Official Samsung LNxxC630 Calibration/Settings Thread - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 800 Old 07-15-2010, 01:21 PM
AVS Special Member
 
Burnerbum's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Troy/Caseville, MI
Posts: 1,116
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by KABUT0K0JI View Post

None of the settings i've read here and tried so far have worked on this screen (they just make the image look dark and dull).

I'm having a similar problem, I have to turn the backlight and contrast to 18/90 respectively. I feel these are really high settings for a new set. As the set ages you don't have much to adjust.

One thing to check is make sure the Eco Solution is turned off. This will automatically dim the set. I thought something was wrong with mine, it was bright for a few seconds and then dim way down. I turned this off and it stopped it.
Burnerbum is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 800 Old 07-15-2010, 01:36 PM
Advanced Member
 
jaeelarr's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 585
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 37
Why on earth would anyone want to have digital noise filter set to OFF when being used for TV viewing? Without it, it looks borderline awful.
jaeelarr is offline  
post #183 of 800 Old 07-16-2010, 05:25 AM
AVS Special Member
 
buzzard767's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Naples, FL & Wausau, WI
Posts: 4,084
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 437 Post(s)
Liked: 961
Quote:
Originally Posted by jaeelarr View Post

Why on earth would anyone want to have digital noise filter set to OFF when being used for TV viewing? Without it, it looks borderline awful.

With a quality HD source there is little to no noise at all. I never use noise filters or any of the other options that mess with the picture. When I calibrate my set I don't want anything modifying my settings.

Buzz

Buzz
THX Certified Video Calibrator

 

buzzard767 is online now  
post #184 of 800 Old 07-16-2010, 12:41 PM
Member
 
CHAVES07's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
buzzard what are your latest settings and would you be kind enoufe to post them thanks..
CHAVES07 is offline  
post #185 of 800 Old 07-16-2010, 10:34 PM
Member
 
wario76's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I agree with you guys. I own the 670 and i think i will be returning it this week. I dont know why but this particular tv does not have a good picture quality. I have also tried every single calibration setting and i just cant seem to like any. I also own a way cheaper lcd (ln32b360) and i like it better due to better picture quality. I have researched for months because i want a good picture quality tv, but im going crazy and im losing hope. Any of you guys have any other tv in mind?
wario76 is offline  
post #186 of 800 Old 07-17-2010, 05:38 AM
AVS Special Member
 
buzzard767's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Naples, FL & Wausau, WI
Posts: 4,084
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 437 Post(s)
Liked: 961
Quote:
Originally Posted by CHAVES07 View Post

buzzard what are your latest settings and would you be kind enoufe to post them thanks..

That display is in Florida and I'm at my summer residence up north. The numbers haven't changed since the last time I posted them. You have to remember that every TV is different and what works for one likely will not work for another. Get a calibration disc so that you can set your black level, white level, and sharpness. To do grayscale and color calibration you have to get a meter and software or hire a professional. There is no other way to do it accurately.

Buzz

Buzz
THX Certified Video Calibrator

 

buzzard767 is online now  
post #187 of 800 Old 07-17-2010, 09:02 PM
Member
 
CHAVES07's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by buzzard767 View Post

That display is in Florida and I'm at my summer residence up north. The numbers haven't changed since the last time I posted them. You have to remember that every TV is different and what works for one likely will not work for another. Get a calibration disc so that you can set your black level, white level, and sharpness. To do grayscale and color calibration you have to get a meter and software or hire a professional. There is no other way to do it accurately.

Buzz

where can i find a meter ?
CHAVES07 is offline  
post #188 of 800 Old 07-18-2010, 12:42 AM
Member
 
marcaine's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wario76 View Post

I agree with you guys. I own the 670 and i think i will be returning it this week. I dont know why but this particular tv does not have a good picture quality. I have also tried every single calibration setting and i just cant seem to like any. I also own a way cheaper lcd (ln32b360) and i like it better due to better picture quality. I have researched for months because i want a good picture quality tv, but im going crazy and im losing hope. Any of you guys have any other tv in mind?

The Tosh 55sv670u Regza.I also have one of those and the pq is top notch.
marcaine is offline  
post #189 of 800 Old 07-18-2010, 04:33 AM
AVS Special Member
 
buzzard767's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Naples, FL & Wausau, WI
Posts: 4,084
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 437 Post(s)
Liked: 961
Quote:
Originally Posted by CHAVES07 View Post

where can i find a meter ?

Here

Buzz
THX Certified Video Calibrator

 

buzzard767 is online now  
post #190 of 800 Old 07-18-2010, 05:01 AM
Newbie
 
kamierubin's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
good day. newbie here.dont know if i posted in the right thread.

if someone could help me how can i attached my logitech z-2300 stereo speaker to my samsung lcd. i find that the tv has only optical output and its different from my speakers input.please help me how or anyone who could give me the right links here.kinda lost..

thnak you very much!!
kamierubin is offline  
post #191 of 800 Old 07-18-2010, 11:37 AM
Member
 
CHAVES07's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by buzzard767 View Post

Here

Thnks , i have another question what does the lastest frimewire update do? and a keep on switching from hdmi normal to low using a ps3 witch is more acurate thanks and sorry for bad inglish
CHAVES07 is offline  
post #192 of 800 Old 07-19-2010, 03:51 PM
Advanced Member
 
danki6x's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Orange, CA
Posts: 828
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by kamierubin View Post

good day. newbie here.dont know if i posted in the right thread.

if someone could help me how can i attached my logitech z-2300 stereo speaker to my samsung lcd. i find that the tv has only optical output and its different from my speakers input.please help me how or anyone who could give me the right links here.kinda lost..

thnak you very much!!

Wrong thread but, you should find an "audio out" jack, probably with a cover, that I think is 1/8" stereo jack. L/R RCA to proper plug is also an option on some TVs that only have RCA jacks out. Dan
danki6x is online now  
post #193 of 800 Old 07-19-2010, 10:18 PM
Advanced Member
 
terminaldawn's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Milwaukee
Posts: 708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
I have an EyeOne LT and took some measurements of my Samsung ln60c630 FB01 panel. I only made a few modifications from the default movie settings. I am pretty impressed with the results considering few adjustments were made.

Backlight 8
Brightness 44
Contrast 90
Gamma +2
Noise filter Off
Mpeg Filter Off.
AMP Clear



I am not really looking to get things perfect but I was wondering if anyone could tell me how to get Gamma corrected as that is what I am mainly concerned with. I used the guide below and I dont seem to see anything pointing how to fix gamma, it really only focuses on Grey scale. Any pointers on how to get Gamma corrected???

Thanks!

Guide I used to get started:
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

Here are the readings I got using Color HCFR:










terminaldawn is offline  
post #194 of 800 Old 07-20-2010, 03:34 PM
Newbie
 
cheezerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys, I wrote a little guide on how I calibrated my LN46C630 with my DTP94 colorimeter. You can find it here.

I'll post my settings when I get home, too.
cheezerman is offline  
post #195 of 800 Old 07-20-2010, 06:22 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by jaeelarr View Post

Why on earth would anyone want to have digital noise filter set to OFF when being used for TV viewing? Without it, it looks borderline awful.

because they strip away fine detail and natural film grain and sometimes make mistakes
skibum5000 is offline  
post #196 of 800 Old 07-20-2010, 06:36 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by terminaldawn View Post

I have an EyeOne LT and took some measurements of my Samsung ln60c630 FB01 panel. I only made a few modifications from the default movie settings. I am pretty impressed with the results considering few adjustments were made.

Backlight 8
Brightness 44
Contrast 90
Gamma +2
Noise filter Off
Mpeg Filter Off.
AMP Clear


as for how to adjust the gamma curve

as you already used, the Gamma setting is one

contrast setting has some affect on it

where you center the WB settings does too (the WB offsets also work with the brightness setting in that if you shifted the WB offsets away from center averaged you'd need to then adjust the brightness setting)

then you can also use the 10pt WB controls you might say bump level 1 from say 1 0 -1 to 9 8 7 and then that would maybe make gamma at 10% go from 2.4 to 2.2 etc.
skibum5000 is offline  
post #197 of 800 Old 07-20-2010, 06:49 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
IGNORE THESE I THINK I DID BETTER ONES NEXT POST

Here are some new settings. These ones with an Eye-One Pro. They seem maybe a little less green, not sure if that is good.

This time I also decided to adjust the primaries at 75% level instead of at 100% level.

I'm sure if the gamma is ideal since i calibrated at level 8 and the Eye-One Pro is not very sensitive at very low values but hopefully it based most of the values off of white so most are hopefully ok. I didn't measure with a DTP94b yet to see what it thought of the gamma.

1022 firmware
SQ01 (with striping, I fear the fact that my set is one of many this year with a defect causing every other scanline to put out different levels of green signal, at the least, that this might mean the settings will be way off for a set with no striping; i plan to get a replacement )

Movie
Backlight 8 at calib but in a dark room 6 might be better
contrast 85
brightness 44
color 49 (the one tricky thing is that the samsung doesn't quite reach the sRGB primaries so making saturation work evenly compared to measured primaries means that the super saturated colors will fall even a little more short of what they should, OTOH if you bump up saturation to try to get them a little closer near 100% level then the upper mid saturations get over done)
Tint G51/R49
black tone off
dynamic con off
shadow detail 0
gamma -1 EDIT: actually I think it is supposed to be on +1 not sure why it was on -1 maybe when i was messing around the other day
custom color space (R,G,B):
R 43,9,0
G 33,53,0
B 4,7,63
Y 55,51,0
C 23,53,54
M 43,7,56
WB:
offsets 26,23,27
gains 24,28,22
10pt WB on:
1 7,8,7
2 -1,1,1
3 -5,-4,-5
4 -6,-6,-8
5 -5,-6,-9
6 -4,-5,-10
7 -4,-1,-6
8 -3,-2,-3
9 -5,-3,-3
10 1,-1,0
flesh tone 0
edge enhance off
Warm2
Screen Fit
DNF off
MPEG DNF off
HDMI Normal for 0-255 signal (PC and some consoles) and Low for 16-235 signal (most cable boxes)
Samsung BDWise off


what do people think these like compared to the last set??
skibum5000 is offline  
post #198 of 800 Old 07-21-2010, 02:24 AM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
1022 firmware
2010 SQ01 (with striping, I fear the fact that my set is one of many this year with a defect causing every other scanline to put out different levels of green signal, at the least, that this might mean the settings will be way off for a set with no striping; i plan to get a replacement )
DVI-HDMI cable input

These ones were done with an EyeOne Pro (aside from gamma for 5-20% levels which was done with a custom EyeOne Display 2 because it is more sensitive to light levels in the darks).

I went back to setting colors at 100% level instead of at 75%.

Mode: Movie
Backlight: 8
Contrast: 85
Brightness: 44
Sharpness: 0 (only for analog inputs)
Color: 51
Tint (G/R): G50/R50
Eco Solutions: all off
Black Tone: off
Dynamic Contrast: off
Shadow Detail: 0 (I could swear this setting does nothing however set???)
Gamma: +1
Color Space: Custom
R,G,B triads
Red: 34,8,0
Green: 27,50,2
Blue: 4,5,55
Cyan: 18,51,60
Magenta: 40,4,50
Yellow: 52,52,0
White Balance R,G,B triads:
Offsets: 26,23,27
Gains: 24,28,22
10pt White Balance: On
R,G,B triads
1: 6,7,6
2: -1,1,1
3: -5,-4,-5
4: -6,-5,-7
5: -5,-5,-8
6: -5,-5,8
7: -3,-1,-6
8: -3,-2,0
9: -5,-3,-3
10: 1,-1,0
Flesh Tone: 0
Edge Enhancement: Off (only for analog inputs)
Color Tone: Warm2
Size: Screen Fit
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: Normal for 0-255 PC level inputs (mostly PCs and some game boxes set a certain optimal way) and Low for 16-235 Video levels inputs (most cable/satellite/fiber optic boxes and standalone DVD/HD DVD/Bluray players)
skibum5000 is offline  
post #199 of 800 Old 07-21-2010, 09:50 AM
Advanced Member
 
terminaldawn's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Milwaukee
Posts: 708
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
First and foremost thanks to all who have contributed here.

I would just like to add a word of caution to anyone who is using these advanced calibration settings that others have come up with.

I have a ln60c630 (FB01 Panel) and took a grayscale measurement using skibum5000's settings and using default movie mode with only some basic eyeballed changes and the settings on the default movie mode turned out better.

I am no way am saying that skibum5000's settings are invalid or misleading or that he doesn't know what he is doing. I think that skibums5000's contributions to this forum and this thread are awesome, and that he definitely knows what he is doing. I just want to warn those out there that are plugging these settings or anyone else's specific calibration settings in that their default movie mode may be a better option for them.

I think its good for others that have calibrated to share their settings to compare notes and tips for calibration, however I can't recommend changing some of the more advanced settings.
terminaldawn is offline  
post #200 of 800 Old 07-21-2010, 11:20 AM
Member
 
jcbudnyjr's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone seen a calibration thread for the LNxxC650 Samsungs? I did a search but wasn't able to find anything.

Thanks
jcbudnyjr is offline  
post #201 of 800 Old 07-21-2010, 11:24 AM
Newbie
 
cheezerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't come across any C650 specific threads, but my understanding is that these sets are very comparable, if not nearly identical (minus internet features).

I have seen some calibration settings in the Official C630/C650 thread, if you don't mind digging!
cheezerman is offline  
post #202 of 800 Old 07-21-2010, 12:52 PM
Member
 
CHAVES07's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Skibum i think i asked you before but cant remember ,what hdmi level is best fore a ps3 normal or low ? thanks and sorry fore asking again
CHAVES07 is offline  
post #203 of 800 Old 07-21-2010, 12:58 PM
Newbie
 
cheezerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by CHAVES07 View Post

Skibum, I think I asked you before but can't remember, what HDMI level is best for a ps3, normal or low? Thanks and sorry for asking again.

Play a movie with your PS3. Switch between the 2 HDMI black levels. Whichever has blacker blacks is the one you want.

This works with any HDMI device, btw.
cheezerman is offline  
post #204 of 800 Old 07-21-2010, 01:18 PM
Member
 
jcbudnyjr's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cheezerman View Post

I haven't come across any C650 specific threads, but my understanding is that these sets are very comparable, if not nearly identical (minus internet features).

I have seen some calibration settings in the Official C630/C650 thread, if you don't mind digging!

Cheezerman,

Thanks for your thoughts. My understanding was that the glossy screen and higher contrast ratio would alter the calibration settings for the C630. I guess I'll just start by using what's posted here and go from there. I did search the C630/C650 owners thread for calibration posts, scanned about 20 of the 80+ pages and didn't find anything. Is there a thread specific search function here on AVS or just a forum wide search?
jcbudnyjr is offline  
post #205 of 800 Old 07-21-2010, 01:35 PM
Newbie
 
cheezerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jcbudnyjr View Post

Cheezerman,

Thanks for your thoughts. My understanding was that the glossy screen and higher contrast ratio would alter the calibration settings for the C630. I guess I'll just start by using what's posted here and go from there. I did search the C630/C650 owners thread for calibration posts, scanned about 20 of the 80+ pages and didn't find anything. Is there a thread specific search function here on AVS or just a forum wide search?

Honestly, if you don't have a colorimenter, your best bet is to do a visual calibration or pay for a professional calibration.

Unless you can find someone with the exact set and panel, the settings are definitely going to be different, probably radically. Even if you manage to find the same panel and set, the calibrations are likely to be quite different.

I would suggest completing the steps in chapter 1 here, and leaving it at that, or buy a test dvd online.
cheezerman is offline  
post #206 of 800 Old 07-21-2010, 02:47 PM
Member
 
CHAVES07's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cheezerman View Post

Play a movie with your PS3. Switch between the 2 HDMI black levels. Whichever has blacker blacks is the one you want.

This works with any HDMI device, btw.

But if i put hdmi on low i have to put full range right? an if its on normal i have to put limitid
CHAVES07 is offline  
post #207 of 800 Old 07-21-2010, 02:57 PM
Newbie
 
cheezerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: California
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
On the PS3, under "Video Output Settings" -> "BD / DVD Video Output Format (HDMI)"

If you set this to "RGB" then set your TV's "HDMI Black Level" to "Full"

If you set your PS3 to "Y Pb / Cb Pr / Cr" then set your TV's "HDMI Black Level" to "Low"

Movies are mastered using YCbCr, so you will not see an advantage to setting this to "Full"
cheezerman is offline  
post #208 of 800 Old 07-21-2010, 07:10 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by CHAVES07 View Post

Skibum i think i asked you before but cant remember ,what hdmi level is best fore a ps3 normal or low ? thanks and sorry fore asking again

i believe that it depends how you set the PS3

ideally you'd set Normal and then use whatever setting on the PS3 matches (i don't have one so i'm not sure which setting on that matches, if you can find one that mentions PC levels or 0-255 or 0=black 255=white then that one would match Normal)
skibum5000 is offline  
post #209 of 800 Old 07-21-2010, 07:17 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by cheezerman View Post

Honestly, if you don't have a colorimenter, your best bet is to do a visual calibration or pay for a professional calibration.

Unless you can find someone with the exact set and panel, the settings are definitely going to be different, probably radically. Even if you manage to find the same panel and set, the calibrations are likely to be quite different.

I would suggest completing the steps in chapter 1 here, and leaving it at that, or buy a test dvd online.

sometimes they translate reasonable well, although not perfectly, even if they replace the mainboard or tcon or something you may have to tweak things a touch, but even though not perfect they generall are still noticeably better than as shipped

however:
1. they are using an insane number of different panels this year, i think they try to have them adjusted to generally match the standard so that a panel swap doesn't make it go crazy but i'm sure the panel makes some difference for sure
2. from what I saw in stores it seemed like about 30% of panels have the even and odd scanlines outputting a different signal! seems like a massive, widespread defect this year in either the driving electronics or panel manufacturing; my current panel clearly sends a different amount of green, at the very least, every other scanline so i have to wonder how well my settings would match to a normal set where each scanline outs out the same signal, perhaps not well at all (unless they account for it and have been knowingly shipping out junk this year)

on the old 5271's the posted settings that were carefully done almost always looked better than any default setting even if they certainly were not and exact match to most individual copies and could use custom tweaking in each case
skibum5000 is offline  
post #210 of 800 Old 07-21-2010, 07:22 PM
AVS Special Member
 
skibum5000's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Boston, MA
Posts: 3,587
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by skibum5000 View Post

sometimes they translate reasonable well, although not perfectly, even if they replace the mainboard or tcon or something you may have to tweak things a touch, but even though not perfect they generall are still noticeably better than as shipped

however:
1. they are using an insane number of different panels this year, i think they try to have them adjusted to generally match the standard so that a panel swap doesn't make it go crazy but i'm sure the panel makes some difference for sure
2. from what I saw in stores it seemed like about 30% of panels have the even and odd scanlines outputting a different signal! seems like a massive, widespread defect this year in either the driving electronics or panel manufacturing; my current panel clearly sends a different amount of green, at the very least, every other scanline so i have to wonder how well my settings would match to a normal set where each scanline outs out the same signal, perhaps not well at all (unless they account for it and have been knowingly shipping out junk this year)

on the old 5271's the posted settings that were carefully done almost always looked better than any default setting even if they certainly were not and exact match to most individual copies and could use custom tweaking in each case


another thing to keep in mind is each probe almost certainly has some error, some probes have a lot, some probes of the same type don't even always match each other super closely all the time

the screens on these sets are not necessarily all that even so what spot you put the probe can change the results and it can be hard to tell by eye what is the best overall spot the measure and this too can add error
skibum5000 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off