Official Samsung UNXXES7100 Thread. - Page 96 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2851 of 2870 Old 04-25-2014, 09:36 AM
Member
 
WetCoaster's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BlluePill View Post

Another update. This is a huge jump in fw ver compared to the last (1037.1). Samsung shows it posted this release March 14 2014
Has anyone loaded this yet? MY TV did not notify me of this update.




This firmware is for TV Model(s):EH4500 / EH5300 / ES6100-7150
The version is 2001.3
This firmware update will improve the following:

- Resolves Black when running Netflix.

- Resolves the issue that TV changes the source or picture size after exit from Nextflix.

- Resolves issue Netfilx doesn''t log on

- Support Samsung Link

- Support Verizon Apps

- Support Netflix 3.2 codec

- Resolves picture shaking and line noise on 1080p source.

- Supports Yahoo SyncPlus app..

- Resolves escaping issue while watching movie on VUDU.

- Resolves issue Cinemanow does not play certain title.

- Resolves compatibility issue with DLNA devices.

- Improves picture quality.

- Supports Samsung wireless audio dock (WAD) - * series ES6500 and above only

- Solves the problem closed caption does not show.

I installed it and a lot of those improvements don't apply to how I watch TV but this did cripple my connection to my MEZMMO DLNA server in that it now disconnects after approx 5-10mins of watching a show! Anyone know where I can get the prev f/w?? it was rock solid for me.
WetCoaster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2852 of 2870 Old 04-28-2014, 09:51 AM
Member
 
BlluePill's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Loaded. Did not effect my DLNA services.
BlluePill is offline  
post #2853 of 2870 Old 06-17-2014, 09:01 PM
Member
 
Jaa999Pa's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've been running version 1027 for about the last year, and just upgraded to 1037, which i had downloaded back then, but never upgraded to. I've made no adjustments yet. Now version 2001 is available, so i downloaded it, but didn't upgrade to it. Anyone know if i should upgrade or just stay put? I have the UN55ES7100.
Jaa999Pa is offline  
post #2854 of 2870 Old 07-19-2014, 12:31 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
Thumbs down Picasa disappeared from Smart hub and Samsung Apps

I recently upgraded the firmware to 2001 and noticed that Picasa is no longer available ?
alphabyte is offline  
post #2855 of 2870 Old 07-21-2014, 02:23 PM
Member
 
jclimber99's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anybody have the Samsung HW-55FMC or HW-F550 soundbars? They support Soundshare and supposedly this may be supported by the 7100 model. But the 7100 specs page doesn't list any info about Soundshare and I don't remember seeing it in the menus.

Go Aggies!
jclimber99 is offline  
post #2856 of 2870 Old 08-02-2014, 08:22 PM
Member
 
Ramias's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I just got a Netflix update to version 3.10502 (from 3.10501). But still no profile support!


My other 2012 Samsung (a different model number) has v 4 something for its Netflix app with full profile support.


Argh. Samsung, Netflix -- one of them should fix this.


Support from both is useless.
Ramias is offline  
post #2857 of 2870 Old 10-30-2014, 05:46 PM
Newbie
 
bberkley's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Albany, OR
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My 2 years and 28 day old UN55ES7100FXZA died last Friday. Started clicking on/off, no display. Pretty indicative of a power supply failure. I bought an extended warranty when I got it, now just waiting on parts to get delivered to the service guy. Very unhappy that this happened, even more unhappy that it will take almost 2 weeks to get it fixed. If I didn't have the service plan, I would have tried to fix it myself. It doesn't look any more difficult than what folks had to do in order to fix older sets that Samsung got sued over for bad capacitors.

Anyone else experience issues with this set like this?
bberkley is offline  
post #2858 of 2870 Old 11-05-2014, 03:44 PM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Samsung UN60ES7150 Smart Hub issues

Saw some old posts for Smart Hub issues - never had an issue until recently - states that it cannot find my network. fact - all other wireless devices are working fine - just not the samsung. In the past week, it connected twice - and then could not find the network 5 other times.

Anyone else having this issue or just me / my TV? Thanks,
mirab is offline  
post #2859 of 2870 Old 11-05-2014, 03:49 PM
Member
 
lakerjock's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Me too. Moved my tv to another room, and now won't connect. Sometimes just flashes list of wifi connections for a second and goes to a black screen, sometimes I can get it to try to connect, but always fails. My new samsung tv has no issues meanwhile.
lakerjock is offline  
post #2860 of 2870 Old 11-05-2014, 03:58 PM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I guess we will see who else has the issues and if there were any fixes. You mention a new Samsung connects - is the one that does not connect the same model as mine? UN60ES7150
mirab is offline  
post #2861 of 2870 Old 11-05-2014, 05:58 PM
Member
 
JoeNc's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
I've been having problems for a week or so, couldn't connect to prime, called amazon tech, he said
that a lot of samsungs were having connection problems and he called Samsung for me.


The Samsung tech said that I had to update all software for tv and do a factory re-set !


He said if that doesn't work they'd have to send out a tech.... well, the re-set worked !


I hated to do that , but everything is working now... using wireless too...


I was using the original bios that came with my 7100 which was at least 2yrs old


hope it helps...
JoeNc is offline  
post #2862 of 2870 Old 11-05-2014, 06:38 PM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks, I will try this now.
mirab is offline  
post #2863 of 2870 Old 11-05-2014, 07:09 PM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
JoeNc - did you hold the exit button for ten seconds to do the factory reset? This is what the procedure on Samsung's site states, yet this does not work for me - the red light blinks, but the TV does nothing (it is on).
mirab is offline  
post #2864 of 2870 Old 11-06-2014, 05:35 PM
Member
 
JoeNc's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
hey mirab, holding the button down didn't work for me either, I had to go to
menu/support/self diagnostics/reset for it to work


then it will ask for pass code , enter 0000......


or better yet , just call Samsung and tell them to help you walk though
a reset, the guy I talked to was patient with me since I'm not an expert..


here's a link I just found :
http://www.samsung.com/us/support/ho...074/5992/37375
JoeNc is offline  
post #2865 of 2870 Old 11-07-2014, 06:07 AM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
thanks JoeNc
mirab is offline  
post #2866 of 2870 Old 11-07-2014, 08:12 PM
Member
 
lakerjock's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I can't get mine to reconnect. Tried the reset. It finds the wireless router, but then connection fails. I've tried resetting my router. Any suggestions?
lakerjock is offline  
post #2867 of 2870 Old 11-08-2014, 06:59 AM
Newbie
 
mirab's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Lakerjock, I do not have a recommendation yet - still working on it. I reset my TV and now the wireless network does not even appear - prior to the reset, it at least came up on the list, but could not connect. I have a two year warranty on the TV, as I bought it from Costco, so I received a 2nd year. Speaking with their service, they want me to move my wireless router and cable modem to within 30 feet of the TV before they will assist me any further - I hope to get to it this weekend. However, I know this is not the problem, as I also have a Samsung BlueRay device connected to the TV and I can access the wireless network/smarthub/internet through this - but to appease the tech, I will probably still move the network equipment closer, as I want to get this fixed on the TV. If I do get a resolution, I will certainly post what the issue is and the fix. Also, the other reason I believe it to be within the TV or the software within the TV is, I have multiple wireless devices in my house and when I bring these into the area where the TV is, I stay connected to the internet. Personally, I believe it is a Samsung software issue, but getting them to admit this is probably not going to happen.
mirab is offline  
post #2868 of 2870 Old 11-08-2014, 05:32 PM
Member
 
JoeNc's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 13
hey mirab, sorry you're still having problems...
When I talked to the tech, he never mentioned 'how far is your router
from the tv ' ....
even though they are about 25' through plaster walls in two different
rooms...
thanks for keeping this thread updated....


oh what software version you have now ?
JoeNc is offline  
post #2869 of 2870 Old 11-20-2014, 04:58 AM
Newbie
 
Oldbull69's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Question Which specs did you use?

Quote:
Originally Posted by jasallen20 View Post
Thanks for the specs! It looks great........No more soap opera effect. Much appreciated.

I'm seeing the same "soap opera effect" on my set.
Oldbull69 is offline  
post #2870 of 2870 Old 11-20-2014, 08:26 AM
Member
 
dbalone's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There is a new software update for this TV now. Does not seem to change anything that I see. I had hoped it would help the Smart Hub. I have been having problems for at least the last month or so. Anytime you watch something on say Vudu it completely freezes the TV. You cannot get out of what you are watching. Remote is not functional either. No stopping, no anything. The only way out of what you are doing is to turn off the TV. Anyone else have this?
dbalone is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung Un46es7100 Led Hdtv , Samsung Un60es7100 Led Hdtv , Samsung Un55es7100 55 Inch 1080p 240 Hz 3d Slim Led Hdtv Black
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off