Cross over parts for 1973 original large advents? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 07-16-2013, 11:15 PM - Thread Starter
Member
 
CleatusCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Hey all,

i have a pair of these speakers in my garage. They have sounded pretty decent since I had them refoamed but lately one of the speakers is distorting through the large driver. I tried switching from left to right and the result stayed with the speaker. I've never messed with X overs before but I have soldered plenty. Can someone point me in the right direction on what to remove and replace on these? They were great speakers for the garage. frown.gif

Xbox Live- RumRiverKiller
HT Room- Samsung 550 64" Plasma, Tivo XL, Marantz SR-14 EX , BP3000TLs, CLR3000, BP2002 sides, Logitech 700
Music Room- Samsung 650 46" LCD, Tivo, Pioneer VSX-1120K , Canton GLE 409s, small cheap sub, Logitech 650
Garage- Kenwood VR606, Original Large Avents
CleatusCat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-17-2013, 01:11 AM
AVS Addicted Member
 
arnyk's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Grosse Pointe Woods, MI
Posts: 14,227
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 652 Post(s)
Liked: 1133
Quote:
Originally Posted by CleatusCat View Post

Hey all,

i have a pair of these speakers in my garage. They have sounded pretty decent since I had them refoamed but lately one of the speakers is distorting through the large driver. I tried switching from left to right and the result stayed with the speaker. I've never messed with X overs before but I have soldered plenty. Can someone point me in the right direction on what to remove and replace on these? They were great speakers for the garage. frown.gif

Usually its the foam surrounds on the woofers that causes the problem you are reporting.
arnyk is online now  
post #3 of 4 Old 07-17-2013, 04:34 AM
Senior Member
 
mobeer4don's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 46
Lots of threads on OLA crossover repair/recaps over at audiokarma.org but I'm with Arny, sounds like a woofer problem.
mobeer4don is offline  
post #4 of 4 Old 07-17-2013, 10:59 AM - Thread Starter
Member
 
CleatusCat's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'll try moving the woofer to the other cabinet

Xbox Live- RumRiverKiller
HT Room- Samsung 550 64" Plasma, Tivo XL, Marantz SR-14 EX , BP3000TLs, CLR3000, BP2002 sides, Logitech 700
Music Room- Samsung 650 46" LCD, Tivo, Pioneer VSX-1120K , Canton GLE 409s, small cheap sub, Logitech 650
Garage- Kenwood VR606, Original Large Avents
CleatusCat is offline  
Reply DIY Speakers and Subs

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off