Official Samsung UNxxES8000 Owner's Thread - Page 493 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #14761 of 16260 Old 04-20-2013, 08:04 AM
AVS Special Member
 
Bladerunner1959's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pittsburgh...Preferably the Virgin Islands....
Posts: 1,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 51
OuggaBooga, i have to agree mostly to "Generally speaking >> sony is over priced & nolonger the "leader" like they used to be when they had the trinitron"

I had a 27" sony trin in 91, 35"xbr in 97-02, 60" xbr rpLCD in 05-12... I had to ween myself off the koolaid and Sony is def overpriced and easily NOT the best PQ for dollar value.

I looked at everything last May and imho it was easily the choice and identifiable that the un60es8000 was the best pic of all under 7k AND i was not sold that overall it wasnt the better viewing experience than the Elite.

In the end i had forced all best buy sales people to move every tv i was considering into the magnolia room...i had my own bluray player and demo discs in my arms for easy hookup making it very easy to filter out the sales pitch.

10 months in with my ES and i am still on that honeymoon.

Love for all things Hi-def...Losing count; 200 plus bluray, 500 plus dvd, 30 plus HDdvd and a rapidly growing 50 plus in the cloud.

Bladerunner1959 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14762 of 16260 Old 04-20-2013, 08:19 AM
Member
 
Snoopy10's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
My wfe and I decided to buy a tv this year in August. We came up with the budget of $2300.00, I have seen the newer models in this series and come to the realization I would never get this great of a tv. Today I was strolling bestbuy and they have this in the 60 inch version for $2300! I'm so tempted to put it on my credit card and then just paying it off in August.

I have thought of all the counter arguments my wife might bring up

1. We are going to be paying finance fees untill this is paid off in August! ($60.00 she is so anti interest fees).

However I will be getting getting $40.00 in rewards points and $115.00 in cash back points.

What do you guys think wait till August and hope the newer versions are dropped? I'm sure the only reason this is at this price is because its last years model

Opinions?
Snoopy10 is offline  
post #14763 of 16260 Old 04-20-2013, 08:28 AM
Member
 
mickjcat's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Garnoch View Post

Hey there, TBN. I'm still around believe it or not, and I try to keep up with this thread as much as I can. I promise I'm not in AA haha. Just a lot of things going on at work and in life, and I'm not able to dedicate the time here right now like I used to. You're all doing a great job keeping this place a fun and helpful. Remember to link people to The Guide if you don't want to keep repeating the same answers to the same questions. For the record, right now I'm not planning on getting the Evo Kit - based on price to features. The price seems a little steep for getting no picture enhancements. Maybe I'll look into the next one. I will be reading the reviews though before I fully decide. I'll also be quietly updating my settings here on page 117 as well as on the spreadsheet after updates are released. Keep up the great work, guys!

Great to see you! I will check out your quiet settings :-)
mickjcat is offline  
post #14764 of 16260 Old 04-20-2013, 08:31 AM
Advanced Member
 
Mavinwow's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 711
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 168 Post(s)
Liked: 139
Quote:
Originally Posted by Snoopy10 View Post

My wfe and I decided to buy a tv this year in August. We came up with the budget of $2300.00, I have seen the newer models in this series and come to the realization I would never get this great of a tv. Today I was strolling bestbuy and they have this in the 60 inch version for $2300! I'm so tempted to put it on my credit card and then just paying it off in August.

I have thought of all the counter arguments my wife might bring up

1. We are going to be paying finance fees untill this is paid off in August! ($60.00 she is so anti interest fees).

However I will be getting getting $40.00 in rewards points and $115.00 in cash back points.

What do you guys think wait till August and hope the newer versions are dropped? I'm sure the only reason this is at this price is because its last years model

Opinions?

If you have a Frys near you, they have the 60ES8000 for $1997 today, or look a few posts back and you can get the 55 for $1599 from PaulsTV

My ES8000 settings, calibrated with an i1D3 and calman: Standard Mode, Movie Mode (out of date, will update soon)
CalMAN 5 Novice Walkthrough
Mavinwow is offline  
post #14765 of 16260 Old 04-20-2013, 08:33 AM
AVS Club Gold
 
Glenee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: MidWest
Posts: 1,173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Snoopy10 View Post

My wfe and I decided to buy a tv this year in August. We came up with the budget of $2300.00, I have seen the newer models in this series and come to the realization I would never get this great of a tv. Today I was strolling bestbuy and they have this in the 60 inch version for $2300! I'm so tempted to put it on my credit card and then just paying it off in August.

I have thought of all the counter arguments my wife might bring up

1. We are going to be paying finance fees untill this is paid off in August! ($60.00 she is so anti interest fees).

However I will be getting getting $40.00 in rewards points and $115.00 in cash back points.

What do you guys think wait till August and hope the newer versions are dropped? I'm sure the only reason this is at this price is because its last years model

Opinions?
Mavinwow just showed the 55 for 1600.00 a couple of pages back. Do you have to Go 60" if you do I think you can get BB to deal a little on that price.
Sorry Mavinwow must of been typing at the same time.

Nothing's Perfect So Stop Expecting It ! Glenee

Glenee is online now  
post #14766 of 16260 Old 04-20-2013, 08:40 AM
AVS Special Member
 
Bladerunner1959's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pittsburgh...Preferably the Virgin Islands....
Posts: 1,070
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 51
Snoopy10..i just answered that..." i looked at everything last May and imho it was easily the choice and identifiable that the un60es8000 was the best pic of all under 7k AND i was not sold that overall it wasnt the better viewing experience than the Elite.

In the end i had forced all best buy sales people to move every tv i was considering into the magnolia room...i had my own bluray player and demo discs in my arms for easy hookup making it very easy to filter out the sales pitch"

I paid 2700 after pricedrop match, plus a free soundbar and a new vacumn cleaner from Hhgregg. I thought it was a steal then...pricing now is an easy decision...buy the ES, leave the wife, get your own cool crib, have two girl friends (1 for sports activities and one who digs tv and sex)... Pay off the tv in august as planned...and be careful NOT to call off sick from work too much just to watch tv.

...and dont overthink the whole process. At a minimum, this is a top 3 panel on the planet at this money...

Love for all things Hi-def...Losing count; 200 plus bluray, 500 plus dvd, 30 plus HDdvd and a rapidly growing 50 plus in the cloud.

Bladerunner1959 is offline  
post #14767 of 16260 Old 04-20-2013, 08:52 AM
Newbie
 
xinfamousxi's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No Frys near me )=
xinfamousxi is offline  
post #14768 of 16260 Old 04-20-2013, 10:37 AM
Advanced Member
 
Jestered's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: TX
Posts: 509
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 38
10k- it doesn't sound like you did the reset after the FW update, so I'm wondering if that will make a difference. As you already know there's been a lot of talk about whether or not that makes a difference. I haven't updated the FW yet, but plan on doing that today. I'm going to perform a full reset and put the meter back on the tv to see if anything changes from doing the reset. I'll post my findings later.
Jestered is offline  
post #14769 of 16260 Old 04-20-2013, 10:41 AM
10k
Advanced Member
 
10k's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 688
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by Jestered View Post

10k- it doesn't sound like you did the reset after the FW update, so I'm wondering if that will make a difference. As you already know there's been a lot of talk about whether or not that makes a difference. I haven't updated the FW yet, but plan on doing that today. I'm going to perform a full reset and put the meter back on the tv to see if anything changes from doing the reset. I'll post my findings later.
When 1047 came out I upgraded and measured, and then the "full reset" discussions were happening so just out of curiosity I did a full reset and plugged my settings all back in again and remeasured........same results smile.gif

I think I posted about it but too lazy to find the posts. Looking fwd to your tests though.
10k is offline  
post #14770 of 16260 Old 04-20-2013, 10:43 AM
Member
 
xitman's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Lynnwood, WA
Posts: 115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
I just updated my set from 1047 to 1048 and I checked the default Movie and Standard settings in both firmwares and I can confirm that they are exactly the same. As for 1048 with 10ks settings it looks just as good as 1047 or 1046 did.

Edit: I did a full reset on both btw.
xitman is offline  
post #14771 of 16260 Old 04-20-2013, 01:06 PM
10k
Advanced Member
 
10k's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 688
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 38
I bumped up backlight to 16 for daytime viewing in my livingroom, which gets some sun, and the nba playoffs on abc look amazing. Loving it.
10k is offline  
post #14772 of 16260 Old 04-20-2013, 01:11 PM
Advanced Member
 
Mavinwow's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 711
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 168 Post(s)
Liked: 139
Quote:
Originally Posted by 10k View Post

I bumped up backlight to 16 for daytime viewing in my livingroom, which gets some sun, and the nba playoffs on abc look amazing. Loving it.

That high? what is your peak output?

My ES8000 settings, calibrated with an i1D3 and calman: Standard Mode, Movie Mode (out of date, will update soon)
CalMAN 5 Novice Walkthrough
Mavinwow is offline  
post #14773 of 16260 Old 04-20-2013, 01:17 PM
10k
Advanced Member
 
10k's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 688
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by Mavinwow View Post

That high? what is your peak output?
I didn't measure. 8 is 40ftl, which I use most of the time, and 5 (30ftl or so) for night viewing. I have 3 open windows opposite my tv and its a sunny day so I turned it up for the game. I would guess it is 55-65ftl at 16. I should have clarified that this is a one off thing smile.gif
10k is offline  
post #14774 of 16260 Old 04-20-2013, 02:59 PM
AVS Club Gold
 
Glenee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: MidWest
Posts: 1,173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 63
Could someone explain to me, why we have to do a full reset after we update ?
I didn't and what's the advantage ? If we do exactly how do we do this full reset? The reason I ask this is that I have had Display's that in order to do any reset that would amount to anything, you had to do some weird things. Such as Hold down the menu and 5 button while unplugging from the wall. Wait 30 seconds then hold down the enter and return button while plugging back into the wall. Do we do this one just thru the User menu or what ?
Thanks,
Glen

Nothing's Perfect So Stop Expecting It ! Glenee

Glenee is online now  
post #14775 of 16260 Old 04-20-2013, 05:45 PM
AVS Special Member
 
mo949's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 3,295
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 508
Quote:
Originally Posted by cmay91472 View Post

Was that horizontal banding also? or just reflections from like a window blinds or something?

Never thought of that biggrin.gif
mo949 is offline  
post #14776 of 16260 Old 04-21-2013, 04:12 AM
Senior Member
 
turboman123's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by 10k View Post

I didn't measure. 8 is 40ftl, which I use most of the time, and 5 (30ftl or so) for night viewing. I have 3 open windows opposite my tv and its a sunny day so I turned it up for the game. I would guess it is 55-65ftl at 16. I should have clarified that this is a one off thing smile.gif

Same for me. Night viewing with a few dimmed lights, I use backlight 5. Daytime, in a bright room, I could easily use a backlight of 20.

For night viewing, backlight 5 was combined with max contrast setting and increasing white balance gain, resulting in a peak white of 114cd/m2 or 33.3ftl. I don't have recent peak white measurement with backlight 15 or 20, but it is a lot!
turboman123 is offline  
post #14777 of 16260 Old 04-21-2013, 09:04 AM
Senior Member
 
Op's Guy's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Kansas City area
Posts: 469
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 33
Quote:
Originally Posted by Glenee View Post

Could someone explain to me, why we have to do a full reset after we update ?
I didn't and what's the advantage ? If we do exactly how do we do this full reset? The reason I ask this is that I have had Display's that in order to do any reset that would amount to anything, you had to do some weird things. Such as Hold down the menu and 5 button while unplugging from the wall. Wait 30 seconds then hold down the enter and return button while plugging back into the wall. Do we do this one just thru the User menu or what ?
Thanks,
Glen

The full reset can be performed with the remote. Scroll to; Support>Self diagnosis> Reset
Op's Guy is offline  
post #14778 of 16260 Old 04-21-2013, 03:08 PM
AVS Club Gold
 
Glenee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: MidWest
Posts: 1,173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Op's Guy View Post

The full reset can be performed with the remote. Scroll to; Support>Self diagnosis> Reset
Thank's Op's I got that one done but was just wondering if any other's .
Any body know the advantage of doing the reset after a update ? Is this something somebody decided we should do or what ?
My Question is WHY do we have to do a reset after updating if everything seems to be OK after a Update ?

Nothing's Perfect So Stop Expecting It ! Glenee

Glenee is online now  
post #14779 of 16260 Old 04-21-2013, 04:55 PM
Member
 
Tarob's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Glenee View Post

Thank's Op's I got that one done but was just wondering if any other's .
Any body know the advantage of doing the reset after a update ? Is this something somebody decided we should do or what ?
My Question is WHY do we have to do a reset after updating if everything seems to be OK after a Update ?

I doubt that you do. It's a FW install. I own a lot of stuff that requires FW updates and this is the first I've heard of a "reset" requirement. Seems like an exercise in sock folding to me.
Tarob is offline  
post #14780 of 16260 Old 04-21-2013, 05:42 PM
AVS Club Gold
 
Glenee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: MidWest
Posts: 1,173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Tarob View Post

I doubt that you do. It's a FW install. I own a lot of stuff that requires FW updates and this is the first I've heard of a "reset" requirement. Seems like an exercise in sock folding to me.
I was just wondering if this is something required, and if it is why. I have read this entire thread over the past few weeks and some people seem very sure this is required. There has to be some sort of substance to it, maybe someone can post or tell us this is from Samsung and why. I just wanted to know the rhyme or reasoning behind it. Some poster's are even asking if 10k reset before taking his readings or after, They would surely know why they ask this, I mean if it doesn't make a Flip why ask it.
Curious Mind.

Nothing's Perfect So Stop Expecting It ! Glenee

Glenee is online now  
post #14781 of 16260 Old 04-21-2013, 06:21 PM
Advanced Member
 
Mavinwow's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 711
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 168 Post(s)
Liked: 139
Quote:
Originally Posted by Glenee View Post

I was just wondering if this is something required, and if it is why. I have read this entire thread over the past few weeks and some people seem very sure this is required. There has to be some sort of substance to it, maybe someone can post or tell us this is from Samsung and why. I just wanted to know the rhyme or reasoning behind it. Some poster's are even asking if 10k reset before taking his readings or after, They would surely know why they ask this, I mean if it doesn't make a Flip why ask it.
Curious Mind.

The full reset is part of the placebo cocktail of magical picture improvements. If you are not having issues, no reason to do a full reset.

My ES8000 settings, calibrated with an i1D3 and calman: Standard Mode, Movie Mode (out of date, will update soon)
CalMAN 5 Novice Walkthrough
Mavinwow is offline  
post #14782 of 16260 Old 04-21-2013, 08:15 PM
Member
 
MelonSplitter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: San Bernardino, CA.
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Any news anywhere about an Evolution kit upgrade for this set? Man, the F series TV, if I'm reading right, has a quad core processor. It would be real nice to get this set upraded to that. I have a bad feeling about this for some odd reason, like compatibility for this set being its a first generation Evolution set or something. Man I hope I'm wrong and just being paranoid.
MelonSplitter is offline  
post #14783 of 16260 Old 04-21-2013, 08:36 PM
Member
 
canadian55's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Spreadsheet Default Settings Updated to 1048.4

I'm the guy who suggested we use a doc to organize people's settings and I posted the original default settings for my 65". These are the first 3 columns of settings in the spreadsheet.

Whenever there is new Firmware, I check default settings for Standard, Movie and Natural modes to see how they compare with the previous Firmware release. I can confirm that 99% of default settings from 1046.2 and 1047 remain the same in 1048.4. There is one difference as far as I can tell. The setting for 10p White Balance in Movie Mode was Greyed Out and Off in 1047 but is no longer Greyed Out in 1048.4. This should mean the Off setting can now be changed. Please correct if I got this wrong.

Regards to everyone,
Canadian
canadian55 is offline  
post #14784 of 16260 Old 04-21-2013, 10:15 PM
Member
 
parodielin's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Herndon, VA
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Corner Lights Burn In?

On my set, everytime I watched a 3D movie, four corner lights will be "showing". This is because the backlit was adjusted to 20 no matter what mode I'm in. But after switching back to 2D, there will be a period that I can see corner lights. It feels like the set takes a while to back to normal. Anyone has similar experience?
parodielin is offline  
post #14785 of 16260 Old 04-22-2013, 12:10 AM
Senior Member
 
OugaBooga's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 255
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by canadian55 View Post

Spreadsheet Default Settings Updated to 1048.4

I'm the guy who suggested we use a doc to organize people's settings and I posted the original default settings for my 65". These are the first 3 columns of settings in the spreadsheet.

Whenever there is new Firmware, I check default settings for Standard, Movie and Natural modes to see how they compare with the previous Firmware release. I can confirm that 99% of default settings from 1046.2 and 1047 remain the same in 1048.4. There is one difference as far as I can tell. The setting for 10p White Balance in Movie Mode was Greyed Out and Off in 1047 but is no longer Greyed Out in 1048.4. This should mean the Off setting can now be changed. Please correct if I got this wrong.

Regards to everyone,
Canadian

TY, i hope to figure this ASAP,for most ppl this doesn't mean SHZIT, but for gamers it has ALL the world !!!

to the gamers using a ES.....BAND together & don't let any1 say any different !!
1046 - 1047 was OK so far i ca see............1048?, do i want to take a chance?

SEK-2000/ZA....Any GOOD ?
OugaBooga is offline  
post #14786 of 16260 Old 04-22-2013, 06:22 AM
Member
 
MelonSplitter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: San Bernardino, CA.
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Just saw the Evo thread. Please delete.
MelonSplitter is offline  
post #14787 of 16260 Old 04-22-2013, 10:00 AM
Advanced Member
 
digimat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 990
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Liked: 218
Quote:
Originally Posted by parodielin View Post

Corner Lights Burn In?

On my set, everytime I watched a 3D movie, four corner lights will be "showing". This is because the backlit was adjusted to 20 no matter what mode I'm in. But after switching back to 2D, there will be a period that I can see corner lights. It feels like the set takes a while to back to normal. Anyone has similar experience?

I've had three sets... all of them had this issue with 3D. I'm assuming it's a non adjustable setting outside of the backlight as even at maximum level in 2D the bleed isn't present. Not sure if it's been resolved in the F series...
digimat is offline  
post #14788 of 16260 Old 04-22-2013, 10:23 AM
Advanced Member
 
digimat's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 990
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 71 Post(s)
Liked: 218
Quote:
Originally Posted by Mavinwow View Post

As far as I know, you are incorrect. Full vs. Limited is terrible jargon, as it makes it sound like you are getting less colors. All that setting does is map the colors, 0-255 vs. 16-235, i.e.: PC vs. TV color mapping. The TV has to anticipate which color feed you are sending it, which it will be expecting limited (16-235). To change it, the TV is then not showing the correct colors, and your blacks will look grey. You can manually change this by switching the HDMI Black setting in the TV however to compensate if you really wanted to.

You are in fact getting less colors with setting it low or limited. The TV will only be expecting 16-235 if you have HDMI set to low on your set. If either the TV or PS3 are set opposite you will get lag as the TV will need to convert the signal to whatever setting is enabled on your set.

Setting expanded on PS3 ( not entirely certain what the actual labeling is as I own an XBOX) and high on your TV will yield least amount of lag and best possible PQ.

http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-3/RGB-hdmi-full-settings-vs-limited/td-p/6966233
digimat is offline  
post #14789 of 16260 Old 04-22-2013, 10:26 AM
AVS Special Member
 
mo949's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 3,295
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 508
Quote:
Originally Posted by digimat View Post

You are in fact getting less colors with setting it low or limited. The TV will only be expecting 16-235 if you have HDMI set to low on your set. If either the TV or PS3 are set opposite you will get lag as the TV will need to convert the signal to whatever setting is enabled on your set.

Setting expanded on PS3 ( not entirely certain what the actual labeling is as I own an XBOX) and high on your TV will yield least amount of lag and best possible PQ.

http://community.us.playstation.com/t5/PlayStation-3/RGB-hdmi-full-settings-vs-limited/td-p/6966233

I know you are right for the PS3, but for dvd/bluray/cable tv they use the limited range right?
mo949 is offline  
post #14790 of 16260 Old 04-22-2013, 10:42 AM
Senior Member
 
thebignewt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Arizona
Posts: 444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 25
Quote:
Originally Posted by Glenee View Post

Could someone explain to me, why we have to do a full reset after we update ?
I didn't and what's the advantage ? If we do exactly how do we do this full reset? The reason I ask this is that I have had Display's that in order to do any reset that would amount to anything, you had to do some weird things. Such as Hold down the menu and 5 button while unplugging from the wall. Wait 30 seconds then hold down the enter and return button while plugging back into the wall. Do we do this one just thru the User menu or what ?
Thanks,
Glen
There's a Full Reset somewhere it Settings I think. I also don't think it's neccessary to do it in order for the firmware features to take hold. That was the theoretical reason that someone recommended a Full Reset with every FW update: that you wouldn't in effect truly install the software without a quasi reboot (like a Microsoft update lol).

Samsung ES8000 65", Evo Kit installed, Yamaha AVR with Paradigm speakers, iMac, iPad, Apple TV and HTC One phone.
thebignewt is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung , Displays , Samsung Un46es8000 Led Hdtv , Lcd Hdtv , Samsung Un65es8000 Led Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off