Vizio M3D420SR power problem (Set will not turn on). - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 12 Old 09-26-2012, 11:26 PM - Thread Starter
Newbie
 
Brian Walcott's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have had my M3D420SR 3D set since 11/25/11. It worked great until yesterday when I got home and tried to turn it on it would not do anything. No flash, no click NOTHING. The set is getting power because the front VIZIO light is lit and the Optical light on the back is lit. The internet connection (which is usually lit and sometime flashes) is not. From what I understand this is a common problem with Vizio's. The tech support asked when I bought it and where and they said it was still under warranty and scheduled a tech to come out. Tech support did not ask if I still had the receipt ( I can't find it). I am hoping the repair man will fix it but with my luck I will be SOL. Has anyone else had similar problems and did the repair man ask to see a receipt?
Brian Walcott is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 09-27-2012, 03:47 AM
Newbie
 
Bill Bolton's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I Have the same problem and just happen last night and bought my TV the same day at Walmart.
Bill Bolton is offline  
post #3 of 12 Old 09-27-2012, 03:46 PM
AVS Addicted Member
 
walford's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 16,789
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
If you registered your TV when you bouught it or if the store can provide the sale date to Vizio based on the serial number you should not need your copy of the receipt.
Did you try unplugging the TV for about 20 minutes and plugging it back in and using the physical on/offswitch on the TV bezel instead of the remote?
walford is offline  
post #4 of 12 Old 09-27-2012, 06:07 PM - Thread Starter
Newbie
 
Brian Walcott's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did leave it unplugged for a whole night and nothing. Vizio rep did not say I needed anything as far as the receipt goes. I asked 'What will I need to have when the repair man gets here' and he said nothing at all. They have one shot to make this right with me. I was going to buy a larger screen Vizio this holiday season but now I am afraid to. To pay so much for a TV and to last less then a year is really sad, I wish I had gone with the LG now.
Brian Walcott is offline  
post #5 of 12 Old 09-30-2012, 07:35 PM - Thread Starter
Newbie
 
Brian Walcott's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the advice. The store did still have the records and I have them ready for the tech is he asked for it.
Brian Walcott is offline  
post #6 of 12 Old 09-30-2012, 07:35 PM - Thread Starter
Newbie
 
Brian Walcott's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have my appointment with the repair tech tomorrow between 11:0 0 AM & 13:00 PM. I will let you know what happens.
Brian Walcott is offline  
post #7 of 12 Old 10-01-2012, 10:02 AM
EG3
Senior Member
 
EG3's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
I am guessing that he will replace the Main PCB. He should have one with him, along with a power supply when he shows up.
I have only heard of Vizio repair techs but have never seen an authorized Vizio service technician.
Hopefully he has more skills than a trained monkey with a screwdriver.biggrin.gif
Good luck and I hope you get a speedy repair.
EG3 is offline  
post #8 of 12 Old 10-01-2012, 06:47 PM - Thread Starter
Newbie
 
Brian Walcott's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The problem has been fixed, oddly it was a firmware update (or lack there of) issue. I have my TV connected directly to my modem & have always been able to use Facebook, and hulu but whenever I tried to get a firmware update it would never work. I am quite disturbed that a firmware update (or lack of) would cause such a major problem requiring a tech run. The tech was very efficient and courteous. VIZIO has made this problem go away, the problem started at 06:15 AM on 09/25/12 and the set was back in use at 11:00 AM on 10/01/12.
Brian Walcott is offline  
post #9 of 12 Old 10-02-2012, 07:46 AM
EG3
Senior Member
 
EG3's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
That was indeed a timely repair. It's good to know that there are some qualified Vizio techs out there.
EG3 is offline  
post #10 of 12 Old 11-30-2012, 08:21 AM
Newbie
 
LTowell's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
how did he upgrade the firmware if the tv would not turn on? sorry I am having the exact same problem and am trying to avoid a tech call seeing as it has been 370 days since I purchased the tv. Thank you in advance.
LTowell is offline  
post #11 of 12 Old 12-02-2012, 11:02 PM
Newbie
 
txx1905's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got the same problem.
Any clue how to get firmware updated while can not turn on the TV.
Thanks.
txx1905 is offline  
post #12 of 12 Old 12-02-2012, 11:07 PM
Newbie
 
ipxionglshugaq's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did not appear this kind of problem.
ipxionglshugaq is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Vizio M3d420sr 42 Inch 1080p 3d Lcd Tv Black
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off