Official Samsung LNxxC530, LNxxC550 Owners Thread - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 246 Old 06-07-2010, 05:12 PM
Newbie
 
Kaos2005's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone have calibration settings for this set?

Atm im using:

Picture Mode : Movie
Color Temperature : Warm 2
Aspect Ratio : Screen Fit.
Backlight : 8
Contrast : 95
Brightness : 45
Sharpness : 0
Color : 50
Tint : G50/R50
Eco Solution : Off
Blacktone : Off
Dynamic Contrast : Off
Shadow Detail : 0
Gamma : +1
White Balance: Default (25).
RGB Only Mode : Off
Color Space : Native
Fleshtone : 0
Edge Enhancement : Off
Kaos2005 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 246 Old 06-07-2010, 07:36 PM
AVS Special Member
 
lamonsasa's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NY
Posts: 3,603
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Nerv_001 View Post

yes I keep hearing about this samsung "panel lottery", so certain models of samsung use different quality panels or something? But what you're saying is the 530/550 ALL use the CN panel which is the worst right?

Pretty crazy the model buzzing as well. I didn't see any reviewers on amazon complaining about it, but I'm sure some of them do as you have experienced. Samsung just can't get it right with the buzzing issues.

check the review on amazon for the ln 40 c550, 2 people say their c550 is buzzing, also check the LN 37 c550 reviews, also buzzing issues on amazon.

Regarding the panel, no, the use BOTH A panels and C panels in the 5 series, maybe there are a few SQ panels too but im not sure, if u get an S or A panel u are good however if u get a C, return it asap, you dont want that horrible c panel in your tv , trust me, the c550 i tried had the c panel so it was a no brainer to return it.

The c panel has the worst viewing angles, WEAKEST black levels out of all the 3 panels, im sure u dont want such a panel in your brand new tv, so opt for an S or A panel.

good luck.
lamonsasa is offline  
post #63 of 246 Old 06-08-2010, 12:32 AM
Newbie
 
tesna's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got 40C530 and it's an AA01 panel. So far I does not have buzz problem. Can't comment on lag since I don't play games with this TV. My comment I can't get blue only mode enabled to adjust color/tint when playing avs calibration files from USB/built in media player. When connecting via HDMI I can get blue only mode enabled.

Black level is very good when you look straight from the screen. But from the side the black became not black.

So far I've lookup version numbers on the stores, I had:
40C550 AA01
40C530 AA01
46C550 CN01
32C450 SQ01
tesna is offline  
post #64 of 246 Old 06-08-2010, 01:46 AM
Newbie
 
BaalRox's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Mine is a SQ01 40C550

I am in Brazil btw.

Still having trouble with those mkvs thou
BaalRox is offline  
post #65 of 246 Old 06-08-2010, 03:41 AM
Member
 
paulman182's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 163
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
My LN32C530 uses the A panel, so no, not all have the CN.
paulman182 is offline  
post #66 of 246 Old 06-08-2010, 03:45 AM
AVS Special Member
 
lamonsasa's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NY
Posts: 3,603
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
lamonsasa is offline  
post #67 of 246 Old 06-08-2010, 04:27 AM
Newbie
 
BaalRox's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lamonsasa View Post

thats great, no one said they all use CN panels, How do u like your sq panel baalrox?

I got the TV a few days ago and I don't see any problems with its panel at all.
I don't have much knowledge about panel types but it seems ok, no problem looking at it from different angles, etc

Only problem I have with it up to now is the one I mentioned a few posts back about the MKV playback over DLNA.
BaalRox is offline  
post #68 of 246 Old 06-08-2010, 09:01 AM
Newbie
 
mabac011's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
2 weeks ago I bought the 40C575 (Samsung Nordic) which is the same as C550.
I got the SQ02 panel.

I also have the 46B655 and couldnt be happier with the PQ of my C575. Gaming works great and no buzzing at all.

actually i prefer the design of the c575 way more than my 6-series. a bit slimmer and less glossy.
mabac011 is offline  
post #69 of 246 Old 06-10-2010, 01:43 AM
Newbie
 
skchoong's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I brought 46C550 two weeks ago, got the CN01 panel, everything looks fine except the viewing angle is terrible . it is about 20 degree a side (total 40 degree from left to right), the color performance will be change > 20 degree.

No buzzing was discover at the moment.

My setting:

Picture Modes
Picture Mode : Movie
Color Temperature : Warm 2
Aspect Ratio : 16:9
Picture Settings
Backlight : 8
Contrast : 85
Brightness : 45
Sharpness : 0
Color : 46
Tint : G50/R50
Eco Solution : Off
Advanced Settings
Blacktone : Off
Dynamic Contrast : Off
Shadow Detail : 0
Gamma : +2
RGB Only Mode : Off
Color Space : Native
White Balance : Factory
Fleshtone : 0
Edge Enhancement : Off
Picture Options
Color Tone : Warm 2
Size : 16:9
Digital Noise Filter : Auto
MPEG Noise Filter : Off
HDMI Black Level : Low
Film Mode : Auto 1
skchoong is offline  
post #70 of 246 Old 06-10-2010, 09:49 AM
Member
 
Nerv_001's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How do you check the panel? I'm guessing it's not on the box
Nerv_001 is offline  
post #71 of 246 Old 06-10-2010, 05:04 PM
AVS Special Member
 
lamonsasa's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NY
Posts: 3,603
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
lamonsasa is offline  
post #72 of 246 Old 06-10-2010, 07:50 PM
Newbie
 
skchoong's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
on the TV right hand side, shown model no/serial no/version = CN01
skchoong is offline  
post #73 of 246 Old 06-11-2010, 12:29 AM
Member
 
mbg10484's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It seems like a majority of people on this thread have a 37" or larger 350/550 and it seems like, in regards to the panels, that certain sizes have a higher probability of getting a certain panel than others.

I'm looking at getting a 32" 550, Just wondering if anyone else here has that set...and r u happy with it? I'll be using equally for movies (upconvert dvd's & bluray), XB360, and directv HD.

What are the most used panels in that set? Also maybe you can suggest a better set that is at least 32" and 1080p for $500 or less.???
mbg10484 is offline  
post #74 of 246 Old 06-12-2010, 06:58 AM
Newbie
 
potatoechip's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Serbia
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got a made in Slovakia 37C550 today, version AA01

Too early to tell anything but so far so good. There is a very slight buzzing sound from the back but it is so low that it doesn't bother me at all, not sure if its the same noise people here are complaining about.
potatoechip is offline  
post #75 of 246 Old 06-12-2010, 09:56 AM
Newbie
 
Raven900's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I purchased the LN32C530 last week at Best Buy. I needed a new TV for a bedroom because the Toshiba 32" LCD I had for three years went out and it would have cost more to fix than the cost of a new TV. When I brought it home and hooked it up I noticed bad ghosting when playing games on my Xbox 360 and also noticed some ghosting while watching Batman Returns on Netflix. The Xbox 360 was connected to the TV with a HDMI cable. I did turn off all the advanced video processing features and also enabled Game Mode.

The TV I bought had a AUO panel, specifically the AA03 version. I returned it to Best Buy, they tested it, and the geek squad employee also noticed pretty bad ghosting on it. So they let me exchange it. All they had was versions with the AA03 panel. I ended up getting my money back instead and am currently using an old 24" Toshiba tube TV I had in the garage until I get a new 32" LCD. I want to do some research on some Samsung, Sony, and LG models before I pick one.

Does the AA03 panel have known noticeable ghosting issues or did I just get defective TV? I know about the panel lottery but I have read that some of the AUO panels are just as good as the Samsung ones. I do know that ghosting is a inherent flaw of LCD technology but the Samsung 26" I have in the guest room and the Toshiba 32" I had previously both have 8ms response times and the ghosting wasn't as bad as the LN32C530 I had.
Raven900 is offline  
post #76 of 246 Old 06-13-2010, 02:59 AM
Newbie
 
treaps's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Recently purchased a LN37C550 to be driven as a monitor from a PC. PC has HDMI out and supports 1920x1080p@60hz, which should be the native res of the display. Found that in "16:9" size mode, the tv cuts off the left, top, and right edges of the picture, and does some foul looking scaling. Changing the TV setting to "Screen Fit" does size the signal correctly but still has some gnarly looking scaling and color bleeding. Anyone seen this issue or discovered a solution?

Display looks great and syncs correctly when driven from VGA input, but I'd like to be able to run it in Game mode for low latency, which requires the HDMI input.
treaps is offline  
post #77 of 246 Old 06-13-2010, 04:00 PM
AVS Special Member
 
mark_j's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: nyc
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
My pops got a LN37C550 this past weekend and I set it up for him.

Really nice set no complaints so far I was actually impressed with set as compared to my 2-3 year old LNT4665F. Right now left it at "Natural" preset video setting. Will try out the settings posted here next time I'm up there, so thanks for posting them.

Is there an offical "settings" thread on the forum yet?

XBL : lowgn
mark_j is offline  
post #78 of 246 Old 06-17-2010, 11:11 AM
Senior Member
 
Geezer's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SFV, CA
Posts: 393
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I just took delivery of a LN37C550. Not sure what panel I have. As expected I set up the TV without opening the manual. I have 2 components connected via HDMI. I adjusted the picture settings in the menu for both inputs by eye. Am I correct in assuming the settings are saved for each input separately? Well, after I turned on the set before my DVD player was on, the screen reported no connection. I turned on the player & the handshake succeeded, however all my prior adjustments were reset to factory. Is this a common problem? How can I prevent this?
I promise to read the manual after tonight's NBA game, but can someone tell me quickly how to disable the sound chime that plays when the TV is turned on or off?
Otherwise, very happy with the look & design. Much better than the 32" I replaced.
Geezer is offline  
post #79 of 246 Old 06-18-2010, 09:48 PM
Member
 
mbg10484's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
was trying to decide to go with the sammy LN32C550 or LG 32LD450 (both ~$500) went and saw both at store in person, decided on sammy. checked on amazon, price jumped to $570 so as i cannot spend more than $500, the 550 is out, but now i'm considering the 530. the thing is, LG only has 2 HDMI in's and you can't play video files (streaming or USB).

I noticed that the 530, does NOT stream, but you can still play video files via USB from HD/flash. I have a 300GB usb harddrive, so what type of files are compatible with the 530's internal video player? mostly I have divx/xvid, but also will start getting more HD file formats, so trying to figure out which file types will play.

on the other hand, found a mom and pop electronics shop selling a NEW sammy 61" DLP. bellieve it or not, from 2007. it was a floor model (open box), but never previously owned. they're asking $600 if i can talk them down to $500 i think i will go with that. I always loved the way sammy dlp's looked, wish they still made them.
mbg10484 is offline  
post #80 of 246 Old 06-23-2010, 07:58 AM
AVS Special Member
 
eddy_winds's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,747
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What wall mount are you guys using for the LN40C550..

Where can I find the best price off and online..


btw*
need a Tilt & Swivel mount

My mom works for Sony, and she brought home a copy of "Starhawk BETA"
I quickly slipped it into my trusty PS3, and started playing.


GOOZEX Game/Movie Exchange
eddy_winds is offline  
post #81 of 246 Old 06-24-2010, 12:22 PM
Senior Member
 
GrandPixel's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 372
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
I ordered an LG 42LD450, but they say it isn't in stock and I am supposed to choose a comparable product. The closes acceptable substitute may be the Samsung LN40B530. How would these 2 sets compare?

Sorry if I am posting this in the wrong thread, but could not find a LNxxB530 thread.
GrandPixel is offline  
post #82 of 246 Old 06-27-2010, 04:37 PM
Newbie
 
aeh13's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought this set a week ago. It says my version is an AA03.
aeh13 is offline  
post #83 of 246 Old 06-29-2010, 08:05 AM
Newbie
 
ElZilcho's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by treaps View Post

Recently purchased a LN37C550 to be driven as a monitor from a PC. PC has HDMI out and supports 1920x1080p@60hz, which should be the native res of the display. Found that in "16:9" size mode, the TV cuts off the left, top, and right edges of the picture, and does some foul looking scaling. Changing the TV setting to "Screen Fit" does size the signal correctly but still has some gnarly looking scaling and color bleeding. Anyone seen this issue or discovered a solution?

Display looks great and syncs correctly when driven from VGA input, but I'd like to be able to run it in Game mode for low latency, which requires the HDMI input.

I just purchased a ln32c550 for use as a PC monitor. I am having similar issues except my picture gives me black bars across the top and sides of the screen About an inch on the sides and half an inch on both the top and bottom. When outputting a 1080p signal from the PC I also get nasty scaling and "screen fit" is the only option that even comes close (which is still not a clear image.) Oddly enough when I use my PC to output a 1000p picture (1776 x 1000) I get the crystal clear picture that I would expect. I still have the same black bars at the top bottom and sides of the screen, but at least the picture is good.

Aside form that, I also get a lot of color bleed (specifically reds and to a lesser extent greens) which makes red or green text on websites very difficult to read even in the 1776 x 1000 resolution that makes everything look clear.

Black bars aside, I could live with the 1776 x 1000 resolution except when playing an HD movie i get terrible looking scaling down to the 1000p resolution. The color bleeding is not doing the set any favors either.

I truly don't understand how the panel is not working properly. if it is a 1920 x 1080 resolution panel and I am broadcasting the same resolution from my PC how does it NOT work? I checked to make sure I wasn't broadcasting an interlaced picture by mistake and updated my PC drivers to ensure maximum compatibility. The black bars around my image baffle me. Does anyone have any ideas??



If I can't fix this within the next day or two, I'll be returning.
ElZilcho is offline  
post #84 of 246 Old 06-29-2010, 02:35 PM
Newbie
 
clos91's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Would anybody happen to have the settings for LN40C530?
Thanks
clos91 is offline  
post #85 of 246 Old 06-29-2010, 09:50 PM
Newbie
 
putuco's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Silly question, where I can download the last firmware for C530? I cannot find it at Samsung.com webpage... thanks for the help
BTW, SQ panels arrived to Peru. So far I had only seen CN panels, but I got a SQ panel!
putuco is offline  
post #86 of 246 Old 06-30-2010, 12:45 AM
Member
 
starbucks2010's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Romania
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For glitches when playing mkv files from USB, i heard that if the stick or hdd is NTFS there is no problem on playing the files.

Question: on my right side of TV nor on the box there is no mention of panel type. What is other method of checking the panel type?

Thank you.
starbucks2010 is offline  
post #87 of 246 Old 06-30-2010, 09:37 AM
Newbie
 
putuco's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by starbucks2010 View Post

For glitches when playing mkv files from USB, i heard that if the stick or hdd is NTFS there is no problem on playing the files.

Question: on my right side of TV nor on the box there is no mention of panel type. What is other method of checking the panel type?

Thank you.

AFAIK you can see the panel through the metal plate in the back of the TV but I am not sure. Usually the sticker with the version code is in the right side of the TV...
putuco is offline  
post #88 of 246 Old 06-30-2010, 06:19 PM
Newbie
 
lesterp's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Picked one up at Sears. It is a AA03 panel and the set was manufactured June 2010. Picture looks great.
lesterp is offline  
post #89 of 246 Old 07-01-2010, 10:56 AM
Newbie
 
nsperanskiy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi everyone! Just bought LN40C530F, connected to FIOS using HDMI cable, picture came on for a split second then screen went black. Using coax cables now, everything seems to work well. Has anyone else had FIOS/Samsung HDMI compatibility problems? If so, any solutions?
nsperanskiy is offline  
post #90 of 246 Old 07-18-2010, 10:16 PM
Newbie
 
rty1138's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
can someone help me figure out pc audio? i'm a pretty tech savvy guy, but this is frustrating me. i have a ln46c550.

i have a dvi to hdmi cable going from my video card in my pc into the hdmi/dvi input in the back. i then have a stereo audio cable going from the audio out in my pc into the pc/dvi audio in, but no sound comes out. is there something i'm doing wrong?

EDIT: figured it out. i think the hdvi/dvi port thinks it has an audio signal in the hdmi cable. i went into the sources list and edited the hdmi/dvi name to "DVI devices" this sent audio to the tv speakers.

HOWEVER, new question. how come when i rename the hdmi/dvi source to "DVI PC" instead of "DVI devices" the color on the screen goes all mute?
rty1138 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off