Official Sony NX720 Owner's thread (KDL60NX720, KDL55NX720, KDL46NX720) - Page 107 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3181 of 3430 Old 04-28-2012, 09:11 AM
Newbie
 
thillan's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: ftl fl
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Ever since the last firmware update my off angle viewing is vastly improved
thillan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3182 of 3430 Old 04-28-2012, 10:36 AM
Senior Member
 
Danediz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by thillan View Post

Ever since the last firmware update my off angle viewing is vastly improved

thats awesome. i found this set to have a great viewing angle compared to my samsung d6000.
Danediz is offline  
post #3183 of 3430 Old 04-28-2012, 03:54 PM
Newbie
 
85suited's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, Everyone

I have the 60inch version - just got it.. I also have a directv HR34 box... I have the Directv box set up for only 1080i or 1080, but when I press display on the Sony remote, it shows 720!

I am watching espnHD, so it should be 1080.... How do I change the TV to be only 1080?
85suited is offline  
post #3184 of 3430 Old 04-28-2012, 04:18 PM
AVS Special Member
 
hughh's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Arlington TX
Posts: 2,194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by 85suited View Post

Hi, Everyone

I have the 60inch version - just got it.. I also have a directv HR34 box... I have the Directv box set up for only 1080i or 1080, but when I press display on the Sony remote, it shows 720!

I am watching espnHD, so it should be 1080.... How do I change the TV to be only 1080?

As long as your DirectTv box is set to 1080i, you'll be alright.

What you see is the the signal going into your TV. Some TV stations such as ESPN are still doing 720i. Not much we can do about that...
hughh is offline  
post #3185 of 3430 Old 04-30-2012, 07:22 PM
Newbie
 
ErikSchroder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When I play the Wii and switch to the Game scene, I get black bars around the picture. Is this fixable? I've tried to look around and cannot find anything. And no, the aspect ratio presets to choose from are not fixing it. It's weird, it's not like that in the General scene but the General scene produces a lot of lag.

Thanks in advance!
ErikSchroder is offline  
post #3186 of 3430 Old 04-30-2012, 07:24 PM
Senior Member
 
Danediz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
For some reason my 55NX720 has an issue with noise when watching Comcast HD. It does not happen with all programming but sometimes when an image is dark you can see some mosquito noise. I have all noise reductions turned off. When turned on they do nothing to alleviate the problem and make the picture slightly blurred. This issue is not evident when watching blu ray or playing on the xbox 360 so I am guessing its my cable signal but this was not evident with my Samsung 55D6000 with the same cable box. Perhaps the samsung did a better job of hiding the noise? or do I have a faulty set? I am also probably sitting too close to my 55" about 6-7ft.

Other than this issue my tv is perfect.
Danediz is offline  
post #3187 of 3430 Old 04-30-2012, 10:22 PM
Member
 
smooth tha boss's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Danediz View Post

For some reason my 55NX720 has an issue with noise when watching Comcast HD. It does not happen with all programming but sometimes when an image is dark you can see some mosquito noise. I have all noise reductions turned off. When turned on they do nothing to alleviate the problem and make the picture slightly blurred. This issue is not evident when watching blu ray or playing on the xbox 360 so I am guessing its my cable signal but this was not evident with my Samsung 55D6000 with the same cable box. Perhaps the samsung did a better job of hiding the noise? or do I have a faulty set? I am also probably sitting too close to my 55" about 6-7ft.

Other than this issue my tv is perfect.

it's your cable box I have the same issue every now and then
smooth tha boss is offline  
post #3188 of 3430 Old 04-30-2012, 11:01 PM
Senior Member
 
Danediz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by smooth tha boss View Post

it's your cable box I have the same issue every now and then

thanks for the reply thats what i figured. My cable is also split with my cable modem too which i am sure does not help. Local channels seem to come in noise free such as the local news. ESPN is also very good quality.

I have only tested Forrest Gump and Public Enemies on BluRay but they look phenomenal. Girlfriend watched gossip girl on netflix tonight and it looked great as well with no noise despite being a lower quality ~720p picture.

My stand has the slight tilt to the right others have talked about. I plan on wall mounting eventually but has anyone had luck disassembling the stand and putting back together to make it level?
Danediz is offline  
post #3189 of 3430 Old 05-01-2012, 06:12 AM
AVS Special Member
 
iatacs19's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: DC Metro
Posts: 1,241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by 85suited View Post

Hi, Everyone

I have the 60inch version - just got it.. I also have a directv HR34 box... I have the Directv box set up for only 1080i or 1080, but when I press display on the Sony remote, it shows 720!

I am watching espnHD, so it should be 1080.... How do I change the TV to be only 1080?

You need to set up your cablebox so it only outputs in 1080i, then the TV will stay at 1080p the whole time. When the TV shows 720p it just means that the source (cablebox) is sending it a 720p signal.
iatacs19 is offline  
post #3190 of 3430 Old 05-01-2012, 07:13 AM
Member
 
koan00's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by 85suited View Post

Hi, Everyone

I have the 60inch version - just got it.. I also have a directv HR34 box... I have the Directv box set up for only 1080i or 1080, but when I press display on the Sony remote, it shows 720!

I am watching espnHD, so it should be 1080.... How do I change the TV to be only 1080?

Look in display options on the sat box, turn "native format" off.
koan00 is offline  
post #3191 of 3430 Old 05-01-2012, 09:41 AM
Senior Member
 
Danediz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by koan00 View Post

Look in display options on the sat box, turn "native format" off.

This question seems to have mixed answers and I dont want to take away from what this thread is really about but if a channel is native 720p like ESPN, does converting it to 1080i on the cable box options degrade its quality? I have read a lot of people recommend the "native" setting on cable boxes. I personally dont like it because it takes longer to flip through channels.
Danediz is offline  
post #3192 of 3430 Old 05-01-2012, 07:14 PM
Advanced Member
 
AMartin56's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 826
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 21
The TV is going to run in it's native resolution. IMO you should let the 'best' device do the upscaling. I assume your TV is going to do a better job than the cable box would.
AMartin56 is offline  
post #3193 of 3430 Old 05-02-2012, 09:06 AM
Newbie
 
NTRBL's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Danediz View Post

My stand has the slight tilt to the right others have talked about. I plan on wall mounting eventually but has anyone had luck disassembling the stand and putting back together to make it level?


Mine had the tilt & Sony just replaced the whole TV. I told them I just needed a new base because you could see the bend in the base plate. I think they may have had a bad run of base plates. Anyway new TV is great & Sony customer service has been fantastic!

Before they replace it I put a 1/4" black foam pad under the right side of the plate & you wouldn't notice it was there & that leveled it out.
NTRBL is offline  
post #3194 of 3430 Old 05-02-2012, 11:43 AM
Senior Member
 
Danediz's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 454
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by NTRBL View Post

Mine had the tilt & Sony just replaced the whole TV. I told them I just needed a new base because you could see the bend in the base plate. I think they may have had a bad run of base plates. Anyway new TV is great & Sony customer service has been fantastic!

Before they replace it I put a 1/4" black foam pad under the right side of the plate & you wouldn't notice it was there & that leveled it out.

thanks for the reply! i think i will probably just live with it until i get it wall mounted. are there any good tv stand mounts for this tv? like the stands that have the mount bracket?
Danediz is offline  
post #3195 of 3430 Old 05-02-2012, 12:03 PM
AVS Special Member
 
iatacs19's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: DC Metro
Posts: 1,241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by Danediz View Post

This question seems to have mixed answers and I dont want to take away from what this thread is really about but if a channel is native 720p like ESPN, does converting it to 1080i on the cable box options degrade its quality? I have read a lot of people recommend the "native" setting on cable boxes. I personally dont like it because it takes longer to flip through channels.

This is a valid concern. The quality will depend on your cable provider and physical location. In my opinion I found it easier to just pick 1080 on the cablebox for all channels, it makes flipping through the channels faster and the quality wasn't an issue or not enough to merit the constant switching from 720p to 1080i.
iatacs19 is offline  
post #3196 of 3430 Old 05-02-2012, 01:00 PM
Member
 
koan00's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Danediz View Post

This question seems to have mixed answers and I dont want to take away from what this thread is really about but if a channel is native 720p like ESPN, does converting it to 1080i on the cable box options degrade its quality? I have read a lot of people recommend the "native" setting on cable boxes. I personally dont like it because it takes longer to flip through channels.

I don't notice too much of an issue. As a purist, I'd say yes let the TV do the scaling. But I too have DirecTV with their new HD GUI. The GUI uses what ever resolution is currently set, so for SD channels it really looks terrible. IMO PQ on the menu issue outweighs the PQ issue for the upconversion.
koan00 is offline  
post #3197 of 3430 Old 05-03-2012, 09:06 AM
Advanced Member
 
bigbrain28's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Land O' Lakes, FL
Posts: 601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
60" Owner here. I'm looking for some specifics regarding either DNLA, or the Direct USB media player functions. Basically none of my (NTFS formatted) HDDs are recognized - And before I reformat (FAT32?) I wanted to verify what DOES work, and what file types can be played. I also have a Win7 laptop I can set up to share, and I presume DNLA would allow video streaming - But again, what video formats have you had success with? I currently use a WD Media Player to do this sort of thing, but if my TV can reliably do the trick, I'd prefer to do it that way (So I can use the WD in another room). Thanks for any insight, I think a list of formats and files types would be a good addition to this thread!
bigbrain28 is offline  
post #3198 of 3430 Old 05-03-2012, 09:30 AM
Member
 
koan00's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bigbrain28 View Post

60" Owner here. I'm looking for some specifics regarding either DNLA, or the Direct USB media player functions. Basically none of my (NTFS formatted) HDDs are recognized - And before I reformat (FAT32?) I wanted to verify what DOES work, and what file types can be played. I also have a Win7 laptop I can set up to share, and I presume DNLA would allow video streaming - But again, what video formats have you had success with? I currently use a WD Media Player to do this sort of thing, but if my TV can reliably do the trick, I'd prefer to do it that way (So I can use the WD in another room). Thanks for any insight, I think a list of formats and files types would be a good addition to this thread!

This information has already been posted in this thread here. Your media player will probably support more formats than the TV's DLNA, so it would really depend on your library which you would want to use.
koan00 is offline  
post #3199 of 3430 Old 05-03-2012, 06:06 PM
AVS Special Member
 
JerryW's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Location, Location
Posts: 1,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by bigbrain28 View Post

I currently use a WD Media Player to do this sort of thing, but if my TV can reliably do the trick, I'd prefer to do it that way (So I can use the WD in another room). Thanks for any insight, I think a list of formats and files types would be a good addition to this thread!

Stick with the WDTV. I use my TV for DLNA exclusively and it is finicky and feature-minimal. The only thing holding me back from buying a player like the WDTV is I would like something that can robustly play 3D bluray iso's and the market has yet to provide.

Copyright is not property, it is merely a temporary loan from the public domain.
JerryW is offline  
post #3200 of 3430 Old 05-06-2012, 12:26 PM
Member
 
evilshenaniganz's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just got a 55nx72. I also have an hx800. When I go to game mode to play ps3 on the NX it's like a shade is over the screen. This doesn't happen when I use the HX. Is there a setting I can change to bring the sharpness and brightness back up. I've tried a few things but just doesn't "pop" like it does on my other tv.

Or what are the setting you guys use for playing online?
evilshenaniganz is offline  
post #3201 of 3430 Old 05-06-2012, 07:48 PM
AVS Special Member
 
hobbs47's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Huntington Beach,CA
Posts: 1,112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 35
^Settings--Preferences--Eco--Light Sensor--OFF This should take care of your brightness/pop problem. I believe default is ON which is pretty stupid.

hobbs47 is online now  
post #3202 of 3430 Old 05-06-2012, 10:31 PM
Member
 
Punker1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey folks.

Just ordered a 46", can't wait for it to arrive. I'm trying to setup my media center to get it just right, but I'm debating on going with a wall mount or just using the stand.

Can anyone tell me how much the stand actually swivels? 45 degrees? I'm hoping for 90 if possible so I don't have to wall mount, but who knows. If it's not 90, does anyone know of some aftermarket swivels that can do 90 on this particular TV?

Thanks for your help. -Jeff
Punker1234 is offline  
post #3203 of 3430 Old 05-06-2012, 10:44 PM
Member
 
dimez81's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
anyone try the new sony glasses with this set??
dimez81 is offline  
post #3204 of 3430 Old 05-07-2012, 09:24 AM
Member
 
jmoran1's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Anoop Parwani View Post

Can anyone else confirm hows the 3d on the NX720?

3D on the NX720 sucks due to severe crosstalk (i am using PS3 3D glasses). Please do not buy this TV for 3D or you will be very disappointed.
jmoran1 is offline  
post #3205 of 3430 Old 05-07-2012, 07:42 PM
Member
 
smooth tha boss's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by jmoran1 View Post

3D on the NX720 sucks due to severe crosstalk (i am using PS3 3D glasses). Please do not buy this TV for 3D or you will be very disappointed.

not as bad as everyone says. Also depends on what ur watching
smooth tha boss is offline  
post #3206 of 3430 Old 05-08-2012, 11:52 PM
Member
 
Punker1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm curious if anyone has tried to modify the mount so it swivels more than the 20 degrees each way. Sadly, my viewing situation requires me to have it swivel at least 45-50 degrees.
Punker1234 is offline  
post #3207 of 3430 Old 05-12-2012, 09:12 AM
Newbie
 
ErikSchroder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey, I have a question for those who have exchanged their 60NX720 sets for a new one because of flashlighting and other issues. Did you contact the retailer or Sony?

Also, how much flashlighting is actually tolerable? I know this might be different from person to person, but I mean if there even are sets without this issue at all?

I'm afraid I will get an even worse one if I replace it. I mean, it's not horrible at the moment, but it still distracts me when I'm watching movies or playing games, I keep looking at the flashlights.

My old 40W5500 had this problem, but I got used with it over time and grew to love it, but since this TV cost a lot, I want it to be perfect. But is that even possible?
ErikSchroder is offline  
post #3208 of 3430 Old 05-13-2012, 08:22 PM
Advanced Member
 
AMartin56's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 826
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by ErikSchroder View Post

Hey, I have a question for those who have exchanged their 60NX720 sets for a new one because of flashlighting and other issues. Did you contact the retailer or Sony?

Also, how much flashlighting is actually tolerable? I know this might be different from person to person, but I mean if there even are sets without this issue at all?

I'm afraid I will get an even worse one if I replace it. I mean, it's not horrible at the moment, but it still distracts me when I'm watching movies or playing games, I keep looking at the flashlights.

My old 40W5500 had this problem, but I got used with it over time and grew to love it, but since this TV cost a lot, I want it to be perfect. But is that even possible?

Your settings can affect the amount of flashlighting that you see. I run with Backlight set to 3, Local Dimming On and Motionflow set to Clear (which further darkens the display). I don't get any distracting flashlighting. The bars on letter boxed movies are very black.

With bright content I can get some excess lighting in the corners but as display problems go I don't think something like that is all that annoying. It really only occurs when the local dimming can't be utilized in a bright scene.

Hope that helps.
AMartin56 is offline  
post #3209 of 3430 Old 05-14-2012, 10:45 PM
Member
 
Punker1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey folks.

For the moment, I don't have a sound system to go with the TV, but I'm trying ot make the best of the audio. It seems like it's very difficult to hear dialogue through the speakers, which causes me to turn up the volume, just to hear blown out noise.

Any idea what settings to use to obtain the best dialogue?
Punker1234 is offline  
post #3210 of 3430 Old 05-15-2012, 08:42 AM
Newbie
 
beast625's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dimez81 View Post

anyone try the new sony glasses with this set??

I have the new glasses. Visually, I don't notice much difference from the old glasses other than increased brightness. But I seem to be in the minority in that I think the 3D on this set is very good - old or new glasses.

From a comfort perspective, the new glasses are a HUGE improvement.
beast625 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Sony , Displays , Sony Bravia Kdl46nx720 46 Inch 1080p Wifi 3d Led Hdtv , 3d Hdtv , Component Receivers , Sony Bravia Kdl55nx720 55 Inch 1080p 3d Led Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off