Official Samsung LNxxA750 Owners Thread - Page 5 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #121 of 12494 Old 05-08-2008, 10:13 AM
Member
 
DominoTree's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dms541 View Post

I wouldn't read too much into that stutter statement unless it's confirmed by multiple users. He might have a defective set. Nearly everyone in the 650 thread and everyone except him in this thread have reported no stutter at all. This includes 71/69 owners who have lots of experience with the issue.

I haven't seen it on any of our display models, but I did have a customer mention noticing it on his 750, the issue may still exist. He went from an old CRT projo to an XBR4, and finally to the LN52A750 within about two weeks. He said even if it flickers to all hell he's not swapping it again... I don't blame him

For me I think the 750 looks best on a wall, and the 650 is it's table-counterpart. The flat bezel looks like a picture frame - and when you use the gallery player that's exactly what it turns into. The gallery player seems like a nice excuse to show off the TV when you're not watching it I remember when I was young watching Back to the Future and they turned on the art channel - It's real now!
DominoTree is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 12494 Old 05-08-2008, 10:15 AM
Senior Member
 
kokobucks's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Denver
Posts: 302
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Besides Lestat - anyone else encounter stuttering on games like Halo, etc?

I only ask because no one else has mentioned it yet and I figure at least 1 or 2 other owners of the 750 have played first person shooter games on their 750.

I've still held off on ordering a set. . .
kokobucks is offline  
post #123 of 12494 Old 05-08-2008, 10:18 AM
Member
 
DominoTree's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kokobucks View Post

Besides Lestat - anyone else encounter stuttering on games like Halo, etc?

I only ask because no one else has mentioned it yet and I figure at least 1 or 2 other owners of the 750 have played first person shooter games on their 750.

I've still held off on ordering a set. . .

We have an Xbox 360 hooked up on HDMI to our 650 or 750 depending on the day, and I haven't noticed any stuttering, although I haven't noticed any overall. We have a 71f nearby and you can definitely see it stutter on that display though.
DominoTree is offline  
post #124 of 12494 Old 05-08-2008, 11:24 AM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DominoTree View Post

We have an Xbox 360 hooked up on HDMI to our 650 or 750 depending on the day, and I haven't noticed any stuttering, although I haven't noticed any overall. We have a 71f nearby and you can definitely see it stutter on that display though.


Cool, what are you running your AMP at, mine is on medium and in the resistence demo i go right beside the bus and start doing a little spin and it goes nuts the vapor is always there.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #125 of 12494 Old 05-08-2008, 11:53 AM
Advanced Member
 
caa100's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 870
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

Great, second 750 same problems, stutter and vapor on all FPS games Im _ _ _ _ _ _ _
pissed off beyond belief.

Quote:
Originally Posted by DominoTree View Post

We have an Xbox 360 hooked up on HDMI to our 650 or 750 depending on the day, and I haven't noticed any stuttering, although I haven't noticed any overall. We have a 71f nearby and you can definitely see it stutter on that display though.

Might be useful to compare firmware versions to track the Stutter issue.

(In the 650 thread, there was one firmware version that had stutter, it was cleaned up with the latest version.)

-Chris
caa100 is offline  
post #126 of 12494 Old 05-08-2008, 12:02 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by caa100 View Post

Might be useful to compare firmware versions to track the Stutter issue.

(In the 650 thread, there was one firmware version that had stutter, it was cleaned up with the latest version.)

Firmware 1004.0 Date 2008-03-26

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #127 of 12494 Old 05-08-2008, 12:40 PM
AVS Special Member
 
Ready2Mosh's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Central US
Posts: 1,124
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

Firmware 1004.0 Date 2008-03-26

Thats the firmware the 650 is supposed to be getting to fix the audio issues (popping sounds and surround turning off each time you turn your TV off). The firmware that had issues was 1003.g and 2 days later they released 1003.m with another firmware update to come, which was supposed to be 1004.

Mosh~~
Ready2Mosh is offline  
post #128 of 12494 Old 05-08-2008, 12:57 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ready2Mosh View Post

Thats the firmware the 650 is supposed to be getting to fix the audio issues (popping sounds and surround turning off each time you turn your TV off). The firmware that had issues was 1003.g and 2 days later they released 1003.m with another firmware update to come, which was supposed to be 1004.

Mosh~~

Both my 750's were 1004, maybe that is whats causing my stutter and vapor, just another patch for another patch for another patch.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #129 of 12494 Old 05-08-2008, 01:05 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok cool!

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #130 of 12494 Old 05-08-2008, 01:52 PM - Thread Starter
Member
 
dms541's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Started a calibration thread. Should be updating first post soon.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...php?p=13824500

Vote on my video at: http://www.areallygoodejob.com/video...id=_L-gJYbFxlg
For every vote I'll donate some money to the THON charity for pediatric cancer.
dms541 is offline  
post #131 of 12494 Old 05-08-2008, 02:37 PM
Senior Member
 
protovision's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto, ON CA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by IamAlfie View Post

...I am using a PC with this TV.

...I use the HDMI 2 port with 'Just Scan' Setting. I do not rename it to PC because I prefer the image processing and colour reproduction on the TV instead of the video card. Plus I get the benefit of the AMP at full.

I went into the setting (Mute, 1,8,2) and set High AMP to 0,0,0,0

This is pure magic as every content that comes from my PC is AMP so smoothely that I watch just about everything

I will be posting some awesome images in the future...

Please do post pics!

I have a similar setup at home, using my PC for TV, HD, etc. and was wondering what does your PC say about the available refresh rates? Are you connecting at 60hz, 24hz, or something else?

p.
protovision is offline  
post #132 of 12494 Old 05-08-2008, 02:53 PM
Newbie
 
thorphin's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Could someone measure the distance from the bottom of the base to the bottom of the screen (just above the Samsung logo)? I'm planning to put my Center channel speaker in front of the set until I can figure something else out, but I want to make sure it will fit without obscuring the picture. Thanks!
thorphin is offline  
post #133 of 12494 Old 05-08-2008, 03:02 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thorphin View Post

Could someone measure the distance from the bottom of the base to the bottom of the screen (just above the Samsung logo)? I'm planning to put my Center channel speaker in front of the set until I can figure something else out, but I want to make sure it will fit without obscuring the picture. Thanks!

5 & 1/4 inch

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #134 of 12494 Old 05-08-2008, 05:39 PM
Newbie
 
thorphin's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

5 & 1/4 inch

Thanks! Hmmm... whaddya know, my center channel speaker is 5 1/4 inch tall. I sure wish there was a good way to get a center channel speaker above a thin LCD TV, without having to mount anything to the wall, since my TV is about 3 feet in front of a wall.
thorphin is offline  
post #135 of 12494 Old 05-08-2008, 06:05 PM
Advanced Member
 
caa100's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 870
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
From another thread, thought it would be useful to include this here.

Quote:
Originally Posted by Mikl1984 View Post

Too many speculations, guys
This is from Service manual for
Chassis :
GRU40MUS
GRU46MUS
GRU52MUS
Model :
LN40A750R1FXZA
LN46A750R1FXZA
LN52A750R1FXZA

ARM architecture


He later compared this to the diagram for the 650, saying:

Quote:
Originally Posted by Mikl1984 View Post

A750 significantly better than A650
- 16-bit internal processing against 12-bit
- MPEG4 support
- Realtek LAN
- better bandwidth

In two words A750 is powerfull 2 Core computer with real PCI bus

EDIT 5/29/08: There are problems with this diagram. See this post for the issues.

-Chris
caa100 is offline  
post #136 of 12494 Old 05-08-2008, 06:16 PM
Senior Member
 
Datacide's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: behind you
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
That's all well and fine, but is the TV really any better at performance? No one seems to know if the increased processor is actually doing anything for the TV's performance and all the other stuff is really just the "extras" that you are paying for, and really...unnecessary in terms of the TV PQ and general performance.

So, if someone can find out if the 16-bit processor is helping the signal processing or performance, then I am all ears.

Datacide

*Don't shop at The Brick...ever!*
Datacide is offline  
post #137 of 12494 Old 05-08-2008, 07:12 PM - Thread Starter
Member
 
dms541's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If you'd read further down that A650 thread where the block diagrams are posted you'll notice there's quite a bit of controversy. First off, these diagrams are for the European models. Second, there're quite a few people in that thread who think that the 650 block diagram was mislabeled because there's no reference on the diagram that the TV supports 100Hz (euro standard). So, I'm not sure if Mikl's comparison of the 650 to 750 is very valid. I'd need to see diagrams from the US service manual to make sure first.

I hate that I'm a skeptic haha. I'd love to see the 750 wipe the floor with the 650.

Vote on my video at: http://www.areallygoodejob.com/video...id=_L-gJYbFxlg
For every vote I'll donate some money to the THON charity for pediatric cancer.
dms541 is offline  
post #138 of 12494 Old 05-08-2008, 07:20 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would add mura and clouding to the first thread because I have had two with it and know two people that Ive seen in person with horrible clouding. Also theres had two one inch think white lines going down the middle of the screen. Looked like the back light but i dont know if thats possible.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #139 of 12494 Old 05-08-2008, 07:23 PM - Thread Starter
Member
 
dms541's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

I would add mura and clouding to the first thread because I have had two with it and know two people that Ive seen in person with horrible clouding. Also theres had two one inch think white lines going down the middle of the screen. Looked like the back light but i dont know if thats possible.

These are issues with individual sets. Anything that goes in the first post needs to be comprehensive over the product lines.

Vote on my video at: http://www.areallygoodejob.com/video...id=_L-gJYbFxlg
For every vote I'll donate some money to the THON charity for pediatric cancer.
dms541 is offline  
post #140 of 12494 Old 05-08-2008, 07:28 PM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dms541 View Post

These are issues with individual sets. Anything that goes in the first post needs to be comprehensive over the product lines.

Just trying to help out my man, get this thread rollin a little bit.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #141 of 12494 Old 05-08-2008, 09:25 PM
Senior Member
 
thewayacts92's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 201
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 43 Post(s)
Liked: 19
Im trying to see what set to get and currently Im been looking at the ltn4081F. is this A750 better than the 81F? if so, what's better?
thewayacts92 is online now  
post #142 of 12494 Old 05-08-2008, 11:11 PM
Member
 
lcjrodriguez's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thewayacts92 View Post

Im trying to see what set to get and currently Im been looking at the ltn4081F. is this A750 better than the 81F? if so, what's better?

That's kind of where I was gonna go with my question except, I already own the LN-T5271. Is the 750 worth selling my 71 series for? I did notice that it has a much higher true contrast ratio.
lcjrodriguez is offline  
post #143 of 12494 Old 05-09-2008, 12:06 AM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thewayacts92 View Post

Im trying to see what set to get and currently Im been looking at the ltn4081F. is this A750 better than the 81F? if so, what's better?

Quote:
Originally Posted by lcjrodriguez View Post

That's kind of where I was gonna go with my question except, I already own the LN-T5271. Is the 750 worth selling my 71 series for? I did notice that it has a much higher true contrast ratio.

IMO, yes to both, the 750 is a beast of a tv might not get quite the blacks as the 81f but i would chose the 750 over both those screens.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #144 of 12494 Old 05-09-2008, 12:44 AM
Member
 
jarcher's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

Great, second 750 same problems, stutter and vapor on all FPS games Im _ _ _ _ _ _ _
pissed off beyond belief.


What are studder and vapor?
jarcher is offline  
post #145 of 12494 Old 05-09-2008, 03:10 AM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jarcher View Post

What are studder and vapor?

When you move, lets say your gun there is a vapor effect that surrounds the gun, studder for me is when you move the cross eye from you gun its starts going nuts side to side, this is simply the AMP not working fast enough! Hope this helps.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #146 of 12494 Old 05-09-2008, 05:40 AM
Senior Member
 
Datacide's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: behind you
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Lestat Phoenix View Post

When you move, lets say your gun there is a vapor effect that surrounds the gun, studder for me is when you move the cross eye from you gun its starts going nuts side to side, this is simply the 120HZ not working fast enough! Hope this helps.

But you never really confirmed if you were running in GameMode or not. (you seemed to say that you were not using GameMode)

It seems clear that this is necessary for proper gaming. Have you been using this mode or other modes?

I think it has been well established that if you are not using GameMode that you will get all kinda of weird (bad) game performance.

Datacide

*Don't shop at The Brick...ever!*
Datacide is offline  
post #147 of 12494 Old 05-09-2008, 06:14 AM
Senior Member
 
Lestat Phoenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: THE COLD SIDE
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Datacide View Post

But you never really confirmed if you were running in GameMode or not. (you seemed to say that you were not using GameMode)

It seems clear that this is necessary for proper gaming. Have you been using this mode or other modes?

I think it has been well established that if you are not using GameMode that you will get all kinda of weird (bad) game performance.

No game mode being used as stated in a previous post, my 3 650's had no studder or vapor, If someone else has this then its a problem if im the only one thats seeing this then i have had 2 bad 750's.

The scariest words in the English language are:
"Hello, we're from the government, and we're here to help."

PS3 HDMI 1.4
GT50 3D 1080p Plasma HDTV
10' 1080P@60

Lestat Phoenix is offline  
post #148 of 12494 Old 05-09-2008, 06:47 AM
Senior Member
 
Datacide's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: behind you
Posts: 328
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
(Lestat) Ahhh...ok, thanks for the confirmation.

Bummer. Man, what is with the Samsung build quality?

I keep leaning to and from getting this line of TVs...but I can't believe how many returns I am seeing. (and the number of multiple returns)

I know that forums aren't the best judge as the complaints far outweigh the praises. (happy people are watching their TVs, not fishing through threads)...but still, this doesn't sound very good for the money being dropped on these sets.

Datacide

*Don't shop at The Brick...ever!*
Datacide is offline  
post #149 of 12494 Old 05-09-2008, 07:19 AM
Advanced Member
 
caa100's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 870
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dms541 View Post

If you'd read further down that A650 thread where the block diagrams are posted you'll notice there's quite a bit of controversy. First off, these diagrams are for the European models. Second, there're quite a few people in that thread who think that the 650 block diagram was mislabeled because there's no reference on the diagram that the TV supports 100Hz (euro standard). So, I'm not sure if Mikl's comparison of the 650 to 750 is very valid. I'd need to see diagrams from the US service manual to make sure first.

I hate that I'm a skeptic haha. I'd love to see the 750 wipe the floor with the 650.

Note, though, that the post was edited to include the US diagram. The 650 service manual as posted is also the US version.

Having said all that, I will give you the following: (1) service manuals may have errors and (2) I have no idea what these diagrams mean anyway!!!!

I agree that skepticism is needed here. But I thought this was useful information that belongs in the 750 thread.

-Chris
caa100 is offline  
post #150 of 12494 Old 05-09-2008, 07:23 AM
Senior Member
 
audiolover718's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: NYC
Posts: 230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Im on the phone right now fighting for a 750


lost it- only will give me a 650.
audiolover718 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung , Samsung 40 Inch Lcd Hdtv Ln40a750 , Lcd Hdtv , Samsung Ln52a750 52 Inch 1080p Dlna Lcd Hdtv , Samsung Ln46a750 46 Inch 1080p Dlna Lcd Hdtv With Red Touch Of Color
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off