Barco Cine 6 flashing - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 11-03-2013, 09:09 AM - Thread Starter
Newbie
 
Valentijn's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hello,

 

I have some problems with the Barco Cine 6 projector.

When booting the device it start to flash random. Only the lower lines are visible.

 

I add a movie (not very clear i know) to illustrate the problem.

I do not have any clue what is happening. In the past the projector works fine

Before the problem occured, the projector is not used for 2 years.

 

Does anybody have an idea? Thanks in advance!

 

Greetings

Valentijn

 

Valentijn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-03-2013, 06:40 PM
Newbie
 
LOL-Frampton's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Clermont, FL
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11

I got to pause the video right on one of the flashes, it looks like a result of a bad contact near an input or on the board near where the tubes connect.

 

If you say the projector hasn't been used in two years, dust or a slight bit of moisture could have caused this problem. If you're comfortable with doing it yourself, I'd suggest opening it up just enough to expose the main board and blast it with some compressed air in all of the grooves. Electrical contact cleaner couldn't hurt if you wanted to clean the input connections and portions where the main board connects to the tubes and inputs. This will make sure any dust or moisture that may have found its way in those connections gets expelled. Just be frugal about the cleaner, you don't want to soak the connections.

LOL-Frampton is offline  
post #3 of 4 Old 11-04-2013, 01:31 PM - Thread Starter
Newbie
 
Valentijn's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Thanks for the quick replay. The projector does not look dirty. But anyway i will clean

the projector this week and will make an post on this forum of the result.

Valentijn is offline  
post #4 of 4 Old 11-04-2013, 05:34 PM
AVS Addicted Member
 
Curt Palme's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Vancouver, Canada
Posts: 18,957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 23
I disagree, I would not go in and start cleaning the contacts at random.

I don't know the Cine 6 at all, it was completely different than all other Barcos out there, and I've never seen one as they were not sold in North America. Given what your video shows though, I've seen a similar issue when the +17 volt supply is not set correctly via a trimpot.

Having said that, I don't know if the Cine 6 has a trimpot, sorry!


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
- CRT tech info


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
-pro audio website
Curt Palme is offline  
Reply CRT Projectors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off