Electrohome ecp Green tube too bright, connection problem? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-19-2012, 02:12 PM - Thread Starter
Newbie
 
Theodore7's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hello,
Ok, so when I plug my connections in the green tube does not show, so I wiggle the connection a little bit, give it a few twists and then If I get it in the right position the tube displays the image, but its so bright the whole picture looks green?? ugh! Any ideas? Thank you -Jacob


/
Theodore7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-20-2012, 08:11 AM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,965
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
We need more info. What input are you using, and what signal source are you feeding to the set? What model ECP is it?

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
post #3 of 6 Old 12-24-2012, 04:08 PM - Thread Starter
Newbie
 
Theodore7's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
ECP-4101 Im using a vga to rgbhv. Signal, I have been using various resolutions at 60hz
Theodore7 is offline  
post #4 of 6 Old 12-24-2012, 09:00 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,965
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
What happens in test pattern mode? Is the green too bright then?

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
post #5 of 6 Old 12-24-2012, 09:10 PM - Thread Starter
Newbie
 
Theodore7's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No, its fine. Looks good.
Theodore7 is offline  
post #6 of 6 Old 12-25-2012, 06:52 AM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,965
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Sounds like a bad video input board. I'm assuming your computer is outputting RGBHV and not component? You're describing exactly what happens when you feed a component signal to an RGBHV input.

I've got spare RGBHV cards at $10 each plus shipping.

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
Reply CRT Projectors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off