Pink hue/tint in video while connected via HDMI - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 02-15-2012, 09:51 AM - Thread Starter
Member
 
ontherocks's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the following devices:

HD STB (has 1 HDMI output)
Onkyo HT-R380 (has 3 HDMI inputs & 1 HDMI output)
Samsung B2230 Full HD Monitor (has 1 VGA & 1 DVI-D Dual Link input)

If I connect as follows:
HD STB ---HDMI--->Onkyo HT-R380---HDMI--->Samsung B2230 (using HDMI to DVI-D adapter), I get video/images with a pink hue/tint.

I also have my computer connected similarly. Computer ---HDMI--->Onkyo HT-R380---HDMI--->Samsung B2230 (using HDMI to DVI-D adapter). I get perfect video/image.

If I connect HD STB directly to Samsung B2230 via HDMI (using HDMI to DVI-D adapter), I get perfect video/image.

Why is it giving me a pink tint/hue when connected with Onkyo HT-R380 in the middle of the chain?

Its not a problem with the HDMI cable or HDMI inputs in Onkyo HT-R380. Tried changing the inputs and cables as well. The above observation is consistent.
Initially I thought it must be an HDMI handshaking issue. So I tried all permutation & combinations of powering up of the three devices. Unfortunately none helped.

I have a feeling that somehow the HDMI output from HD STB is in YCbCr color space (instead of sRGB), when its connected to Onkyo HT-R380, and is in sRGB color space when connected to Samsung B2230 directly. If so, who is making this automatic switch & why and how do I rectify this?
ontherocks is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off