Official Samsung LNXXC630/C650 Owners Thread - Page 208 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #6211 of 6233 Old 06-25-2013, 05:57 PM
Member
 
esk1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Faluzure View Post

I can't find it at the moment, but I distinctly remember reading about this either on this thread/forum or some other forum (maybe CNet). I had the exact same problem as you and I don't know if there's any merit to it, but it seems to have fixed the problem (for me).

I was told to put any gaming console on the 1st input. You know how there's 3/4 different HDMI inputs? Supposedly the 1st one has "less lag" than the others. That in combination with Game mode supposedly fixes the problem.

Again, I can't find where I read it at the moment, but that fixed my lag issue. Maybe try that.

Game mode brought it down under 50ms, but PC mode got it to 0. These measurements were taken using guitar hero so its not entirely accurate. To put it into PC mode I had to rename the 1st input to PC and then when you go into the game mode option it is greyed out, but you lose a lot of the customization options. I'm going to buy a hdmi switch so I can put my 360 and ps3 on the same input and not have to deal with this again.
Blucliff likes this.
esk1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6212 of 6233 Old 07-28-2013, 01:07 PM
Newbie
 
sbenson's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey all,

I just received my new Google Chromecast dongle and plugged it into the HDMI 4 slot on the side of the TV, but the video quality is terrible. In my three years owning this TV, I've never used the HDMI 4 slot, so I never noticed any issues.

I pulled the Chromecast out and plugged it into one of the back HDMI slots and everything looks amazing. Netflix, Youtube and everything else is crisp and in beautiful HD. Just being curious, I then plugged my DVD player into HDMI 4 (normally in HDMI 1) and it now looks terrible.

It seems as though something is wrong with HDMI 4. The picture looks terrible all around and I have the soap opera effect. However HDMI 1, 2, 3 look great. 1 has my DVD player, 2 has my Tivo and 3 has my Xbox.

Anyway, sorry for the overkill of info, I'm just trying to get to the bottom of this. I'm curious if I need to reset the tv and start from scratch re-calibrating everything.

Thanks in advance!
sbenson is offline  
post #6213 of 6233 Old 08-08-2013, 10:29 AM
Newbie
 
batu's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Have you tried to rename the input? (it changes some settings). Select PC for name of input for HDMI4. Also try 'Screen Fit' (picture size), it corrects over scanning shown when 16x9 is selected. Looking forward to Google restocking Chromecast.
batu is offline  
post #6214 of 6233 Old 08-16-2013, 08:37 AM
Newbie
 
MRXPT's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good afternoon.

I come here to talk about the problem that is happening with my LE37 C650.
For some time now I have noticed that the TV emits a buzzing sound in dark scenes, or when the backlight is less than 20/20.
I know it is a very recurrent problem in this model, so if possible like to hear your opinion.
Is there any solution that you can try at home??
Thanks and greetings from Portugal.

PS: My firmware is the 3018.1 (http://www.samsung.com/pt/support/mo...WXXC-downloads)
MRXPT is offline  
post #6215 of 6233 Old 08-25-2013, 04:56 PM
Newbie
 
snicker110's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know good settings for a Samsung LN46D630 for gaming? Game mode isn't doing it for me:/? Help anyone?
snicker110 is offline  
post #6216 of 6233 Old 11-08-2013, 06:07 PM
Member
 
JohnnyGalaga's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: USA
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,

I've had the LN40C630 for about 3 years now and just started having a new problem. After hitting the INFO button on the remote, I can see the guide information with the time and name of what's currently on. But hitting the right arrow button no longer shows what's on in the future hours. I used to be able to hit the right arrow after the INFO button and scroll through the upcoming show titles to see what's on next. This is on free over-the-air TV with an outdoor antenna.

Now, when I hit the right arrow, nothing happens. The info guide just keeps just showing the current show title and time. I know the right arrow button works cos I can navigate with it in the Menu. So what could be causing this? Have all the networks stopped broadcasting future show schedule info, or do I have a setting or something messed up on the TV?

JohnnyGalaga. Setting the standard in galactic excellence.
JohnnyGalaga is offline  
post #6217 of 6233 Old 11-13-2013, 05:58 AM
Newbie
 
Bruno Rua's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hello,

 

I have the flickering problem in my LE40C630

 

anyone pls can tell me what jumper to cut in this model?

 

i attach a photo of the panel.

 

txs a lot for any possible help

 

best regards

Bruno

Bruno Rua is offline  
post #6218 of 6233 Old 11-13-2013, 06:14 AM
Advanced Member
 
TeeJay1952's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 524
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 29
http://www.avsforum.com/t/1340774/samsung-lcd-tv-flashing-blinking-like-a-strobe-light/90#post_23942822

Don't know if that is what you want. But it was what I noticed in another thread.
TeeJay1952 is offline  
post #6219 of 6233 Old 11-13-2013, 06:22 AM
Newbie
 
Bruno Rua's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

txs a lot for fast response...

 

problem is my powersupply is diferent...

 

i had found a J852 jumper... maybe i try cut that... is broken anyway... getting desperate... Samsung asked me 450€ to fix

 

They told was panel... so i'm not sure problem is the same

Bruno Rua is offline  
post #6220 of 6233 Old 11-16-2013, 04:14 PM
Newbie
 
Bruno Rua's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hello,

 

cutting j852 didnt worked...

 

i tested with a friend, replacing all parts, that has a LE40C650 (mine is LE40C630) and i found out the problem is the T-CON part...

 

whith his T-CON part my TV works great.

 

i'm having problem trying to find what T-CONS i can buy (part number???)

 

any info on what the compatible T-CONS compatible and where to buy?

 

the only reference i have now is S120APM4C4LV0.4 and not sure if its correct

 

many txs for any help

Bruno Rua is offline  
post #6221 of 6233 Old 11-27-2013, 08:41 AM
Advanced Member
 
ace5000's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: OHIO
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
My Brother's set also has the same vertical lines when powered on. They go away when wiggling the audio cable on the back as shown. It is out of warranty - and yes, I know it needs servicing... Model LN46C650 L1FXZA

Is there a DIY fix for these vertical lines yet? What part or board is it?

Many thanks in advance.





ace5000 is offline  
post #6222 of 6233 Old 11-30-2013, 10:27 AM
Advanced Member
 
ace5000's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: OHIO
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Anyone?

Also, the model number is LN46C650 L1FXZA.

What is the correct p/n for the main board if I need one?

Thanks.
ace5000 is offline  
post #6223 of 6233 Old 11-30-2013, 11:49 PM
Newbie
 
fyparr's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

^Looks just like my LN55C630K1F.  Most times they are there, sometimes they change to a blacked out column of pixels between every 3 columns, and very rarely, the picture is totally normal.  Would love to hear the experts' opinions on this.

 

T-con board? Main board? Panel? Something else?

fyparr is offline  
post #6224 of 6233 Old 12-01-2013, 01:18 PM
Newbie
 
fyparr's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

ace5000,

 

I discovered this thread, demonstrating a fix for our symptoms:

 

http://www.avsforum.com/t/1492931/samsung-ln55c650-colored-vertical-lines-issues-resolved-loose-connector-save-yourself-1237

 

I noticed when I tap the input area the symptoms change and/or disappear.  So I followed the directions with my ln55c630 and it appears to have resolved the issue with my set.  Best of luck!

fyparr is offline  
post #6225 of 6233 Old 12-11-2013, 09:10 PM
Newbie
 
stubblejumper9's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This tv - LN46C650 - is driving me insane. Hoping somebody has had this problem. I've had it for 2.5 years.. no warranty at this point. It's been a great tv until now. A few days ago, like a light switch the picture went all RED.. and I mean ALL RED. Occasionally I get some horizontal lines, but not often and it's only for a few seconds. The picture has also gone very very dark. No setting change seems to fix this. I reset back to factory and played with everything I can see, but nothing seems to help. I noticed the last couple of days after abut 30mins of being turned on, the RED dissipates a little bit and it's somewhat watchable ...well certain programs anyway. Hockey..not so much. The ice is very polarized. Both sides of the tv I can also see the flaring of light, not "bad" but in dark scenes..it's pretty noticeable. It wasn't like this before. Even playing with the settings, it seems to magically change on it's own after a period of time. But the red is very saturated. DVD player, Xbox all the same.

Any ideas are appreciated before i take an axe to it! This is my 3rd Samsung Tv in the last 8 years....and it will be my last.

Thank you
stubblejumper9 is offline  
post #6226 of 6233 Old 12-29-2013, 12:33 PM
Newbie
 
dolph44's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: nl, Canada
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I have the 46" 630 series. I loved the picture so much when I saw it I bought it. Just two years into it my screen went pink. Took it to the repair shop, the guy says that's a common problem with Samsung TV's. He says I have 50 Samsung input boards, I will have your board. Oh wait a minute , that tv is new and is not suppose to have that problem...It has been at the repair shop for a month now. He also says that if it was under warranty Samsung calls him every day to make sure he got the part (whici they ship express) and the repair is being made promptly. He says you will be waiting a long time for this repair because you are out of warranty. They will send the part ground and no follow up will be made. 6-8 weeks he figures. Depressing indeed.

dolph44 is offline  
post #6227 of 6233 Old 01-01-2014, 08:53 AM
Newbie
 
stubblejumper9's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I took it into the repair shop just before Christmas.  Waiting for an estimate.  I'm out of warranty so if it's more than $200 to fix, it's going to meet my sledge hammer.  I think I'll send all the bitty pieces back to samsung. 

stubblejumper9 is offline  
post #6228 of 6233 Old 01-01-2014, 12:02 PM
Newbie
 
dolph44's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: nl, Canada
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

update,

Got tired of waiting for repair so I picked up the TV and figured I would at least watch it with the cable directly into the TV which worked fine. I decided to try the HDMI input, The TV worked fine, but the HDMI quality is crappy on Samsung TV's. So I tried 1 more time to use the rogers cables which do have a better picture. TV worked fine, so I proceeded to take the HDMI cable off, and to my surprise the TV didn't work again. So I tried the HDMI and the rogers cables and it works fine. So this worked for me. To clarify use both the HDMI and the Rogers cables and you may be fine. I did notice however that the inputs didn't seem correct but i don't care as long as I have my picture back.  Last Samsung anything!!!

dolph44 is offline  
post #6229 of 6233 Old 01-07-2014, 07:08 PM
Newbie
 
stubblejumper9's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Just to close this off, I just heard back from the repair shop.  They tell me it's the LCD panel and would cost more to repair than a new tv.  I hate you Samsung.  Pretty pathetic when the batteries in the remote last longer than the tv.  Samsung <> Quality.

stubblejumper9 is offline  
post #6230 of 6233 Old 01-23-2014, 10:49 AM
Member
 
Max Headroom's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Greece
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Hi,

I have a LE40C650 and I'd like to know if there's a way to listen, at the same time, both at the speakers and at pair of Sennheiser headphones I also have. Whenever I connect the headphones, the speakers are automatically muted.

Edit: As I found earlier, using an adaptor to connect the headphones to SCART 1, does output audio from the speakers and headphones. Unfortunately it's not much help to me, because it only works with broadcasts, while I mostly use the integrated media player (via USB)...

Carpe Diem
Max Headroom is offline  
post #6231 of 6233 Old 04-10-2014, 05:22 AM
Member
 
M. Brown's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Manchester, NH
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm sorry to hear the problems you guys are having. I've had mine for over two years now and haven't had any issues. That being said, I probably just jinxed myself by saying that. I have a LN46C630 BTW.
M. Brown is offline  
post #6232 of 6233 Old 04-27-2014, 11:42 AM
Newbie
 
chicu1981's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi
I have Ln46C650. I have set the region to US. Is there any way i can get Amazon Instant Video app on this panel?

Thanks
chicu1981 is offline  
post #6233 of 6233 Old 05-10-2014, 09:24 PM
Newbie
 
nateseattle's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
    I have a Samsung LN46C650 with both problems. Strobe/fast flickering and rainbow lines, intermittent for both at different times. 
Just tried the JP852 clipping and so far so good to stop the strobe/flickering effect.
I'll definitely update if any problems occur!
 
    For the rainbow horizontal lines, this is where I've isolated it to:
try gently wiggling the square shaped "audio out" port located directly above the square "digital audio out" port. This should cause the rainbows to come in and out. It seems to add pressure on the video card - I also lightly wedged a small thin piece of plastic (cut off the tips of a disposable fork for mine) to brace the port against the metal tv frame on the back.
 
nateseattle is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off