Official Samsung UNxxES8000 Owner's Thread - Page 526 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #15751 of 16222 Old 09-06-2013, 12:00 PM
Senior Member
 
thebignewt's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Arizona
Posts: 417
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 25
You guys are nuts. I'm still using a Yamaha sub I bought for $400 in like 1993, when subs were new. It's got 2 four inch drivers and a crossover knob. You had to bleed the front speaker wires through it because there was no sub output on AVRs then (Dolby Digital was the format, VHS the source). It still sounds good, but maybe it's time to upgrade? (I think I know the answer)

Samsung ES8000 65", Evo Kit installed, Yamaha AVR with Paradigm speakers, iMac, iPad, Apple TV and HTC One phone.
thebignewt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #15752 of 16222 Old 09-06-2013, 12:12 PM
AVS Special Member
 
SoundofMind's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: SE MI
Posts: 7,962
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 158

^ROTFL


Yes, I still like playing with Dalis.

SoundofMind is offline  
post #15753 of 16222 Old 09-06-2013, 12:20 PM
Advanced Member
 
Ricoflashback's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 75
Quote:
Originally Posted by SoundofMind View Post

Either would be a fine sub and a good value. I don't know what a coupla Hz difference in F3 pointtranslates to in real-world listening.  You're right, 20-25 is felt, not heard.  Note that by placing a sub closer to a corner you can gain considerable sub performance with "room gain". The VDR is a 12" and has more sophisticated electronics w/ DSP and presets.  I personally use that feature all the time.  For ex., the music setting gives me accurate, smooth yet punchy bass, the Action Movie setting rattles the walls.  smile.gif

Hey, here's an idea.  If still available, order two of the Velos.  Same price as 1 SVS, way more power/headroom, WAY more speaker area-and you'll gain low freq extension.  if you like you can situate two subs to help cancel room modes created by either one for smoother, punchier bass.  Two subs is crazy good, especially at that price!

While you're at it, why not buy the "Butt-Kicker" chairs with the Sub connected.

Two subs, one on each side of the room with "Butt Kicker" lounge chairs to boot. That way, you'll really feel the movie....smile.gif

Home Theater Setup
Samsung UN65ES8000 LCD/LED
BenQ W1080ST Projector
Pioneer SC65 (Pre-Amp)
Wyred4Sound MMC-7 Channel Amplifier, 221wpc
OPPO 103, Directv GENIE
Darbee Darblet
ALL Paradigm - 7.1 - Studio 60's, V.2 (FL/FR)
CC-690, V.5 (C)
ADP 590 V.5 (SS)
MilleniaOne 2.0 (BS) - Velodyne 810 Sub
Ricoflashback is offline  
post #15754 of 16222 Old 09-06-2013, 12:40 PM
AVS Special Member
 
SoundofMind's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: SE MI
Posts: 7,962
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 158

^My HT is on a suspended hardwood floor over a crawlspace so when I put my two Velodyne DD10s (combined 2500 W RMS) in "Action Movie" mode I get my "butt kicked" pretty good already.  :D


Yes, I still like playing with Dalis.

SoundofMind is offline  
post #15755 of 16222 Old 09-06-2013, 06:48 PM
10k
Advanced Member
 
10k's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 686
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by zaria View Post

I also read that 3D tvs like ours can accept 120hz and display 120hz; is this true?.

When I output from HTPC I get 1080p 60hz; using Totalmedia Theatre 6 when I play a 3DBD it updates the refresh rate to 1080p 30hz and when I play using PowerDVD 13 I get 1080p 24hz on 3D discs; this is only on 3D content; is that normal and does the same thing happen if I had a external commercial 3D blu-ray player using this tv?
I couldn't find it on google but if you look in your manual you will see that the TV input is limited to 1920x1080@60hz, or 1080p60. All the marketing about 120hz and 240hz is around the processing that gets performed by the TV itself on the 60hz signal before displaying it (ie, the smoothing features etc). I dont know about TMT vs PowerDVD but if they are switching to 30hz and 24hz when you are playing bluray, it is doing that because that is the framerate of the source content. If it got it wrong and was playing 24fps content at 30hz (or vice versa) it would look terrible, so dont worry, it's doing what it is supposed to.

In terms of displays that accept greater than 60hz input, I think you need to look at PC gaming monitors for that. As far as I know no television accepts anything higher than 1080p60 (except the handful of 4k 30hz displays out there).
10k is online now  
post #15756 of 16222 Old 09-07-2013, 04:25 AM
AVS Special Member
 
stefuel's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Marshfield, MA, USA
Posts: 5,881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
I have occasional stutter. It happens on a irregular basis on all HDMI inputs. I have read a few posts that suggest changing "AMP" setting to "clear". I am not home to check but don't recall seeing this in the menu. What is it and what am I changing? I won't be able to look at it until tomorrow. Other then this I love the set.

Current owner of the last/best AmPro on the planet. The mighty 4600HD, and it's still running...better than Barco's, especially southern ones.
stefuel is offline  
post #15757 of 16222 Old 09-07-2013, 12:33 PM
Advanced Member
 
Jestered's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: TX
Posts: 509
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by stefuel View Post

I have occasional stutter. It happens on a irregular basis on all HDMI inputs. I have read a few posts that suggest changing "AMP" setting to "clear". I am not home to check but don't recall seeing this in the menu. What is it and what am I changing? I won't be able to look at it until tomorrow. Other then this I love the set.

Yep. You likely need to change that to clear to resolve the studder problem. Here's where you'll find it:

Picture-> Picture Options-> Auto Motion Plus
Jestered is offline  
post #15758 of 16222 Old 09-07-2013, 04:26 PM
Member
 
sterlingma1's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is EXACTLY what was wrong with mine. Took three repairs to identify it. The connection cable had a short, and one of the ends actually looked burnt when it was taken off. First two techs didn't notice it. 3rd Tech indicated that there was a service bulletin posted about this being the potential problem.
sterlingma1 is offline  
post #15759 of 16222 Old 09-08-2013, 06:25 AM
AVS Special Member
 
stefuel's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Marshfield, MA, USA
Posts: 5,881
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
Well so far so good. "AMP" (Auto Motion Plus), changed it to "clear and all seems well. I have not seen any stutter. I'm not 100% sure but the picture looks a tad softer in clear. Anyone else notice that. It could just be my old eyes playing tricks on me.

Current owner of the last/best AmPro on the planet. The mighty 4600HD, and it's still running...better than Barco's, especially southern ones.
stefuel is offline  
post #15760 of 16222 Old 09-08-2013, 07:32 AM
Member
 
cityinruin's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 14
Are you guys able to get dualview (or whatever its called) working with the Galaxy tab 2(or galaxy s3 for that matter)? My TV came with one as a bonus but I've never actually ben able to make it work, not sure what the deal is.


secondary note- im still extremely disappointed that allshare-cast (aka miracast) doesnt work without a silly dongle despite the TV having all needed technology already built in.
cityinruin is offline  
post #15761 of 16222 Old 09-08-2013, 08:54 AM
Member
 
bigraytk's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cityinruin View Post

Are you guys able to get dualview (or whatever its called) working with the Galaxy tab 2(or galaxy s3 for that matter)? My TV came with one as a bonus but I've never actually ben able to make it work, not sure what the deal is.


secondary note- im still extremely disappointed that allshare-cast (aka miracast) doesnt work without a silly dongle despite the TV having all needed technology already built in.

Dual view only works for non HDMI connections.
bigraytk is offline  
post #15762 of 16222 Old 09-08-2013, 09:26 AM
Member
 
cityinruin's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by bigraytk View Post

Dual view only works for non HDMI connections.
do any other connections actually exist?
cityinruin is offline  
post #15763 of 16222 Old 09-08-2013, 10:35 AM
Member
 
bigraytk's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cityinruin View Post


do any other connections actually exist?

You could do component, but HDMI looks the best.
bigraytk is offline  
post #15764 of 16222 Old 09-08-2013, 02:13 PM
Member
 
cityinruin's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 82
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 14
i'm crazy confused. are you saying that SmartView only works if im using a connection that doesnt exist ?

Alls i want is to connect my fios box to my un60es8000 and watch the game when i have to run t he pooper. what am i doing that is wrong ?
cityinruin is offline  
post #15765 of 16222 Old 09-08-2013, 05:01 PM
AVS Special Member
 
Bladerunner1959's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Pittsburgh...Preferably the Virgin Islands....
Posts: 1,067
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 49
SteFuel, i agree that clear does soften the pic slightly. I use standard. I dont have stutter but the occasional blur...but imho its easy to live with for the sharper punchier picture. Well worth the trade off.

Love for all things Hi-def...Losing count; 200 plus bluray, 500 plus dvd, 30 plus HDdvd and a rapidly growing 50 plus in the cloud.

Bladerunner1959 is offline  
post #15766 of 16222 Old 09-08-2013, 09:18 PM
Member
 
JDenham's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Bladerunner1959 View Post

SteFuel, i agree that clear does soften the pic slightly. I use standard. I dont have stutter but the occasional blur...but imho its easy to live with for the sharper punchier picture. Well worth the trade off.

I use to have my AMP setting set to Clear cause I would get bad stuttering in STANDARD. But lately after latest update FW 1057 I have it set to STANDARD and it's perfect smile.gif
JDenham is offline  
post #15767 of 16222 Old 09-08-2013, 09:21 PM
Member
 
JDenham's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Does anyone have or herd about the Samsung wall mount ? Supposly hangs the tv really close to the wall ??
JDenham is offline  
post #15768 of 16222 Old 09-09-2013, 02:02 AM
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Canada
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
...

Samsung UN46ES8000F TV, Samsung WMN350M mini wall mount, Samsung VG-KBD1500 bluetooth keyboard, Samsung HT-E6730W home theater
Highland Logan is offline  
post #15769 of 16222 Old 09-09-2013, 07:07 AM
Member
 
JDenham's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Hey
Quote:
Originally Posted by Highland Logan View Post

There are 2 types; the Slim Mount and Mini Mount. I have the WMN350M Mini and it's great.

Frank
hey frank, what's the diff between the two ? I had bought a mount from best buy but I want a mount that sets the tv as close to the wall. Is there any heat issues being so close to the walls ?
JDenham is offline  
post #15770 of 16222 Old 09-09-2013, 07:12 AM
Newbie
 
zaria's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Regarding SmartHub apps; is there a difference between the availability of the apps for US to Canada?
zaria is offline  
post #15771 of 16222 Old 09-09-2013, 08:42 AM
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Canada
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
...

Samsung UN46ES8000F TV, Samsung WMN350M mini wall mount, Samsung VG-KBD1500 bluetooth keyboard, Samsung HT-E6730W home theater
Highland Logan is offline  
post #15772 of 16222 Old 09-09-2013, 08:57 AM
Newbie
 
zaria's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Highland Logan View Post

Yes there is quite a difference. I'm happy with what was offered for the Canadian apps. I get my channels (only 3) from OTA, so I'm not too hard to please. The only thing that got me was the lack of PVR/Timeshift, but I took care of that problem.

Frank

@Frank, thanks I just read your signature post on PVR, WOW, never knew you could do that. I need to see what other features are missing from my CDN version.
zaria is offline  
post #15773 of 16222 Old 09-09-2013, 09:45 AM
Senior Member
 
chrisjmccord's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oklahoma City, OK
Posts: 433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
So my UN60ES8000 got stolen out of my house last week with a home break in, and I'm probably going to replace this TV with something different, maybe even plasma.
Not sure what brands or what right now, I just know that I'm going to rethink my original decision on this TV itself.

They didn't steal the EVO Kit remote or the TV Remote that came with it, nor the IR Blaster.
If anyone is looking for a back up to these devices, or wants extras, we can work out a deal, just PM me.

Thanks.
chrisjmccord is offline  
post #15774 of 16222 Old 09-09-2013, 01:18 PM
Advanced Member
 
gamermwm's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: OK, USA
Posts: 768
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by chrisjmccord View Post

So my UN60ES8000 got stolen out of my house last week with a home break in, and I'm probably going to replace this TV with something different, maybe even plasma.
Not sure what brands or what right now, I just know that I'm going to rethink my original decision on this TV itself.

They didn't steal the EVO Kit remote or the TV Remote that came with it, nor the IR Blaster.
If anyone is looking for a back up to these devices, or wants extras, we can work out a deal, just PM me.

Thanks.

Wow that sucks. Did they actually take it off a wall mount or was it on a stand? Also, couldn't Samsung locate the set if the thief tried to use any of the smart features...I mean they probably wouldn't go into all that, they would just expect you to carry home insurance. But still if a cellphone has the technology to be located at a thief's address I'm sure a smart tv could be as well

Perhaps they will use the internet with the kit and the S-Recommend will suggest such shows as Law & Order and Cops...

gamermwm is offline  
post #15775 of 16222 Old 09-09-2013, 01:20 PM
Senior Member
 
chrisjmccord's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oklahoma City, OK
Posts: 433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by gamermwm View Post

Wow that sucks. Did they actually take it off a wall mount or was it on a stand? Also, couldn't Samsung locate the set if the thief tried to use any of the smart features...I mean they probably wouldn't go into all that, they would just expect you to carry home insurance. But still if a cellphone has the technology to be located at a thief's address I'm sure a smart tv could be as well

It was just on a stand here in the house. I don't know if the TV has GPS features in it? And they would have to connect it to the internet for anything else to work, so I doubt it can be tracked.
Its ok, I'm happy to go shopping again.
chrisjmccord is offline  
post #15776 of 16222 Old 09-09-2013, 01:54 PM
Advanced Member
 
gamermwm's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: OK, USA
Posts: 768
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by chrisjmccord View Post

It was just on a stand here in the house. I don't know if the TV has GPS features in it? And they would have to connect it to the internet for anything else to work, so I doubt it can be tracked.
Its ok, I'm happy to go shopping again.

Yeah I don't think it has GPS but couldn't they see the serial number etc. if connected to the internet and track down the IP address and find where its located exactly? Anything that is connected to the internet can be located. And it doesn't hurt that the tv has a camera and facial recognition. Anyways, I'm just saying....I know Samsung is not likely to do anything of the sort...just thinking of possibilities

gamermwm is offline  
post #15777 of 16222 Old 09-09-2013, 02:17 PM
Senior Member
 
chrisjmccord's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oklahoma City, OK
Posts: 433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by gamermwm View Post

Yeah I don't think it has GPS but couldn't they see the serial number etc. if connected to the internet and track down the IP address and find where its located exactly? Anything that is connected to the internet can be located. And it doesn't hurt that the tv has a camera and facial recognition. Anyways, I'm just saying....I know Samsung is not likely to do anything of the sort...just thinking of possibilities

Sure, thats if they do connect it to the net. Seems like a big hassle to me though, calling Samsung etc. More work and headache for me.
chrisjmccord is offline  
post #15778 of 16222 Old 09-09-2013, 02:21 PM
Member
 
Join Date: May 2013
Location: Canada
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
...

Samsung UN46ES8000F TV, Samsung WMN350M mini wall mount, Samsung VG-KBD1500 bluetooth keyboard, Samsung HT-E6730W home theater
Highland Logan is offline  
post #15779 of 16222 Old 09-09-2013, 04:30 PM
Advanced Member
 
Ricoflashback's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 960
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 75
Quote:
Originally Posted by chrisjmccord View Post

So my UN60ES8000 got stolen out of my house last week with a home break in, and I'm probably going to replace this TV with something different, maybe even plasma.
Not sure what brands or what right now, I just know that I'm going to rethink my original decision on this TV itself.

They didn't steal the EVO Kit remote or the TV Remote that came with it, nor the IR Blaster.
If anyone is looking for a back up to these devices, or wants extras, we can work out a deal, just PM me.

Thanks.

Chris - major bummer. Sorry to hear about it.

But - shopping for a new one should be fun! I think Vizio has an 80" 3D, 240Hz with Internet apps. I got a promo on it the other day.

Home Theater Setup
Samsung UN65ES8000 LCD/LED
BenQ W1080ST Projector
Pioneer SC65 (Pre-Amp)
Wyred4Sound MMC-7 Channel Amplifier, 221wpc
OPPO 103, Directv GENIE
Darbee Darblet
ALL Paradigm - 7.1 - Studio 60's, V.2 (FL/FR)
CC-690, V.5 (C)
ADP 590 V.5 (SS)
MilleniaOne 2.0 (BS) - Velodyne 810 Sub
Ricoflashback is offline  
post #15780 of 16222 Old 09-09-2013, 04:49 PM
Senior Member
 
chrisjmccord's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Oklahoma City, OK
Posts: 433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Ricoflashback View Post

Chris - major bummer. Sorry to hear about it.

But - shopping for a new one should be fun! I think Vizio has an 80" 3D, 240Hz with Internet apps. I got a promo on it the other day.

lol, I don't have room for 80", 65" is my limit, so I'm deciding tween the PN64F8500, or the Panny 65" ZT60
I really liked the LED, but after a bit, I was disappointed in the angle viewing and the IQ from that.
chrisjmccord is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung , Displays , Samsung Un46es8000 Led Hdtv , Lcd Hdtv , Samsung Un65es8000 Led Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off