Vizio 80" M801D-A3 owners thread - Page 48 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1411 of 1419 Old Yesterday, 07:50 PM
Advanced Member
 
PlayNice's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 118
Quote:
Originally Posted by Dr.Savage View Post
I like the sound of that!!! I have my TV stand braced and ready for my new 80" screen. Hype level is increasing. I am probably 12 hours away from my new set


Don't know what Movie I should watch first. I sadly have been saving the Hobbit 1 & 2 for a suitable 3d experience. Not sure how those two are for 3D. Also I have Godzilla 3D waiting too Probably screw around the XB1 Diablo for awhile, or that new D4 game which got a decent review so far that I have read. Only $14.99. Dial in adjustments, and maybe watch a movie tomorrow night. Took the day off for hopefully a great experience.


I am upgrading from a Panny 50VT25. Great picture, but I am looking forward to the 30" screen size increase as well as passive 3D. I despise active, due to quasi headache feeling, wish that wasn't the case, but passive should solve that
Godzilla was great on this set in 3D, but you know what Rocks... Pacific Rim (one of my fav for the image quality and 3D) or Gravity in 3D on this set.

I have The Hobbit 1 EE it was amazing too waiting for The Hobbit 2 EE (coming soon) to check that out in 3D.

You will love this sets 3D! And gaming is awesome on this giant screen!!!
PlayNice is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1412 of 1419 Old Yesterday, 08:13 PM
Member
 
Dr.Savage's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
Cool. I have Pacific a Rim, just need to make sure it is 3D version as well. I originally watched the 2D version, and it was a solid flick. I have yet to watch Gravity though. Thank you for the recommendations.

Just realized I have The Creature from the Black Lagoon 3D bluray while reading through 3D blu-rays on bluray . Com. I love surprises like that.

Last edited by Dr.Savage; Yesterday at 08:25 PM.
Dr.Savage is online now  
post #1413 of 1419 Old Yesterday, 10:00 PM
Advanced Member
 
PlayNice's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Seattle
Posts: 616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 81 Post(s)
Liked: 118
Quote:
Originally Posted by Dr.Savage View Post
Cool. I have Pacific a Rim, just need to make sure it is 3D version as well. I originally watched the 2D version, and it was a solid flick. I have yet to watch Gravity though. Thank you for the recommendations.

Just realized I have The Creature from the Black Lagoon 3D bluray while reading through 3D blu-rays on bluray . Com. I love surprises like that.
Yes "The Creature From The Black Lagoon" is also a top pick in my collection. I think k I will watch that again tomorrow.
PlayNice is online now  
post #1414 of 1419 Old Today, 07:32 AM
AVS Special Member
 
Alan P's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Rapid City, South Dakota
Posts: 2,327
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 444 Post(s)
Liked: 235
Quote:
Originally Posted by Alan P View Post
Finally getting ready to pull the trigger on one of these sets (after following this thread for ~1 year, funds have become available ).

Going to check my local Sam's this weekend (no Costco here). Last time I looked, they were still selling it for around $2900. Is there a better price out there? I see Amazon has it but at a considerably higher price.

Which wall mount are you guys using for this gigantic TV?

Thanks!
Anybody have input on the best wall mount to use??

AVR:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

FL/R:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

CC:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

SUR:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
x 4
SUB:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
x 4
DISP:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Alan P is online now  
post #1415 of 1419 Old Today, 10:03 AM
Member
 
Dr.Savage's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 20
So far so good. I am really impressed with TV so far. The only thing I am running into is, the Game mode seems to have higher input lag than 40ms. What are the other settings I should consider adjusting? I turned off everything under Advanced Picture:


Color Temperature: Computer
Black Detail: Off
Smart Dimming: Off
Smooth Motion Effect: Off
Reduce Signal Noise: Off
Reduce Block Noise: Off
Auto Brightness: Off
Film Mode: Off


Is there anything else I should change? Or should Smooth Motion be turned on Low/Med/High? I am guessing leaving Color Temperature on Computer is fine?


I have also selected "Game" and made picture adjustments (brightness/color/tint, etc) and named it "Game" for custom setting.


Also, has anyone noticed if one HDMI port is better than the other?


Any thoughts?


I have recently used a 34ms display and didn't notice input lag as much. Could just be me, but thought I would post these and see if I have the right stuff off (or need to turn something on).


Thank you,

Last edited by Dr.Savage; Today at 09:53 PM.
Dr.Savage is online now  
post #1416 of 1419 Old Today, 10:32 AM
Member
 
labboypro's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Buckle Belt
Posts: 133
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Alan P View Post
Anybody have input on the best wall mount to use??
Recommendations for TV wall mount?
labboypro is offline  
post #1417 of 1419 Old Today, 10:42 AM
Member
 
mlaverty's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Which would people in this group rather have, and 80" LCD or a 70" 4K LCD. That's really the choice I'm facing now in getting a new TV. I don't really care too much about 4K since I don't see much content on the horizon, but the local dimming in the new 70" Vizio P seems like a great idea, 10" inches sounds good also!
mlaverty is offline  
post #1418 of 1419 Old Today, 10:56 AM
Advanced Member
 
--Sclaws's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Aurora, IL USA
Posts: 557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by mlaverty View Post
Which would people in this group rather have, and 80" LCD or a 70" 4K LCD. That's really the choice I'm facing now in getting a new TV. I don't really care too much about 4K since I don't see much content on the horizon, but the local dimming in the new 70" Vizio P seems like a great idea, 10" inches sounds good also!

You may want to start another thread for this question....being this thread is the "Vizio 80" M801D-A3 owners thread", I suspect answers may be somewhat biased. But to add my $0.02, I have no regrets with the 80". 4K IMO is an over-hyped feature at even 70" for the majority of viewers. PQ on this set is fantastic, with 3D still a feature that I appreciate. Go with the M801D while you still can!
PlayNice likes this.

Vizio M801D-A3

JimK

--Sclaws is offline  
post #1419 of 1419 Old Today, 09:56 PM
Member
 
burritoboy9984's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Ok, I'm asking this again, I posted several months ago about having issues with the remote not responding (factory remote using wifi, and universal using ir) I called Vizio about it, they decided my main board was faulty and intermittently working. It was working more often than it wasn't, but it was a nuisance unplugging the TV (which is wall mounted) and plugging it back in to turn it on at times. They said the main board wasn't able to be replaced so they sent me a replacement TV. The replacement TV had what seemed like a power supply issue, causing the TV to flicker at times. I never had an issue turning it on during the 2 weeks while I waited for my 3rd set. I now have my 3rd set, and I'm having issues again with the remote.

So I'm asking one more time before I call them, is anyone else having similar issues? I have the ethernet hardwired to a gigabit switch and only have a single HDMI cable going to the TV from the AVR, any ideas?

Thanks!
Erik
burritoboy9984 is online now  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Vizio M801d A3 80 Inch 3d Led Hdtv
Gear in this thread - M801d by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off