G70 Red Tube alignment issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 02-18-2012, 03:55 PM - Thread Starter
Member
 
crutch85's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's been a while since I've posted and I thought I'd check with the experts here for help. I have a G70 that Terry (Chuchuf) installed 7 years ago. I've had no issues until yesterday. Yesterday morning the unit was working fine and then last night I turned it on to discover the red tube was all out of whack. The outer portions of the red tube were completely out of alignment. Nothing had touched or been done to the unit. I tried all of the convergence I could, but nothing could get the red to align. I've emailed and called Terry, but don't know if he is still working on CRT's. Does anyone know if Terry is still working on CRT's?

As you can see in the picture, the red tube bows out of alignment. Could this be from the red tube going bad?

I really don't want to go a different route of projector/display device. What are my options? Is there a technology that the old CRT enthusiast's are going to? Any suggestions on how to fix this issue or someone who could help is greatly appreciated.
LL
crutch85 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 02-19-2012, 09:52 AM
AVS Special Member
 
matrix's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Central Indiana, USA
Posts: 1,675
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did you try the bow adjustment in the setup menu? Not clear all you tried to adjust. Bow has to be done in the set up menu beyond the user controls. If the bow adjustment does not take it out, not sure what to tell you.

looking for another set of HD-134 lenses. Send me a PM!
matrix is offline  
post #3 of 7 Old 02-19-2012, 10:20 AM
AVS Special Member
 
AFryia's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: SE Michigan
Posts: 1,134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by crutch85 View Post

Could this be from the red tube going bad?

I doubt it. Perhaps one of the control boards.

Like the previous post mentioned have you tried adjusting the red BOW?

Have you tried re-seating the boards?

AJF

No such thing as a stupid question! Well have you got a minute ?
AFryia is offline  
post #4 of 7 Old 02-19-2012, 10:42 AM - Thread Starter
Member
 
crutch85's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did try to adjust the bow. That was one of the first attempts I made. However, it wouldn't move at all around the Mis-aligned areas.

I haven't tried to reseat the boards. This is something I've never attempted. Any guidance as to which boards or what to do with them is greatly appreciated. I just don't want to mess anything up.
crutch85 is offline  
post #5 of 7 Old 02-19-2012, 10:55 AM
AVS Special Member
 
draganm's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Brighton, Colorado
Posts: 4,793
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 18
you need to talk to Curt Palme. This has nothing to do with the tube, this is either the the red channel on the Convergence board going bad on or a deflection board issue. Either way it's 100% repairable.

Marquee HD mod's Marquee Upgrade/re-build package
draganm is offline  
post #6 of 7 Old 02-19-2012, 11:20 AM - Thread Starter
Member
 
crutch85's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you all so much for your help. I'll reach out to Curt ASAP. I did try to re-seat the boards, but to no avail. The Bow is still at the Vertical Minimum and won't correct the issue. Hopefully he can help me with some parts to get my baby back running again.

I'm already one day with my 3 eyed monster and feel lost without being able to spend my multiple hours a day staring at her. I'm sure the day will come that I will have to seek an alternative giant screen video device, but I don't want that day any time soon.
LL
crutch85 is offline  
post #7 of 7 Old 02-19-2012, 12:07 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,969
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 26
You need a convergence board repair. I can do that for you, it's a common problem. Email me at curtpalme at shaw.ca.

Thanks!

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
Reply CRT Projectors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off