Sony Bravia KDL-46S4100 HDMI issues - Page 2 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!



Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 40 Old 02-01-2013, 07:24 PM
Member
 
SeanV's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just had this issue....and the reset worked for me.....THANKS.
SeanV is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 40 Old 07-21-2013, 06:16 AM
Newbie
 
torry's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks so much to all of you that posted. We've had our Sony Bravia for 3 years. Friday night, none of the HDMI ports were functioning. I first tried turning off the TV (using the button on the TV) and holding the up arrow as suggested as suggested. I didn't work. But unplugging the TV worked!
torry is offline  
post #33 of 40 Old 10-25-2013, 02:13 PM
Newbie
 
bvelvet's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

THANK YOU-THANK YOU-THANK YOU!!!!!!!!!!!

I tried the "up button reset" to no avail.   Could only get "component" to work.  As a last resort, I tried your procedure, and my eyes bugged out!   The HDMI started working!  Owe you a beer, man!

bvelvet is offline  
post #34 of 40 Old 11-30-2013, 08:53 PM
Newbie
 
egc52556's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Oldie thread but goodie! Up arrow power worked great for Bravia KDL-32L4000.
egc52556 is offline  
post #35 of 40 Old 01-25-2014, 08:48 AM
Newbie
 
UW85's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Electrical Guy you da MAN! I thought I had fried my set up. Long story short I was doing some wiring (using an existing line to add another). I was being lazy, up in the attic and didn't want to turn off the breaker to the live wire I was tapping onto. When I took the old wire nut off, there was a tiny spark as well as when I added in the new wire -- nothing bad mind you, just a tiny spark. After HDMI had no sound. Component worked find. I tried EVERYTHING BUT Electrical Guy's (EG) advice listed above and got no change. I'm a pretty tech savvy guy (or so I thought) and had given up hope. But not being one to give up w/o trying everything, I did exactly what EG said to do and BAM! I'm back in business. Gawd I love the internet, boards like this, nice people like those above who are willing to help others "just because" and having sound out of my TV with HDMI! Rock on everyone!smile.gifsmile.gif
UW85 is offline  
post #36 of 40 Old 02-18-2014, 03:54 AM
Newbie
 
epiccheesecake's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So yesterday we were watching a film on the sony blue-ray player and had the theatre system on, the blue ray is plugged into the hdmi 2 port, after watching the film we turned the blue ray and theatre off and turned the virgin TiVo on, this is plugged into hdmi 1, this is when we discovered that there was no picture or sound coming through. It was late at night and we decided that we would sort it in the morning. When it came to the morning the Sony Bravia KDL-40v4000 wasn't even showing the blue ray picture any more. We also discovered that the freeview wasn't working either, we have no idea what the issues are and what is causing them, the sony website or customer support offers no support and so we are stuck in between buying a new tv or trying to fix it, but like before we have no clue. PLEASE HELP ASAP, we don't want to waste or money on a simple problem that can be solved easily.
epiccheesecake is offline  
post #37 of 40 Old 04-16-2015, 11:43 AM
Senior Member
 
Noose's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Yorkton SK Canada
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the tip. Unplugging for a minute fixed my dropping HDMI connections on my Bravia. I noticed my HDMI input 2 no longer reads (Chromecast) any longer. Maybe that was related to the problem as my Chromecast hasn't been plugged directly into it for months...instead it is in through my receiver.

Sony KDL60EX645 LED 60" TV, Bell 9242 sat,Onkyo 608 rec, XBOX 360, PS3, PS4 Paradigm Mon7v.5,ADP-190,CC-290,PW-2200 sub.
Noose is offline  
post #38 of 40 Old 10-01-2015, 10:27 PM
Newbie
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Yet another THANK YOU!!!

I cannot believe that simply completely removing & restoring the power solved the HDMI issue for my KDL-46V5100.
Troubleshooting 101, and yet it simply didn't occur to me. DOH!

This problem had been lurking about for some time, as we often change inputs from the PC to cable, and noticed for some time that HDMI3 input was always lit as though there was something plugged in (there was not)... but after a brief power outage the other day, when the power came back up, we'd lost audio (but retained video) on all of the HDMI ports. Assuming it was a problem with the cable box (HDMI1) the cable company sent out a tech (a week later) only to change out their box 3 times and replace the HDMI cable, and ultimately was stumped, and said "it's gotta be the TV, I wish I could do more"
DustinT is offline  
post #39 of 40 Old 12-29-2015, 04:01 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
The same problem here. TV Bravia KDL-26U3000 did not recognize TV box connected via HDMI port 1 or 2. Interestingly when I tried to connect other HDMI device (DSLR) to TV it worked fine. I also tested TV box with PC monitor connected via HDMI and it worked. This indicated the problem is somewhere between box and TV. I followed instructions from Electrical guy and solved it. Thanks Electrical guy!
rasto1 is offline  
post #40 of 40 Old 04-03-2016, 02:05 AM
Newbie
 
Cippico's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: UK
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Unhappy Didn't work for me...

I've got a Sony Bravia KDL-42W829B and I can only get 3 out of 4 HDMI devices to display anything, namely 2x laptops and a camcorder. The 4th device is a Media PC which works fine on a cheap 17" Samsung TV but not the Sony.
Unfortunately, performing the steps listed previously in this thread didn't work for me.
Somewhat despondent now.
Cippico is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Sony Bravia S Series Kdl 46s4100 46 Inch 1080p Lcd Hdtv
Gear in this thread



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off