Official LG 47LM8600/55LM8600 Owners Thread - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 1391 Old 05-11-2012, 07:36 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
With the recent sale at TigerDirect and Price matching by Amazon, there must be a bunch of these out in the wild now.
I feel lucky at this point to have picked one up for $1850 after having sit with it in my shopping cart for 4 or 5 weeks.

Anyway, there is not a ton of info, nor reviews out there, so please dump it all in this thread.
boxorox87 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 1391 Old 05-11-2012, 08:31 AM
AVS Special Member
 
jedi29's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,397
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 35
How do you like your new LG ?

Did you get 47" or 55" ?

Sorry , just noticed the date , you may not have received your new LG yet.

When you get all hooked up and running , please post your thoughts , good or bad.
( I hope good and wish you all the best ! )

Later ,

G. 
jedi29 is offline  
post #3 of 1391 Old 05-11-2012, 08:44 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by jedi29 View Post

How do you like your new LG ?

Did you get 47" or 55" ?

Sorry , just noticed the date , you may not have received your new LG yet.

When you get all hooked up and running , please post your thoughts , good or bad.
( I hope good and wish you all the best ! )

Later ,

G. 

I got the 55"
I will for sure....if I am not to busy with it.
It is still in shipping. It looks to be about a Monday delivery.

It's replacing my Toshiba 50h80.
boxorox87 is offline  
post #4 of 1391 Old 05-11-2012, 11:59 AM
Newbie
 
pgarg's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got my TV yesterday. Mounted it on the wall late last night. Picture quality is pretty good, out of the box. I'll still like to find some good calibration settings.

It replaced a Sony 46" LCD TV. The difference is huge.

I purchased a 3D BluRay DVD last night from BB. I'll try it out over the weekend.
pgarg is offline  
post #5 of 1391 Old 05-11-2012, 12:26 PM
Member
 
jeffro23's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Apex,NC
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just purchased this set from Amazon and am returning my 7600 in hopes of less flashlighting. we shall see.

though I didnt get the good deal others had, I dont know if its too late since I just got a shipping notice
jeffro23 is offline  
post #6 of 1391 Old 05-11-2012, 02:01 PM
Member
 
HyperC's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
I got the 55" coming guessing friday which is good cause wall mount is coming wednesday which gives me time to install that...Just hope everything is good, I was gonna order it from tiger but they hit me with tax so ordered my from buydig for 1824 shipped

The thing that sucks is can't find any reviews besides from owners on the TV
HyperC is offline  
post #7 of 1391 Old 05-11-2012, 03:38 PM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
It's unfortunate, but the locals in my area will not have these on display until the middle of summer.
I guess it was a gamble, but the features and price drove me to do it. I just got the word that I will receive mine on Monday. I will get some real-life pics posted.
boxorox87 is offline  
post #8 of 1391 Old 05-11-2012, 09:06 PM
AVS Special Member
 
jedi29's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,397
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 11 Post(s)
Liked: 35
Thanks for your update , looking forward to the news !!

Me 
jedi29 is offline  
post #9 of 1391 Old 05-14-2012, 07:19 PM
Member
 
HyperC's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 143
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
So, does anyone know if the calibration settings are gonna be the same as the 7600
HyperC is offline  
post #10 of 1391 Old 05-14-2012, 07:49 PM
Member
 
jeffro23's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Apex,NC
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i assume so. The 7600 and 8600 use the same panels, correct?
jeffro23 is offline  
post #11 of 1391 Old 05-15-2012, 12:00 AM
Senior Member
 
cow736's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Can someone plug their coaxial local cable TV provider directly to TV, scan for channels and tell me if their getting all their local major TV stations/channels?

Got the 55LM8600 already ran into an issue with Cable DTV Auto Tuning only finds 44 channels the 55LM7600 finds 50 channels. I only care that I'm not getting channels 5, 7 & 11. Los Angeles / Charter Communications Cable. The built-in TV tuner is not decoding clearQAM unencrypted channels correctly.

I'm thinking it's either firmware not decoding/tuning channels correctly, defective tuner or tuner is different from LM7600?

55LM8600 (latest firmware 03.01.34)
2-1 CBS
4-1 NBC
5-1 KTLA/The CW (Missing / Not Found)
7-1 ABC (Missing / Not Found)
9-1 KCAL
11-1 FOX (Missing / Not Found)


This TV is going back to Amazon since I got the LM8600 cheaper from Amazon.

55LM7600 (latest firmware 03.20.31)
2-1 CBS
4-1 NBC
5-1 KTLA/The CW
7-1 ABC
9-1 KCAL
11-1 FOX

Update: To be more technical my 55LM8600 can't tune/decode or pickup a few unencrypted QAM256 signals.
http://www.silicondust.com/hdhomerun...lineup_8307348

I manually hit the remote icon top right corner of screen, manually tune to a QAM channel like ABC channel 7.1 I would input 91-431 I get no signal. I move that same coaxial cable to my previous 55LM7600 and it works fine.
cow736 is offline  
post #12 of 1391 Old 05-15-2012, 05:51 AM
Member
 
ECEC's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 55LX6500 that I purchased at the beginning of 2011. I've been having a weird issue where the TV acts like someone is pressing various buttons. LG send out a company that swapped out the board, but the problem persisted and I was told I need a new bezel. Since then the part has been backordered, and I got a call from LG yesterday offering the 55LM8600 as a replacement.

A big part of my decision to go with the LG originally is that it had a matte screen. My living room has two big windows, and in the afternoon a TV with a glass screen becomes a mirror. Some quick googling tells me this has the same type screen, but I can't seem to confirm it anywhere.

For those that have the TV: does it have a glass panel, or a matte?
ECEC is offline  
post #13 of 1391 Old 05-15-2012, 06:21 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by ECEC View Post


For those that have the TV: does it have a glass panel, or a matte?

I think it is called "clear coat"...but whatever, it is not a gloss finish, nor glass, though I do find it a bit reflective when I have the wrong lights on.
boxorox87 is offline  
post #14 of 1391 Old 05-15-2012, 06:23 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by jeffro23 View Post

i assume so. The 7600 and 8600 use the same panels, correct?

I believe it is the same panel.
boxorox87 is offline  
post #15 of 1391 Old 05-15-2012, 06:49 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
boxorox87 is offline  
post #16 of 1391 Old 05-15-2012, 08:07 AM
Newbie
 
egenesis1's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like LM8600 has issue with clouding and flashlighting too. I just got mine yesterday and here is what I see. I am thinking about returning it back to Amazon. Do you all have the same problem?

_http://www.youtube.com/watch?v=g6BTE84TdwU
egenesis1 is offline  
post #17 of 1391 Old 05-15-2012, 09:33 AM
Member
 
jeffro23's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Apex,NC
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thats similar to what Ive seen with my two 7600s.

I have no idea what LG was thinking. Is there no Quality Control? Or do they just think people wont care/notice? This seems to be the rule rather than the exception. My 8600 is coming later this week and Im preparing myself for the worst.


btw what are your settings for BL, Contrast, Brightness , Local dimming and dynamic contrast?

there are separate settings for all scenarios so make sure youre on the Vudu screen again when you check your settings. (just so we get an apples to apples comparison)
jeffro23 is offline  
post #18 of 1391 Old 05-15-2012, 09:48 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by egenesis1 View Post

Looks like LM8600 has issue with clouding and flashlighting too. I just got mine yesterday and here is what I see. I am thinking about returning it back to Amazon. Do you all have the same problem?

_http://www.youtube.com/watch?v=g6BTE84TdwU

I can't see your video...I am at work. I will look at it when I get home. I do not see any flashing or clouding, but the only signals I have introduced so far are internet, 360(composite) and DTV (composite). I do see get some light blooming up from the bottom corners...it does not flash and I do not see it when there is a video signal.
boxorox87 is offline  
post #19 of 1391 Old 05-15-2012, 10:18 AM
Newbie
 
pgarg's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: San Diego, CA
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by boxorox87 View Post

I can't see your video...I am at work. I will look at it when I get home. I do not see any flashing or clouding, but the only signals I have introduced so far are internet, 360(composite) and DTV (composite). I do see get some light blooming up from the bottom corners...it does not flash and I do not see it when there is a video signal.

+1 on the light blooming in the bottom corners (only when there's no signal). No flashing or clouding on my TV, but I'll check again tonight.

I used the picture wizard to calibrate the TV. The 3D is awesome after the calibration. The 2D to 3D is also good. 2D is not so good. I'll try more calibration settings.
pgarg is offline  
post #20 of 1391 Old 05-15-2012, 10:48 AM
Member
 
torres0428's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
so I canceled my order for the 8600 to get the 65LM6200 for $2340. Then later regret it cause I didn't want debt. Luckily BUYDIG still has it at $1849 and amazon was able to price match it. I really want a 65 but I think it was too much.
torres0428 is offline  
post #21 of 1391 Old 05-15-2012, 12:07 PM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by egenesis1 View Post

Looks like LM8600 has issue with clouding and flashlighting too. I just got mine yesterday and here is what I see. I am thinking about returning it back to Amazon. Do you all have the same problem?

_http://www.youtube.com/watch?v=g6BTE84TdwU

I just tried VUDU as you did in your video. I got the same effects as you...I do not find them with anything else. I wonder if it is the overlays in the VUDU interface.

When I get black from a signal, from an input, I get none of those effects...at all.
boxorox87 is offline  
post #22 of 1391 Old 05-15-2012, 03:06 PM
Senior Member
 
cow736's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by egenesis1 View Post

Looks like LM8600 has issue with clouding and flashlighting too. I just got mine yesterday and here is what I see. I am thinking about returning it back to Amazon. Do you all have the same problem?

_http://www.youtube.com/watch?v=g6BTE84TdwU

Almost every input you can enable local dimming so I would try that first. For Medialink, Vuduu you might have to start playing something then go into settings and set local dimming to low or med whatever you prefer. Sometimes you need to set to Cinema in order to see more calibration settings.

If I have local dimming on low it's hardly noticeable compared to my 7600. Some inputs if there's no signal I believe local dimming is not enabled so you see clouding, blooming etc but if there's some sort of signal & local dimming is on low at least it's hardly noticeable.
cow736 is offline  
post #23 of 1391 Old 05-15-2012, 03:23 PM
Member
 
jeffro23's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Apex,NC
Posts: 173
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
^cow, do you or did you also have the 7600?

Im wondering what difference the dual core makes in streaming music or the netflix/youtube apps?

thanks
jeffro23 is offline  
post #24 of 1391 Old 05-15-2012, 03:37 PM
Senior Member
 
cow736's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by jeffro23 View Post

^cow, do you or did you also have the 7600?

Im wondering what difference the dual core makes in streaming music or the netflix/youtube apps?

thanks

I have both right now I have 2 days left to return my 7600. I want to keep the 8600 because the dual core I can navigate around the apps, change channels a little bit quicker. I have Plex Media Server running on a Netgear Readynas Ultra 2 Plus so navigating through those menus etc it's a bit snappier.

I'll try the Netflix/YouTube app tonight, if I forget to respond to you hit me up.
cow736 is offline  
post #25 of 1391 Old 05-16-2012, 06:26 AM - Thread Starter
Senior Member
 
boxorox87's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
I was very concerned for about 24 hours. I will mostly use this for playing video games (360). One of the first things I did was hook-up the 360 and the picture was fantastic, but the input lag or controller lag or latency...or whatever you want to call it......made the game-play UNBEARABLE.
I am using component cables from the 360. I switched the 360 from 1080i to 1080p and set the TV "component" input to "Gaming". Now I get ZERO lag and I am so happy.
boxorox87 is offline  
post #26 of 1391 Old 05-16-2012, 10:10 AM
Newbie
 
egenesis1's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by egenesis1 View Post

Looks like LM8600 has issue with clouding and flashlighting too. I just got mine yesterday and here is what I see. I am thinking about returning it back to Amazon. Do you all have the same problem?

_http://www.youtube.com/watch?v=g6BTE84TdwU

Update:
I have attached 3 pics of the issue.

I live chat with LG yesterday, they sent a technician this morning. He took pictures of the issue. He said LG will let us know about the fate in 2-3 days. Most likely it is going to be returning the TV to dealer. I am glad I got the TV from Amazon for $1849 (price match tiger direct), the return shipping is free and no restocking fee if LG wants me to return it back to dealer.
LL
LL
LL
egenesis1 is offline  
post #27 of 1391 Old 05-16-2012, 10:44 AM
Member
 
OsageCowboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
With a swiveling/articulating wallmount, would you recommend leaving the swank looking base stand on the TV to serve as a handle of sorts? The thought of moving this thin screen around on my mount gives me the chills as I worry that it could bend/break/damage the screen.
OsageCowboy is offline  
post #28 of 1391 Old 05-16-2012, 10:49 AM
Member
 
ben12345's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
At least I had enhanced delivery from Amazon in which the guys set up the tv and plug it in to make sure it is working. Soon as we plugged in it we saw the screen was cracked. So they took it back.

Now Amazon has to reorder. They told me the 8600 is a special order the new expected shipping date is June 11 to June 26. Also they have charged me and can't issue credit unless I cancel the order and start all over again. This would be OK but the price has gone up since I purchased a few weeks ago. I got the $1850. price from Amazon.
ben12345 is offline  
post #29 of 1391 Old 05-16-2012, 11:27 AM
Newbie
 
virtualmadden's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hoping this is the last TV I setup in the near future. Sold my LG 47LW6500 for much more than I paid for it which covered a 47LM7600, which was returned for a 55LM7600, which was never opened as I jumped on the TD deal for the 55LM8600.

The black border on the LM7600 looked better than the aluminum border of the LM8600. I haven't had a chance to jump into settings, but picture was impressive on Blu-rays. I watched a good chunk of Army of Darkness last night on cable and it looked great. I did notice that the "dual core" does speed up menus and apps, but I don't know by how much.
virtualmadden is offline  
post #30 of 1391 Old 05-16-2012, 12:05 PM
Member
 
ben12345's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by virtualmadden View Post

Hoping this is the last TV I setup in the near future. Sold my LG 47LW6500 for much more than I paid for it which covered a 47LM7600, which was returned for a 55LM7600, which was never opened as I jumped on the TD deal for the 55LM8600.

The black border on the LM7600 looked better than the aluminum border of the LM8600. I haven't had a chance to jump into settings, but picture was impressive on Blu-rays. I watched a good chunk of Army of Darkness last night on cable and it looked great. I did notice that the "dual core" does speed up menus and apps, but I don't know by how much.

Which company is "TD Deal"?
ben12345 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Lg , Displays , Lg Cinema Screen 55lm8600 55 Inch Cinema 3d Led Lcd Hdtv , Sony , Blu Ray Players , Lg Cinema Screen 55lm7600 55 Inch Cinema 3d 1080p 240 Hz Led Lcd Hdtv , Lg 47lm8600 Led Lcd Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off