Official LG 47LM6700/55LM6700 "Passive 3D" Owners Thread - 2012 - Page 31 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #901 of 2137 Old 06-11-2012, 10:22 AM
Member
 
ninjamoby's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by superch@rged View Post

perhaps all of these tv's reboot. Its just that most people dont watch the tv for enough continuous hours to encounter it, or maybe go to the bathroom when it restarts, and its already back on when they come back.

I haven't noticed the reboot issue. I've had my TV for over a month and it's working great.

Has anyone noticed a particular difference with Trumotion on or off? I mostly watch HBO and TV News and everything looks great with the TV now calibrated.
ninjamoby is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #902 of 2137 Old 06-11-2012, 12:34 PM
Member
 
jumpman23j's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 123
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is there any way I check on the outside of the box for any code that might tell me whether the 6700 is a May or April build and not earlier? Don't wanna be stuck without the trumotion in the settings. Thanks!
jumpman23j is offline  
post #903 of 2137 Old 06-11-2012, 01:15 PM
Member
 
sje3156's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by superch@rged View Post

perhaps all of these tv's reboot. Its just that most people dont watch the tv for enough continuous hours to encounter it, or maybe go to the bathroom when it restarts, and its already back on when they come back.

Mine hasn't ever done it and I myself have sat up all night with it on and it never cut out. My TV runs all the time, it gets turned on in the morning and runs all day and when my little brother-in-law stays over he stays up all night playing ps3. I have had the TV for 2 months now, maybe it hasn't started yet and will at some point but for 2 months now it has been doing great.
sje3156 is offline  
post #904 of 2137 Old 06-11-2012, 01:22 PM
Member
 
sje3156's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
So nobody has came up with a way to get into tool option to turn on thx or can u only do it with a special remote. I got a remote to get into tool option but most things are grayed out i thought I read a ways back that lg made it where u had to have a special service remote. Is that right?
sje3156 is offline  
post #905 of 2137 Old 06-11-2012, 01:43 PM
Newbie
 
bwlmog's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

Has any owner of this TV noticed problems with picture blur when watching 24p content on blu rays? Apparently LG in Europe have confirmed that there is a problem with the new in-house processor that they have introduced into the new models and as a result they have removed any reference to 24p play back from their UK website.

I'm not sure if this is true, as it was a comment posted on UK forums but a lot of UK customers have witnessed the problems noted.
bwlmog is offline  
post #906 of 2137 Old 06-11-2012, 02:37 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Dhanaa Alaas View Post

Hi received my TV in USA and Tru motion setting is there, also the firmware is 3.21.XX.

which size and model did you get?
MentalDistortion is offline  
post #907 of 2137 Old 06-11-2012, 02:40 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by superch@rged View Post

perhaps all of these tv's reboot. Its just that most people dont watch the tv for enough continuous hours to encounter it, or maybe go to the bathroom when it restarts, and its already back on when they come back.

mine has never rebooted. i actually had a LOTR marathon about a month ago. watched the files through my htpc and it didnt reboot once. the tv was on for atleast 14 hours straight.
MentalDistortion is offline  
post #908 of 2137 Old 06-11-2012, 02:43 PM
Newbie
 
foomench's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by marius View Post

First time owning a "smart" TV. I'm a bit confused about how to get digital audio from the embedded Netflix player. Is my only option to connect an optical cable back to my receiver?
ARC should work over the HDMI cable plugged into HDMI 1. The requires an HDMI 1.4 cable. Some people report this only works if you turn on LG SimpLink. Other report it working, but only getting 2 channel PCM.

Can anyone report getting 5.1 or 7.1 sound out over HDMI? I don't have an ARC capable receiver, but hope to get one in the next year. Before then I'll be mounting the TV permanently, and need to know if I should run an extra optical cable, or just the HDMI.
foomench is offline  
post #909 of 2137 Old 06-11-2012, 03:41 PM
Member
 
jumpman23j's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 123
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jumpman23j View Post

Is there any way I check on the outside of the box for any code that might tell me whether the 6700 is a May or April build and not earlier? Don't wanna be stuck without the trumotion in the settings. Thanks!

No one?
jumpman23j is offline  
post #910 of 2137 Old 06-11-2012, 07:31 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
it seems like everyone that has trumotion working has a 55 inch model, i havent heard from anyone with the 47 incher that has trumotion working. they should be the same exact tvs right?
MentalDistortion is offline  
post #911 of 2137 Old 06-11-2012, 07:47 PM
Senior Member
 
CyberScott's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 406
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by jumpman23j View Post

No one?

I was in a local Best Buy last weekend and actually pulled a box out of a lower bin to take a look as I was also wanting to check for a manufacturing date. I was not able to find a date anyhwere on the box. The sales rep had told me that the sets are popular and the current batch had just come in a few days before. There is a good chance if the store you are checking has replenished their stock in the past few days, they should be new sets.

I didn't buy anthing this go around. Decided to wait a little bit.
CyberScott is offline  
post #912 of 2137 Old 06-11-2012, 08:37 PM
Member
 
ericdabbs's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Dhanaa Alaas View Post

I got the 55 inch model, manufactured in May.Bought it from paulsTV.
Mode/Type: 55LM6700-UA
Software version : 03.21.03

Interesting. I wonder what is in the 03.21.03 firmware update. Are you sure this is correct? Can you post a video showing that firmware version? It seems to be a later firmware version than the proposed 03.20.93 update which includes Trumotion settings.
ericdabbs is offline  
post #913 of 2137 Old 06-11-2012, 09:36 PM
Newbie
 
elfeo0's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ericdabbs View Post

Please do make another video showing the following if you don't mind
1) Show the product/tv info to clearly display the TV model and the .93 firmware version in the settings menu
2) Show the Trumotion setting to toggle on/off in the settings menu and toggle through all the different settings.
3) Show the back of your TV the manufacturing date to confirm that the April 2012 models and up contain the updated firmware. This is very important.
Basically use Xamindar's video as a baseline. The more evidence the better when I speak to LG again. I talked to a LG CSR on saturday and he says that he will elevate the issue and talk to the engineers and he is suppose to call me back. I will raise hell at him again if I don't hear anything tomorrow. If I can point to more youtube videos showing the updated firmware the better.

Just so you know I did this video with my Phone so bare with me, but I think you get the Idea., ( dont want to hyjack this tread but can someone point me in the right direction to the best callibration setting for this tv 55LM6700 TIA )

Here is your video
http://youtu.be/bs6NLss9KQw
ericdabbs likes this.
elfeo0 is offline  
post #914 of 2137 Old 06-11-2012, 10:23 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by elfeo0 View Post

Just so you know I did this video with my Phone so bare with me, but I think you get the Idea., ( dont want to hyjack this tread but can someone point me in the right direction to the best callibration setting for this tv 55LM6700 TIA )
Here is your video
http://youtu.be/bs6NLss9KQw

i basically bought the disney wow disk from amazon for $18 bucks, and used that. there are also settings a that people posted a few pages back, you can try those and see if you like em.
MentalDistortion is offline  
post #915 of 2137 Old 06-11-2012, 11:09 PM
Newbie
 
foomench's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Two bits of info:

Firmware from Amazon
We ordered our 55" from Amazon on 3 Jun. It was delivered later that week, and reports:
Model/Type: 55LM6700-UA
Software Version: 03.02.83
So you might get new firmware, you might get old. I live north of Denver, and suspect it depends on where Amazon actually ships from. Or it could just be the luck of the draw out of the warehouse.

Logitech Harmony Remotes
We use Harmony remotes, and have a 650 in the living room. To program them I use the Logitech Harmony Remote Software, v. 7.7.0. For grins I decided to try telling it my TV was a 55LM6700. That kind of worked, but not as well as possible:
  • No HOME button
  • No red and green buttons (not on the Magic Remote either)
  • Has useless "Input AV2" and "Input Component2"
  • "BACK" is labeled as "EXIT", works as expected
So then as recommended earlier in this thread, I deleted that device and tried the TV as a 47LM860v. That worked much better. It still gave some buttons that are not useful (e.g. Input Av2), but covered all the buttons on the Magic Remote and more (no Magic or scroll wheel). The color buttons work, HOME works, and there are even some useful things not on the Magic Remote. I deleted the ones out of the configuration that I didn't see ever could be used, but for now left in things like the DVR buttons in case we figure out how to enable that functionality.
foomench is offline  
post #916 of 2137 Old 06-12-2012, 10:24 AM
Member
 
ericdabbs's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Dhanaa Alaas View Post

Video of the new 03.21.03 firmware update

Thanks for the video. I wonder what is in the 03.21.03 firmware. It would seem that the 03.21.03 firmware should be newer than the 03.20.93 firmware which already contains the TruMotion options. Either way thanks for the video.
ericdabbs is offline  
post #917 of 2137 Old 06-12-2012, 10:25 AM
Member
 
ericdabbs's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by elfeo0 View Post

Just so you know I did this video with my Phone so bare with me, but I think you get the Idea., ( dont want to hyjack this tread but can someone point me in the right direction to the best callibration setting for this tv 55LM6700 TIA )
Here is your video
http://youtu.be/bs6NLss9KQw

Thanks for the video. What you did in the video was perfect. I complained again to LG last night about the firmware update so I hope things are moving along.
ericdabbs is offline  
post #918 of 2137 Old 06-12-2012, 04:46 PM
Member
 
danbez's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Seattle
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by MentalDistortion View Post

it seems like everyone that has trumotion working has a 55 inch model, i havent heard from anyone with the 47 incher that has trumotion working. they should be the same exact tvs right?

I just bought a 47" model at Fry's this past weekend and I have the TruMotion option. I am running on the 03.20.93 firmware.

For those of you with experience on TruMotion - what is the best setting? Just disable it? Smooth? Clear? together with those options there are a de-judder bar as well.
danbez is offline  
post #919 of 2137 Old 06-12-2012, 08:46 PM
Member
 
interpolnyc's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
can someone help me with the 3D config on this TV?

I have a GREAT 3D quality but don´t know wich are the best 3D settings.

3D deep and 3D viewing angle. Can someone explain this 2 options to me?
I´m sitting at 7.5/8 feet from TV.

Thanks

Its a 55 inch model. LM6700 55"
interpolnyc is offline  
post #920 of 2137 Old 06-12-2012, 08:59 PM
Newbie
 
rpgr's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Australian LG site has the update for lm6700 with truemotion enabled. The version is 03.10.07
rpgr is offline  
post #921 of 2137 Old 06-12-2012, 09:12 PM
Newbie
 
rpreyes623's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is it safe to use the AU firmware on a US tv?
rpreyes623 is offline  
post #922 of 2137 Old 06-12-2012, 09:14 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rpreyes623 View Post

Is it safe to use the AU firmware on a US tv?

not sure , but if you try it, let us know how it goes.
MentalDistortion is offline  
post #923 of 2137 Old 06-12-2012, 09:14 PM
Senior Member
 
MentalDistortion's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 251
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by danbez View Post


I just bought a 47" model at Fry's this past weekend and I have the TruMotion option. I am running on the 03.20.93 firmware.
For those of you with experience on TruMotion - what is the best setting? Just disable it? Smooth? Clear? together with those options there are a de-judder bar as well.

thank you for the update!
MentalDistortion is offline  
post #924 of 2137 Old 06-12-2012, 10:22 PM
Member
 
tomhayes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I bought the 55LM6700 from Fry's today.

May manufacture date, firmware version 03.21.03.

The TruMotion menu option is present.

$1099 for the TV + an LG bluray player +6 extra pairs of glasses (12 total.)
tomhayes is offline  
post #925 of 2137 Old 06-12-2012, 10:26 PM
Member
 
skatetolivelts's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I'm gonna bite the bullet and try to install AU on a US 47" model. Gonna start the download now so we'll see what happens. I'll post back in a little bit with the results when it's finished. I figure if it messes anything up I'll just download the current US firmware and use it. Fingers crossed biggrin.gif

edit: must say though it's a bit weird because 03.10.03 seems like an older firmware that 03.20.xx, we'll see though
skatetolivelts is offline  
post #926 of 2137 Old 06-13-2012, 12:41 AM
Newbie
 
dobbre's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by skatetolivelts View Post

I'm gonna bite the bullet and try to install AU on a US 47" model. Gonna start the download now so we'll see what happens. I'll post back in a little bit with the results when it's finished. I figure if it messes anything up I'll just download the current US firmware and use it. Fingers crossed biggrin.gif
edit: must say though it's a bit weird because 03.10.03 seems like an older firmware that 03.20.xx, we'll see though

In Europe for example, the newest firmware version is 03.03.50, so it seem as even older firmware. Clearly LG has separate firmware policy per continent smile.gif
dobbre is offline  
post #927 of 2137 Old 06-13-2012, 12:47 AM
Member
 
ericdabbs's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by tomhayes View Post

I bought the 55LM6700 from Fry's today.
May manufacture date, firmware version 03.21.03.
The TruMotion menu option is present.
$1099 for the TV + an LG bluray player +6 extra pairs of glasses (12 total.)

You are the second person who has reported this 03.21.03 firmware preinstalled on the 55LM6700 TV. Maybe LG is holding out on release to test out the 03.21.03 firmware update and that version for final release? Seems kinda strange that there are 2 different firmwares released in the 03.20.93 and 03.21.03. Thanks for the info.
ericdabbs is offline  
post #928 of 2137 Old 06-13-2012, 12:49 AM
Member
 
ericdabbs's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Can those who have a 55LM6700 with the 03.20.93 firmware, do a software check to see if there is a newer version. Apparently the May models seems to have a later firmware version in 03.21.03. If you are able to update the firmware to 03.21.03, then it seems like LG could be targeting a 03.21.XX firmware for final release maybe.
ericdabbs is offline  
post #929 of 2137 Old 06-13-2012, 01:22 AM
Member
 
jfoneill's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bay Area, CA
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ericdabbs View Post

Can those who have a 55LM6700 with the 03.20.93 firmware, do a software check to see if there is a newer version. Apparently the May models seems to have a later firmware version in 03.21.03. If you are able to update the firmware to 03.21.03, then it seems like LG could be targeting a 03.21.XX firmware for final release maybe.

Just checked and there is no update to my 03.20.93. I'm hoping the newer firmware when released includes a fix for the rebooting. Seems likely to be a firmware problem since none of the parts replacements have helped.
jfoneill is offline  
post #930 of 2137 Old 06-13-2012, 10:12 AM
Member
 
MCoupe's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Been watchng this thread...not impressed with LG customer service but I'm not sure the other makers are much better. Anyone considering jumping ship and picking up the new passive Panasonics?

Joe
MCoupe is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Lg Cinema Screen 47lm6700 47 Inch Cinema 3d 1080p 120 Hz Led Lcd Hdtv With Smart Tv , Lg Cinema Screen 55lm6700 55 Inch Cinema 3d Led Lcd Hdtv , Displays
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off