can't find this.
Can you explain the procedure?
Thanks!

To reset the player, turn the player on and remove any discs from the player. Then press the DISPLAY button, followed by the numbers 7-0-1 (in that order). Then press DISPLAY again. The player should turn itself off, and when you turn it back on, it will be reset to the factory defaults. Hope it works for you!
bruceames is offline  
post #145 of 523 Old 08-21-2011, 08:21 AM
Senior Member
 
jfbar1's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: SW Florida
Posts: 322
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
I am a "late comer" to this thread. Still have alot of HDDVD in shrinkwrap. I thought I got screwed with a A35 from craigslist when I played "Payback" and it froze. I just watched "Posideon" last night and it got almost all the way to the end when it froze up (funny thing is the display on the player kept incrementing while the picture was still) Good news is the A35 plays all other ones fine.
jfbar1 is offline  
post #146 of 523 Old 08-21-2011, 04:55 PM
AVS Special Member
 
ti-triodes's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Damfino
Posts: 2,220
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 67
Quote:
Originally Posted by bruceames View Post

I did the player reset trick on the XA2 (DISPLAY-7-0-1-DISPLAY) that xtraxsrule provided above, and now Wonka plays and In the Valley of Elah doesn't freeze anymore at the same spot halfway through. I don't know of any other WB titles I had trouble with, but I hope the player reset helps with any future problems.



I'll have to try that. Thanks!
ti-triodes is offline  
post #147 of 523 Old 09-01-2011, 03:38 AM - Thread Starter
 
8traxrule's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 746
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Ugh- found yet another one- disc 4 of The Sopranos Season 6 Part 1 (from HBO video but manufactured by Cinram, same company that did the Warner discs.) Funny thing about this one was when I got it (sealed), disc 1's surface looked weird, sort of clouded over, so I watched that one right away and had zero problems with that. This was before I found out about all the other problem discs. Just tonight got around to watching disc 4, which looked perfect visually, and it glitches then freezes 23 minutes into the 2nd episode. Ordered another sealed copy from Amazon, hopefully at least disc 4 in that will be OK and I can combine good discs to make a good set if any of those are bad, just like people did with the old Discovision movies.

I've ran ALL the Warner dual-layer combo format discs on the A2 and it made it all the way through on those, surprisingly enough. I've had to replace 3 Universal combos but no problem with the Warners except for "The Assassination of Jesse James" which froze up on the A30 but played all the way through on the A2, and "Gods and Generals" which was fixed by resetting the player. (Since I'm obsessive I'll eventually watch the standard DVD sides of all of those too- the ones I watched on my old player before I even had an HD system gave me no problems, but we'll see.)
8traxrule is offline  
post #148 of 523 Old 09-01-2011, 08:35 AM
AVS Special Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: USA
Posts: 3,771
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 18
Quote:
Originally Posted by 8traxrule View Post

I can combine good discs to make a good set if any of those are bad, just like people did with the old Discovision movies.

This made me chuckle.

You do realize there are probably only a handful people left on the planet who know what you're talking about here!
Laserfan is offline  
post #149 of 523 Old 09-01-2011, 07:32 PM
Member
 
Laborix's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Now Warner Germany has contacted a user in our forum and say that they cant replace the HD-DVDs because they dont produce HDs anymore and they want replace them because the warranty-time is over

Now we can see what they think of you as a customer. You can give them a lot of money but when you have problems with a high class medium you are alone and have no worth anymore.

THANKS WARNER FOR THE "HAZARDOUS WASTE"!
AND THANK YOU THAT A CUSTOMER HAS NO WORTH FOR YOU ANYMORE.
Laborix is offline  
post #150 of 523 Old 09-02-2011, 01:19 PM
AVS Special Member
 
iontyre's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Maryland
Posts: 1,210
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by Laborix View Post

Now Warner Germany has contacted a user in our forum and say that they cant replace the HD-DVDs because they dont produce HDs anymore and they want replace them because the warranty-time is over

Now we can see what they think of you as a customer. You can give them a lot of money but when you have problems with a high class medium you are alone and have no worth anymore.

THANKS WARNER FOR THE "HAZARDOUS WASTE"!
AND THANK YOU THAT A CUSTOMER HAS NO WORTH FOR YOU ANYMORE.

You don't understand - the entire industry is bent on pretending HD DVD never even existed. Look at how quickly support for playing HD DVD's was removed from WinDVD and PowerDVD software. Why remove a working feature? Because they want everyone to forget that HD DVD existed!

If they ever try to give me trouble for backing up my HD DVD's to blu-ray that is going to be my line of defense - they don't acknowledge that HD DVD existed!
iontyre is offline  
Reply HD DVD Software

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off