sub issues - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-11-2012, 05:51 PM - Thread Starter
Newbie
 
SWE11L's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi folks. I have no idea about audio systems! All Im good at is wiring things up. So heres what I have in my mitsubishi: http://reviews.cnet.com/car-amplifiers/mtx-road-thunder-rt404/1707-6726_7-30999426.html
http://www.mongoose.com.au/multimedia/q222-universal.aspx
I'm not sure of the sub details as someone gave them to me, but they are 2 10"alpine subs in a custom box, smallish box no port.
The problem is it sounds crap. The amp gain switch and sub control on the headunit have to be at max for there to be any bass. It's all wired up properly. Any help would be appreciated. Cheers.
SWE11L is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 07-12-2012, 05:47 AM
AVS Special Member
 
cubdenno's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cham-Bana Illinois
Posts: 1,436
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 54
Not sure which Mitsu vehicle you have but we can give this a shot. I figure it's one of two things. well three things.

One woofer wired out of phase

Crossover settings on high pass instead of low pass

And this is low as I am unsure of vehicle and listening material

You are expecting to much from a 37.5 watt per channel X4, 150 max X2 bridged amplifier powering a couple of 10" subs in a small sealed box. AND those power ratings are at 14.4volts. I have 3 cars and none hit 14 volts from the alternator.

Use a 9 volt battery and verify at the amp the positive/negative speaker wires and verify the subs polarity. If one sub moves out and the other sub moves in VIOLA! I have seen subs labeled incorrectly. I have seen subs wired correctly inside the box but not outside.

XBL-Steelhouse1

"No one wants to fight the naked guy."
cubdenno is offline  
Reply Car Audio, Video, and Nav

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off