Official Samsung UNXXD6000 Owners' Thread - Page 103 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 02-21-2014, 06:31 AM
Newbie
 
reillygj's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Hey all,

 

Long time reader...first post!  Just want to say thanks for all the useful information floating around here.  I own a Samsung UN46D6000 and have a question regarding how the set saves the various setting profiles.

 

For instance, I have my Cable box plugged into HDMI 2 and XBOX 1 plugged into HDMI 4.  If I set the display to my custom "standard" settings while watch TV (HDMI 2) and switch to XBOX (HDMI 4), will those settings carry over or can I create a gaming profile using another "standard" profile?

 

Basically, do the settings save to the input or to the setting description itself (standard, dynamic, movie, etc.).

 

In total I'd like to have a standard set for watching TV (HDMI 2), and standard set for gaming (HDMI 4) and a movie set (also HDMI 4 since I use the XBOX for BD and Netflix streaming)

 

Thanks for your help!

reillygj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-21-2014, 09:34 AM
Advanced Member
 
MuaySteve's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto
Posts: 534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 29
Quote:
Originally Posted by reillygj View Post

Hey all,

Long time reader...first post!  Just want to say thanks for all the useful information floating around here.  I own a Samsung UN46D6000 and have a question regarding how the set saves the various setting profiles.

For instance, I have my Cable box plugged into HDMI 2 and XBOX 1 plugged into HDMI 4.  If I set the display to my custom "standard" settings while watch TV (HDMI 2) and switch to XBOX (HDMI 4), will those settings carry over or can I create a gaming profile using another "standard" profile?

Basically, do the settings save to the input or to the setting description itself (standard, dynamic, movie, etc.).

In total I'd like to have a standard set for watching TV (HDMI 2), and standard set for gaming (HDMI 4) and a movie set (also HDMI 4 since I use the XBOX for BD and Netflix streaming)

Thanks for your help!

Hey Reilly. The settings don't carry over. Whenever you switch inputs, you are looking a whole new Movie/Standard/Gaming etc profile settings that you can customize.
MuaySteve is offline  
Old 02-21-2014, 12:04 PM
Newbie
 
reillygj's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MuaySteve View Post


Hey Reilly. The settings don't carry over. Whenever you switch inputs, you are looking a whole new Movie/Standard/Gaming etc profile settings that you can customize.

 

 

Awesome...just the answer I was looking for!  Also, I'm currently on firmware version 1025 I believe.  Is there any reason to upgrade to the latest?  I read the update notes and didn't find anything that would affect my viewing.  Mostly app updates which I don't use.

reillygj is offline  
Old 02-21-2014, 12:48 PM
Advanced Member
 
MuaySteve's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Toronto
Posts: 534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 29
Ya, I don't use any of the apps or smart features myself and I have not upgraded the firmware since buying it almost 2 years ago.

In this case: If its not broke, don't fix it.
MuaySteve is offline  
Old 02-26-2014, 03:37 PM
Member
 
SmartAV's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by MuaySteve View Post

Ya, I don't use any of the apps or smart features myself and I have not upgraded the firmware since buying it almost 2 years ago.

In this case: If its not broke, don't fix it.

Mine is up to date and nothing has broken as far as I can tell. I do use the smart features which are quite usable. Only thing missing is the Amazon Instant Video app :-(
SmartAV is offline  
Old 05-28-2014, 08:01 PM
Member
 
vv132's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Hey I have a 55" samsung UN55d6050tfxza ... and It just started making clicking noise when I turn on the TV. The clicking noise after tv is on lasts about 4-5 min so far and then eventually goes away. Its kind of annoying and I read people with similar Samsung models have stated that it is a faulty power supply. So is this the case? I am just over 2 years on my TV will Samsung do anything about this. What do you guys suggest. TV has been kept in excellent condition so I dont understand why this is happening


Thanks
V.V.
vv132 is offline  
Old 06-17-2014, 03:55 AM
Member
 
saurav's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Samsung D6000 keeps its HDMI ports live even when turned off?

I have the 32" UA32D6000SR, and it seems like one of those TVs that keep its HDMI ports live even when turned off. That caused me a minor headache as my AVR would accept only 2-channel stereo from my blu-ray player and STB even though the source has (only) 5.1 DD sound. This happens if the AVR's output is connected simultaneously to the TV and a projector via an HDMI switch, and I'm using the projector while the TV is off. The moment I unplug the HDMI cable from the TV, there's a new HDMI negotiation (the audio and AVR's front-panel display go away and come back immediately), and the 5.1 surround sound is back magically. I plug the HDMI cable back into the TV, and the audio goes back to 2CH.

I read elsewhere on the forum that some newer devices keep their HDMI port live to support HDMI CEC, but not so with this TV. HDMI is live even with CEC turned off. Unfortunately, I can't unplug the TV from the power socket when not in use because its inside a hard-to-reach cabinet hosting surge-protectors and my voltage stabilizer output. So for now I have to unplug the TV's HDMI or the power cable from the TV side.

Posting this just in case someone finds this useful. I was lucky to be lurking on avs just a few hours back before this happened to me, otherwise I'd never have guessed. Without AVS, my first thought would have been to send the AVR for servicing.
saurav is offline  
Old 06-20-2014, 12:29 PM
Newbie
 
mike2246's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Audio Settings

Is there a way to disable internal speakers? or have it permanently stay on External Receiver? every time I turn the TV on it loses this settings so I can't see on-screen volume from receiver, and I hear audio from Receiver and TV speakers.

Using ARC HDMI 2 on TV
Pioneer VSX Reciever
mike2246 is offline  
Old 09-25-2014, 08:24 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Hello all
I have a big problem with UE40D6000 meaning that I recently updated to T-GAS6DEUC-1027.0 and suddenly my CAM Module isn't recognized anymore.
I have looked on samygo and downgrade it to 1011 then updated to 1014 and 1020 with no answer.
How to solve this?

The only thing I can think about is to install each of firmwares out there from 1011 (I've downgraded again) to 1026 but I can't manage to found anything but those two (1014, 1020).
Can anyone help me?
Thanks!
laurentiu is offline  
Old 11-10-2014, 02:56 AM
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Broken panel

Since yesterday morning my 40D6000 panel seems to be broken, as some lines of pixels are not being lighten up.
The screen has some vertical lines depending on the picture showed.
I've attached two pics to see what I'm talking about.
Is there anything I can do via service menu (access to advanced too)?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	p2.jpg
Views:	57
Size:	131.2 KB
ID:	359338   Click image for larger version

Name:	p3.jpg
Views:	53
Size:	251.9 KB
ID:	359346   Click image for larger version

Name:	p1.jpg
Views:	62
Size:	255.6 KB
ID:	359354  
laurentiu is offline  
Old 11-17-2014, 05:24 PM
Senior Member
 
emerson1's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: TX
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 22
Has anyone had an issue with the panel dying on these? My aunt has the 46" version. UN46d6420UF to be exact. She experienced a blurry picture about 1/4 down from the top. That was there for three days, then the entire panel went dead. She can still get sound. Any ideas? I've had her try different ports with cable box and blu ray player. Nothing new happens.
emerson1 is offline  
Old 01-23-2015, 05:17 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by emerson1 View Post
Has anyone had an issue with the panel dying on these? My aunt has the 46" version. UN46d6420UF to be exact. She experienced a blurry picture about 1/4 down from the top. That was there for three days, then the entire panel went dead. She can still get sound. Any ideas? I've had her try different ports with cable box and blu ray player. Nothing new happens.
Sounds like what happened to mine about 2 weeks ago. Was watching a show, then the picture turned into a shaky cam almost, I thought it was an effect for the show, eventually it stabilised and was fine for a few minutes then just slowly went dim and remained black. Turned it off for a few minutes then back on and it was fine for the rest of the night. Next morning I turn it back on and it just lit up brightly on about half the screen (with a line running across about a 3rd of the way up) then dimmed and turned dark again, just like in this video: youtube. com/watch?v=IGyZfQcfnU0 (sorry, can't post links yet)

Found a local guy that came to look at it and thought it might be the T-con board. He swapped the t-con board and when that didn't work he thought it might be the panel itself. Got a second diagnosis from an authorised Samsung tech who came in, he also thought it might be the t-con, but when he replaced the it as well, the problem persisted and he diagnosed it as a defective panel.

He informed me that all boards and components in the set were fine and the panel just went bad. Since I was out of warranty, it would cost $730 to replace the panel. He urged me to get in contact with Samsung's ECR (executive customer relations) department over the phone and explain my situation; that the tv wasn't very old (little over 2 years) and that everything was fine except for the panel which died on me for no apparent reason other than being defective. I did this and lo and behold, the representative authorised the panel be replaced for the diagnosis fee $60 and the labour fee $90. Next day the service tech returned with a new panel and replaced it. Mind you, this was after I had been told by regular customer, service at least 3 times, that since I was out of warranty they couldn't do anything for me. The put me in touch with their rescue repair department but I was told they couldn't help since it was a panel issue.

I wasn't rude when I pleaded my case, just adamant in the fact that through regular use and no fault of my own, my set had stopped working because of a defective panel as diagnosed by their own authroised technician.

Sorry for the long first post, and hope you see this since it's been a while since you posted.
RiceKeiku is offline  
Old 03-10-2015, 12:43 PM
Newbie
 
easyrollin's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am experiencing screen flicker only on 1080p inputs. Anyone else have this issue? please let me know as an extensive web search has turned up nothing for this model. Thank
easyrollin is offline  
Old 04-03-2015, 10:52 PM
Senior Member
 
singitloud's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Athens, Alabama
Posts: 363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What is wrong with these pictures?

Okay, so the picture quality isn't great, but as you can see across Heizenburg's shoulder there is a band.

In the first picture, you can see the discoloration of the purple shirt in the same screen area.

about ¼ of the height of the screen all the way across the screen.

All the colored wavy stuff is just my camera taking the picture.

Dwaine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0908.jpg
Views:	45
Size:	181.3 KB
ID:	645393   Click image for larger version

Name:	IMG_0910.jpg
Views:	48
Size:	170.0 KB
ID:	645401  

Sing... Worship... Live the Life!
singitloud is offline  
 

Tags
Samsung Un40d6000 40 Inch 1080p 120hz Led Hdtv Black , Samsung Un46d6000 46 Inch 1080p 120 Hz Led Hdtv Black , Samsung Un60d6000 60 Inch 1080p 120hz Led Hdtv Black , Samsung Un55d6000 55 Inch 1080p 120hz Led Hdtv Black 2011 Model , Samsung Un55d6000 , Samsung Un55d6000 55 Inch 1080p 120hz Led Hdtv Black
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off