Panasonic HDC-TM900 - HDMI out has imprinted auto/mnl mode - AVS Forum

AVS Forum > Other Areas of Interest > Camcorders > Panasonic HDC-TM900 - HDMI out has imprinted auto/mnl mode

Camcorders

saleemmartin's Avatar saleemmartin
09:26 AM Liked: 10
post #1 of 6
09-27-2011 | Posts: 4
Joined: Apr 2011
Hi There,

Just wanted to throw up an issue we're having, to see if anyone else if having the same issue.

We're running Boinx iStopMotion pro on a Mac Pro and connecting our Panasonic TM900 with an HDMI cable via a BlackMagic capture card to record stop motion with the camcorder.

BUT, when the camcorder is in camera or camcorder mode, the camcorder attaches the "Automatic" or "Manual" icon to the HDMI stream so you cannot stream live video without seeing the icons on screen.

I've checked out the manual and all menu options and there's no "turn off" for the icons and Panasonic support say that the HDMI link on camera and camcorder mode is for "preview only"!

Has anyone got a work around or a firmware hack or something to sort this out?

I just can't believe that Panasonic would have an HDMI-out with a logo permenantely imprinted onto it!

Here are some screen shots:

This is what it looks like on the Mac Pro:
Attachment 223800

This is what it looks like on the camcorder
Attachment 223801

Many many thanks for any suggestions.

Lawrence
LL
LL
bsprague's Avatar bsprague
11:40 AM Liked: 109
post #2 of 6
09-27-2011 | Posts: 3,166
Joined: Dec 2008
Mine is a SDT-750. Assuming yours works the same, get out the remote and press the "Ext Display" button once or twice. Plugged in to a TV by HDMI, the TV goes from loaded with icons, some icons and no icons at all.

I got this tip from someone else here. It may have been in the TM-700 threads.

Bill
saleemmartin's Avatar saleemmartin
02:59 AM Liked: 10
post #3 of 6
09-28-2011 | Posts: 4
Joined: Apr 2011
Quote:
Originally Posted by bsprague View Post

Mine is a SDT-750. Assuming yours works the same, get out the remote and press the "Ext Display" button once or twice. Plugged in to a TV by HDMI, the TV goes from loaded with icons, some icons and no icons at all.

I got this tip from someone else here. It may have been in the TM-700 threads.

Bill

Super, that worked a treat! Thank you very much for your help!

Lawrence
jansz's Avatar jansz
03:36 AM Liked: 10
post #4 of 6
09-28-2011 | Posts: 1
Joined: Sep 2011
That was a great help.
may the gods of animation smile on you
bsprague's Avatar bsprague
03:02 PM Liked: 109
post #5 of 6
09-28-2011 | Posts: 3,166
Joined: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by saleemmartin View Post

Super, that worked a treat! Thank you very much for your help!

Lawrence

You are welcome.
bsprague's Avatar bsprague
03:03 PM Liked: 109
post #6 of 6
09-28-2011 | Posts: 3,166
Joined: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by jansz View Post

That was a great help.
may the gods of animation smile on you

I hope they do!
Reply Camcorders

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3