Sharp's "Film" mode settings - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 10-12-2012, 07:51 PM - Thread Starter
Member
 
thenightman4u's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
On my sharp it has 3 different modes for Film settings. Off, Standard, Low, High and when I go from off to both standard and low I don't notice any difference in video but High I do notice a difference. Does anyone know what each setting does? Maybe why I don't see any effect with standard and low?
thenightman4u is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 10-13-2012, 03:14 AM
Advanced Member
 
johnfull's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 778
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 126 Post(s)
Liked: 46
I think the set has to detect film in order to react.
Video won't trigger the 3/2 pulldown of 24 frames per second film sources.
I keep mine shut off. Some advertisements seem to judder a bit, but who cares?
I've heard somewhere that BluRay never needs correction, but that's hearsay.
On the same subject, I keep all the 120 and 240 and Aquomotion stuff turned off as well.
On a related subject, I just had a music DVD display severe video lag for the first time...
johnfull is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off