The Official Panasonic HDC-HS/SD/TM700 Owners thread - Page 42 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1231 of 1625 Old 01-02-2011, 03:42 PM
Member
 
toni1's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Quidsane View Post

Nope.



ImgBurn reports: Manufacturer ID: CMC MAG. AM3



That would be the Panasonic TH-58PZ800U.

------------------------





I tried with ImgBurn x1 speed + TDKs DVD without more succes

It was concert with a theater full of details

I put display and noticed thet the concert was mostly peaking around 29-32 Mbps

I think this is the limit of this sony player (bdp 470) , I am wondering if the higher end sony br (570, 770) with internal memory and maybe faster processing ? have this issue or not.

Its maybe interresting to activate the included 3d (upgrade)

Will continue testing and will be happy to share
toni1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1232 of 1625 Old 01-03-2011, 11:53 AM
Member
 
faithofgod's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When I have the camcorder on a tripod and it is not panning or tilting, just sitting still, the video frame moves a little and then back in place. Sometimes it does this a lot. What setting am I not turning off that is causing this? I have turned of OIS and it still does it. Is something wrong with my camcorder or is there another setting I need to change?
faithofgod is offline  
post #1233 of 1625 Old 01-03-2011, 03:13 PM
Member
 
toni1's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by toni1 View Post

------------------------





I tried with ImgBurn x1 speed + TDKs DVD without more succes

It was concert with a theater full of details

I put display and noticed thet the concert was mostly peaking around 29-32 Mbps

I think this is the limit of this sony player (bdp 470) , I am wondering if the higher end sony br (570, 770) with internal memory and maybe faster processing ? have this issue or not.

Its maybe interresting to activate the included 3d (upgrade)

Will continue testing and will be happy to share

---------------------------
After some testing in same conditions the stuttering seems to be originated in prior steps before burning. If I connect usb memory card to the sony bdp 470 the video is reading them ok then the player is OK (28-32 peak Mbps ). Ill try to figure out what happened in those steps.
toni1 is offline  
post #1234 of 1625 Old 01-03-2011, 03:44 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by toni1 View Post

---------------------------
After some testing in same conditions the stuttering seems to be originated in prior steps before burning. If I connect usb memory card to the sony bdp 470 the video is reading them ok then the player is OK (28-32 peak Mbps ). Ill try to figure out what happened in those steps.

are you encoding your files to avchd?
v1rtu0s1ty is offline  
post #1235 of 1625 Old 01-03-2011, 04:55 PM
Advanced Member
 
marcolisi's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 790
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi guys, I need some help pls.
My panasonic hs350 seems having a problem with the fan motor.
I think is dead. I do not see it spinning through the camcorder case.

Could u pon your panasonic camcorder?

If I take the camera and I look at the side of the camera that has the fan using a flash light or just pointing some light on it (the light that is in your room), when the camcorder is off, I can see the 3-4 fan blades not moving.
When I turn on the camcorder, I can still see the blades not moving. Do they move for you when the camcorder is ON, do u see them moving ?

Thank you
marcolisi is offline  
post #1236 of 1625 Old 01-03-2011, 10:06 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Paulo Teixeira,

Thanks for adding my videos to the "Native 1920x1080 50p & 60p clips". I added 2 more this evening. I'll have to wait another week to upload my other files since I ran out of upload bandwidth. LOL.

http://www.vimeo.com/18416952
http://www.vimeo.com/18416558

Thanks again!

EDIT:
I found another native 60p clip I recorded today.
http://www.vimeo.com/18417942

I only have 3mb left in vimeo. LOL!
v1rtu0s1ty is offline  
post #1237 of 1625 Old 01-04-2011, 05:23 AM
Member
 
bkhw77's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Are those videos recorded with IA? or you tweaked settings somehow?
bkhw77 is offline  
post #1238 of 1625 Old 01-04-2011, 06:21 AM
Member
 
JackChester's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good day folks.. Just about to pull the trigger and purchase a HDC-HS700K but am reading a bit about software compatability with MAC systems.

My needs are pretty basic, what I want to do is transfer the video content to my mac, load it into Itunes and play through my Apple TV at the 1080 / 60P resolution.

Will this model do that wouthout creating for me issues that a novice cannot resolve?

I have a Panny 65" V10 plasma that also has an SD card slot and I can play directly through that I suspect..

Any help that can be provided will be appreciated.

Thanks
JackChester is offline  
post #1239 of 1625 Old 01-04-2011, 06:43 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bkhw77 View Post

Are those videos recorded with IA? or you tweaked settings somehow?

Straight from camcorder. Download the mts file, it's the raw image generated by the vidcam. Is there something wrong though?

Setting is 60p, manual mode.
v1rtu0s1ty is offline  
post #1240 of 1625 Old 01-04-2011, 06:48 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JackChester View Post

Good day folks.. Just about to pull the trigger and purchase a HDC-HS700K but am reading a bit about software compatability with MAC systems.

My needs are pretty basic, what I want to do is transfer the video content to my mac, load it into Itunes and play through my Apple TV at the 1080 / 60P resolution.

Will this model do that wouthout creating for me issues that a novice cannot resolve?

I have a Panny 65" V10 plasma that also has an SD card slot and I can play directly through that I suspect..

Any help that can be provided will be appreciated.

Thanks

I would highly recommend that you download some native 60p .mts files and try it on your system.

Regarding 60p on sdhc, it doesn't work. I tried it on my Panasonic 52" plasma. 1920x1080 24p works though. I'll try different resolutions tonight like 720_60p, 1080_30p, etc.
v1rtu0s1ty is offline  
post #1241 of 1625 Old 01-04-2011, 08:08 AM
AVS Special Member
 
Paulo Teixeira's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Massachusetts
Posts: 2,710
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 33
People are using stuff like ClipWrap or Toast to makes the files more compatible with software made by Apple. In most other NLEs that doesn't have Apple written on it, you just drop the footage in.


Speaking of that group, I had a couple of goals.
1. I wanted an easy way for people to find clips to see how it'll work on there NLE.
2. Ungraded and untouched files are the best way to see how the quality is which is why the only edited files that you see are either done by HD Writer or Video Redo.

There are about 90 members already and I do wonder how far the group will go once other companies start releasing cameras that can do 60p with at least a resolution of 1920x1080. I hope we see some gems being announced at CES.
Paulo Teixeira is offline  
post #1242 of 1625 Old 01-04-2011, 11:35 AM
Member
 
toni1's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

are you encoding your files to avchd?

---------------------------
Editing (simple cuts) with included Writer 2.1 without any file format change
I am supecting (maybe) my class4 sd pana memory card , but I am still making step by step testing so no conclusion yet.
But one thing is sure its not the sony player as suspected before.
By the way maybe editing with Vegas Pro and outputting in CBR can allow higher Mbps if played with this sony player ( peaks up to 28-32 Mbps).
toni1 is offline  
post #1243 of 1625 Old 01-04-2011, 11:43 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by toni1 View Post

---------------------------
Editing (simple cuts) with included Writer 2.1 without any file format change
I am supecting (maybe) my class4 sd pana memory card , but I am still making step by step testing so no conclusion yet.
But one thing is sure its not the sony player as suspected before.
By the way maybe editing with Vegas Pro and outputting in CBR can allow higher Mbps if played with this sony player ( peaks up to 28-32 Mbps).

Got it. I'm also trying 60p with my Panasonic plasma since it has got an sdcard reader. It cannot see the 60p avchd clips but it sees when the fps is lower than 60p. I'll do more testing tonight.
v1rtu0s1ty is offline  
post #1244 of 1625 Old 01-04-2011, 02:38 PM
Member
 
toni1's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Got it. I'm also trying 60p with my Panasonic plasma since it has got an sdcard reader. It cannot see the 60p avchd clips but it sees when the fps is lower than 60p. I'll do more testing tonight.

--------------------
From what I know high bitrate above 17 Mbps (AVCHD ) are not playable on pana (I also have a recent pana plasma ) . these still look fantastic . I did'nt try Its worth testing anyway.
toni1 is offline  
post #1245 of 1625 Old 01-04-2011, 05:08 PM
Member
 
bkhw77's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Straight from camcorder. Download the mts file, it's the raw image generated by the vidcam. Is there something wrong though?

Setting is 60p, manual mode.

What kind manual mode - what's setting? I did try low light and the best turn out to be 1060p in IA, but there was much more noice then in your clips.

Thanks
bkhw77 is offline  
post #1246 of 1625 Old 01-04-2011, 05:24 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bkhw77 View Post


What kind manual mode - what's setting? I did try low light and the best turn out to be 1060p in IA, but there was much more noice then in your clips.

Thanks

Open Menu, tap scene, tap night scenery icon on 2nd page. Have fun!!!
v1rtu0s1ty is offline  
post #1247 of 1625 Old 01-04-2011, 05:55 PM
AVS Special Member
 
Ungermann's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, California
Posts: 3,868
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 29
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Got it. I'm also trying 60p with my Panasonic plasma since it has got an sdcard reader. It cannot see the 60p avchd clips but it sees when the fps is lower than 60p. I'll do more testing tonight.

Try to re-author the same source clips with MultiAVCHD. I feel guilty that I advertised the BD80 as 60p capable. It is, but when I master an SD card with MultiAVCHD. I do not have the TM700 anymore, so I cannot re-test the original card from the camera. But the same original clips reauthored with MultiAVCHD do work. DVD does work fine with bitrate lowered to about 20 Mbit/s, but you obviously have to re-encode.
Ungermann is online now  
post #1248 of 1625 Old 01-04-2011, 06:15 PM
Member
 
bkhw77's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Open Menu, tap scene, tap night scenery icon on 2nd page. Have fun!!!

Thanks - works like magic !!!!. What do you think would be the best setting to record hockey games (not NHL)? I tried 60p IA. It looks OK, but I kind of expected better.
bkhw77 is offline  
post #1249 of 1625 Old 01-04-2011, 07:19 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ungermann View Post

Try to re-author the same source clips with MultiAVCHD. I feel guilty that I advertised the BD80 as 60p capable. It is, but when I master an SD card with MultiAVCHD. I do not have the TM700 anymore, so I cannot re-test the original card from the camera. But the same original clips reauthored with MultiAVCHD do work. DVD does work fine with bitrate lowered to about 20 Mbit/s, but you obviously have to re-encode.

I also use multiavchd to author them. I'll try different bitrates and fr later before making the structure
v1rtu0s1ty is offline  
post #1250 of 1625 Old 01-04-2011, 07:22 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bkhw77 View Post


Thanks - works like magic !!!!. What do you think would be the best setting to record hockey games (not NHL)? I tried 60p IA. It looks OK, but I kind of expected better.

My guess would be a big no on 24p. Go with 60p, manual mode, custom wb
v1rtu0s1ty is offline  
post #1251 of 1625 Old 01-05-2011, 12:35 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is an update regarding HD playback on my 52" Panasonic G10 plasma using the built-in sd card.

1920x1080 @ 59.94 fps(aka 60p) is impossible even at the lowest bitrate. The plasma doesn't see the file.
1920x1080 @ 29.97 fps progressive, 40mbits works really well, no stutter
1280x720 @ 59.94 fps progressive, 40mbits works really well, no stutter(I like this a lot, very smooth)
1280x720 @ 59.94 fps progressive, 62.5mbits works but with stuttering

This plasma hdtv is 2 years old so it's ok. I'm sure by the time I buy a new bd player or hdtv, 60p playback will be standard.

Let consumers dictate the technology and companies will listen to us. hehehe
v1rtu0s1ty is offline  
post #1252 of 1625 Old 01-05-2011, 05:29 AM
Member
 
JackChester's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for all the advice folks.. I really appreciate the help and this site. about a year and a half ago, it led me to my 65V10 and I am forever grateful.

Now on to a new camcorder.
JackChester is offline  
post #1253 of 1625 Old 01-05-2011, 09:08 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Very interesting, I was wrong with my guess.

I just noticed something about my New Year event 60p recording. I recorded about 50 mins to an hour video of our group playing Pictionary. I left the video camera recording until our game was complete. Camcorder was hot!

I saw 3 separate files. First two files are 4.2g and the last file is around 2.4gig. This means that the file system used by our TM700 has the 4g file size limitation. Fortunately, it's easy to combine files. I will have to check the stitched part's video quality.

Regarding the filesize, 4.2g+4.2g+2.4g(10.8g), it sounds right for a 50min-1hr 1080 60p recording especially there wasn't much movement at all. An hour of OTA 1080i recording on my Mythtv is around 7+g.
v1rtu0s1ty is offline  
post #1254 of 1625 Old 01-05-2011, 10:40 AM
Senior Member
 
alainhubert's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Quebec, Canada
Posts: 265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty
Very interesting, I was wrong with my guess.

I just noticed something about my New Year event 60p recording. I recorded about 50 mins to an hour video of our group playing Pictionary. I left the video camera recording until our game was complete. Camcorder was hot!

I saw 3 separate files. First two files are 4.2g and the last file is around 2.4gig. This means that the file system used by our TM700 has the 4g file size limitation. Fortunately, it's easy to combine files. I will have to check the stitched part's video quality.

Regarding the filesize, 4.2g+4.2g+2.4g(10.8g), it sounds right for a 50min-1hr 1080 60p recording especially there wasn't much movement at all. An hour of OTA 1080i recording on my Mythtv is around 7+g.
I might have a suggestion for cooling the TM700 when recording for extended periods of time. Open the connectors door, and the shoe mounting flap. I've noticed that when the camcorder is hot, warm air can escape more easily through these openings and contibute to better air flow.
alainhubert is offline  
post #1255 of 1625 Old 01-05-2011, 10:54 AM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alainhubert View Post
I might have a suggestion for cooling the TM700 when recording for extended periods of time. Open the connectors door, and the shoe mounting flap. I've noticed that when the camcorder is hot, warm air can escape more easily through these openings and contibute to better air flow.
Cool tip! Thanks!
v1rtu0s1ty is offline  
post #1256 of 1625 Old 01-05-2011, 09:02 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Very interesting, I was wrong with my guess.

I just noticed something about my New Year event 60p recording. I recorded about 50 mins to an hour video of our group playing Pictionary. I left the video camera recording until our game was complete. Camcorder was hot!

I saw 3 separate files. First two files are 4.2g and the last file is around 2.4gig. This means that the file system used by our TM700 has the 4g file size limitation. Fortunately, it's easy to combine files. I will have to check the stitched part's video quality.

Regarding the filesize, 4.2g+4.2g+2.4g(10.8g), it sounds right for a 50min-1hr 1080 60p recording especially there wasn't much movement at all. An hour of OTA 1080i recording on my Mythtv is around 7+g.

Just an update about the stitching of multiple mts files.

The result of stitched frames is phenomenal! I cannot see the transition.That's the power of digital recording.

I used the 40+ year old utility in unix called cat.
v1rtu0s1ty is offline  
post #1257 of 1625 Old 01-05-2011, 09:56 PM
Advanced Member
 
mariner888's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by v1rtu0s1ty View Post

Just an update about the stitching of multiple mts files.

The result of stitched frames is phenomenal! I cannot see the transition.That's the power of digital recording.

I used the 40+ year old utility in unix called cat.

What would be the windows equivalent command? Copy/b perhaps?

Thanks.
mariner888 is offline  
post #1258 of 1625 Old 01-05-2011, 09:58 PM
AVS Special Member
 
v1rtu0s1ty's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: n0rth3rn 1ll1n01s
Posts: 3,237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mariner888 View Post

what would be the windows equivalent command? Copy/b perhaps?

Thanks.

bingo!
v1rtu0s1ty is offline  
post #1259 of 1625 Old 01-06-2011, 03:11 AM
Advanced Member
 
mariner888's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Many thanks, v1rtu0s1ty.
mariner888 is offline  
post #1260 of 1625 Old 01-06-2011, 04:10 AM
Member
 
dakotase's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 136
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mariner888 View Post

What would be the windows equivalent command? Copy/b perhaps?

Thanks.

Use txmuxer to stitch them together. http://www.smlabs.net/tsmuxer_en.html
dakotase is offline  
Reply Camcorders

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off