Official Vizio M-Series Razor Mxx1i thread - Page 352 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!



Forum Jump: 
 264Likes
Reply
 
Thread Tools
post #10531 of 10615 Old 10-01-2015, 08:09 PM
Newbie
 
samurai66's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chicago 'Burbs
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by CleCakYngMfd View Post
Does that 'R' mean 'Refurb'?
After email/tweeting, then speaking with Vizio "customer service"...it means REPLACE with another set at MY expense. All they could do is give me the phone # to HD repair.

I think $1400 for a tv that didn't make it to it's 2nd birthday seems fair. [extreme sarcasm]

Vizio-M601dA3
Vizio-E480i-B2
Vizio-E390A1
Sony-KDS50a2000
Harman Kardon AVR3600-520-310
JBL N26x4/S-Center/ES250
samurai66 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #10532 of 10615 Old 10-02-2015, 10:49 AM
Member
 
jeremygary's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by samurai66 View Post
After email/tweeting, then speaking with Vizio "customer service"...it means REPLACE with another set at MY expense. All they could do is give me the phone # to HD repair.

I think $1400 for a tv that didn't make it to it's 2nd birthday seems fair. [extreme sarcasm]
I learned the hard way. A 5 year Squaretrade warranty is now a part of any TV purchase in my future, regardless of brand.
bill875 and tarantado like this.
jeremygary is offline  
post #10533 of 10615 Old 10-03-2015, 08:18 PM
AVS Special Member
 
whotony's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: near philly
Posts: 1,260
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
A Clear Action button popped up on my m801d-A3 recently but I haven't figured out what it's for, can someone tell me what it does?
whotony is offline  
post #10534 of 10615 Old 10-07-2015, 09:00 PM
Advanced Member
 
rakstr's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: dallas
Posts: 871
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 125 Post(s)
Liked: 64
Turned on my 2013 M65 today to a "Revised privacy policy update" message. Looks like the firmware is the same (1.60.10-20.0643_125).

Anyone else get this and/or know what the update/change was?
rakstr is offline  
post #10535 of 10615 Old 10-07-2015, 09:57 PM
Advanced Member
 
Gary147852's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bossier City, La
Posts: 598
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 228 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by rakstr View Post
Turned on my 2013 M65 today to a "Revised privacy policy update" message. Looks like the firmware is the same (1.60.10-20.0643_125).

Anyone else get this and/or know what the update/change was?
It was probably something for one of the apps on the TV. Perhaps youtube, or Netflix.
mhobart likes this.

Vizio M501d-A2R(Calibrated), LG BD-330, Pioneer VSX-524-K, Custom DIY LCR Mains, DIY Sub ( Kicker 10c124, 2.25 ft3, 19 hz tune, powered by xm-sd46x(using only rear channel in bridge mode, 150watts), powered by 400w atx power supply.) Work in progress.
Gary147852 is offline  
post #10536 of 10615 Old 10-08-2015, 08:39 PM
Newbie
 
samurai66's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chicago 'Burbs
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 0
Now that I (sadly) have a better understanding of my dead pixel dilemma...and the NUMEROUS reports of others with the same problem, I'm really curious how many crap panels they let out of their factory.

Vizio-M601dA3
Vizio-E480i-B2
Vizio-E390A1
Sony-KDS50a2000
Harman Kardon AVR3600-520-310
JBL N26x4/S-Center/ES250
samurai66 is offline  
post #10537 of 10615 Old 10-09-2015, 03:13 AM
Member
 
jeremygary's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 117
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by samurai66 View Post
Now that I (sadly) have a better understanding of my dead pixel dilemma...and the NUMEROUS reports of others with the same problem, I'm really curious how many crap panels they let out of their factory.
In the post-CRT era, I've yet to have a TV that makes it to year 5. The first time, I took it on the chin to the tune of $1,500 after 2 years. For the next TV, I wised up and bought from Costco and added Squaretrade to cover myself through year 5. Only 23 months in, and Squaretrade was refunding me my full purchase price for a dead panel.
jeremygary is offline  
post #10538 of 10615 Old 10-14-2015, 05:16 PM
Senior Member
 
Aniwolfe's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 150 Post(s)
Liked: 138
Was wondering if anyone knows what is causing this halo issue pictured below, I don't see it in dark scenes, only brighter scenes. The TV is 60 M 2013 series. I tried everything in the book to correct it. Hopefully Squaretrade wont stress me out with a fix or replacement. TV was bought Feb 2014. Thanks in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	avs1.jpg
Views:	252
Size:	67.7 KB
ID:	996529   Click image for larger version

Name:	avs2.jpg
Views:	275
Size:	663.1 KB
ID:	996537  
Aniwolfe is offline  
post #10539 of 10615 Old 10-16-2015, 05:32 PM
Advanced Member
 
CleCakYngMfd's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: NorthEast Ohio, USA
Posts: 914
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 356 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Aniwolfe View Post

Was wondering if anyone knows what is causing this halo issue...

I don't see it in dark scenes, only brighter scenes.

The TV is 60 M 2013 series.

I tried everything in the book to correct it.



Turn off Dimming.

I have Dimming and Black Detail Off most of the time.

It depends how much you are bothered with this 'halo' effect with Dimming On or not.

It's the nature of how these TVs work with FALD (Full Array Local Dimming), I suppose.

I get a bit of this 'halo' effect too, with my 2014 P50 if I have Dimming On.




.

- Pj

My 'Review/Comments' and Settings for the 2016 Vizio P50-C1.
Vertical Scope Data Breach Message (This Website and other Vertical Scope Websites). Vertical Scope Forum Thread.
CleCakYngMfd is offline  
post #10540 of 10615 Old 10-16-2015, 07:14 PM
AVS Special Member
 
laserjock II's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Texas Coast
Posts: 1,312
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 514 Post(s)
Liked: 235
Quote:
Originally Posted by CleCakYngMfd View Post

Turn off Dimming.

I have Dimming and Black Detail Off most of the time.

It depends how much you are bothered with this 'halo' effect with Dimming On or not.

It's the nature of how these TVs work with FALD (Full Array Local Dimming), I suppose.

I get a bit of this 'halo' effect too, with my 2014 P50 if I have Dimming On.




.
2013 is Edge Lit, right?
laserjock II is online now  
post #10541 of 10615 Old 10-16-2015, 08:27 PM
Senior Member
 
Aniwolfe's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 150 Post(s)
Liked: 138
Yes 2013 is edge lit
Aniwolfe is offline  
post #10542 of 10615 Old 10-16-2015, 08:28 PM
Senior Member
 
Aniwolfe's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 150 Post(s)
Liked: 138
Quote:
Originally Posted by CleCakYngMfd View Post

Turn off Dimming.

I have Dimming and Black Detail Off most of the time.

It depends how much you are bothered with this 'halo' effect with Dimming On or not.

It's the nature of how these TVs work with FALD (Full Array Local Dimming), I suppose.

I get a bit of this 'halo' effect too, with my 2014 P50 if I have Dimming On.

.
I appreciate your input, but like I said, I tried everything...this is not a dimming issue. On or Off its still there. I don't mind edge bleeding etc...but this is annoying. Backlight, Contrast, 11 pt White Calibration etc tweaking doesn't make it go away. Anycase, Squaretrade says based on these photos, its a "panel imperfection" and they won't do anything about it. Thank you
Aniwolfe is offline  
post #10543 of 10615 Old 10-16-2015, 10:24 PM
Advanced Member
 
Gary147852's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bossier City, La
Posts: 598
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 228 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by CleCakYngMfd View Post

Turn off Dimming.

I have Dimming and Black Detail Off most of the time.

It depends how much you are bothered with this 'halo' effect with Dimming On or not.

It's the nature of how these TVs work with FALD (Full Array Local Dimming), I suppose.

I get a bit of this 'halo' effect too, with my 2014 P50 if I have Dimming On.




.
No. They're edgelit.

Vizio M501d-A2R(Calibrated), LG BD-330, Pioneer VSX-524-K, Custom DIY LCR Mains, DIY Sub ( Kicker 10c124, 2.25 ft3, 19 hz tune, powered by xm-sd46x(using only rear channel in bridge mode, 150watts), powered by 400w atx power supply.) Work in progress.
Gary147852 is offline  
post #10544 of 10615 Old 10-16-2015, 10:25 PM
Advanced Member
 
Gary147852's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bossier City, La
Posts: 598
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 228 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by Aniwolfe View Post
I appreciate your input, but like I said, I tried everything...this is not a dimming issue. On or Off its still there. I don't mind edge bleeding etc...but this is annoying. Backlight, Contrast, 11 pt White Calibration etc tweaking doesn't make it go away. Anycase, Squaretrade says based on these photos, its a "panel imperfection" and they won't do anything about it. Thank you
It is not a dimming issue. It's an edglighting issue.

Vizio M501d-A2R(Calibrated), LG BD-330, Pioneer VSX-524-K, Custom DIY LCR Mains, DIY Sub ( Kicker 10c124, 2.25 ft3, 19 hz tune, powered by xm-sd46x(using only rear channel in bridge mode, 150watts), powered by 400w atx power supply.) Work in progress.
Gary147852 is offline  
post #10545 of 10615 Old 10-21-2015, 05:58 PM
Advanced Member
 
CleCakYngMfd's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: NorthEast Ohio, USA
Posts: 914
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 356 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by laserjock II View Post

2013 is Edge Lit


Ooh. My bad. The 2014 P50 is Full-Array. I will say, some ads and certain screen shots do intentionally have a halo effect.





.

- Pj

My 'Review/Comments' and Settings for the 2016 Vizio P50-C1.
Vertical Scope Data Breach Message (This Website and other Vertical Scope Websites). Vertical Scope Forum Thread.
CleCakYngMfd is offline  
post #10546 of 10615 Old 11-19-2015, 12:35 PM
Newbie
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 0
my m 501d-a2 50" is having problems with the smart tv function. what is it out of date and i need to go buy a ruku box? i listen to klove radio station thru tune in app. now it stopped working. and when i try to listen thru iheart radio app it doesn't play either. they say the firmware is out of date but i think i have the latest? ver 160.10-020.0643_125. what is the problem? when i test my internet connect it works fine and other appps work. i tried uninstalling and reinstalling tunein app and a reset without any help? got a funny feeling that after 2 y this smart tv is out of date?
Gregory Marc Bass is offline  
post #10547 of 10615 Old 11-21-2015, 11:21 AM
Senior Member
 
Ben Music's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: No. Ridgeville, Ohio
Posts: 269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 13
I have a M Series 60 in tv from 2013. It's been a great tv with no problems at all till now. I was watching a Blu-ray movie the other night, when all
of sudden a black line poped up on the center of the screen. It runs from the right side of the screen and starts to fade out about 3/4 of the way to the left side of the screen. It shows up on Directv, cable, roku,and the computer. Has anyone had this problem? If so what is it and how do I fix it?

Thank you in advance for any help.
Ben Music
Ben Music is offline  
post #10548 of 10615 Old 11-23-2015, 05:29 PM
Member
 
rinse's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Liked: 53
Waiting for my M65 to arrive from Costco.

Just a question, from what I understand only HDMI1 on the TV has ARC.

My intentions were to run everything through HDMI5, and all my devices switched through my Denon s710w which passes through 4K video.

For people like me, what do you do for the audio on the TV Smart Apps? Do you need to run optical in this case?
rinse is offline  
post #10549 of 10615 Old 11-23-2015, 08:41 PM
Member
 
olds97_lss's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rinse View Post
Waiting for my M65 to arrive from Costco.
Just a question, from what I understand only HDMI1 on the TV has ARC.
My intentions were to run everything through HDMI5, and all my devices switched through my Denon s710w which passes through 4K video.
For people like me, what do you do for the audio on the TV Smart Apps? Do you need to run optical in this case?
When I used the apps on my TV, I used an optical (TosLink) to my receiver from the TV. Seemed to work fine. I don't use the apps on the TV anymore though, I just rely on my bluray player for netflix and my wife uses the bluray as well for pandora.
olds97_lss is offline  
post #10550 of 10615 Old 11-24-2015, 02:30 PM
Newbie
 
Motoko Kusanagi's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ben Music View Post
I have a M Series 60 in tv from 2013. It's been a great tv with no problems at all till now. I was watching a Blu-ray movie the other night, when all
of sudden a black line poped up on the center of the screen. It runs from the right side of the screen and starts to fade out about 3/4 of the way to the left side of the screen. It shows up on Directv, cable, roku,and the computer. Has anyone had this problem? If so what is it and how do I fix it?

Thank you in advance for any help.
Ben Music
Hate to be the one to tell you this.. but this sounds like a failure in your TV's panel. The only fix is to replace the panel which pretty much means replacing the TV.

Someone more knowledgeable correct me if I am mistaken.
Motoko Kusanagi is offline  
post #10551 of 10615 Old 12-02-2015, 05:36 PM
Member
 
Stuntdriver's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What is a good soundbar w/ wireless sub that would sit in front of my M601D without blocking the TV. My old Vizio bar was too tall then I tried the Onkyo base unit and it died. I'd like to go back to a soundbar.
Stuntdriver is offline  
post #10552 of 10615 Old 12-03-2015, 09:29 AM
Advanced Member
 
PlayNice's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 779
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 183 Post(s)
Liked: 174
Quote:
Originally Posted by whotony View Post
A Clear Action button popped up on my m801d-A3 recently but I haven't figured out what it's for, can someone tell me what it does?
What firmware version are you running?
PlayNice is offline  
post #10553 of 10615 Old 12-06-2015, 10:27 PM
AVS Special Member
 
whotony's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: near philly
Posts: 1,260
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
1.60.10-20.0090
whotony is offline  
post #10554 of 10615 Old 12-07-2015, 07:52 AM
Advanced Member
 
dvdchance's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Carteret, Middlesex County, NJ
Posts: 842
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 51 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by whotony View Post
1.60.10-20.0090
Where in the menu is this clear action option?
dvdchance is offline  
post #10555 of 10615 Old 12-11-2015, 10:12 AM
Advanced Member
 
sofakng's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 949
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
Liked: 10
Has anybody been able to figure out IP control for the Vizio M651?
sofakng is offline  
post #10556 of 10615 Old 12-22-2015, 03:06 PM
Member
 
Padinn's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 20
Anyone remember/know if we should be setting consoles to RGB Full or Limited? This is with the 2013 55in M-series.
Padinn is offline  
post #10557 of 10615 Old 12-22-2015, 03:16 PM
AVS Special Member
 
Rf13's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Florida
Posts: 1,015
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 431 Post(s)
Liked: 245
Quote:
Originally Posted by Padinn View Post
Anyone remember/know if we should be setting consoles to RGB Full or Limited? This is with the 2013 55in M-series.
Limited. Full will only work on wide color gamut displays.
Rf13 is offline  
post #10558 of 10615 Old 12-28-2015, 10:09 AM
Newbie
 
samurai66's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chicago 'Burbs
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Ben Music View Post
I have a M Series 60 in tv from 2013. It's been a great tv with no problems at all till now. I was watching a Blu-ray movie the other night, when all
of sudden a black line poped up on the center of the screen. It runs from the right side of the screen and starts to fade out about 3/4 of the way to the left side of the screen. It shows up on Directv, cable, roku,and the computer. Has anyone had this problem? If so what is it and how do I fix it?

Thank you in advance for any help.
Ben Music
Your panel is shot. If you look at the previous page, you'll see photos of my screen...which I'll wager look similar to your screen. I dealt with it for 3 months, but can't anymore as the rows of dead pixels are multiplying.

Sadly, we both need to buy ourselves a belated Christmas present.

Vizio-M601dA3
Vizio-E480i-B2
Vizio-E390A1
Sony-KDS50a2000
Harman Kardon AVR3600-520-310
JBL N26x4/S-Center/ES250
samurai66 is offline  
post #10559 of 10615 Old 12-30-2015, 05:02 PM
Member
 
tvforavs's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
My M321i-A2 got the V1.60.10-028.0681_123 firmware update recently. Do I have to re-calibrate it?

Thanks
tvforavs is offline  
post #10560 of 10615 Old 12-30-2015, 05:03 PM
Member
 
tvforavs's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
My M321i-A2 got the V1.60.10-028.0681_123 firmware update recently. Do I have to re-calibrate it?

Thanks
tvforavs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
sony dhg-hdd250 , Vizio 32 Inch Smart Led Hdtv , Vizio 55 Inch Class Theater 3d Edge Lit Razor Led Lcd Hdtv M3d550sl , vizio m401i-a3 40" hdtv , Vizio M471i A2 47 Inch Smart Led Hdtv , Vizio M551d A2r 55 Inch 3d Smart Led Hdtv , Vizio M601d A3r 60 Inch 3d Smart Led Hdtv , Vizio M651d A2r 65 Inch 3d Smart Led Hdtv , Vizio M701d A3r 70 Inch 3d Smart Led Hdtv , Vizio M801d A3 80 Inch 3d Led Hdtv
Gear in this thread



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off