Nec Gp3000 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-25-2008, 09:25 AM - Thread Starter
Newbie
 
radeng9805's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Central Oregon
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Stopped powering up. No lights on the back panel. Where the heck is the primary fuse on this thing and how do you access it? Thanks for any help.
radeng9805 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-25-2008, 01:27 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,954
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 23
Chances are the main power supply has blown it's proprietary chips within the power supply and it has died. There is one fuse in teh SMPS, but guaranteed it's OK. I have one working GP3000 in minty shape left that I'll sell cheap if you're interested. I can try to repair the SMPS, but chances are I can sell you a whole other set for less than it would cost to repair the supply.

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is online now  
post #3 of 6 Old 06-26-2008, 03:18 AM
Member
 
jantje112's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do a search in the archives. THe gp3000/5000 are known for this problem.

No fix for it
jantje112 is offline  
post #4 of 6 Old 06-26-2008, 10:14 AM - Thread Starter
Newbie
 
radeng9805's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Central Oregon
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dang. Curt, has the unit you have been modified to prevent the dreaded Hybrid failure?

Anybody want a dead GP3000?
radeng9805 is offline  
post #5 of 6 Old 06-26-2008, 04:41 PM
AVS Special Member
 
Prehjan's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Los Angeles
Posts: 2,318
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The chip in question is made of "unobtanium"

Martin
Prehjan is offline  
post #6 of 6 Old 06-26-2008, 06:51 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,954
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 23
Nope. It works, but who knows for how long. It's not worth spending 2 hours to go through the set. But I'll sell it cheap. As is.

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is online now  
Reply CRT Projectors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off