Firmware Hack And Firmware updates LG LH/LF Series - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 700 Old 03-09-2010, 12:48 PM
Newbie
 
Timmeh4's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought a LG 32LH3300 but i cant get in to the service menu or start a update.

When i lookup my firmware version it says 1.00.00 so i want to update it to 3.15 for the usb hack but i cant get it to work. For the service menu i tried holding both the menu and the ok button on tv and remote and with updating i tried: in the menu then to options and press fav or 7 7 times but it all does not work.

please help me and thank you in advance.
Timmeh4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 700 Old 03-11-2010, 12:30 AM
Member
 
Georgie3's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by doctorwest View Post

Hi Sangos,
I entered the Tool Option 2 menu (using my PDA, NoviiRemote Deluxe and the Codebases listed in the forum) and there was a Bluetooth entry set to 0. I just changed it to 1 and that was it. I turned off the TV and next time I turned it on, the Bluetooth submenu was active. It says I can use it to connect wireless headphones, so I'll look for a set to try it.

Anyway, I'm still trying to find the Tool Option 3 or any other method to activate USB MKV playback. I hope to get an answer or suggestion before the trial time of the NoviiRemote Deluxe is over. Any ideas?

Thanks,
Raul

People, be careful in those service menus please! I tried to turn Bluetooth on for fun and it put my TV in a 10-second reset loop. Just barely could get back in and turn Bluetooth off in time. Best case your TV doesn't have the right hardware and the option does nothing.

As for tool option 3, if your TV doesn't have it either the DivX option is in another place or you're out of luck. I assume USB photos and music work on your set, right? (i.e. your USB option in the main menu has only 2 media choices, not 3)
Georgie3 is offline  
post #183 of 700 Old 03-11-2010, 12:45 AM
Member
 
Georgie3's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Perplex View Post

The only way to do this hack is to slap on a old firmware right? with the LH40 models, doesn't this bring back the Lip Sync problems?

Are there any hacks for the 4.50.00 firmwares?

Do not try to load European firmware (3.15, or any 3.x) on your LH40 or other North American model TV. You will kill it.

You can enter the service menus by sending the right IR remote code. See this guide http://lgusb.wikispaces.com/IR+Hack
For a more complete list of remotes that work see http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...4#post18034174

G
Georgie3 is offline  
post #184 of 700 Old 03-11-2010, 05:50 AM
Member
 
Perplex's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Georgie3 View Post

Do not try to load European firmware (3.15, or any 3.x) on your LH40 or other North American model TV. You will kill it.

You can enter the service menus by sending the right IR remote code. See this guide http://lgusb.wikispaces.com/IR+Hack
For a more complete list of remotes that work see http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...4#post18034174

G

Thanks Georgie for your reply! Question: So I can go into the service menu's and enable the hack without having to downgrade my firmware? Thanks!
Perplex is offline  
post #185 of 700 Old 03-11-2010, 08:28 AM
Member
 
sangos's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Perplex View Post

Thanks Georgie for your reply! Question: So I can go into the service menu's and enable the hack without having to downgrade my firmware? Thanks!

You got it...once you are in the service menu you are good with the TVs regular remote
sangos is offline  
post #186 of 700 Old 03-11-2010, 08:45 AM
Newbie
 
mustafacan46's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i have 32lg5000 lcd tv.

can i use usb port for service only ? I Want a play movies on my usb ?

please help me
mustafacan46 is offline  
post #187 of 700 Old 03-12-2010, 07:11 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My remote lags (sort of).
Product 37LH4010 firmware 3.55 more than 200TV channels.
Sometimes I have to press the buttons on remote more times to have result.
Also, when I'm accessing the USB for movies, the menu (play for example) loads very late.
Tried to change the batteries, same crap happening.
gigipresh is offline  
post #188 of 700 Old 03-12-2010, 08:25 AM
Newbie
 
jimmiee's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hey i just bought a lg 22lh2000, and did step by step via tutorial everything seems fine, except subtitles dont work. if i press the red button i can't place on the subtitle language. is there any other options to do this? i got 3.55fw now.

please help
jimmiee is offline  
post #189 of 700 Old 03-12-2010, 09:13 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The file names MUST BE the same except the extension.
gigipresh is offline  
post #190 of 700 Old 03-13-2010, 05:46 PM
Newbie
 
jecgino's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just bougth in Colombia, southamerica, a LH20R TV; it was manufactured in Korea. I have read several forums and I have downloaded many FW 3.15 to downgrade my 3.24 FW version. I put it into an USB LG_DTV folder. To get access to the tv update software, I press menu, then over option press seven times the number 7.

The problem is that the tv doesn´t recognize the 3.15 or any other FM in my usb to update. it only appears the current software App (R) 3.24 and boot (R) 1.01.

The usb's format is fat32.
jecgino is offline  
post #191 of 700 Old 03-14-2010, 12:05 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The hack works only on EU models.
Be careful and read the tutorial form A to Z.
gigipresh is offline  
post #192 of 700 Old 03-14-2010, 10:27 AM
Newbie
 
giuby's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is there some kind of change log for different firmware?
giuby is offline  
post #193 of 700 Old 03-14-2010, 10:41 AM
Newbie
 
pantzini's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by giuby View Post

Is there some kind of change log for different firmware?

My question exactly. LG seem to have removed the firmware downloads from their website.
pantzini is offline  
post #194 of 700 Old 03-14-2010, 07:14 PM
Newbie
 
Scampa's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Bought a male to female USB cable to make it easier to plug my mem stick in as the USB port is more or less centre of the back, however this doesn't work has anyone got a solution?
Scampa is offline  
post #195 of 700 Old 03-15-2010, 03:55 AM
Newbie
 
brodev's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 42lh2000 with v3.55. I downgraded to v3.15 applied the hack and upgraded to v3.55 again apparently successfully. When I try to show .avi movies I get the message "this file is invalid". Any suggestions?
brodev is offline  
post #196 of 700 Old 03-15-2010, 04:29 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Scampa: I also have USB extension, ant my stick without any problems.
brodev: "this file is invalid" - because the ratio of the video is not supported.
gigipresh is offline  
post #197 of 700 Old 03-15-2010, 04:45 AM
Newbie
 
brodev's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks Gigipresh for your reply. What do you mean by ratio? As I am an OAP I am not very with it. The hack says .avi files are supported.
brodev is offline  
post #198 of 700 Old 03-15-2010, 04:52 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Qoute from the user guide:
Quote:


Movie files are supported as follows
Resolution : under 1920x1080 WxH pixels
Frame rate : under 30 frames/sec(1920x1080), under 60 frames/sec(under 1280x720)
G Video Codec : MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4, H.264/AVC, DivX 3.11, DivX 4.12, DivX 5.x, DivX 6,
Xvid 1.00, Xvid 1.01, Xvid 1.02, Xvid 1.03, Xvid 1.10-beta1, Xvid 1.10-beta2

gigipresh is offline  
post #199 of 700 Old 03-15-2010, 09:10 AM
Newbie
 
brodev's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Only photo(JPEG), music (MP3) and movie(DAT, MPG, MPEG, VOB,
AVI, DIVX, MP4, MKV, TS, TRP, TP) (Only 32/37/42/47LH49**,
32/37/42/47/55LH50**, 32/37/42/47LH70**, 42/47LH90**,
50/60PS70**, 50/60PS80**, 42/50PQ35**, 42PQ65**,
50PS65**) are supported.
The above taken from the user manual says that avi is supported. Is there something I am missing? I am aware that I can sometimes not see the wood for the trees.
brodev is offline  
post #200 of 700 Old 03-15-2010, 09:14 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes sir, but:
- not everything that has .avi extension is avi encoding
- the movie has to have an accepted ratio (HxW)
gigipresh is offline  
post #201 of 700 Old 03-15-2010, 09:40 AM
Newbie
 
brodev's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks again gigipresh. I think I understand. I don't know what the WxH is. they are just a couple of short videos taken with my wife's coolpix camera.
brodev is offline  
post #202 of 700 Old 03-15-2010, 09:43 AM
Member
 
gigipresh's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
width height
gigipresh is offline  
post #203 of 700 Old 03-19-2010, 06:19 AM - Thread Starter
Member
 
Devil-Strike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
New firmware on new builded lf/lh/lu series, version 3,63 if some 1 can find this please contact me.
Devil-Strike is offline  
post #204 of 700 Old 03-21-2010, 08:36 AM - Thread Starter
Member
 
Devil-Strike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Found new firmware 3,63 only for -LH2000,LH3000,LH4000,LH5000,LF2500,LH9000 All inches - Not for LH7000 and SL8X00!

Download: V3.63 http://members.chello.nl/devilstrike/LG_DTV_v3.63.zip Mirror: http://devil-strike.host22.com/LG_DTV_v3.63.zip

Changelog:
Beter Performance DVB-T/DVB-C Tunning and channel switching
Beter remote support faster response.
Audio fix for Xvid.
Devil-Strike is offline  
post #205 of 700 Old 03-21-2010, 02:34 PM
Newbie
 
alconada's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hola me he comprado este modelo con el fiware 3.40.0 mi pregunta se le puede hacer algo par ver pelis con pen, y como ayudarme si podeis gracias
alconada is offline  
post #206 of 700 Old 03-21-2010, 05:33 PM
Newbie
 
xvidmaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by vws View Post

I recently purchased a 42LH40 with firmware ver. 4.30.1. I was able to access the service menu with my Philips PM335 universal remote and successfully enabled Divx playback at first try.

Whats key you push in the Philips PM335 universal remote to enter secret menu?
Regards
xvidmaster is offline  
post #207 of 700 Old 03-21-2010, 09:22 PM
vws
Newbie
 
vws's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by xvidmaster View Post

Whats key you push in the Philips PM335 universal remote to enter secret menu?
Regards

I simply program my remote with the first LG TV code "0002" from the manual. By pressing the Guide button and entering the 0000 password, the "EZ Adjust" menu pops up.

Incidentally, I've exhausted all LG codes & buttons on this remote and I still can't get the other two service menus ("In-Start" & "In-Stop").
vws is offline  
post #208 of 700 Old 03-22-2010, 01:40 AM - Thread Starter
Member
 
Devil-Strike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alconada View Post

hola me he comprado este modelo con el fiware 3.40.0 mi pregunta se le puede hacer algo par ver pelis con pen, y como ayudarme si podeis gracias

Please English only.
Devil-Strike is offline  
post #209 of 700 Old 03-22-2010, 03:35 AM
Member
 
VANTWP's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Devil-Strike View Post

Found new firmware 3,63 only for -LH2000,LH3000,LH4000,LH5000,LF2500,LH9000 All inches - Not for LH7000 and SL8X00!


Changelog:
Beter Performance DVB-T/DVB-C Tunning and channel switching
Beter remote support faster response.
Audio fix for Xvid.

Big thanks Devil-Strike
I add this fw to my mirror

btw. anybody hear about AUO panels in new LG LH series??

FW for LG LH-3/4/5000 EU series
v3.75
v3.67
v3.15
VANTWP is offline  
post #210 of 700 Old 03-22-2010, 11:28 AM
Newbie
 
rioachim's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
what is auo? and do these series have shuffle for mp3 / pictures ?
rioachim is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Lg 47lh90 , Lg 55lh40 55 Inch Lcd Hdtv , Lg 42 Lh40 42 Inch Lcd Hdtv , Lg 47lh40 47 Inch 1080p 120 Hz Lcd Hdtv Gloss Black , Lg 42lh50 42 Inch 1080p 120 Hz Broadband Lcd Hdtv Gloss Black , Lg 32lh30 32 Inch 1080p Lcd Hdtv Gloss Black , Lg 32lh20 32 Inch 720p Lcd Hdtv Gloss Black
Gear in this thread



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off