Nec pg6+ - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-12-2012, 11:34 AM - Thread Starter
Newbie
 
ge601's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I recently got a NEC 6 PG +, I turn it on, show 00 status (which means no error, right?)

But none of the tube come on, what do I need to check next?

Sorry, this is my first time have a CRT projector, so might need to ask a lot of questions here.

Thank you all in advance.
ge601 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-12-2012, 02:55 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,942
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 19
Do you have the remote? The set is pretty useless without it. If you have the remote, put up a test pattern. If you get the test patterns, then you just need to send it a signal. The PG+ may or may not have a video/Svideo board in it. Feed it a signal from a laptop or PC via the RGB inputs. If you don't get an image, then you either have a bad deflection board or video output board that is killing the picture to the tubes. Feel free to email me through my site below for further troubleshooting.

Cheers!

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
post #3 of 3 Old 03-12-2012, 04:02 PM - Thread Starter
Newbie
 
ge601's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, it come with the full function remote and metal kit to hang it upside down.

When I push the button on the remote, I can see the light blinking indicating it is receving the signal.

I did hook up a laptop using RGBHV cable from vga output.

Currently no tube will come on (I looked through the lens)

I will post on your web forum too, thanks for your help.

What is the correct key sequence to put up a test pattern? I did read thrugh the install manual once, but can not figure out when I see nothing coming out of the tube.





Quote:
Originally Posted by Curt Palme View Post

Do you have the remote? The set is pretty useless without it. If you have the remote, put up a test pattern. If you get the test patterns, then you just need to send it a signal. The PG+ may or may not have a video/Svideo board in it. Feed it a signal from a laptop or PC via the RGB inputs. If you don't get an image, then you either have a bad deflection board or video output board that is killing the picture to the tubes. Feel free to email me through my site below for further troubleshooting.

Cheers!

ge601 is offline  
Reply CRT Projectors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off