Sony VPH 1252 - RGB not in the middle - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 07-19-2013, 01:57 AM - Thread Starter
Newbie
 
badjoe74's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have used my projector in Video-mode all the time, but now I'm trying to get hdmi to work with the RGB.
I've done this with different solutions, like external converters, directly with rgb input and also now with the moome fullHD v.3 card.
Still the RGB size is much smaller than the video size and much to the left.
The settings is all good with the testpatterns like the cross in the middle etc, but when the blueray goes on it shows far to the left.

When trying to RGB shift it goes as far as it can and says "overflow" but when trying to RGB size it it can go bigger and full out on the right side but goes outside on the left side. When checking directly at the screens in the tube you can see that the image is only in one side but there is room left on the other side.

Is there some way to get the RGB image to be kind of in the middle of the screen just like the video signal is.

I guess this is something with the projector because it's the same thing even if I try to connect different computers, playstations, bluerays or cables or even resolutions.

I can pull the projector back and get the right size but it seems strange to not use most of the phosfor screensize.
badjoe74 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-19-2013, 06:48 AM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,954
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 23
Post this in the Moome section of my forum, that';s where you'll get assistance:

http://www.curtpalme.com/forum/viewforum.php?f=33

www.curtpalme.com - CRT tech info

www.soundsolutionscanada.com -pro audio website
Curt Palme is offline  
post #3 of 3 Old 07-19-2013, 01:06 PM - Thread Starter
Newbie
 
badjoe74's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I actually dont think that this is a Moome problem as it was before I installed Moome, but I give it a try there anyway if someone can help.

If someone else is using a 1252 (or alike) projector, please let me know if you could use the same size of RGB and Component (video) or if there is a difference and if the RGB version is on the left side.

Thanx
badjoe74 is offline  
Reply CRT Projectors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off